plánuji po mnoha letech opustit Android (akt. Xperia Ion) a přejít postupně kompletně na WP zařízení. Jelikož často mobilně fotím, vybral jsem si Lumii 920. Než udělám finální objednávku, potřeboval bych si ujasnit pár věcí, na které jsem našel na netu protichůdné odpovědi. Laskavým diskutérům předem děkuji za čas a dobrou vůli s odpověďmi
1) Google aplikační ekosystém - jsem poměrně hodně zaháčkovaný v Gmailu, Google Docs + Drive, Google kalendáři. Často využívám Google textové i hlasové vyhledávání. Opustit tyto služby by pro mne bylo velmi obtížné.
- existují pro WP aplikace Google pro tyto služby? (synchronizace emailu, kalendáře a zejména snadný přístup k dokumentům jako má androidí aplikace Google Drive?)
2) Chrome - synchronizuji své záložky napříč 3mi zařízeními, potřebuji Chrome používat pracovně kvůli řadě pluginů (živím se webařinou).
- Existuje pro WP aplikace s Chromem? Nebo budu odsouzen k MSIE?
3) Flash a video formáty - Lumia 920 údajně nezvládá flash. Jak moc velké omezení to pro mne bude (např. YouTube)? Znamená to, že video soubory na které jsem z androidu zvyklý na telefonu nepřehraju? Dá se to nějak "obejít" (na androidí tablety Samsungu šlo např. dostat aktuální Flash ručně)
4) Fotky za dne - údajně měla Lumia 920 trochu problémy s focením za dne, ale byl příslib to v aktualizaci vyřešit. Stalo / stane se tak doopravdy?
5) Operační systém - leckde jsem se dočetl, že Lumia 920 nebude mít podporu v dalších verzích Windows Phone - je to pravda, kachna či zatím otazník?
6) Baterie - Lumie 920 prý nemá tak silnou baterii, jak by se papírově dle parametrů mohlo zdát. Je to hoax, nebo realita?
Předem díky za odpovědi. Pokud někoho napadne ještě nějaká past nebo omezení, kterého by si měl být dlouho zvyklý adroidista vědom, budu rád za heads-up