IPhone 6/ budoucnost
-
Thompson
- smartguru

- Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
IPhone 6/ budoucnost
mceza: Android je bastl nefukčních virusových app, s velmi neodladěným prostředím...Krom zařízení Nexus se smějeme pořád.A WP?To už ani není vtipný :D
-
mceza
IPhone 6/ budoucnost
Androidu se můžeš smát jak chceš, ale jeho podíl na trhu už tak směšnej není. Ať se nám to líbí nebo ne...
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
IPhone 6/ budoucnost
mceza: Podíl, který mu přenechal MS a ten se tomu jistě nesměje:-)
- GreenArrow
- Ban

- Zařízení: iPhone 6
IPhone 6/ budoucnost
Já myslím, že hlavní důvod neustálého nárustu androidu je zdražovaní iPhonu. Když jsem kupoval iP4 16GB, stál mě 3 měsíce před uvedením 4s 12900kč a to od O2 bez tarifu. Teď stojí iP5 u O2 18 tisíc za základní verzi a to je zkrátka už moc. Pořád se jich prodalo rekordně moc, ale kdyby si udržovali cenu, možná by jich bylo ještě víc.
- GreenArrow
- Ban

IPhone 6/ budoucnost
Nepochopil jsi to, já myslel lidi, co si koupí one x, s3 atd, že kdyby v téhle ceně byl i iPhone 5, tak si hodně lidí rozmyslí android. V nižší ceně je android jasnej, protože nemá konkurenci(ne wp není konkurence)
-
mceza
IPhone 6/ budoucnost
1) WP je konkurence. Každej telefon v této cenové relaci je konkurence. Ale plně respektuji, když si ho někdo nekoupí (jeho chyba :-P )
2) Ano to je chyba iPhonu. Když už chci dát za telefon takovou (podle mě nehoráznou) sumu, tak si sakra rozmyslím, zda investuji do možná kvalitního, ale vzhledem k ceně nedostatečně vybaveného přístroje nebo zda si koupím něco na podobné úrovni kvality, ale s funkcema a výbavou někde jinde...
2) Ano to je chyba iPhonu. Když už chci dát za telefon takovou (podle mě nehoráznou) sumu, tak si sakra rozmyslím, zda investuji do možná kvalitního, ale vzhledem k ceně nedostatečně vybaveného přístroje nebo zda si koupím něco na podobné úrovni kvality, ale s funkcema a výbavou někde jinde...
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
IPhone 6/ budoucnost
Zajímavé, lidi v mém okolí, ať už momentálně mají nějaký blbofoun a nebo zařízení s androidem do 4000Kč, mi WP závidí a rozhodně by si ho koupili, kdyby byl k dispozici (oficiálně, a bez závazku, takže mé 8S za 2k5 je pro ně nedosažitelné, stejně tak jako Lumia 620 za 6k6). WP sice nemají od jednoho typu aplikace v marketplace/store 30 jejich variací, ovšem je mnohem jednodušší najít tu nejkvalitněji provedenou (a ne se prohrabovat balastem na marketu/play, otravovat se s kompatibilitou s mojí ROM, a nakonec zjistit že app sice je v katalogu vedena jako free, ale je potřeba si ji koupit a odemknout přímo u autora), stejně tak jako na WP neexistuje malware ani bloatware, vše je pečlivě filtrované, neexistuje abych si stáhl nějakou aplikaci a další den našel na netu fotku mého stojícího p**a. A že prý na WP neexistují ekvivalenty aplikací a her z androidu/iOS? Já s aplikacemi nemám problém, vše co jsem kdy potřebovat jsem našel, často i lépe zpracované než na androidu (což je možná dáno konzistentním UI, neb na androidu se orientovat v kdejaké aplikaci je často horší, než když poctivý uživatel WinNT 5.1 najednou usedne k WinNT 6.2), a jediné čeho je mi líto je absence GTA Vice City - ale potřebuji to nutně k životu? Když se nudím a nejsem doma, tak si ho mohu zahrát na Ainolu (mám-li ho u sebe a pokud zrovna nevyskočí tabulka že com.android.systemui neodpovídá
). Absence valné většiny her je dáno nemožností použít nativní kód ve WP7, což se s WP8 změnilo, a hry budou stále nové a nové.
Takže takové shrnutí - pokud by bylo nějaké levně WP zařízení (tj. s oficiální cenou pod 5 000 Kč), android na tomto trhu nemá sebemenší šanci. Jen si přiznejte, cosi člověk raději koupí - telefon pyšnící se zeleným panáčkem, který ani po vybalení z krabice neobsahuje konzistentní UI (a že je to dost trapné, vzít si do ruky čistý AOSP 4.2.1 a zjistit, že kdejaká systémovaná aplikace má svoji filozofii ovládání, jako jediné východisko tohoto problému je v současné době pouze MIUI, které je oku ladící a unifikované naskrz celým systémem), je pomalý, nerozběhne ani 2/3 aplikací z marketu/play a nedělá mu problém, aby každou hodinu vysočila tabulka o pádu com.android.phone, a nebo dá raději přednost tomu telefonu s Vindejsi, kde rozběhá 100% aplikací a her, které mu telefon nabídne (což dohromady tvoří 80-90% celého store), ihned po vybalení z krabice je zcela rychlý, odezva okamžitá, a žádný pád jakéholiv aplikace či dokonce systémových součástí?
Hlavní problémy WP:
- neexistuje žádné zařízení s oficiální cenou pod 5 tisíc Kč bez závazku
- neochota/nevědomost prodejců nabízet WP zařízení (př. když mi volala slečna z retenčního, nabízela mi nějaký Desice či co, po mém požadavku o Windows Phone mi nabídla Lumii 800, a nakonec když jsem ji řekl, že bych měl zájem o 8S či 8X, tak ani nevěděla že něco takového existuje; na prodejnách operátorů přímo nutí zařízení s androidem, a v prodejnách typu datart/euronics/apod. je výskyt zařízení s WP naprosto minimální)
- minimum akčních her, co by uspokojilo puberťáčky, z důvodu absence podpory nativního kódu ve WP7
A k tématu:
iPhone 6 přinese NFC, nový systém antén, lehce pozměněný design (šlo to od kulatého, po zaoblený hranatý - že by iP6 byl čistý kvádr?
), novější model SOC, a samozřejmě novou verzi SW. Nic víc bych od něj nečekal.
Takže takové shrnutí - pokud by bylo nějaké levně WP zařízení (tj. s oficiální cenou pod 5 000 Kč), android na tomto trhu nemá sebemenší šanci. Jen si přiznejte, cosi člověk raději koupí - telefon pyšnící se zeleným panáčkem, který ani po vybalení z krabice neobsahuje konzistentní UI (a že je to dost trapné, vzít si do ruky čistý AOSP 4.2.1 a zjistit, že kdejaká systémovaná aplikace má svoji filozofii ovládání, jako jediné východisko tohoto problému je v současné době pouze MIUI, které je oku ladící a unifikované naskrz celým systémem), je pomalý, nerozběhne ani 2/3 aplikací z marketu/play a nedělá mu problém, aby každou hodinu vysočila tabulka o pádu com.android.phone, a nebo dá raději přednost tomu telefonu s Vindejsi, kde rozběhá 100% aplikací a her, které mu telefon nabídne (což dohromady tvoří 80-90% celého store), ihned po vybalení z krabice je zcela rychlý, odezva okamžitá, a žádný pád jakéholiv aplikace či dokonce systémových součástí?
Hlavní problémy WP:
- neexistuje žádné zařízení s oficiální cenou pod 5 tisíc Kč bez závazku
- neochota/nevědomost prodejců nabízet WP zařízení (př. když mi volala slečna z retenčního, nabízela mi nějaký Desice či co, po mém požadavku o Windows Phone mi nabídla Lumii 800, a nakonec když jsem ji řekl, že bych měl zájem o 8S či 8X, tak ani nevěděla že něco takového existuje; na prodejnách operátorů přímo nutí zařízení s androidem, a v prodejnách typu datart/euronics/apod. je výskyt zařízení s WP naprosto minimální)
- minimum akčních her, co by uspokojilo puberťáčky, z důvodu absence podpory nativního kódu ve WP7
A k tématu:
iPhone 6 přinese NFC, nový systém antén, lehce pozměněný design (šlo to od kulatého, po zaoblený hranatý - že by iP6 byl čistý kvádr?
- GreenArrow
- Ban

