Lumia 800: Tlachání, flame, offtopic :)

Volná diskuze na libovolná témata...
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Mně se na Sme.sk například sekalo nějaké video o fotbale. A to jak na PlayBooku, tak na desktopu (Core 2 Duo). Už ale není na úvodní stránce. Vzhledem k tomu, že na PlayBooku mi běží i 1080p plynule, nepůjde o nenažranost Flashe, ale prasáckost webmastera nebo editora videa.

A co se týče kdysi Windows Mobile a dnes Androidu, tak se neschopným uživatelům smát budu. Proč? Protože si myslí, že je třeba neustále něco nastavovat, flashovat, hrát si s registry a podobné kydy. Jsou to jen řeči pseudoodborníků. Ten, kdo trávil život nastavováním a rýpáním se v telefonu může nadávat max. sobě, ne telefonu. Já jsem ve svých dvou adndroidích telefonech nemusel štelovat kromě klasického počátečního nainstalování aplikací vůbec nic. A to samé WM: do registrů jsem lezl za poslední rok jeho života jen jednou a flash jsem nemusel provádět vůbec. Kdysi jsem samozřejmě testoval kdeco, ale pak jsem zjistil, že mě to nebaví, tak jsem s tím přestal - opět v klidu a bez emocí :-)

A protože ti, co nadávají na WM a Android, nadávají převážně právě na nastavování, hraní si a rýpání se v telefonu, existuje jediné vysvětlení: rozrýpali si telefon k nepoužitelnosti a pak šli brečet na fórum, jak je to zlý systém.
silent64sk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Transformer Pad TF300T, Galaxy Nexus

Post by silent64sk »

Je to fakt, keď čítam na fórach príspevky niektorých ľudí, čo si idú flashovať nejakú neoficiálnu romku alebo robiť pokročilejšie zásahy a nevedia pritom o systéme a funkčnosti základné veci, nechce sa im čítať návody, pracujú metódou pokus-omyl, samozrejme sa im niečo sprzní, tak potom vyplakávajú, žiadajú o pomoc a nevedia čo s tým. Najskôr začnú nadávať diskutujúcim, že im nechcú poradiť a potom na konkrétny systém, že je to pomalý, nestabilný, sekajúci a neviem aký balast. Ľudská hlúposť nepozná hraníc, tým sa samozrejme nikoho konkrétneho dotknúť nechcem, keďže ešte nikto učený z neba nespadol...
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Standa. Samozrejme, že existuje aj takáto skupina používateľov.

Nebudem sa s tebou hádať, pretože nemám potrebu ťa presviedčať o ničom, ale niekedy povieš s prepáčením hlúposť a sám to dobre vieš.
Android je systém takého typu, kde si môžeš kľudne všetko nastaviť a vyladiť, ale nová verzia OS alebo nová verzia aplikácie môže spôsobiť zázraky bezohľadu na to, na akého múdreho sa tu hraješ. Proste či chceš či nechceš, musíš hľadať riešenie.

A to je celý problém. Ja chcem žiť a zariadenie používať a nie stále riešiť. Vravím to stále dokola a to že ty a niektorí to nedokážete pochopiť je výhradne váš problém.
silent64sk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Transformer Pad TF300T, Galaxy Nexus

Post by silent64sk »

