[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Odpovědět
Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] FUP Monitor: Mějte přehled o přenesených datech

Příspěvek od Flynn » stř dub 18, 2012 7:57

Konečně něco pro ty, co chtějí pohodlně sledovat spotřebovaná a zbývající data! Šikovná aplikace, která využívá údajů od operátorů. Stačí se jen jednou přihlásit a aplikace už se postará o periodickou kontrolu (nastavitelná častost). Live tile pak ukazuje, kolik ještě zbývá a kolik bylo spotřebováno. V aplikaci nechybí ani grafické zobrazení a další informace.

Našel jsem menší kosmetické chybky a mám jednu prosbu:
1. V menu Nastavení po klepnutí do pole Frekvence automatické kontroly využití FUP je nahoře název položky useknutý na pouhé "Frekvence automatické kontroly vy". Ničemu to nevadí, jen estetice a navrhuji popisek zkrátit nebo dát do dvou řádku, případně zmenšit font.
2. U pole Přihlašovací jméno jsem chvíli váhal, co tam napsat, nevím, jak kde, ale u Vodafone se musí uvést telefonní číslo. Navrhuji popisek změnit na "Přihlašovací údaj (jméno, telefonní číslo a pod.)"
3. Uvítal bych, kdyby aplikace plně suplovala výpis operátora, čili doplnit tam informaci o provolaných/zbývajících minutách. Tomu přizpůsobit i údaj na LT.
Jinak aplikaci chválím, je to něco, na co jsem čekal a už se nemusím pokaždé přihlašovat do samoobsluhy a čekat, až se stránka načte. Opravdu výborný počin.

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 490
Registrován: stř říj 05, 2011 7:16
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

[app] FUP Monitor

Příspěvek od karelchadim » stř dub 18, 2012 8:32

Co O2?? nevyžaduje přihlášení a neukazuje nic... když volím z nabídky T-mobile nebo Vodafone tak se zobrazují další pole pro přihlášení do samoobsluhy u O2 však tato možnost chybí. Co s tím? bude nějaká aktualizace, která tohle řeší, nebo to nefunguje jenom mě? U popisu aplikace je psané že jsou podporování všichni operátoři...

Uživatelský avatar
Fixie
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 210
Registrován: pát kvě 13, 2011 14:21
Zařízení: Omnia W

[app] FUP Monitor

Příspěvek od Fixie » stř dub 18, 2012 8:49

skvělá aplikace ale mám O2 a nefunguje. Jen dodám že mám korporátní firemní tarif. A moc by se mi to hodilo :)

Kr_58
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: úte zář 13, 2011 19:57
Zařízení: Dell Venue

[app] FUP Monitor

Příspěvek od Kr_58 » stř dub 18, 2012 9:05

Pro UK účet nelze nainstalovat

Uživatelský avatar
petrmasek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: čtv úno 17, 2011 15:39
Zařízení: Nokia Lumia 925, Microsoft Surface RT
Kontaktovat uživatele:

[app] FUP Monitor

Příspěvek od petrmasek » stř dub 18, 2012 9:07

U mne stejná situace: Firemní O2 a aplikace nehlásí žádnou chybu, ale zobrazuje "zbývá 0 z 0", "k obnvovení dojde 1.1.0001". Doufám, že autor naštěvuje toto fórum a zkusí s tím něco udělat :-)

Uživatelský avatar
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

[app] FUP Monitor

Příspěvek od Flynn » stř dub 18, 2012 9:16

Pište mu připomínky do hodnocení na MP.

pinhead
smartguru
smartguru
Příspěvky: 547
Registrován: pon pro 20, 2010 19:22
Zařízení: LG G3 32GB
Bydliště: Kladno

[app] FUP Monitor

Příspěvek od pinhead » stř dub 18, 2012 10:24

Funguje.Vodafone

wladik
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: pát čer 12, 2009 13:34
Zařízení: NOKIA Lumia 925

