[app] Meteoservis 3 • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Tade
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

[app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,Pro)

Post by Tade »

Já potvrzuji také, že po vypnutí letadla ráno se občas dlaždice neaktualizuje. Většinou se to srovná. Horší je to se snímkem srážek nad ČR, který visí na livetile neaktualizovaný delší dobu. WP8.1 .. poslední verze meteoservisu
Ruincajs
nováček
nováček
Zařízení: N920

Post by Ruincajs »

hujer wrote:Málo? A proč jako? Máš pro to nějaký důvod?
........ V 99% případů tam není v předpovědi na prvních 36-48 hodin žádný markantní rozdíl. .......
Asi vím co chtěl říct :
Cca před 3týdny jsem potřeboval vědět jak u mě bude od 14oo-18oo. Od 9oo koukám jak se 'vyvíjí situace' a samozřejmě,jako na potvoru, byl avizován déšť někdy od 13oo. Ve 14oo jsem poprvé znejistěl, protože obloha jako vymetená jen sem tam beránek. Ok neva, stejně bude pršet - leč nepršelo a co hůře, nepršelo do 19oo (pak už nevím, to mi bylo jedno) a i radarová situace byla po celou tu dobu , bez obvyklých 'pršících skvrn'.
Předpokládám že to byl důsledek jen té jedné akttualizace ráno, bo kromě předpovědi a mě, vše nahrávalo slunnému dni..
Konec dobrý, všechno dobré - od té doby jsem zde za experta-meteorologa :wink:
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Placené edice aktualizují předpovědní data (zatím) 2x denně, což je ve valné většině případů až nad hlavu.
A bohužel ani 24 výpočtů za den nemůže zaručit, že bude předpověď počasí stoprocentní. Ostatně, předpověď výskytu (a intenzity) srážek je o mnoho (o mnoho!) komplikovanější a více zatíženo nepřesnostmi než pouhá kalkulace teploty. Zde totiž hrají svou roli místní podmínky, lokální mikroklima apod. což žádný ze současných modelů neumí postihnout.
marduk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925 Black

Post by marduk »

položku obľúbené miesta mám zašednutú, skúsil som aj reinštaláciu a nepomohlo. Tým pádom si nemôžem vybrať mapy na zadnú stranu dlaždice. Mám štandard verziu

ďakujem za odpoveď
hujer
smartguru
smartguru

Re: [app] Meteoservis 2.x • počasí pro ČR a SR • (Lite,Std,P

Post by hujer »

Nejdříve musíš mít vybrán typ dlaždice, která to zobrazuje v Nastavení --> Dlaždice.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Oblíbené místa s oblíbená informace jsou dvě různé věci. Ob. informace je ten obrázek nebo mapa, která se zobrazuje na dlaždici nebo LS.
marduk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marduk »

sorry myslel som obľúbenú informáciu.

a našiel som to, nevedel som, že sa dá kliknúť na dlaždicu, takže díky
marduk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marduk »

prestala sa aktualizovať satelitná snímka európy a teploty v čr a sr v programe. je to nejaký lokálny výpadok?
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

Teď jsem to zkoušel, a aktualizace funguje jak má.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

marduk wrote:prestala sa aktualizovať satelitná snímka európy a teploty v čr a sr v programe. je to nejaký lokálny výpadok?
Ne, žádný výpadek snímků se podle všeho nekonal. Na serveru vypadá vše v pořádku.
Vždy je potřeba rozlišit, jestli jde o problém např. s aktualizací snímků na dlaždici/lockscreenu (což může být způsobeno problémem s během úlohy na pozadí a tedy neaktualizací dlaždice) a nebo o výpadek snímků jako takových tzn. že snímky nejsou k dispozici přímo v rámci spuštěné aplikace (a nebo ani na serveru).

V aplikaci je probíhající aktualizace dat signalizována nápisem a progress-barem v záhlaví stránky. V případě problémů vždy nejprve zkontrolujte datové spojení (dostupnost Internetu).
A taky se podívejte do "O aplikaci" do sekce "stav serveru", kde lze také vysledovat možnou příčinu.
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Post by Radim Stehlík »

občas se mi stává, že se mi app přestane aktualizovat.
např. odpoledne tam mám stále měsíc jako že je noc.
musím vlézt do app, kde mi nejprve píše že nejsou informace o předpovědi a po pár vteřinách se to zaktualizuje a funguje.
V systému mám app povolenou jako běžící na pozadí. :???:
už jednou jsem kvůli tomu na chvíli používal Bing počasí. Jde mi víceméně jen o to, abych viděl kolik je venku stupňů
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Jak jsem tu už psal, v aktuální verzi 2.80 jsem objevil potenciální problém, který to může způsobovat (a stalo se to i mi). Předpokládám, že ve starších verzích se to nestávalo, nebo ano?
Před dokončením je nová verze s dalšími vylepšeními a novými možnostmi a v rámci ní by mělo být vše opraveno (jak doufám). Jen musíte ještě pár dní vydržet.

