Here Maps; Here Drive+ Beta; Here City Lens Konci

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X

Nokia Autem dnes uvolněna pro všechny WP8 telefony!

Post by koblihjr »

Nebylo to tak dlouho, kdy jsem někam psal, že tohle přijde a opět nikdo něvěřil. Mám pocit, že tohle ale nedefinitivní řešení. Testovací... Budou tam ještě úpravy. Třeba "nokia" zcela zmizí a podobně. A dočká se i Česko.

BTW, zkoušel někdo navigaci spustit bez SIMky...?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Mám pocit, že tohle ale nedefinitivní řešení. Testovací... Budou tam ještě úpravy. Třeba "nokia" zcela zmizí a podobně.
Nazev Nokia zustane,je to jedna z podminek a dohod.
Zkousel jsem u kolegy na Samsung Ativ S a chodi i bez simkarty ci v leteckem modu.
Muzes si ji sam spustit bez sim,vzdyt mas 8X.
Standa99
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Pixel

Post by Standa99 »

........
osso
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Post by osso »

bohuzial skusam secko mozne a stale problem so SIM nechce sa to spustit
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X

Post by koblihjr »

S českou sim nefunguje režim v letadle. Microsoft si ví proč. A vyndavat sim je pro mě pracné. ;)
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Třeba to byla podmínka kvůli té miliardě dolarů, co dostali. Já to osobně vítám. Strašně se mi libí koncept surface phone, co lze najít po internetu, takže pokud vyjde, navigaci od nokie uvitám.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

osso wrote:bohuzial skusam secko mozne a stale problem so SIM nechce sa to spustit
Vyckej az to bude uvolneno pro nas region.Figl s regionem co se stazeni a nasledne funkcnosti nemusi fungovat na 100%
S českou sim nefunguje režim v letadle
To je nejaka specialita u HTC??Trochu podrobneji prosim..

První post doplněn o video z HTC 8X
shor3s
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia W, HTC 8X, Nokia Lumia 820

Post by shor3s »

vsadim se s váma, že Microsoft tu navigaci uvolni i pro WP 7.8 :)..a to me nasere, pac sem si koupil navigon :D
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

To si nemyslim. WP8 telefony maji mapove podklady od Nokie a jsou stazitelne do offline rezimu, cili Nokia dava pouze nadstavbu pro navigaci. Ale WP7 telefony maji mapove podklady od Bingu online, cili pokud by Nokia uvolnila navigaci pro telefony s WP7, musela by uvolnit i Nokia mapy /za coz bych byl nesmirne rad :) /
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Na WP7.8 to opravdu dostupne nebude.
lemmon
nováček
nováček
Zařízení: Windows Phone 8x by htc

Nokia Autem uvolněna pro všechny WP8 telefony

Post by lemmon »

musím souhlasit s tím, co tady bylo řečeno, z obchodního hlediska by to naopak mohl být zdravý a zajímavý krok. Nebudeme si nic nalhávat, WP prostě není žádná majoritní platforma. A pokud to chce MS (i Nokia protože s úspěchem WP stojí a padá Nokia, oproti HTC, který má WP spíš jako bokovku k androidu) více prorazit s WP, musí se oba snažit o co nejvíc výhod platformy jako celku a speciální fíčura typu offline navigace zdarma pro všechny se super mapovými podklady je přece výborný tahák na lidi. Potom když poroste platforma jako celek, Nokia se určitě bude chtít profilovat jako ta firma, to na WP platformě nabízí "to nejlepší" a ten nejlepší hw. Dneska jsou to super citlivé displeje a pureview kamerka, bezdrátové nabíjení příště si vymyslí zase něco jiného. A ačkoliv mám 8X a 920 bych nechtěl kvůli váze, tak musím uznat, že HW vybavení co Nokia u 920 nabízí je opravdu příkladné. Sice přišli o mapy, ale myslím, že díky tomu by mohla růst platforma jako celek, což může Nokii paradoxně posílit.
iasi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SGN

Post by iasi »

a vždy sa dá časom zaviesť napr. "mesačný servisný poplatok" pre konkurenčné značky, hoci len vo výške pár centov....
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

@htcjirka: A ked sa o tom spekulovalo pri predstaveni WP8, tak si to razne zamietal :-) Kazdopadne to znamena, ze hned ako bude dostupna na HTC 8S, tak kupujem novy telefon. 250 EUR za telefon, ktory velkostne tak akurat, ma pogumovany povrch (min. zadnu stranu), prijemne sa drzi a ma v sebe plnohodnotnu navigaciu, parada (povodne som chcel 820 od Nokie, ale ked som mal naraz v rukach 820 aj 8S, 8S jednoznacne vyhralo).
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7

Post by mmme »

Krayze: Pozor, u HTC 8S je ta vychytaná majkrosofťácká fičura s nízkou pamětí, na kterou se ti vleze málinko map.
Krayzie
smartguru
smartguru

Post by Krayzie »

mimonaut wrote:na paměťovnku nejde.
Příště zkus nejprve hledat. V pravo nahoře je políčko s nápisem hledej, do kterého když napíšeš "nokia drive mapy", uvidíš odpověď hned ve druhé linku, ani ho nemusíš rozklikávat. :wink:
Lenze uz davnejsie sa spekuluje, ze MS pracuje na moznosti ukladania min. map na SD kartu a ta moznost by mala prist s prvym velkym updatom na WP8.

Co sa exkluzivity tyka, starsie info indikovali, ze Nokia tu moznost za nejake licencne poplatky ponukne priamo konkurentom. Takze je dost mozne, ze HTC, Samsung, ..., platia, resp. budu platit priamo Nokii.
Krayzie
smartguru
smartguru

Post by Krayzie »

mmme wrote:Krayze: Pozor, u HTC 8S je ta vychytaná majkrosofťácká fičura s nízkou pamětí, na kterou se ti vleze málinko map.
Pokial viem, mapy sa daju mazat a nanovo stahovat do telefonu. Takisto predpokladam, ze 1GB by na 2-3 krajiny mohlo stacit (opravte ma ak sa mylim) + pravdepodobna moznost ukladania map na kartu v buducnosti a na ostatne veci (apps)mi staci 300-400MB.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

1GB bude stačit s přehledem. Třeba Čechy mají asi 160MB :-)
Lord de Wolf
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X (DEAD)/ Lumia 920 Black + Nokia 100

Post by Lord de Wolf »

Ehm... tak mi to nedalo... (pátek, znáte to...) A testnul jsem jak režim letadlo(Sim karta není podporována), tak telefon bez SIM (prosím vložte SIM). Takže si holt musíme počkat na naši lokalizaci. :)
servusman
nováček
nováček
Zařízení: HTC TyTN 2

Post by servusman »

Tak mam Lumii, ale ta Nokia Autem je dost uboha, nejsem vubec spokojeny :( Neznate nekdo neco lepsiho?
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Můžeš zkusit navigon. Ale počkal bych, řekl bych že zlevní po té, co nokia uvolní nokia autem pro všechny.
Co konkrétně ti přijde na nokia autem špatné? Mě přijde jako velmi přesná a spolehlivá navigace.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”