Live Tiles - k čemu jsou... (vyřešeno?)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Live Tiles - k čemu jsou...

Post by hujer »

Bohužel, to co píšeš se týká jen OS verze 7.0 tedy to co bylo před Mango aktualizací (např. NoDo).
A navíc se to týká jen služeb/aplikací, které pro aktualizaci stavu využívají tzv. PUSH servis, což byla před Mangem jediná možnost jak udělat LiveTile.
Netýká se to tedy vůbec fungování BackgroundAgentů tak jak je známe dnes a tedy ani tvého problému. :-(
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

Tohle se ovšem týká push notifikací, které byly předtím jedinou možností, jak aktualizovat live tile, teď už se pro tento účel používají i background agenti. A třeba Počasí má svého agenta, takže smazání této těchto klíčů asi nepomůže. I když bych se rád mýlil.
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Čti příspěvek výše...
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

OT: Psal jsem ve stejné době jako ty :-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Myslel jsem si to, je to rok stará informace a nějak mi to neštymovalo. Horší je, že postižených je víc, ale nenašel jsem nikde žádné řešení.
V současné době se mi již neaktualizuje nic, naposledy během noci pár aplikací, ale pak už ne. :evil:
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Post by kalmia »

No, mně dlaždice programu Meteoservis funguje od začátku bezchybně. Jiné Live Tiles na úvodní obrazovce nemám. :)
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

To je fajn, nicméně Flynnovi jde o to, že mu nefungují správně prakticky žádné LiveTiles tedy LT různých jiných aplikací, nejen Meteoservisu. Problém bude prostě někde v jednotlivém zařízení, jelikož většině lidí funguje vše jak má, jen pár jednotlivců má prostě pech...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

A pech je to takový, že už mi nejdou vůbec žádné kromě HTC Hub, která se občas vzpamatuje (ráno v 7 hod byla na obrázku noc, v 8 hod tam byl již obrázek modrého nebe). I tolik vychvalované WP Zprávy, které jsem včera odpoledne zase zapnul kvůli zkoušce, mi do teď nenačetly ani jednu, přestože jsem ji právě spustil a vypnul a je tam 57 nových zpráv. Telefon jinak funguje bez jakýchkoliv jiných problémů. HW to přeci být nemůže, FW HTC snad také ne, přeci LT jsou záležitostí operačního systému, ne? Otázka zní, jak a proč se to vůbec stane, když je telefon zamčený a nehrozí, že by se v něm kdokoli mohl "vrtat". To "něco", co takovou závadu způsobuje, by mělo jít zase nějakým bezbolestným způsobem napravit. I na zahraničních fórech jsou rady typu: zkontrolovat procesy na pozadí, vypnout je a zapnout, reinstalovat aplikace...to vše jsem už udělal snad několikrát. Tile se změní (u některých apps) pouze po spuštění aplikací a jejich zavření. Dnes poprvé se v noci nezměnily ani ty, které mají periodicitu změny 1x za 24 hod (svátky, narozeniny atd.). Zdá se tedy, že stav se spíše zhoršuje.
EDIT:
Problém vyřešen.
1. poznamenal jsem si všechny aplikace, které jsem našel v Nastavení v sekci Aplikace/Na pozadí. Všechny znamená i ty zašedlé i ostatní, co jsou pod tlačítkem Upřesnit.
2. Až na pár apps, které se mi nezdály být "podezřelé" jsem všechny odinstaloval a pro jistotu potom vypnul telefon, odpojil baterku, znovu připojil a telefon zapnul.
3. Aplikace jsem postupně instaloval zpět. Mezi prvními byl i Meteoservis. Překvapilo mě už to, jak rychle naskočila LT od aplikace Narozeniny.
UP: Meteoservis se aktualizoval od dopoledne, kdy jsem na tom začal pracovat, již mnohokrát, čili pravidelně po cca 30 min. Stejně tak i ostatní podobně pracující LT. Některé aplikace jsem již znovu neinstaloval.
Řešením by tedy byl i hard reset, ale byl by zcela zbytečný. Otázkou stále zůstává, jak se tohle může stát? Je to něco, co není někde správně ošetřeno, ať na straně OS nebo aplikací, z nichž některá by to mohla způsobovat? Je to nějakou nepozorností při jejich certifikování? Těžko říct, ale mě nic jiného nenapadá.
hujer
smartguru
smartguru

(Vyřešeno) Live Tiles - k čemu jsou...

