[app] Meteoservis 3 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)
[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)
Já potvrzuji také, že po vypnutí letadla ráno se občas dlaždice neaktualizuje. Většinou se to srovná. Horší je to se snímkem srážek nad ČR, který visí na livetile neaktualizovaný delší dobu. WP8.1 .. poslední verze meteoservisu
Asi vím co chtěl říct :hujer wrote:Málo? A proč jako? Máš pro to nějaký důvod?
........ V 99% případů tam není v předpovědi na prvních 36-48 hodin žádný markantní rozdíl. .......
Cca před 3týdny jsem potřeboval vědět jak u mě bude od 14oo-18oo. Od 9oo koukám jak se 'vyvíjí situace' a samozřejmě,jako na potvoru, byl avizován déšť někdy od 13oo. Ve 14oo jsem poprvé znejistěl, protože obloha jako vymetená jen sem tam beránek. Ok neva, stejně bude pršet - leč nepršelo a co hůře, nepršelo do 19oo (pak už nevím, to mi bylo jedno) a i radarová situace byla po celou tu dobu , bez obvyklých 'pršících skvrn'.
Předpokládám že to byl důsledek jen té jedné akttualizace ráno, bo kromě předpovědi a mě, vše nahrávalo slunnému dni..
Konec dobrý, všechno dobré - od té doby jsem zde za experta-meteorologa
-
hujer
- smartguru

- Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Placené edice aktualizují předpovědní data (zatím) 2x denně, což je ve valné většině případů až nad hlavu.
A bohužel ani 24 výpočtů za den nemůže zaručit, že bude předpověď počasí stoprocentní. Ostatně, předpověď výskytu (a intenzity) srážek je o mnoho (o mnoho!) komplikovanější a více zatíženo nepřesnostmi než pouhá kalkulace teploty. Zde totiž hrají svou roli místní podmínky, lokální mikroklima apod. což žádný ze současných modelů neumí postihnout.
A bohužel ani 24 výpočtů za den nemůže zaručit, že bude předpověď počasí stoprocentní. Ostatně, předpověď výskytu (a intenzity) srážek je o mnoho (o mnoho!) komplikovanější a více zatíženo nepřesnostmi než pouhá kalkulace teploty. Zde totiž hrají svou roli místní podmínky, lokální mikroklima apod. což žádný ze současných modelů neumí postihnout.
-
marduk
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 925 Black
položku obľúbené miesta mám zašednutú, skúsil som aj reinštaláciu a nepomohlo. Tým pádom si nemôžem vybrať mapy na zadnú stranu dlaždice. Mám štandard verziu
ďakujem za odpoveď
ďakujem za odpoveď
-
hujer
- smartguru

Re: [app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,P
Nejdříve musíš mít vybrán typ dlaždice, která to zobrazuje v Nastavení --> Dlaždice.
-
hujer
- smartguru

Oblíbené místa s oblíbená informace jsou dvě různé věci. Ob. informace je ten obrázek nebo mapa, která se zobrazuje na dlaždici nebo LS.
-
marduk
- častý přispěvatel

sorry myslel som obľúbenú informáciu.
a našiel som to, nevedel som, že sa dá kliknúť na dlaždicu, takže díky
a našiel som to, nevedel som, že sa dá kliknúť na dlaždicu, takže díky
-
marduk
- častý přispěvatel

prestala sa aktualizovať satelitná snímka európy a teploty v čr a sr v programe. je to nejaký lokálny výpadok?
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
Teď jsem to zkoušel, a aktualizace funguje jak má.
-
hujer
- smartguru

