Jaké zařízení Do 5000 - ne Android

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Post Reply
MedyR
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Nokia

Post by MedyR »

Zdravím všechny, a prosím o radu.
Už dlouho rozmýšlím nad novým smartphonem. Projíždím recenze a hledám informace, ale nemůžu se rozhodnout a rád si nechám poradit.

Chtěl bych telefon výhradně na základní běžné věci - zprávy, hovory, čtení emailu nějaké to endomodo - případně podobnou aplikaci, navigace v podstatě ani není třeba, facebook, základní hledání informací na internetu. :idea: Ale nejdůležitější je pro mě co nejlepší kvalita fotek, v dané cenové kategorii. - samozřejmě chápu že to nebude stejné jako u 1020, nebo u foťáku.

Jsem téměř rozhodnutý, že nechci telefon s androidem - neříkám že je to úplně špatný systém, používám ho dva roky na tabletu a předtím dva roky na telefonu, ale prostě nejsem spokojený a vždy, když vidím telefon s windows phone, jsem přesvědčený že je pro mě vhodnější - "miliony" aplikací nevyužiji, hry nehraji, oceňuji jednoduchost, rychlost a přehlednost.. Pokud by mi někdo doporučil telefon který by byl schopný výrazně lépe fotit s androidem, zřejmě bych to začal zvažovat, ale přednost dávám zařízení s jiným OS.

Momentálně jsou mými favority Lumia 720 a BlackBerry Z10.
Cena by neměla přesáhnout cenu Blackberry to je opravdu úplný strop dvě tří stovky nad 5000.

Má smysl nějaký z těchto telefonů kupovat, i když jsou na trhu už poměrně dlouho? Napadá vás nějaký další kadidát:-), nebo jsem úplně mimo a mám vybírat jinde? :-) Prosím o rady a návrhy. Předem dík!
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Re: Jaké zařízení Do 5000 - ne Android

Post by Sinpa »

Před rokem jsem řešil to samé a koupil 720 a dnes bych ji klidně koupil znova. ;-)
jaroslavii
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by jaroslavii »

Jo, z10 je dobry stroj. 720 na nej nema.
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

Tady není moc o čem přemýšlet -BBZ10 (i jako její bývalý jí můžu s klidným srdcem doporučit).
Koudy69
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony xperia z1c

Post by Koudy69 »

Z10 mel jsem ho a nahodou super telefon
Sentinel65
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Honor 8

Post by Sentinel65 »

Taky bych doporucil nekde sehnat Lumii 720
MedyR
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Post by MedyR »

Díky, potřeboval jsem se utvrdit v tom, že těch pár stovek navíc stojí za to přidat. Objednávám tedy BB Z10. Všem děkuji.
Sentinel65
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Honor 8

Post by Sentinel65 »

Android jsi nechtel, chtel jsi lepsi fotak :-) co te vedlo k vyberu BB Z10 ? Z recenzi fotak za horsich svetelnych podminek je spise prumer, baterie plus minus vydrz jeden den v zavislosti na pouzivani.
Chtěl bych telefon výhradně na základní běžné věci - zprávy, hovory, čtení emailu nějaké to endomodo - případně podobnou aplikaci, navigace v podstatě ani není třeba, facebook, základní hledání informací na internetu. Ale nejdůležitější je pro mě co nejlepší kvalita fotek, v dané cenové kategorii. - samozřejmě chápu že to nebude stejné jako u 1020, nebo u foťáku.
Na tohle je presne delana ta 720.

720
Skutečně kvalitní fotoaparát s hardwarovou spouští bude bezesporu jedním z hlavních taháků tohoto telefonu. Zadní fotoaparát s autofokusem a LED diodou má netradiční rozlišení 6,7 megapixelu, které produkuje fotografie s rozlišením 2848 x 2144 pixelů. Skutečná lahůdka je však použitý objektiv, který od renomovaného výrobce Carl Zeiss. Objektiv má clonové číslo f-1,9, což je opravdu úžasná hodnota nejen mezi telefony, ale obecně mezi fotoaparáty.

BB Z10
BlackBerry Z10 nabídne velice slušný fotoaparát se světelností F/2.2. V porovnání s iPhonem 5 (F/2.4) a Samsungem Galaxy SIII (F/2.6) se zdá, že by měl být plně konkurenceschopný, a také tomu tak je. BlackBerry Z10 pořizuje za dobrého světla velice slušné snímky, kterým nechybí detail, kontrast ani věrné barvy. Trochu hůře je na tom však za horších světelných podmínek, kdy se na fotografiích projevuje značné množství šumu. Vzhledem k parametrům fotoaparátu se však zdá, že se jedná především o softwarový problém a v současnosti uvolňovaná aktualizace údajně výsledky fotoaparátu při horších světelných podmínkách viditelně zlepšuje.
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Post by Sinpa »

Pro 720 jsem se nakonec rozhodl kvůli fotaku (v téhle ceně jsem nic lepšího nevidel) a jednoduchosti WP.
MedyR
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Post by MedyR »

Nejsem žádný fotograf - odborník. Kvalitu fotky posuzuji podle subjektivního dojmu :-) nemam "odborne" oko :-D Nasel jsem si fotky obou telefonu na Flickru a proste porovnaval a vystupni kvalita fotaku se mi zdala stejne dobra u obou jak 720 tak BB - opravdu takovy jsem mel pocit, mozna se mi vice libi fotky v seru a ve tme ze 720, za peknych podminek pak fotky z BB. Ani se o zadne umeni pokouset nebudu :-D jde mi o prosty zaznam - prochazka, vylet, rodinna oslava atd... vsak to znate. Ale v dane cene a bez Androidu - mi oba prisly jako dobra volba. Co me mimo doporuceni ostatnich presvedcilo vice o koupi BB bylo to ze 720 se doprodava a nevyrabi. A vpodstate jsem ji nenasel na internetu z ceske distribuce. - moc jsem nehledal /Heureka/. Takze proste jsem se obaval koupit takovy mobil - ktery se vyprodava, neni z ceske distribuce. Vykon BB je taky lepsi...i kdyz vim ze porovnavat vykon s telefonem s WP pro me jaksi nema smysl. Uvidime az dorazi a budu ho par tydnu pouzivat, jeste jednou vsem diky:-)
Post Reply

Return to “Jaké zařízení si mám koupit?”