Problém s výdrží Nokia Lumia 920

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Post Reply
pavlik.mracek
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by pavlik.mracek »

Zdravím
nedávno jsem se stal šťastným vlastníkem stroje Nokia Lumia 920.
Velmi jsem se na něj těšil, bohužel se však potýkám s obtížemi ohledně nabíjení a výdrže. Telefon totiž má velmi vysokou spotřebu na baterii, v žádném případě není schopen vydržet den bez nabíječky.
Mám vypnuto vše, co by mohlo baterii "žrát" - tedy WiFi, Bluetooth, GPS, NFC, 3G, mám stále zapnutý spořič baterie a jas displeje na nejmenší úroveň - a nic nepomáhá.
Také jsem zkoušel baterii opakovaně úplně nabít a vybít, ani to nepomohlo.
Spotřeba je dokonce tak enormní, že se telefon ani někdy nestíhá nabíjet - například dnes jsem si chtěl pustit z paměti telefonu film. Telefon jsem zapojil do nabíječky a zapsal jsem si že před spuštěním filmu byl akumulátor nabit na 40%. Pak jsem se díval na film asi 10 minut a místo aby se to nabilo, kleslo to na 30%! Podotýkám, že po celou dobu byl telefon zapojen v nabíječce.
Časté jsou také výkyvy ukazatele nabití - například jsem se díval na výdrž a hlásilo to 70%. Podívám se za minutu, a je tam najednou 40%, bez jakéhokoli důvodu!
Velmi mne to mrzí, jelikož sice ten telefon může mít funkce nevídané (jakože má), ale když má takové problémy s baterií, je to nepoužitelné.

Díky za radu :)
JanHavlicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Redmi 2 2GB

Post by JanHavlicek »

evidentně servis...
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Tak tak, servis a zkusil bych (jestli je telefon bez známek používání a nepoužíváš ho déle než 14 dní) rovnou požádat o výměnu za jiný.
A pokud ho poneseš do servisu, vzal bych si sebou i nabíječku.
Nezkoušel jsi nabít telefon jinou nabíječkou, nebo přes USB kabel z počítače?
pavlik.mracek
nováček
nováček

Post by pavlik.mracek »

Jinou nabíječku jsem zkoušel, přes počítač nabíjet taky, ale pořád je to stejné.
Telefon mám 3 dny, poškrábaný ani zničený nijak není, takže bych asi nejraději vyměnil - pokud to udělám do 14 dnů, musí na to prodejce kývnout a vyměnit, nebo to záleží na jeho dobré vůli?
A ještě mě napadá, jestli tohle třeba není problém současné romky a pak by to třeba šlo vyřešit nějakou aktualizací?
JanHavlicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Redmi 2 2GB

Post by JanHavlicek »

I kdyby to byla sebehorší ROMka, toto chování by přece nebylo možné ani s ní... servis
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Rozhodně bych doporučil servis respektive výměnu, měl jsem podobné problémy na HTC Titanu a byl to vadný motherboard.
karliczekk
nováček
nováček

Post by karliczekk »

A jak je to celkově s výdrží Lumie 920? Trochu mě zarazilo, že když si zapnu nějakou hru, konkrétně Doors a Earthworm Jim, tak baterka jde neuvěřitelně dolů. Prostě desítky procent za pár minut.

Díky za odpověď.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Post by Petulinek »

Desítky procent tak za hodinu, rozhodně ne za pár minut... Mně vydrží cca 2 dny, mám push mail 3 účty, Viber, ICQ, Lync, nějaký appky jako počasí, FB, Metweet, Nextgen Reader atd. na pozadí, do toho pár hovorů a SMS, čtu timelinu na hubu Lidé, odpovídám na maily...
ale0426
nováček
nováček
Zařízení: Nokia E7, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by ale0426 »

Jsem taktéž novou majitelkou (2 dny) a baterka mi zatím vydrží sotva 5 hodin, mám zaplý internet, občas mrknu na facebook, mail atp. Internet mam zaply 2G, protože na místě, kde momentálně přebývám, 3G není. Srovná se to tedy? Děkuji za odpověď.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Problém s výdrží Nokia Lumia 920

Post by mberdych »

To je problem. Me da v pohode 20 hodin, nekolik push uctu, obcas browsnu, whatsapp a tak.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Post by Petulinek »

ale0426 wrote:Jsem taktéž novou majitelkou (2 dny) a baterka mi zatím vydrží sotva 5 hodin, mám zaplý internet, občas mrknu na facebook, mail atp. Internet mam zaply 2G, protože na místě, kde momentálně přebývám, 3G není. Srovná se to tedy? Děkuji za odpověď.
Srovná, chce to ale tak týden, dva.
streethawk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 black, Nokia Lumia 820 white

Post by streethawk »

Ja tiež dúfam, že sa to zrovná...pretože toto sa mi vôbec nepáči...viď. screenshot :-(

Nabitú som ju vytiahol včera večer o 23:00 a dnes o 12:00 naobed má 20%... :?:

Ale dúfam, že sa batéria naformátuje a bude stabilnejšia...
Attachments
Screenshot Lumia 920 - výdrž
Screenshot Lumia 920 - výdrž
wp_ss_20130613_0002.jpg (35.39 KiB) Viewed 4347 times
pavlik.mracek
nováček
nováček

Post by pavlik.mracek »

Dal jsem na vaše rady a zkusil jsem tedy servis.

Nejdřív přes prodejce, který telefon odvezl do polského servisu. Odtud se to vrátilo za dva týdny a příčinou byl údajně špatný software, ačkoli se nově nainstalovaná verze od verze před posláním do servisu vůbec nelišila. Změna k lepšímu žádná.

Tak jsem se rozhodl to řešit sám a vydal jsem se do Českých Budějovic do autorizovaného servisu Nokie, kde mi ještě před převzetím telefonu řekli dvě možné příčiny: a) vadná baterie nebo b) někde špatný spoj, který neustále odebírá baterii a hřeje, čemuž jsem já osobně věřil nejvíce.

Dnes jsem si tam pro opravený telefon dojel, chybu prý způsoboval vadný USB konektor, stínící kryt, těsnění atd. To mi moc jako řešení nepřišlo, ale budiž.
Telefon jsem zapl a jel zpátky domů (hodinu) a během cesty, kdy jsem telefon lehce používal, se opět totálně zahřál a vybil ze 40% (jak jsem jej dostal) na nulu.

Doma jsem telefon nechal nabíjet a mezitím jsem ho trošku zaměstnával prohlížením netu, a během toho se tak neskutečně zahřál, že systém několikrát spadl.

Dřív jsem měl HD2 s Windows Phone, ten systém se mi moc líbil, ale romky tam zrovna baterkou nešetřily. A tak jsem si řekl, že až nokia udělá nějakou hezkou lumii s WP, určitě bude mít výdrž alespoň jednoho dne při větší zátěži a takový telefon si koupím. Takhle jsem dopadl.
Jsem už zoufalý, u takhle drahého stroje bych takovéhle problémy fakt nečekal (a to nemluvím o chrčení při vibraci, jako kdyby uvnitř bylo něco uvolněného, ale to je oproti výdrži malichernost).
Dvakrát v servise, vyzkoušeno desítky rad na internetu s resety v určité chvíli, vypnutí nokia drive, úplného vybití a nabití a já nevím čeho všeho, a stále se nic nechce hnout.

Co bych měl v téhle situaci dělat?
Richman
nováček
nováček
Zařízení: xperia t → Lumia 720,820,920?

Post by Richman »

K tym baterkam asi tolko...po kupe su baterky neni nakalibrovane..Treba niekolko vybiti a nabiti aby sa baterka usadila,resp.nakalibrovala.To sa tyka vsetkych fonov.Skoro kazdy po kupe je v soku,ale po cca 2t sa ta vydrz aj zdvojnasobi.Osobne budem vlastnikom Lumie az cca v piatok,zato androidov som mal vagon.Konkretne moj posledny Xperia T.Po kupe vydrz asi 11h.Po 40 dnoch pouzivania cca 36-41h.
K tomu tvojmu problemu,vycerpal si vsetko mala by prist asi naradu vymena kus za kus.Jednoznacne opat servis,resp.reklamacia.Hlavne im nedovol aby to zahrali do outu a zober si aj popis chyb ktore ti nasli v tom druhom servise.Fuserske servisy len prehraju soft,kvalitne idu na creva fonu.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

jestli budeš mít třetí opravu v záručáku, měli by ti dát jiný telefon. Zkusil bych to ještě jednou odvézt do servisu a to co nejdříve, dokud tě mají v paměti.

Jinak baterka se mi poměrně stabilizovala a den dávám. A to telefon ždímu opravdu hodně.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”