Internetový prohlížeč

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Denkez
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 620

Internetový prohlížeč

Post by Denkez »

Přešel jsem na WP (Lumia 620) z telefonu HTC Wildfire S. Na HTC se defaultní prohlížeč choval tak, že dovoloval všechny stránky, i mobilní, plynule zvětšovat a hlavně zalamoval řádky.
Po přechodu na WP jsem k nemilému překvapení zjistil, že stránky jdou zvětšovat jen nemobilní a to navíc bez zalamování řádků. Číst texty na takto zvětšených stránkách je přímo utrpení. Existuje nějaké řešení?

Další věc, která mě nemile překvapila, je, že prohlížeč si nepamatuje hesla nebo pole formulářů (např. stanice ve vyhledávači MHD). Opět, jde s tím něco dělat nebo jen čekat, až to MS změní?
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Internetový prohlížeč

Post by mimonaut »

No, poradím ti jen s jízdními řády - používej aplikaci, např. výbornou WMM jízdní řády - ty si pamatují poslední hledané.

Jinak s tím nic dělat nejde. V další verzi IE se předpokládá pass manager, co se týká zalamování řádků, asi se nic nezmění.
Jediné co mohu doporučit je používat na nemobilní stránky double tap na text - stránka nazoomuje na šířku odstavce. Bohužel, máš nejmenší WP telefon, takže uznávám, že to někdy může být k nepřečtení - na l920 se čte drtivá většina webů docela dobře.
iljusin66
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7

Re: Internetový prohlížeč

Post by iljusin66 »

Hesla si pamatuje UC Browser, zkus ho.
Denkez
nováček
nováček

Internetový prohlížeč

Post by Denkez »

Díky za tipy. Aplikace WMM je opravdu výborná, přesto bych potřeboval trochu zvětšit písmo.
Co se týče prohlížeče UC Browser, tak ten se mně neosvědčil.
Opravdu nechápu, proč mobilní IE neumí zvětšovat stránky se zalamováním textu.
Můj předchozí telefon HTC Wildfire S, přestože má pouhých 3,2" obrazovku, tak poskytuje komfortnější prohlížení a hlavně čtení internetových stránek.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Re: Internetový prohlížeč

Post by Daniel Fibikar »

Mobilní stránky se většinou přizpůsobí rozlišení telefonu, alespoň smartmania např. se mi v mobilní verzi na každém mobilu s různým rozlišením vždy přizpůsobí, že není nutno přibližovat, dost asi bude záležet na optimalizacích stránky.

Zalamování taktéž nechápu, ostatní za mě řeší UC Browser (pamatuje si hesla, umí stahovat soubory, umí vpřed [SMILING FACE WITH SMILING EYES] )
Denkez
nováček
nováček

Internetový prohlížeč

Post by Denkez »

Oživeno a (skoro) vyřešeno:
Zjistil jsem, že problémy s čitelností stránek a velikostí písma na malé obrazovce řeší cloudový prohlížeč Nokia Xpress. Po otočení displeje naležato zvětší písmo do příjemné čitelné velikosti se zalomením řádek.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Internetový prohlížeč

Post by steelspace »

IE zobrazuje stránku tak, jak je napsán její kód. Jiné browsery přidávají k stránkám nějaké optimalizace - např. zalamování nebo jinak pracují s událostí "mouse over", která na dotykáčích logicky není.
Problém je, že tyto optimalizace mohou v některých případech vzhled stránek naopak mršit.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”