S týmto moc nesúhlasím. Pokiaľ je človek užívateľ, ktorý telefón normálne používa, teda sťahuje si normálne aplikácie z marketu, tak nemá s ničím problém. Pokiaľ si tam začne hádzať kadejaký warez, inštalovať kadejaké somariny(ktorých je aj na markete plno, ale už sa to zlepšuje), tak sa mu mobil veľmi rýchlo zahltí, spomalí a všetko začne blbnúť. Nestabilitu spôsobujú rôzne killery, čističe, zásahy do systému, kedy si užívateľ rootne telefón a začne odinštalovávať podľa neho zbytočné systémové aplikácie. Minule som sa nestačil diviť, čo urobil priateľkin brat s Xperiou Arc S. Tam nepomohlo nič iné, len hardreset. Zahltený a sekajúci sa systém, každú chvíľu pády nejakých modulov, jednoducho katastrofa...Takto to bohužiaľ chodí vo väčšine prípadov a potom je meno Androidu také, aké je. Druhý prípad je taký, že si niekto kúpi lowend za 100-150 eur a nejde mu tam kopa vecí, rýchlo zaprace pamäť a potom sa sťažuje. Jednoducho nie je možné čakať od zariadenia za lowendovú cenu všetky funkcie tak ako pri telefóne za 400 eur. Bohužiaľ, väčšina mojich skúseností je takýchto. Samozrejme, sem tam sa niečo pokazí aj normálne, ale to sa stane aj inde - napr. problémy nových iPhonov s baterkou a umieranie po následnom update, problémy Lumie s baterkou nie sú celkom vyriešené doteraz a mohol by som pokračovať, našlo by sa toho dosť...
Nič nie je dokonalé, všetko môže mať nejaké chyby. A je logické, že Androidu sa to týka najviac, keď sú jeho predaje také, aké sú.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Ubezpečujem ťa, že na Desire HD som nemal vôbec žiaden warez a ubezpečujem ťa, že viac ako jedna originálne stiahnutá aplikácia mi nešla.
Ak niekto zakríva oči pred touto Android vlastnosťou, ktorá existuje priamo kvôli jeho veľkej otvorenosti a roztrieštenosti, tak debata ďalej stráca zmysel.
Veď toto nie je kritika. Toto je realita. Android je až tak silno otvorený, že výrobcovia si rôbia extrémne rôznorodé zariadenia a je logické, že všade nejde všetko (preto u WP vyzdvihujem Microsoftom definované požiadavky a limity).

Ja netvrdím, že Android je nepoužiteľný.
Ja tvrdím, že Android je NEVHODNÝ pre moje potreby a aj som uviedol dôvody prečo.

Dávnejšie som písal, čo všetko krásne som zažil s Froyom na DHD v priebehu pár týždňov.

Smutné je, že vtedy Android stúpenci vraveli, že Android 2 nenesie neduhy a nestabilitu jednotky. Títo istý tvrdia dnes toto isté o Android 4.

Každopádne potrebujem tretí mobil a veľmi silno zvažujem niektorý Android. Nie kvôli chodeniu do Android sekcie a kritizovaniu, ale fakt kvôli možnosti denne mať možnosť s ním existovať a vedieť, ako funguje dnes.
Myslím, že by som aj lepšie vedel poskytnúť nedostatky Androidu.

Problém je v tom, že za jediný použitelný Android považujem Nexus alebo Galaxy S... Lenže toľko sa investovať na tretí mobil nechystám.

Android má oproti iOS a WP veľkú nevýhodu (ktorá samozrejme istej skupine ľudí vadiť nebude). Je to ekosystém. Niektorí sa tu už vyjadrili, že to slovo neznášajú. Ok, rozumiem.
Ale Google zatiaľ nevie ponúknuť to, čo Apple a Microsoft a to čo plánuje MS s W8 bude v IT myslím celkom slušný progress smerom k lepšiemu.
Minule som sa nestačil diviť, čo urobil priateľkin brat s Xperiou Arc S. Tam nepomohlo nič iné, len hardreset. Zahltený a sekajúci sa systém, každú chvíľu pády nejakých modulov, jednoducho katastrofa...Takto to bohužiaľ chodí vo väčšine prípadov a potom je meno Androidu také, aké je.
Neviem aká je jeho znalosť v IT, ale WP a iOS je práve pre BFU ako stvorený (pokiaľ sa človek nechystá tiež spraviť jailbreak). Tam si BFU môže robiť čo chce, nezničí to.

Nič nie je dokonalé ako vravíš. Tvrdím to veky vekúce.
Android dopláca na svoju otvorenosť a kto tvrdí opak, klame.
Veď už aj tie problémy s lowendami sú chybou prehnanej otvorenosti systému.