[app] FUP Monitor

Příspěvek od wladik » stř dub 18, 2012 10:33

Ahoj,
moc děkuju za připomínky k aplikaci, klidně je můžete dále psát sem, budu to tu sledovat.

ad 1) titulek jsem opravil, bude v dalším updatu, při testování jsem toto přehlédl.
ad 2) to zní rozumně, zatím jsem si to pracovně změnil na "Přihlašovací údaj do samoobsluhy", ale ještě se nad tím zamyslím jak to lépe formulovat.
ad 3) během psaní FUP Monitoru mě už napadlo, že by se to nemuselo omezovat pouze na internet, jen jsem se ještě nerozhodl, jestli to přidat do téhle aplikace, nebo aplikaci jinou. A také, operátoři postupně s těmito přehledovými aplikacemi přichází, tak jsem zase abych neduplikoval něco, na čem oni už pracují. Ale pokud by byl zájem, neměl by to být takový problém udělat, část těch dat už stejně předzpracovaných mám :-)

Sám jsem uživatelem Vodafonu, takže na něm jsem to primárně testoval, měl jsem taky přístup k několika dalším účtům u Vodafonu. Dneska už jsem zjistil, že se špatně načítají data u Vodafonních balíčků u studentského internetu, to už mám opravené, bude s dalším updatem vyřešeno.
Dále jsem měl k dispozici přístup k jednomu T-Mobile účtu.

U O2 je to trošku problém, protože měl jsem k dispozici 2 simky, z čehož jedna má neomezený FUP, takže tam tyhle údaje v samoobsluze ani nejsou, a druhá je firemní, na které jsem to testoval. Je to řešeno tak, že data jsou načítána z webu o2pripojse.cz, který data o využití ukazuje, jen pokud se na ni přistupuje přímo přes datové spojení v rámci O2, proto také ani není nutné přihlášení, protože data jsou automaticky na tu simku, se kterou se na ni přistupuje.
Druhou variantou u O2 by bylo přihlášení do http://moje.o2.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; což je ale nepoužitelné pro lidi s předplacenkou, protože pro jejich přihlášení je potřeba jednorázová SMSka pro každé přihlášení, lepší to je u zákazníků se smlouvou, tam stačí jméno a heslo, ale zatím jsem nesehnal nikoho v mém okolí, kdo by takové údaje měl a poskytnul.

Mohl bych kdyžtak poprosit o kontakt, případně kdybyste kontaktovali mě na vladimir@mach.im, a probrali bysme jak vylepšit načítání u O2 tak, aby fungovalo lépe, díky!

Vl.

wladik
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: pát čer 12, 2009 13:34
Zařízení: NOKIA Lumia 925

[app] FUP Monitor

Příspěvek od wladik » stř dub 18, 2012 10:35

Kr_58 píše:Pro UK účet nelze nainstalovat
Díky tomu, že je aplikace jen v češtině a pro české uživatele, tak jsem ji nepublikoval Worldwide, ale jen pro ČR, SR a US. Protože v mém okolí je pár lidí co stále mají Zune účet na US adresu ještě z doby, kdy Marketplace nebylo pro ČR. Ale není problém ji zadat i pro UK.

Uživatelský avatar
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1163
Registrován: sob lis 10, 2007 11:56
Zařízení: Nokia Lumia 920

[app] FUP Monitor

Příspěvek od matoman » stř dub 18, 2012 11:08

Parada diki za appku, ten graf je super napad.

Uživatelský avatar
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 708
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

[app] FUP Monitor

Příspěvek od Manek49 » stř dub 18, 2012 11:25

Proč mi ji Marketplace nenajde ani v telefonu, ani na webu? Mám CZ Live ID.