Post by hujer »

No, Flynne, kloubouk dolů :-)

Chybě při certifikaci resp. nedostatečné kontrole bych po svých zkušenostech i věřil. Nedávno jsem tu doporučoval
ne-instalovat Meteoservis update 1.4, protože jsem udělal malou, ale zásadní chybku a i přes moji volbu
"Hide application" na Marketu byl dále tento update nabízen. O co šlo: nedopatřením tam zůstalo testovací volání metody ScheduledActionService.LaunchForTest(), která umožňuje vývojáři testovat služby na pozadí. Nicméně tato metoda je zakázaná v ostré tj. Release verzi a schvalovacím procesem by aplikace, která ji volá, neměla vůbec projít.
Nicméně prošla bez problémů a pak se děly věci... Jasně, že toto je jen příklad z praxe a toto volání obecně ničemu nevadí a zřejmě ani nic nezpůsobí (ve vztahu k zde popisovaným problémům), ale je to doklad toho, že ani sebelepší schvalovací proces není neomylný. Čím a nebo jakou aplikací byly způsobeny tvé problémy je pořád otazné, ale hlavně, že se podařilo najít nějaké řešení.

(ještě bys mohl napsat, které byly ty podezřelé a jestli byly mezi těmi pod Upřesnit)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Vypíšu všechny, které jsem odinstaloval a pak (případně) nainstaloval zpět - modře jsou ty, co běžely na pozadí, červené jsem znovu neinstaloval, po čarou jsou ty, co byly v oddíle Upravit:
HTC Hub
Meteoservis
Narozeniny
Svátky (R.Varga)
Weather (Microsoft)
Weather View
WP Zprávy

Birthdays
Connection Tiles
FDB.Cz
gMaps
CHMI Meteoradar
LunaSol Cal
People Birthdays
NatGeo Photos
Program TV
Svátky
TV Přehled
WinMag Cz
------------------------------------------
Barometer
Insider
iRadio
Live Calendar
Počasí (R.Varga)
Toggle
Week View
WP7 Radio
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

Post by Lupus »

Flynn: reálně se obávám, že za krátký čas se ti ty problémy zase vrátí...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

lupus: Pokud se vrátí, budu už vědět, co s tím, i když to zrovna není řešení. Zaráží mě spíše tvá skeptická reakce, kdy píšeš
...že za krátký čas se ti ty problémy zase vrátí...
jakobys mi to přál, přestože tímto problémem netrpím pouze já. Teď mám chuť říci: Hochu, jen pozor, aby se to nestalo také TOBĚ! Máš telefon podobného typu jako já a pokud je to závada, vyskytující se na telefonech od HTC, máš se na co těšit.
Zveřejnil jsem zde svoje vyřešení problému, který nevím co způsobovalo. Ať už to bylo cokoli, nepřeji ti, aby tě to potkalo zakrátko také a pokud se to stane, TY už budeš vědět, co se s tím dá dělat. Nechci si hrát na machra, že jsem objevil Ameriku, ale prolezl jsem za ty dny desítky webů a nikde jsem nenašel jiné řešení z oblasti teoretických rad než to, aby byl proveden hard reset. Sice to nebylo ověřeno, ale mnoho těch "chytrých" radilů doporučuje právě toto.
OT: (Připomíná mi to někdejší rady, když jsem měl problém s vypalovačkou, která z ničeho nic začala vypalovat DVD rychlostí 1,5x místo 4x, 8x nebo 12x. Hledal jsem řešení na webech zaměřených na Windows a tam mi zase bylo doporučováno jinými "chytrými" přeinstalování Windows. Rada k nezaplacení, když já jsem hledal příčinu, proč se tohle děje (nebylo to poprvé, stávalo se mi to i v práci). Pak jsem přeinstaloval FW vypalovačky na starší verzi a problém byl vyřešen. A nevrátil se ani po novém nainstalování původního nového FW. Když se mi to stalo v budoucnu znovu, věděl jsem už co dělat. Byla to otázka 5 - 10 minut. Co je tedy lepší? Přeinstalovat Windows a znovu si customizovat počítač nebo jen downgradovat FW vypalovačky?)
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Flynn: tos dost ujel, ne? Pokud bys nejdřív trochu přemýšlel a projel si toto vlákno, zjistil bys, že jsme spolu už na toto téma komunikovali a psal jsem v tom smyslu, že mám bohužel s nespolehlivostí LiveTile stejné zkušenosti jako ty - podporoval jsem tě, pokud to mám napsat jasně. Navíc skutečně nechápu, co tě na mé jednoduché větě (protože už jsme tuto problematiku také řešil) tak rozčililo.

