IPhone 6/ budoucnost

Volná diskuze na libovolná témata...
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

IPhone 6/ budoucnost

Post by Thompson »

mceza: Android je bastl nefukčních virusových app, s velmi neodladěným prostředím...Krom zařízení Nexus se smějeme pořád.A WP?To už ani není vtipný :D
mceza

IPhone 6/ budoucnost

Post by mceza »

Androidu se můžeš smát jak chceš, ale jeho podíl na trhu už tak směšnej není. Ať se nám to líbí nebo ne...
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

IPhone 6/ budoucnost

Post by uni »

mceza: Podíl, který mu přenechal MS a ten se tomu jistě nesměje:-)
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

IPhone 6/ budoucnost

Post by GreenArrow »

Já myslím, že hlavní důvod neustálého nárustu androidu je zdražovaní iPhonu. Když jsem kupoval iP4 16GB, stál mě 3 měsíce před uvedením 4s 12900kč a to od O2 bez tarifu. Teď stojí iP5 u O2 18 tisíc za základní verzi a to je zkrátka už moc. Pořád se jich prodalo rekordně moc, ale kdyby si udržovali cenu, možná by jich bylo ještě víc.
mceza

IPhone 6/ budoucnost

Post by mceza »

A na lidi, co nechtějí dát ani těch 12 tísíc za telefon nemyslíš?
GreenArrow
Ban
Ban

IPhone 6/ budoucnost

Post by GreenArrow »

Nepochopil jsi to, já myslel lidi, co si koupí one x, s3 atd, že kdyby v téhle ceně byl i iPhone 5, tak si hodně lidí rozmyslí android. V nižší ceně je android jasnej, protože nemá konkurenci(ne wp není konkurence)
mceza

IPhone 6/ budoucnost

Post by mceza »

1) WP je konkurence. Každej telefon v této cenové relaci je konkurence. Ale plně respektuji, když si ho někdo nekoupí (jeho chyba :-P )

2) Ano to je chyba iPhonu. Když už chci dát za telefon takovou (podle mě nehoráznou) sumu, tak si sakra rozmyslím, zda investuji do možná kvalitního, ale vzhledem k ceně nedostatečně vybaveného přístroje nebo zda si koupím něco na podobné úrovni kvality, ale s funkcema a výbavou někde jinde...
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

IPhone 6/ budoucnost

Post by tslany »

Zajímavé, lidi v mém okolí, ať už momentálně mají nějaký blbofoun a nebo zařízení s androidem do 4000Kč, mi WP závidí a rozhodně by si ho koupili, kdyby byl k dispozici (oficiálně, a bez závazku, takže mé 8S za 2k5 je pro ně nedosažitelné, stejně tak jako Lumia 620 za 6k6). WP sice nemají od jednoho typu aplikace v marketplace/store 30 jejich variací, ovšem je mnohem jednodušší najít tu nejkvalitněji provedenou (a ne se prohrabovat balastem na marketu/play, otravovat se s kompatibilitou s mojí ROM, a nakonec zjistit že app sice je v katalogu vedena jako free, ale je potřeba si ji koupit a odemknout přímo u autora), stejně tak jako na WP neexistuje malware ani bloatware, vše je pečlivě filtrované, neexistuje abych si stáhl nějakou aplikaci a další den našel na netu fotku mého stojícího p**a. A že prý na WP neexistují ekvivalenty aplikací a her z androidu/iOS? Já s aplikacemi nemám problém, vše co jsem kdy potřebovat jsem našel, často i lépe zpracované než na androidu (což je možná dáno konzistentním UI, neb na androidu se orientovat v kdejaké aplikaci je často horší, než když poctivý uživatel WinNT 5.1 najednou usedne k WinNT 6.2), a jediné čeho je mi líto je absence GTA Vice City - ale potřebuji to nutně k životu? Když se nudím a nejsem doma, tak si ho mohu zahrát na Ainolu (mám-li ho u sebe a pokud zrovna nevyskočí tabulka že com.android.systemui neodpovídá :-) ). Absence valné většiny her je dáno nemožností použít nativní kód ve WP7, což se s WP8 změnilo, a hry budou stále nové a nové.

