Jaký je rozdíl aktualizace vynucené vs. normálně nabídnuté?

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
xlifer
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia

Post by xlifer »

Pročetl jsem toho už kolem aktualizace na WP 7.8 dost, ale nikde jsem se nedozvěděl jaký je vlastně rozdíl, když si aktualizaci přes Zune vynutím nebo mi je nabídnuta sama???

Nechápu, když si vynutím aktualizaci a je totožná s tou, která se nabídne sama, když je dostupná, proč to neuvolni pro všechny naráz, proč se musí čekat než to nějakej blbej operátor nebo kdo vypustí oficiálně, aby se to nemuselo oblbovat?

Tohle mi fakt hlava nebere... :-)

Vynucená aktualizace = aktualizace bez vynucení, ale s čekací lhůtou. Proč?

Díky za osvětlení situace, neb jsem z toho opravdu zmaten.
bigjohn
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Ulefone Power 3 (Nova Launcher)

Post by bigjohn »

Tiež nerozumiem systému vypúšťania aktualizácí na WP 8. Ale od Microsoftu, Nokie alebo operátora sa nič nedozvieš...
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Duvodem udajne je, aby se Microsoftu nezahltili servery, pokud by vsichni najednou zacali stahovat. Zvlastni, ze Apple to u radove vice zarizeni zvlada najednou :)
mmajo
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Titan, Samsung Galaxy Note

Post by mmajo »

Servery applu asi nejedou na windows. :-D
JiriE
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by JiriE »

Pokud by to bylo kvůli zahlcování serverů, tak proč je aktualizace uvolňovaná ve "vlnách" a ne postupně den po dni? To by se mi zdálo logičtější. Takto je to v jednom dni určitý počet zařízení, potom dlouho nic, zase určité množství, potom další pauza.... Bude to asi souhrn více důvodů, které tu byly zmíněny.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

A není to náhodou v těch vlnách každý den? Přeci mi neříkej, že např. 8.2. spustí první vlnu a ta trvá 24 hodin. Nejsou ty vlny ještě nečím charakterizované? Třeba určitými regiony, modely telefonů a pod? A když se spustí druhá vlna, ta první je přeci uvolněná již na pořád.
JiriE
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by JiriE »

Tak mě to netrápí, já si klidně počkám :-).
Jen si mi zdá, že když se to koncem ledna spustilo, bylo kolem toho veliké haló a všichni byli natěšení, jestli i na ně se dostane. A všude se psalo, že když to nebylo teď, nevadí, přijdete na řadu v další vlně. Ne třeba v další dny, ale až v další vlně. Z toho usuzuji, že mezi těmi vlnami je asi pauza. A také po počátečním boomu tady na fóru to potom utichlo a od té doby se moc lidí neozvalo, že by aktualizovali normálně přes Zune. Ale možná jsme v tom jiném regionu nebo máme nesprávné modely telefonů :grin: .
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Počítej do toho také operátory a podle mého i to, co máš nejen za značku, ale i výrobní číslo a podobné údaje, které pak dělí stejné telefony do různých skupin - to si alespoň myslím já. Čili tím myslím zmiňovaný region.
Tady na fóru byl kolem první vlny aktualizace obrovský humbuk, protože se konečně někdo uráčil ji vydat. Psali sem stálí uživateleé, ale i lidi, kteří fórum aktivně nevyužívají, mnohdy i nováčci. Uvědomme si, že ne každý majitel telefonu nutně navštěvuje nějaká fóra. Mnohé to ani nenapadne, mnozí ani nevědí o jejich existenci. Známého jsem kolikrát musel nakopnout, aby zkusil hledat řešení svých problémů s technikou (ale i jiných) na fórech. A nemyslete si, že na zahraničních fórech je to jinak.
Když se po pár dnech v první vlně situace uklidnila a příspěvky ubývaly, neznamená to, že by tato vlna skončila a čekalo se na druhou. Ostatně, ta když byla spuštěna, štěklo tu po ní jen pár psů a to má přijít vlna třetí. Že by o ně nebyl až takový zájem? Nikoli, ale vše probíhá v klidu, protože nadšenci většinou už byli uspokojeni v první vlně. Nyní si v tichosti a klidu stahují ostatní majitelé WP.
xlifer
nováček
nováček