Ne, žádný výpadek snímků se podle všeho nekonal. Na serveru vypadá vše v pořádku.marduk wrote:prestala sa aktualizovať satelitná snímka európy a teploty v čr a sr v programe. je to nejaký lokálny výpadok?
Vždy je potřeba rozlišit, jestli jde o problém např. s aktualizací snímků na dlaždici/lockscreenu (což může být způsobeno problémem s během úlohy na pozadí a tedy neaktualizací dlaždice) a nebo o výpadek snímků jako takových tzn. že snímky nejsou k dispozici přímo v rámci spuštěné aplikace (a nebo ani na serveru).
V aplikaci je probíhající aktualizace dat signalizována nápisem a progress-barem v záhlaví stránky. V případě problémů vždy nejprve zkontrolujte datové spojení (dostupnost Internetu).
A taky se podívejte do "O aplikaci" do sekce "stav serveru", kde lze také vysledovat možnou příčinu.
-
Radim Stehlík
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 640DS
občas se mi stává, že se mi app přestane aktualizovat.
např. odpoledne tam mám stále měsíc jako že je noc.
musím vlézt do app, kde mi nejprve píše že nejsou informace o předpovědi a po pár vteřinách se to zaktualizuje a funguje.
V systému mám app povolenou jako běžící na pozadí.
už jednou jsem kvůli tomu na chvíli používal Bing počasí. Jde mi víceméně jen o to, abych viděl kolik je venku stupňů
např. odpoledne tam mám stále měsíc jako že je noc.
musím vlézt do app, kde mi nejprve píše že nejsou informace o předpovědi a po pár vteřinách se to zaktualizuje a funguje.
V systému mám app povolenou jako běžící na pozadí.
už jednou jsem kvůli tomu na chvíli používal Bing počasí. Jde mi víceméně jen o to, abych viděl kolik je venku stupňů
-
hujer
- smartguru

Jak jsem tu už psal, v aktuální verzi 2.80 jsem objevil potenciální problém, který to může způsobovat (a stalo se to i mi). Předpokládám, že ve starších verzích se to nestávalo, nebo ano?
Před dokončením je nová verze s dalšími vylepšeními a novými možnostmi a v rámci ní by mělo být vše opraveno (jak doufám). Jen musíte ještě pár dní vydržet.
Ještě musím reagovat na
Před dokončením je nová verze s dalšími vylepšeními a novými možnostmi a v rámci ní by mělo být vše opraveno (jak doufám). Jen musíte ještě pár dní vydržet.
Ještě musím reagovat na
Jen upozorňuji, že Meteoservis NIKDY nezobrazuje aktuální teplotu, tedy tu změřenou nebo z nějaké meteostanice apod., ale jde vždy o předpověď na danou dobu/čas. Z čehož může občas pramenit nesrovnalost mezi predikcí a realitou. To jen aby bylo jasno..."Jde mi víceméně jen o to, abych viděl kolik je venku stupňů"
Dnes se mi pro změnu nechce aktualizovat část aplikace.
http://1drv.ms/1hVdEOP" onclick="window.open(this.href);return false;
Radar jde, ale předpověď ne.
http://1drv.ms/1hVdEOP" onclick="window.open(this.href);return false;
Radar jde, ale předpověď ne.
-
hujer
- smartguru

Žádnou chybu nevidím a ty ji taky nehledej, kde není.
Aktualizace (předpovědních) dat probíhají zcela automaticky a hned jakmile jsou k dispozici.
Obecně platí, že v ideálním případě jsou data k aktualizovány cca. 30 minut po 6 hodině UTC, tj. v zimě nejdříve 7:30 SEČ a platí-li letní čas (jako nyní), tak po 8:30 SELČ.
Aktualizace (předpovědních) dat probíhají zcela automaticky a hned jakmile jsou k dispozici.
Obecně platí, že v ideálním případě jsou data k aktualizovány cca. 30 minut po 6 hodině UTC, tj. v zimě nejdříve 7:30 SEČ a platí-li letní čas (jako nyní), tak po 8:30 SELČ.
Nikde nic nehledám. Jde mi o to, ze mi dnes ráno jeste vyseli údaje z včerejšího odpoledne. Nechápu proč, kdyt mapy srazek byli už na dnešek.
-
hujer
- smartguru