Takže takové shrnutí - pokud by bylo nějaké levně WP zařízení (tj. s oficiální cenou pod 5 000 Kč), android na tomto trhu nemá sebemenší šanci. Jen si přiznejte, cosi člověk raději koupí - telefon pyšnící se zeleným panáčkem, který ani po vybalení z krabice neobsahuje konzistentní UI (a že je to dost trapné, vzít si do ruky čistý AOSP 4.2.1 a zjistit, že kdejaká systémovaná aplikace má svoji filozofii ovládání, jako jediné východisko tohoto problému je v současné době pouze MIUI, které je oku ladící a unifikované naskrz celým systémem), je pomalý, nerozběhne ani 2/3 aplikací z marketu/play a nedělá mu problém, aby každou hodinu vysočila tabulka o pádu com.android.phone, a nebo dá raději přednost tomu telefonu s Vindejsi, kde rozběhá 100% aplikací a her, které mu telefon nabídne (což dohromady tvoří 80-90% celého store), ihned po vybalení z krabice je zcela rychlý, odezva okamžitá, a žádný pád jakéholiv aplikace či dokonce systémových součástí?

Hlavní problémy WP:
- neexistuje žádné zařízení s oficiální cenou pod 5 tisíc Kč bez závazku
- neochota/nevědomost prodejců nabízet WP zařízení (př. když mi volala slečna z retenčního, nabízela mi nějaký Desice či co, po mém požadavku o Windows Phone mi nabídla Lumii 800, a nakonec když jsem ji řekl, že bych měl zájem o 8S či 8X, tak ani nevěděla že něco takového existuje; na prodejnách operátorů přímo nutí zařízení s androidem, a v prodejnách typu datart/euronics/apod. je výskyt zařízení s WP naprosto minimální)
- minimum akčních her, co by uspokojilo puberťáčky, z důvodu absence podpory nativního kódu ve WP7

A k tématu:
iPhone 6 přinese NFC, nový systém antén, lehce pozměněný design (šlo to od kulatého, po zaoblený hranatý - že by iP6 byl čistý kvádr? :-D ), novější model SOC, a samozřejmě novou verzi SW. Nic víc bych od něj nečekal.
GreenArrow
Ban
Ban

IPhone 6/ budoucnost

Post by GreenArrow »

Tslany: víme jak dopadla aplikace camera, když jsem zkoušel tvoje 8s poprvé, že jo? To by se asi systému, co má nálepku stabilní nemělo stávat... Můžete si rikat co chcete o androidu, ale moje xperia T neměla za měsíc co ji mám ani jeden restart a to ji mam zahlcenou vselijakym androidim balastem. Nějaký záseky taky nepozoruju. Pravda vice city se podle Thompsona seká, ale to se dá přežít :-D
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

IPhone 6/ budoucnost

Post by tslany »

Podle Thompsona je superamoleta u SIII zcela korentní zobrazovadlo s nejpřesněji nakalibrovanými barvami a samotný LCD vydrží každý den zobrazovat ten samý obraz celých 5 let nonstop aniž by to displeji zanechalo nějaké pozůstatky :-D Je pravda, že se ti nějakým způsobem u mě povedlo pomocí fotoaparátu zrestartovat celý telefon, ale za celou dobu, co 8S vlastním, to bylo poprvé a naposledy kdy ten systém udělal něco, co neměl. Asi máš kouzelné ruce :wink:
GreenArrow
Ban
Ban

IPhone 6/ budoucnost

Post by GreenArrow »

Tak co už no :-D.
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

IPhone 6/ budoucnost

Post by Thompson »

Náhodou mě se Samoled s pentile líbí, třeba oproti iP4 v tom nějak nevidím rozdíl :D Zítra to můžem porovnat.Nejvtipnější bylo když mi na SGN přestala po aktualizaci SW fungovat klávesnice :D
PS: To Vice city se prostě seká :D
Deaktivovaný účet (01.2013)

IPhone 6/ budoucnost

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

GreenArrow wrote: Navíc klávesnice nikdo nechce.
Aha, tak proto několik firem dělá pouzdra s BT klávesnicí pro iphone 4/5, protože klávesnice nikdo nechce. Výrobci totiž nejspíš nevědí co s prachama, tak dělají zbytečný příslušenství...
Post Reply

Return to “Off Topic”