Post by xlifer »

Každopadně by bylo ideální, kdyby MS nebo odkud se to uvolňuje někam pověsil oficiální informaci o plánu uvolňování, termíny (nebo aspň předpokládané) a jak vše bude probíhat. Myslím, že by to vyřešilo mnoho stovek dotazů k tomuto tématu i když je pravda, že obyč uživatelé ani netuší, že je nějaká aktualizace a třeba je to ani nezajímá. Každopáně, mě to třeba zajímá :-) Ale vypadá to, že je plán postaven spíše na menšině, tzn. že 99% to nezajíma nebo je jim to jedno.

Jinak zde na fóru někdo psal, že první vlna aktualizace byla 30. ledna, druhá 6. února a třetí ma být 18. února. Já se zatím nechytám přes Zune v žádné vlně, takže to vypadá to třetice na 18. února, tak jsem zvědavej.

Plán přechodu nikde není, takže se může spekulovat jak to celé probíha, po regionech, značkách, výr. číslech, apod.

... A ješte jedna věc teda.

Doporučujete tedy spíše počkat na vlnu Zune než to tam cpát přes nějakou aplikaci nebo vynucení?

Jestli jsem dobře pochopil, tak v aktualizaci v třetí nebo poslední vlně může být nakonec největši výhra, protože v případě, ža do té doby zjistili nějaký bug ap., tak bude již opraveno a stáhnu si tak vlastně stable verzi ...

Příště použij tlačítko EDIT u příspěvku, než vkládat příspěvek nový.. Mimonaut
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Těžko něco doporučovat nebo nedoporučovat. Když to tady pročítáš, vidíš, že někomu se to podařilo urychlit hned a jiný s tím měl problémy. Jinak moc nevěř tomu, že MS bude vychytávat nějaké bugy. Na to měli od loňského léta dost času a jak se zdá, systém je stabilní již nyní. Ale to těžko posoudím já, který má custom rom. Mně například přestaly fungovat některé aplikace, které zpočátku asi týden na 7.8 fungovaly a ze dne na den přestaly chodit korektně nebo i definitivně.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Jak se ta nestabilita projevuje třeba u tebe (rozuměj: tvého telefonu)? Pominu teď, že jsi alergický na vše, kde se objeví cokoli na téma WP :lol:
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

OT: Pod pojmem stabilita si asi každý představujeme něco jiného. Já osobně považuji systém WP za velmi stabilní, protože nepadá a je svižný. To ostatní, co jmenuješ, nepatří pod stabilitu, ale spíš pod celou koncepci systému tak, jak byla vymyšlena. Právě tak není synonymem stability termín odladěnost. Zajímalo by mě, co znamená "system jinak protestuje". Můžeš to konkretizovat?
Pokud jde o synchronizaci kontaktů, nemohu si naříkat. Mým nárokům to zcela vyhovuje a účel tak plní. Volume a nemožnost zapínat Wi-Fi snad nechceš řadit mezi problémy se stabilitou :roll:
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

Post by hamoun »

za mesic pouzivani (neni to dlouho, vim) mi nenastal vubec zadny problem.
zadny restart, vytuhnuti, cokoliv nefunkcniho ...

vse jede na 100% bez problemu.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