Buď jsi velmi vztahovačný nebo hloupý, co už na to říct :(

P.S. A pokud už mě cituješ, tak laskavě uveď CELOU větu, ne jen její část.

P.P.S. "Příspěvek od Lupus » ned bře 04, 2012 15:27
Musím podpořit Flynna, protože jednak mám naprosto shodné problémy (a ANO, také mám splněny všechny nutné výchozí podmínky pro správný běh agentů), jednak dle zahraničních fór nejsme zdaleka jediní exoti s tímto problémem. Jako programátor si myslím, že celý problém je zapřičiněn příliš tvrdě nastavenými restrikcemi ze strany OS v kombinaci s kódem agentů, které se do nich mnohdy prostě nevejdou. Plus "mlžením" v dokumentaci, kdy není jasně dáno, co se při porušení restrikcí SKUTEČNĚ děje dál.
Obávám se, že jediné řešení je možné ze strany MS, kdy vytvoří lepší podmínky pro background - přece není problém při nízkém zatížení procesoru (klidový stav) znovu spustit agenty, kterým jejich běh v naplánovanou dobu musel být odložen. I s tím, že pokud 3x za sebou poruší omezení paměti/doby vykonávání/zátěže, tak ho prostě vypne, ale jasně dá NOTIFIKACI UŽIVATELI, co se stalo.
Aktualizace 1x za půl hodiny je utopie - já jsem rád, pokud proběhne aspoň několikrát za den... :("

To jen na osvěžení tvé paměti.....................
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Ani jedno, ani druhé, o čem píšeš. Ale když mi napíše toto, co si o tom mám myslet? Koulel jsem zrakem, když jsem tuto reakci četl:
Lupus wrote:Flynn: reálně se obávám, že za krátký čas se ti ty problémy zase vrátí...
ale jak by působila na tebe? Kdyby tam byl alespoň smajlík nebo něco, ale takhle to působí podivně. Moje reakce na tebe není výstřel otráveným šípem, jen mi bylo trochu smutno z právě tvé reakce - někoho, kdo na mé stesky často reagoval. Já jsem měl ze svého "objevu" radost a chtěl se s ní podělit. Považoval jsem tvou odpověď za velmi kontrastní k mému příspěvku a reagoval jsem tím pádem takto. Doufám, že jsem se tě tím příliš nedotknul, ale snaž se mě pochopit: celý týden jsem svůj problém řešil, denně, každou hodinou a čím dál víc mě to sr..o. Nevěděl jsem, co podniknout, zda reklamovat nebo co... A pak jsem - coby laik - použil selského rozumu a zkusil něco méně bolestného než hard reset (něco jako restore u iPhone, což jsem nesnášel) a ono to vyšlo. Měl jsem (a mám) z toho radost. Takhle mi Radar ještě nikdy nechodil, jako teď. Ale co je, nemusí být. ještě jednou se omlouvám.
EDIT: Mezitím jsi upravil svůj příspěvek, ale reakce je na ten původní.
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Flynn: v pohodě, ale fakt jsi to napsal dost nešťastně... Takže budu konkrétní: přesně tvůj postup jsem už zkusil taky. Zpočátku dobré, to co tam bylo, se rozjelo, ale jakmile běželo na pozadí víc než cca 5 agentů, problémy se vrátily. Proto jsem napsal to, co jsem napsal - i s tím "reálně se obávám..."

