Ubezpečujem ťa, že na Desire HD som nemal vôbec žiaden warez a ubezpečujem ťa, že viac ako jedna originálne stiahnutá aplikácia mi nešla.
Ak niekto zakríva oči pred touto Android vlastnosťou, ktorá existuje priamo kvôli jeho veľkej otvorenosti a roztrieštenosti, tak debata ďalej stráca zmysel.
Veď toto nie je kritika. Toto je realita. Android je až tak silno otvorený, že výrobcovia si rôbia extrémne rôznorodé zariadenia a je logické, že všade nejde všetko (preto u WP vyzdvihujem Microsoftom definované požiadavky a limity).
Ja netvrdím, že Android je nepoužiteľný.
Ja tvrdím, že Android je NEVHODNÝ pre moje potreby a aj som uviedol dôvody prečo.
Dávnejšie som písal, čo všetko krásne som zažil s Froyom na DHD v priebehu pár týždňov.
Smutné je, že vtedy Android stúpenci vraveli, že Android 2 nenesie neduhy a nestabilitu jednotky. Títo istý tvrdia dnes toto isté o Android 4.
Každopádne potrebujem tretí mobil a veľmi silno zvažujem niektorý Android. Nie kvôli chodeniu do Android sekcie a kritizovaniu, ale fakt kvôli možnosti denne mať možnosť s ním existovať a vedieť, ako funguje dnes.
Myslím, že by som aj lepšie vedel poskytnúť nedostatky Androidu.
Problém je v tom, že za jediný použitelný Android považujem Nexus alebo Galaxy S... Lenže toľko sa investovať na tretí mobil nechystám.
Android má oproti iOS a WP veľkú nevýhodu (ktorá samozrejme istej skupine ľudí vadiť nebude). Je to ekosystém. Niektorí sa tu už vyjadrili, že to slovo neznášajú. Ok, rozumiem.
Ale Google zatiaľ nevie ponúknuť to, čo Apple a Microsoft a to čo plánuje MS s W8 bude v IT myslím celkom slušný progress smerom k lepšiemu.
Minule som sa nestačil diviť, čo urobil priateľkin brat s Xperiou Arc S. Tam nepomohlo nič iné, len hardreset. Zahltený a sekajúci sa systém, každú chvíľu pády nejakých modulov, jednoducho katastrofa...Takto to bohužiaľ chodí vo väčšine prípadov a potom je meno Androidu také, aké je.
Neviem aká je jeho znalosť v IT, ale WP a iOS je práve pre BFU ako stvorený (pokiaľ sa človek nechystá tiež spraviť jailbreak). Tam si BFU môže robiť čo chce, nezničí to.
Nič nie je dokonalé ako vravíš. Tvrdím to veky vekúce.
Android dopláca na svoju otvorenosť a kto tvrdí opak, klame.
Veď už aj tie problémy s lowendami sú chybou prehnanej otvorenosti systému.
Uvidíme, čo prinesie Tango a na akú cenu zariadenia spadnú. Ale ak lowendy majú existovať, musia existovať hranice.