IPhone 6/ budoucnost
Tslany: víme jak dopadla aplikace camera, když jsem zkoušel tvoje 8s poprvé, že jo? To by se asi systému, co má nálepku stabilní nemělo stávat... Můžete si rikat co chcete o androidu, ale moje xperia T neměla za měsíc co ji mám ani jeden restart a to ji mam zahlcenou vselijakym androidim balastem. Nějaký záseky taky nepozoruju. Pravda vice city se podle Thompsona seká, ale to se dá přežít 
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
IPhone 6/ budoucnost
Podle Thompsona je superamoleta u SIII zcela korentní zobrazovadlo s nejpřesněji nakalibrovanými barvami a samotný LCD vydrží každý den zobrazovat ten samý obraz celých 5 let nonstop aniž by to displeji zanechalo nějaké pozůstatky
Je pravda, že se ti nějakým způsobem u mě povedlo pomocí fotoaparátu zrestartovat celý telefon, ale za celou dobu, co 8S vlastním, to bylo poprvé a naposledy kdy ten systém udělal něco, co neměl. Asi máš kouzelné ruce 
- GreenArrow
- Ban

IPhone 6/ budoucnost
Tak co už no
.
-
Thompson
- smartguru

- Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
IPhone 6/ budoucnost
Náhodou mě se Samoled s pentile líbí, třeba oproti iP4 v tom nějak nevidím rozdíl :D Zítra to můžem porovnat.Nejvtipnější bylo když mi na SGN přestala po aktualizaci SW fungovat klávesnice :D
PS: To Vice city se prostě seká :D
PS: To Vice city se prostě seká :D
-
Deaktivovaný účet (01.2013)
IPhone 6/ budoucnost
Aha, tak proto několik firem dělá pouzdra s BT klávesnicí pro iphone 4/5, protože klávesnice nikdo nechce. Výrobci totiž nejspíš nevědí co s prachama, tak dělají zbytečný příslušenství...GreenArrow wrote: Navíc klávesnice nikdo nechce.