Pořád si myslím, že je to bordel přímo v OS a nastavených podmínkách, kde se to brzy může bloknout a refreshovat jednou za čas. A štve mě to úplně stejně jako tebe, včetně toho omezení na max. 9 agentů - tohle není zrovna jedno z pozitiv WP.

Každopádně bych ti moc přál, aby ti vše běhalo i nadále :)

EDIT:Ne, neupravil. Pouze doplnil o P.S. a P.P.S. Neměnil jsme na původním textu absolutně nic.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

lupus: slovo Edit překládám jako Upravit. Podobně jako P.S. Četl jsem to před tím. Šlo o to, žes svůj příspěvek změnil právě v době, kdy jsem ti odepisoval. Nic víc v tom nehledej.
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Já ale u svého příspěvku, na který jsi reagoval, žadné EDIT nevidím... no nic, nechceš se raději vrátit k tématu? Jako třeba dát tomu po reinstalaci pár dnů a teprve potom případně vyhlásit "problém skutečně vyřešen"? :) (nic ve zlém, jen si myslím, že nic vyřešeno není)

Konkrétní případ u mne - teď je 23:55h a situace (aplikace - poslední refresh na LT):
Čistota ovzduší - 13:46:00
Meteoservis - 16:15 (radar), 19:00 (předpověď)
Počasí Varga - stále ikonka "den", ne "noc"

- na druhou stranu např. Zprávy N7, které jsou refreshovány přes push, jedou jak víno...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Ano, to se samozřejmě může stát, že to nebude navěky, a že i zde je patrně nějaké "kurvítko", které způsobuje problémy toho druhu. Dejme tomu, že v příštích dnech nebudu instalovat žádné aplikace, jak mám ve zvyku (nainstaluji, zkusím, vyhodím, anebo si ji ponechám). Teď jde o to, jaké aplikace. Ty, které používají LT nebo i ty obyčejné? Když tedy pár dnů nebudu do telefonu cpát kdeco, nemělo by se teoreticky nic dít a měl by se chovat normálně. To by ale nebylo objektivní, protože telefon je stavěn tak, že by jeho funkci nemělo nic podobného ovlivnit. Je to pravda nebo není? Toť otázka. Na tu ale nikdo neodpoví, protože se to neví. OS je příliš mladý na to, aby bylo možno s určitostí říci, že je naprosto bezchybný. Právě podobný případ mému a tvému je vlastně výsledek testování telefonu v běžných podmínkách. Pokud tam budou 1, 2 aplikace s Live Tiles a nic jiného, věřím tomu, že bude chodit jako blesk. Kdo ví, jak Microsoft svůj OS testoval, ale i když teoreticky je systém bezchybný, v praxi tomu je bohužel jinak.
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Post by miramares »

Jen tak pro zajímavost, když už jste pátrali po podobně postihnutých... jaké měli telefony?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Tohle jsem nezaregistroval, musel bych hledat zde na fóru a jiných. Podle mě by to ale nemělo být telefonem jako takovým, nevidím v tom logiku, když to spravilo přeinstalování aplikací. Je také možné, že to způsobovala nějaká aplikace, kterou jsem po nápravě již znovu neinstaloval. Ale nevím, na to neumím dát odpověď. Nejsem expert.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”