EDIT: Už se objevila, stahuju ;-)

Uživatelský avatar
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 490
Registrován: stř říj 05, 2011 7:16
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

[app] FUP Monitor

Příspěvek od karelchadim » stř dub 18, 2012 12:33

Proč to tedy neudělat v nastavení tak, že bude O2-smlouva (přihlášení do moje.o2.cz) a O2-předplacenka (přes o2pripojse.cz). Při instalaci jsem byl na WiFi ale ani po odpojení se mi nepodařilo přes mobilní data nic zjistit... stav je stále stejný.

wladik
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: pát čer 12, 2009 13:34
Zařízení: NOKIA Lumia 925

[app] FUP Monitor

Příspěvek od wladik » stř dub 18, 2012 12:44

karelchadim: Jsem určitě pro. Už hledám někoho se smlouvou u O2 a aktivním internetem v mobilu, abych mohl připravit update.

Uživatelský avatar
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Příspěvky: 845
Registrován: stř led 28, 2009 10:14
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Bydliště: Ústí nad Labem

[app] FUP Monitor

Příspěvek od Vlasta W. » stř dub 18, 2012 12:46

Díky za dobrý nápad. Přidej prosím do nastavení automatické kontroly ještě možnosti jednou za dva dny a jednou za tři dny. Jednou denně je třeba pro moje použití zbytečně často, tudíž zbytečná zátěž na data a baterku.

Čáru ukazující vyčerpaný podíl FUP bych udělal ne tak, že se zprava zkracuje, ale tak, že se odpovídající podíl přebarvuje na červeno. Jak mám teď na začátku období vyčerpáno málo, chvíli mi trvalo pochopit, jak to vlastně funguje.

Na LT napiš prosím slovo Zbývá s velkým Z ať je to konzistentní s ostatními dlaždicemi. Jinak super počin!

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

[app] FUP Monitor

Příspěvek od Jiří Hrma » stř dub 18, 2012 12:53

Perfektní aplikace. Už aby byl hotový ten nový modul na smartmanii, ve kterém bude možné české WP programy mnohem lépe propagovat :) linku app z homepage.

Uživatelský avatar
Fixie
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 210
Registrován: pát kvě 13, 2011 14:21
Zařízení: Omnia W

[app] FUP Monitor

Příspěvek od Fixie » stř dub 18, 2012 12:54

wladik píše:karelchadim: Jsem určitě pro. Už hledám někoho se smlouvou u O2 a aktivním internetem v mobilu, abych mohl připravit update.
Mám firemní tarif, ale nemám přístup do samošky. Půjde to? :)

pinhead
smartguru
smartguru
Příspěvky: 547
Registrován: pon pro 20, 2010 19:22
Zařízení: LG G3 32GB
Bydliště: Kladno

[app] FUP Monitor

Příspěvek od pinhead » stř dub 18, 2012 12:57

Propagace českých aplikací by byla určitě potřeba.Např. včera jsem našel náhodně aplikaci Cviky páteř.Která se mi hodí a vůbec jsem nevěděl,že existuje.

Uživatelský avatar
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 490
Registrován: stř říj 05, 2011 7:16
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

[app] FUP Monitor

Příspěvek od karelchadim » stř dub 18, 2012 13:00

Já smlouvu a internet mám, ale přece jen se mi nechce údaje poskytovat jen tak "komukoliv"
Není možné to připravit jako neveřejnou betu s přístupem jen určitých LID, které by ti poskytli feedback?

reyosmot
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř dub 18, 2012 13:53
Zařízení: Omnia 7

[app] FUP Monitor

Příspěvek od reyosmot » stř dub 18, 2012 13:56

Aplikace vypadá dobře.
Bohužel nefunguje s OneNet vodafone samoobsluhou.
https://onenetsamoobsluha.vodafone.cz
Bylo by super pokud by jsi to tam dokázal přidat.
Díky Tom

Uživatelský avatar
nofu
smartguru
smartguru
Příspěvky: 701
Registrován: úte říj 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

[app] FUP Monitor

Příspěvek od nofu » stř dub 18, 2012 14:06

Parádní aplikace! Sic potíže s FUP nemám, přehled se hodí, díky!

Jeden dotaz: když nastavím frekvenci automatické kontroly na nikdy, aktualizuje se mi to při spuštění aplikace nebo musím ještě růčo klepnout na obnovit?

Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů