Přešel jsem na WP (Lumia 620) z telefonu HTC Wildfire S. Na HTC se defaultní prohlížeč choval tak, že dovoloval všechny stránky, i mobilní, plynule zvětšovat a hlavně zalamoval řádky.
Po přechodu na WP jsem k nemilému překvapení zjistil, že stránky jdou zvětšovat jen nemobilní a to navíc bez zalamování řádků. Číst texty na takto zvětšených stránkách je přímo utrpení. Existuje nějaké řešení?
Další věc, která mě nemile překvapila, je, že prohlížeč si nepamatuje hesla nebo pole formulářů (např. stanice ve vyhledávači MHD). Opět, jde s tím něco dělat nebo jen čekat, až to MS změní?
Internetový prohlížeč
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Internetový prohlížeč
No, poradím ti jen s jízdními řády - používej aplikaci, např. výbornou WMM jízdní řády - ty si pamatují poslední hledané.
Jinak s tím nic dělat nejde. V další verzi IE se předpokládá pass manager, co se týká zalamování řádků, asi se nic nezmění.
Jediné co mohu doporučit je používat na nemobilní stránky double tap na text - stránka nazoomuje na šířku odstavce. Bohužel, máš nejmenší WP telefon, takže uznávám, že to někdy může být k nepřečtení - na l920 se čte drtivá většina webů docela dobře.
Jinak s tím nic dělat nejde. V další verzi IE se předpokládá pass manager, co se týká zalamování řádků, asi se nic nezmění.
Jediné co mohu doporučit je používat na nemobilní stránky double tap na text - stránka nazoomuje na šířku odstavce. Bohužel, máš nejmenší WP telefon, takže uznávám, že to někdy může být k nepřečtení - na l920 se čte drtivá většina webů docela dobře.
-
iljusin66
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7
Re: Internetový prohlížeč
Hesla si pamatuje UC Browser, zkus ho.
Internetový prohlížeč
Díky za tipy. Aplikace WMM je opravdu výborná, přesto bych potřeboval trochu zvětšit písmo.
Co se týče prohlížeče UC Browser, tak ten se mně neosvědčil.
Opravdu nechápu, proč mobilní IE neumí zvětšovat stránky se zalamováním textu.
Můj předchozí telefon HTC Wildfire S, přestože má pouhých 3,2" obrazovku, tak poskytuje komfortnější prohlížení a hlavně čtení internetových stránek.
Co se týče prohlížeče UC Browser, tak ten se mně neosvědčil.
Opravdu nechápu, proč mobilní IE neumí zvětšovat stránky se zalamováním textu.
Můj předchozí telefon HTC Wildfire S, přestože má pouhých 3,2" obrazovku, tak poskytuje komfortnější prohlížení a hlavně čtení internetových stránek.
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Re: Internetový prohlížeč
Mobilní stránky se většinou přizpůsobí rozlišení telefonu, alespoň smartmania např. se mi v mobilní verzi na každém mobilu s různým rozlišením vždy přizpůsobí, že není nutno přibližovat, dost asi bude záležet na optimalizacích stránky.
Zalamování taktéž nechápu, ostatní za mě řeší UC Browser (pamatuje si hesla, umí stahovat soubory, umí vpřed [SMILING FACE WITH SMILING EYES] )
Zalamování taktéž nechápu, ostatní za mě řeší UC Browser (pamatuje si hesla, umí stahovat soubory, umí vpřed [SMILING FACE WITH SMILING EYES] )
Internetový prohlížeč
Oživeno a (skoro) vyřešeno:
Zjistil jsem, že problémy s čitelností stránek a velikostí písma na malé obrazovce řeší cloudový prohlížeč Nokia Xpress. Po otočení displeje naležato zvětší písmo do příjemné čitelné velikosti se zalomením řádek.
Zjistil jsem, že problémy s čitelností stránek a velikostí písma na malé obrazovce řeší cloudový prohlížeč Nokia Xpress. Po otočení displeje naležato zvětší písmo do příjemné čitelné velikosti se zalomením řádek.
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Internetový prohlížeč
IE zobrazuje stránku tak, jak je napsán její kód. Jiné browsery přidávají k stránkám nějaké optimalizace - např. zalamování nebo jinak pracují s událostí "mouse over", která na dotykáčích logicky není.
Problém je, že tyto optimalizace mohou v některých případech vzhled stránek naopak mršit.
Problém je, že tyto optimalizace mohou v některých případech vzhled stránek naopak mršit.