Here Maps; Here Drive+ Beta; Here City Lens Konci
Nokia Autem dnes uvolněna pro všechny WP8 telefony!
Nebylo to tak dlouho, kdy jsem někam psal, že tohle přijde a opět nikdo něvěřil. Mám pocit, že tohle ale nedefinitivní řešení. Testovací... Budou tam ještě úpravy. Třeba "nokia" zcela zmizí a podobně. A dočká se i Česko.
BTW, zkoušel někdo navigaci spustit bez SIMky...?
BTW, zkoušel někdo navigaci spustit bez SIMky...?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nazev Nokia zustane,je to jedna z podminek a dohod.Mám pocit, že tohle ale nedefinitivní řešení. Testovací... Budou tam ještě úpravy. Třeba "nokia" zcela zmizí a podobně.
Zkousel jsem u kolegy na Samsung Ativ S a chodi i bez simkarty ci v leteckem modu.
Muzes si ji sam spustit bez sim,vzdyt mas 8X.
-
osso
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x
bohuzial skusam secko mozne a stale problem so SIM nechce sa to spustit
S českou sim nefunguje režim v letadle. Microsoft si ví proč. A vyndavat sim je pro mě pracné. ;)
- GreenArrow
- Ban

- Zařízení: iPhone 6
Třeba to byla podmínka kvůli té miliardě dolarů, co dostali. Já to osobně vítám. Strašně se mi libí koncept surface phone, co lze najít po internetu, takže pokud vyjde, navigaci od nokie uvitám.
-
htcjirka
- smartmaniak

Vyckej az to bude uvolneno pro nas region.Figl s regionem co se stazeni a nasledne funkcnosti nemusi fungovat na 100%osso wrote:bohuzial skusam secko mozne a stale problem so SIM nechce sa to spustit
To je nejaka specialita u HTC??Trochu podrobneji prosim..S českou sim nefunguje režim v letadle
První post doplněn o video z HTC 8X
-
shor3s
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Omnia W, HTC 8X, Nokia Lumia 820
vsadim se s váma, že Microsoft tu navigaci uvolni i pro WP 7.8
..a to me nasere, pac sem si koupil navigon :D
-
Jakub Karásek
- redaktor

- Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
To si nemyslim. WP8 telefony maji mapove podklady od Nokie a jsou stazitelne do offline rezimu, cili Nokia dava pouze nadstavbu pro navigaci. Ale WP7 telefony maji mapove podklady od Bingu online, cili pokud by Nokia uvolnila navigaci pro telefony s WP7, musela by uvolnit i Nokia mapy /za coz bych byl nesmirne rad
/
-
htcjirka
- smartmaniak

Na WP7.8 to opravdu dostupne nebude.
Nokia Autem uvolněna pro všechny WP8 telefony
musím souhlasit s tím, co tady bylo řečeno, z obchodního hlediska by to naopak mohl být zdravý a zajímavý krok. Nebudeme si nic nalhávat, WP prostě není žádná majoritní platforma. A pokud to chce MS (i Nokia protože s úspěchem WP stojí a padá Nokia, oproti HTC, který má WP spíš jako bokovku k androidu) více prorazit s WP, musí se oba snažit o co nejvíc výhod platformy jako celku a speciální fíčura typu offline navigace zdarma pro všechny se super mapovými podklady je přece výborný tahák na lidi. Potom když poroste platforma jako celek, Nokia se určitě bude chtít profilovat jako ta firma, to na WP platformě nabízí "to nejlepší" a ten nejlepší hw. Dneska jsou to super citlivé displeje a pureview kamerka, bezdrátové nabíjení příště si vymyslí zase něco jiného. A ačkoliv mám 8X a 920 bych nechtěl kvůli váze, tak musím uznat, že HW vybavení co Nokia u 920 nabízí je opravdu příkladné. Sice přišli o mapy, ale myslím, že díky tomu by mohla růst platforma jako celek, což může Nokii paradoxně posílit.
a vždy sa dá časom zaviesť napr. "mesačný servisný poplatok" pre konkurenčné značky, hoci len vo výške pár centov....
@htcjirka: A ked sa o tom spekulovalo pri predstaveni WP8, tak si to razne zamietal
Kazdopadne to znamena, ze hned ako bude dostupna na HTC 8S, tak kupujem novy telefon. 250 EUR za telefon, ktory velkostne tak akurat, ma pogumovany povrch (min. zadnu stranu), prijemne sa drzi a ma v sebe plnohodnotnu navigaciu, parada (povodne som chcel 820 od Nokie, ale ked som mal naraz v rukach 820 aj 8S, 8S jednoznacne vyhralo).
-
mmme
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7
Krayze: Pozor, u HTC 8S je ta vychytaná majkrosofťácká fičura s nízkou pamětí, na kterou se ti vleze málinko map.
Lenze uz davnejsie sa spekuluje, ze MS pracuje na moznosti ukladania min. map na SD kartu a ta moznost by mala prist s prvym velkym updatom na WP8.mimonaut wrote:na paměťovnku nejde.
Příště zkus nejprve hledat. V pravo nahoře je políčko s nápisem hledej, do kterého když napíšeš "nokia drive mapy", uvidíš odpověď hned ve druhé linku, ani ho nemusíš rozklikávat.
Co sa exkluzivity tyka, starsie info indikovali, ze Nokia tu moznost za nejake licencne poplatky ponukne priamo konkurentom. Takze je dost mozne, ze HTC, Samsung, ..., platia, resp. budu platit priamo Nokii.
Pokial viem, mapy sa daju mazat a nanovo stahovat do telefonu. Takisto predpokladam, ze 1GB by na 2-3 krajiny mohlo stacit (opravte ma ak sa mylim) + pravdepodobna moznost ukladania map na kartu v buducnosti a na ostatne veci (apps)mi staci 300-400MB.mmme wrote:Krayze: Pozor, u HTC 8S je ta vychytaná majkrosofťácká fičura s nízkou pamětí, na kterou se ti vleze málinko map.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
1GB bude stačit s přehledem. Třeba Čechy mají asi 160MB 
-
Lord de Wolf
- přispěvatel

- Zařízení: HTC 8X (DEAD)/ Lumia 920 Black + Nokia 100
Ehm... tak mi to nedalo... (pátek, znáte to...) A testnul jsem jak režim letadlo(Sim karta není podporována), tak telefon bez SIM (prosím vložte SIM). Takže si holt musíme počkat na naši lokalizaci. 
Tak mam Lumii, ale ta Nokia Autem je dost uboha, nejsem vubec spokojeny :( Neznate nekdo neco lepsiho?
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Můžeš zkusit navigon. Ale počkal bych, řekl bych že zlevní po té, co nokia uvolní nokia autem pro všechny.
Co konkrétně ti přijde na nokia autem špatné? Mě přijde jako velmi přesná a spolehlivá navigace.
Co konkrétně ti přijde na nokia autem špatné? Mě přijde jako velmi přesná a spolehlivá navigace.