Uvidíme, čo prinesie Tango a na akú cenu zariadenia spadnú. Ale ak lowendy majú existovať, musia existovať hranice.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

janac_marek: Já vím, že ne každý androidový telefon je vyladěný jak má být. Jenže z úst iPhonistů a WPčkářů slyším jen to, jak je Android špatný, a to je prostě kravina a nedospěle zjednodušený pohled na svět. Android je i kvalitní. Já jsem ze svého Dell Venue Pro a WP i přes jejich nedostatky nadšený, ale číst ty jednostranné nadšenecké výkřiky (a nadávky na Android), co se tu od majitelů WP často nacházejí, výrazně připomíná jablečnou komunitu svým sektářstvím, a mi, jako objektivnímu WP uživateli to vadí, protože na sektářství jsem zvyklý u iPhonistů a důsledně se jim zato i směju, ale nemůžu si nějak zvyknout, že podobné to začíná být i v "mé" WP skupině.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Je třeba to brát objektivně a oboje vlastnit a mít zkušenosti.

WP7 jsou skvělý systém, ale do dokonalosti mají daleko.

Android je otevřený systém s velkou komunitní základnou, svobodou možnosti a díky tomu i je velká možnost výběru zařízení s různými HW parametry od low-endů až po high-endy. Což má své výhody i nevýhody. Systém umí být stabilní a odladěný, ale plynulostí se zkrátka pořád neumí rovnat jak jablku tak WP7. Vadí mi aktualizace, zatímco koupíte si v podstatě High-end zařízení s nejnovější verzí Androidu musíte se modlit, aby výrobce vydal aktualizace na další, díky silné komunitě toto z části řeší custom ROM, které bohužel nejsou a nikdy nebudou tak stabilní jako Stock, naopak mohou být rychlejší a plynulejší než Stock.

Android se snaží pokrýt naprosto vše, chce umět naprosto všechno, WP7 si jde svou cestou, chce nabídnout uživateli chytrý a zábavný telefon. V prvních verzích Android (1.5 Cupcake, 1.6 Donut) nabíral také jen směr, stejně jako WP7 a WP7.5 a tak bych to bral. Momentálně jsem spokojený uživatel WP7 a byl jsem i spokojený uživatel Androidu.

Vadí mi naprosto přehnané nároky na HW Androidu, kde prostě máte 1 GHz processor, 512 MB Ram a telefon zdaleka není tak rychlý jako WP7.

Inu většina lidí co se nechají zmanipulovat příspěvky z diskuzních for jsou v podstatě stejné ovce jako jsou jablíčkáři, názor si má každý udělat vlastní zkušeností, pak by nevznikalo spoustu flame war apod. Každému je bližšího něco jiné a jiný OS, proto snad existuje možnost volby.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Ja by som dodal že do dokonalosti majú ďaleko všetky tri systémy (Android, iOS a WP).
WP je niečo medzi (to snáď uzná každý).

A Standa.... výkriky na Android sa tu začnú väčšinou objavovať ak sem príde GreenArrow alebo niekto iný a začne tlachať o flashi a ďalších veciach, ktoré WP nemá.

WP čku chýba hrozne veľa vecí a to nie len vecí externých (ako je flash) ale aj interných. Microsoft napríklad musí určite vylepšiť synchronizáciu s Exchange. Tá je síce zo všetkých mobilných OS najlepšia (čo je jeden z hlavných dôvodov, prečo je pre mňa iOS a Android nepoužiteľný - napríklad iOS nebol schopný cez Exchange synchronizovať isté tady, napr, že na mail už bolo odpovedané a podobne), ale stále je oproti desktopom čo doháňať (chýbajú kategórie, farebné tagy, atď).
janac_marek
smartguru
smartguru

Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze

Post by janac_marek »

htcjirka wrote:
Fakt som veľmi zvedavý na vývoj cien Lumií 800, hlavne bazárových o pol roka.
Propadne se jako kazda tuctovka,neni nicim vyjimecna,ze by to mel byt kult,ktery si bude drzet cenu.Tak naivni snad ani nejsi..velice rad se k tomuto tematu konkretne s tebou a tvou pameti 4.srpna vratim ;-)
Zapis si hlavne do kalendare a radne sesynchronizuj.
Zosynchronizované. Zajtra nie som doma, takže dnes.
Nokia Lumia 800 stála na Alze v čase uvedenia +-400 euro bez DPH. Teraz som ju našiel za 367€
http://www.alza.sk/nokia-800-16gb-black-d272900.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja som ju kúpil lacnejšie, z iného obchodu za približne 300 alebo 350 euro (musel by som preveriť).
Každopádne keď som sa teraz snažil pozerať rôzne shopy, ten prepad nie je extra dramatický. Na Sunnysofte stojí 414€.
Problém môže nastať hlavne vtedy, ak niekto začne porovnávať tie najdrahšie ceny v čase uvedenia s tými najlacnejšími dnes dostupnými. Reálny rozdiel je cca 50€. Či je to nastalo po uvedení Nokie Lumie 900, alebo ešte pred tým, neviem, nesledoval som.

Každopádne jirkovi som sľúbil ešte video zo sestrinho Androidu - Xperia Ray, ktorý je údajne vhodný na test flashu v browseri. Že seká sme.sk je podľa neho údajne normálne. Že seká niekedy zive.cz asi normálne nebude. Že ak otvorím stránku nadopovanú flashreklamou.... tak skôr porodím než flash vypnem. Koniec koncov to nemá zmysel rozoberať. Adobe flash podporovať vo vyšších Androidoch nebude. Nech žije flash.
Žiaľ doteraz som sa k tomu videu nedostal. Snáď dakedy. Ale považujem to za zbytočné. Sestra napriek mojim varovaniam si ten mobil vtedy kúpila - lebo je maličký. Už neraz oľutovala a vyjadrila myšlienku, že mala zobrať 710/800/Omnia W, ktoré som jej ukazoval. To že jej občas zloží hovor považuje za normálne a WiFi má vypnuté, internet nemá a aplikácií má posťahovaných le pár, väčšinou hry.
Najväčšia pecka bola keď videla môj mobil po mediálnej masáži. "Vau, ty máś Lumiu?" Som len pozrel na ňu :-D. Aj ty si mohla mať. Každý to kvôli mediálnej kampani pozná a dovolím si tvrdiť, že po iPhone je to druhý najznámejší mobil (neznamená že druhý najpredávanejší). Tá mediálna kampaň síce Lumiu do podvedomia ľudí dostala, ale mnoho nie je ochodných platiť a táto kategória, ak ochotná platiť je, zvolí často radšej iPhone.

Pevne verím, že Nokia s WP8 predstaví niečo, čo sa presadí. Som extra zvedavý na názvy. Nokia Lumia 810? Nezvolili dobrú stratégiu v názvosloví.

Propadne se jako kazda tuctovka,neni nicim vyjimecna,ze by to mel byt kult
Kult to nie je. No ako som písal, do podvedomia (minimálne na Slovensku kvôli mediálnej masáži) sa tento mobil dostal. O takom HTC Titan trebárs takýto bežný občan nevie.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Janáčik,už jsme to tu řešili,sme.sk se seka i na pc,takze to neni meritko ze flash je spatny na Androidu.Vytahujes strasaky a prekrucujes veci,ktere uz jsme davno vyresili.
I ten bazar,tuctovost a cenovka Lumie 800 se potvrdila..Proste tve fanaticke nazory,protlacovani WP i Lumii se jaksi nepotvrdil.
HanysR
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Re: Lumia 800: Tlachání, flame, offtopic :)

Post by HanysR »

Mám Galaxy Note jako už několikáté zařízení a web s Flashem je naprosto v pohodě a plynulý. Je to většinou o odladěnosti fw a podotýkám, že stock fw nemám. Android má jistě i své chyby jako každý OS ale tvrzení, že Flash se seká a je nepoužitelný je dost mimo. Nejsem z těch co chválí jen to co vlastní a nedělá mi problém přiznat chyby zařízení, nebudu je ale hledat tam kde nejsou
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

htcjirka wrote:...sme.sk se seka i na pc...
Tebe seka sme.sk na pc, to akoze vazne?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Krayzie wrote:
htcjirka wrote:...sme.sk se seka i na pc...
Tebe seka sme.sk na pc, to akoze vazne?
Nic noveho,nektera videa se sekaji a nejsem sam,je to celkem zname :roll:
Standa wrote:Jiank video z sme.sk se mi seká i na desktopu, takže tam asi nezmůže nikdo nic ;-)
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Hej. Seká. Komu? Tebe? :)
Už aj minule som prosil o linky ;)