OT: Vše, co jsi zde vyjmenoval a odargumentoval jsou věci, které nijak nepozoruji nebo se mě netýkají. Proto, coby uživatel, nikoli vědátor a pitvač, mohu říci, že jsem s fungováním telefonu spokojen, protože mi nepřináší výrazné starosti coby potravu pro mé mozkové závity, čímž se mohu věnovat jiným věcem.
Je ovšem jeden problém, který si nedokážu vysvětlit a to, že některé aplikace přestaly náhle fungovat a to všechny v jeden den (nebo noc). Zkrátka, tyto aplikace se nějakým způsobem rozsypaly. Přiznávám, že mám custom rom, ale v hlavě mi straší otázka, proč tyto aplikace pět dní fungovaly a rázem přestaly. Co mají společného? Každá je od jiného vývojáře z různých koutů světa.
Jedna, která pracuje s časovými údaji (dvakrát denně jsem do ní ukládal data, která se pak dají vyhledat podle datumu) mi náhle odmítla další údaj přijmout a veškeré záznamy mají datum 1.1.001. Tato data se ukládají na server a stejný program pro stolní PC je zobrazuje správně.
Další aplikace, AAAWeather, která pracuje s dvěma Live Tiles a zobrazuje na nich graficky předpověď, se náhle zbláznila a dlaždice se umrtvily. Po pokusu oživit je, se rozhodila komplet Home screen a musel jsem aplikaci vyhodit.
Něco podobného se stalo u aplikace Appointile, tam dělaly neplechu jen dlaždice, naštěstí Home screen nenabouraly.
Zmíněné aplikace jsem používal i na 7.5 a oněch 5 dní na 7.8. Nechci kvůli nim dělat hard reset, za to mi zase nestojí, ale nenapadá mě nic, co by bylo společným jmenovatelem.
Můj italský přítel (mohu jej tak již nazývat) - vývojář, pro kterého dělám překlady aplikací mi naznačil cosi o tom, že v ten den MS něco prováděl na svých serverech, jestli to s tím nesouvisí.
Americký vývojář, kterému jsem dělal překlad první zmíněné aplikace mě ubezpečuje, že jeho známému tato aplikace na WP7.8 funguje, čili že s tím nemůže nic dělat, a že problém asi bude v custom rom. Ona ale verze pro americké a české prostředí je rozdílná právě v regionálních podmínkách (datum, čas, míry...), takže to zase nejde až tak srovnávat.
Tak to je to, co mě nejvíc u systému WP vrtá hlavou. Ale to jsem silně odbočil od tématu.
xlifer
nováček
nováček

Post by xlifer »

Tak by mela byt vypustena 3. vlna aktualizaci od 16.2. ale me Zune stale hlasi, ze je telefon aktualni :-( Tak nevim.

Premyslel jsem o tom zpusobu jak uvolnuji aktualizace a mozna jestli to neni tak, ze napr. uvolni na startu 100 tis. zarizeni a jakmile tento pocet poklesne tim, ze si uzivatele stahunou do nich aktualizaci treba na 50%, tak pusti dalsich x tisic, aby se udrzovala unosnost serveru. Je to pouze teorie/myslenka.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

Klid a nohy v teple. Buď zkus aktualizaci vynutit a nebo si holt počkej.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Tak by mela byt vypustena 3. vlna aktualizaci od 16.2. ale me Zune stale hlasi, ze je telefon aktualni
Nokia CR na twitteru pise "Poslední vlna updatu na WP 7.8 začne už v pondělí. Na kterou funkci se těšíte nejvíc?"
Takze vydrz ;-)
xlifer
nováček
nováček

Post by xlifer »

Diky za info. Právě jsem zkoušel a zatím nic, takže jsem stále v očekávání... Ale je možné, že k tomu termínu co uvádí Nokia ČR - "pondělí" chybí upřesnění měsíce nebo roku :-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Já jen nerozumím jedné věci. Všude jsem četl, že tyto 3 vlny aktualizací spouští Nokia. A jak je to tedy u ostatních značek? Anebo se Nokia montuje i do akcí, které přísluší Microsoftu?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Kdepak,Nokia upravi firmware a odesle Microsoftu.Distributorem je vyhradne jen Microsoft.Nokia nic pres Zune ditribuovat nemuze,Zune cerpa jen ze severu Microsoftu,ke kterym Nokia nema pristup a nikdy mit nebude..Nokia pouze dostane informace kdy budou updaty probihat,take proto o nich informuje na twitteru apod.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”