Ještě musím reagovat na
"Jde mi víceméně jen o to, abych viděl kolik je venku stupňů"
Jen upozorňuji, že Meteoservis NIKDY nezobrazuje aktuální teplotu, tedy tu změřenou nebo z nějaké meteostanice apod., ale jde vždy o předpověď na danou dobu/čas. Z čehož může občas pramenit nesrovnalost mezi predikcí a realitou. To jen aby bylo jasno... :)
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Post by Sinpa »

Dnes se mi pro změnu nechce aktualizovat část aplikace.
http://1drv.ms/1hVdEOP" onclick="window.open(this.href);return false;
Radar jde, ale předpověď ne.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Žádnou chybu nevidím a ty ji taky nehledej, kde není.
Aktualizace (předpovědních) dat probíhají zcela automaticky a hned jakmile jsou k dispozici.
Obecně platí, že v ideálním případě jsou data k aktualizovány cca. 30 minut po 6 hodině UTC, tj. v zimě nejdříve 7:30 SEČ a platí-li letní čas (jako nyní), tak po 8:30 SELČ.
Sinpa
smartstar
smartstar

Post by Sinpa »

Nikde nic nehledám. Jde mi o to, ze mi dnes ráno jeste vyseli údaje z včerejšího odpoledne. Nechápu proč, kdyt mapy srazek byli už na dnešek.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Proč se ti zobrazila "středa 14:00" po spuštění netuším, ale zřejmě to má spojitost s jednou chybou, kterou teď řeším.
Mě by ale zajímalo, jestli se to stalo opakovaně, tj. i podruhé když jsi aplikaci spustil znovu?

Jestli je má domněnka správná, Meteoservis jsi neměl ukončet ale "na pozadí" tj. nebyl ukončen šipkou zpět (např.) ale pouze jsi aplikaci opustil např. klávesou "Windows". Je to tak?

Hlavně si prosím tě zkontroluj nastavení času a časového pásma!
Podle všeho to nějak nesedí, jelikož snímky radaru máš s dnešním datem (1.5. - na snímku),
ale aplikace uvádí datum ze včerejška tj. 30.4.!!!
Sinpa
smartstar
smartstar

Post by Sinpa »

Stalo se to dnes prvně a po reinstalu už vše běželo normálně.
Zkoušel jsem jak ji nechat běžet na pozadí, tak ho vypnout a i reset telefonu. Datum a pásma mam všude správně a všechny ostatní aplikace, taky běželi v pořádku. Jak píšu, dnes to udělal za několik měsíců prvně, tak to neřeším, psal jsem to jen pro zajímavost.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

No i tak by mě zajímalo, jaký byl důvod toho problému. Může to pomoci odhalit chybu i pro druhé.
Bohužel ty máš (jako i já) nainstalované WP8.1, které mohou být také oním důvodem pro tento "chaos".

V nové verzi aplikace, která dorazí snad začátkem příštího týdne, bude možnost zaslání support zprávy přímo z aplikace, takže pokud se potom podobný problém objeví, bude jednodušší to podchytit či vyřešit.
Sinpa
smartstar
smartstar

Post by Sinpa »

Osobně to mám na 90% právě na WP8.1. Chování celého systému a některých aplikací je od updatu značně jiné, než na co jsem byl zvyklý u WP8.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Pro ty, kteří jsou zařazení do programu Meteoservis Free4Community (nejčastěji beta-testeři) mám dobrou zprávu.
Před chvíli jsem tam odeslal update aplikace na verzi 2.81 a za chvilku můžete updatovat.
Ostatní musí ještě pár dní počkat.

Pro Free4Community: v případě problémů s touto verzí mne prosím kontaktujte e-mailem
a nebo zašlete zprávu přímo z aplikace (viz stránka O aplikaci)
Post Reply

Return to “Aplikace a software”