PS: Mám tu verejné meno. Na celé čo sa zmôžeš je pokus o jeho skomolenie. I to o niečom svedčí.

to HanysR:
Takisto nepatrím k tým. Stačí keď si vyhľadáš moju kritiku na Lumiu 800 - a nebolo jej málo. Niektorí ma dokonca nazvali, že hľadám chyby tam kde nie su.
Realita s flashom je ale vážne na tých zariadeniach, čo som mal v ruke taká, že flash sa radšej kvôli reklame zapnúť ani neoplatí.
Napríklad Desire HD dokázal napríklad na smartmanii.cz zasekať celkom kvalitne.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Napríklad Desire HD dokázal napríklad na smartmanii.cz zasekať celkom kvalitne.
To bude tvou siti nebo tlachas nesmysly(na to jsi expert s titulem),zadny telefon s Androidem,ktery jsem mel se me ani na smartmanii.cz nebo na Mobilmanii.cz(kde te reklamy je a je to celkem narocna stranka) flashovou reklamou nezasekal.Uz leta se hovori o nepotrebnosti flashe ,ze ho nahrazuje HTML5 a uz se o tom "mele" sakra dlouho.Vysledek po tech letech je ze HTML5 = stale bida a okrajovka,takze flash je stale potreba.Prestan porad strasit nesmysly jak je flash na nic,jak brzdi telefon apod.Kdyzbych flash nepouzival a nemel na predchozich telefonech veril bych ti to,ale takhle muzes houpat sebe a male deti.Video uz dodavas pul roku srandisto :roll:
Mám tu verejné meno. Na celé čo sa zmôžeš je pokus o jeho skomolenie. I to o niečom svedčí.
Ano svedci o alergicke reakci na totalniho demagoga.
mceza

Post by mceza »

Podle mě jsou dva důvody, proč není podporován flash (a na Androidu už brzy také)

1) Hry - obrovská spousta úspěšných her pro mobilní zařízení je jen remake různých flashovek. Těch jsou milióny a hrozilo by, že si je lidi budou stahovat do telefonů místo toho, aby si prakticky to samé kupovali na marketech výrobců...

2) Kontrola reklam - ať už na netu nebo hlavně ve hrách a ostatních aplikacích by se pomocí flashe mohly bez problémů zobrazovat reklamy. To je ale přece špatně - každý výrobce chce mít nad obsahem svého OS absolutní kontrolu. Reklamy do aplikací tak mohou jít prakticky jen přes ně a jimi schválené služby...

Mobilní svět se stal světem bezpráví a nesvobody. A to platí jak pro iOS, WP, tak i pro Android.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

htcjirka wrote:Ano svedci o alergicke reakci na totalniho demagoga.
Alebo.... Ako vidieť o tvojom triezvom pohľade na veci.
Flash končí, zmier sa s tým. Končí bezohľadu na tvoj názor. Či ty vieš vari viac ako Adobe? :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Tady nevedeme diskuzi jestli flash konci anebo ne..Precti si poradne diskuzi i do minulosti a pak si dej facku za dalsi demagogii ;-)
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

A ten link na to sekajúce video zo sme na PC nebude? :roll:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Janáčik opět si pročti tuto celou dikuzi,už jsme to probirali a rad ztrácíš pamět,kupodivu poslední dobou téměř pořad,skáčeš z jedné věci na druhou.Jednalo se o jen o některá videa na sme.sk a zrovna ty inkriminovana,ktere zlobila i na pc jsi si vybral jako vzor pro "spatnost" flashe na mobilnich pristrojich.A jak uz ti napsal Standa,nejde o nenažranost Flashe, ale prasáckost webmastera nebo editora videa.
Post Reply

Return to “Off Topic”