Proč se ti zobrazila "středa 14:00" po spuštění netuším, ale zřejmě to má spojitost s jednou chybou, kterou teď řeším.
Mě by ale zajímalo, jestli se to stalo opakovaně, tj. i podruhé když jsi aplikaci spustil znovu?
Jestli je má domněnka správná, Meteoservis jsi neměl ukončet ale "na pozadí" tj. nebyl ukončen šipkou zpět (např.) ale pouze jsi aplikaci opustil např. klávesou "Windows". Je to tak?
Hlavně si prosím tě zkontroluj nastavení času a časového pásma!
Podle všeho to nějak nesedí, jelikož snímky radaru máš s dnešním datem (1.5. - na snímku),
ale aplikace uvádí datum ze včerejška tj. 30.4.!!!
Mě by ale zajímalo, jestli se to stalo opakovaně, tj. i podruhé když jsi aplikaci spustil znovu?
Jestli je má domněnka správná, Meteoservis jsi neměl ukončet ale "na pozadí" tj. nebyl ukončen šipkou zpět (např.) ale pouze jsi aplikaci opustil např. klávesou "Windows". Je to tak?
Hlavně si prosím tě zkontroluj nastavení času a časového pásma!
Podle všeho to nějak nesedí, jelikož snímky radaru máš s dnešním datem (1.5. - na snímku),
ale aplikace uvádí datum ze včerejška tj. 30.4.!!!
Stalo se to dnes prvně a po reinstalu už vše běželo normálně.
Zkoušel jsem jak ji nechat běžet na pozadí, tak ho vypnout a i reset telefonu. Datum a pásma mam všude správně a všechny ostatní aplikace, taky běželi v pořádku. Jak píšu, dnes to udělal za několik měsíců prvně, tak to neřeším, psal jsem to jen pro zajímavost.
Zkoušel jsem jak ji nechat běžet na pozadí, tak ho vypnout a i reset telefonu. Datum a pásma mam všude správně a všechny ostatní aplikace, taky běželi v pořádku. Jak píšu, dnes to udělal za několik měsíců prvně, tak to neřeším, psal jsem to jen pro zajímavost.
-
hujer
- smartguru

No i tak by mě zajímalo, jaký byl důvod toho problému. Může to pomoci odhalit chybu i pro druhé.
Bohužel ty máš (jako i já) nainstalované WP8.1, které mohou být také oním důvodem pro tento "chaos".
V nové verzi aplikace, která dorazí snad začátkem příštího týdne, bude možnost zaslání support zprávy přímo z aplikace, takže pokud se potom podobný problém objeví, bude jednodušší to podchytit či vyřešit.
Bohužel ty máš (jako i já) nainstalované WP8.1, které mohou být také oním důvodem pro tento "chaos".
V nové verzi aplikace, která dorazí snad začátkem příštího týdne, bude možnost zaslání support zprávy přímo z aplikace, takže pokud se potom podobný problém objeví, bude jednodušší to podchytit či vyřešit.
Osobně to mám na 90% právě na WP8.1. Chování celého systému a některých aplikací je od updatu značně jiné, než na co jsem byl zvyklý u WP8.
-
hujer
- smartguru

Pro ty, kteří jsou zařazení do programu Meteoservis Free4Community (nejčastěji beta-testeři) mám dobrou zprávu.
Před chvíli jsem tam odeslal update aplikace na verzi 2.81 a za chvilku můžete updatovat.
Ostatní musí ještě pár dní počkat.
Pro Free4Community: v případě problémů s touto verzí mne prosím kontaktujte e-mailem
a nebo zašlete zprávu přímo z aplikace (viz stránka O aplikaci)
Před chvíli jsem tam odeslal update aplikace na verzi 2.81 a za chvilku můžete updatovat.
Ostatní musí ještě pár dní počkat.
Pro Free4Community: v případě problémů s touto verzí mne prosím kontaktujte e-mailem
a nebo zašlete zprávu přímo z aplikace (viz stránka O aplikaci)