Jakou ROM pouzivate?

Fórum věnované prvnímu telefonu od HTC s 3D displejem
lizzo
nováček
nováček
Zařízení: Evo 3D

Jakou ROM pouzivate?

Post by lizzo »

Hlavní rozdíl je v rychlosti, přetaktování, rootu (který docela využívám).
Beats audio za výhody nepovažuji, protože na telefonu muziku neposlouchám..
Nevýhoda pro někoho a asi i velké ,,-'' bude nefunkčnost 3D focení (natáčení a 3D prohlížení fotografii a videí funguje). Mě osobně to nevadí, protože blbě vidím na oko a když se na 3D dívám stejně tam nic nevidím :D.

Jinak tu žádný hmatatelný rozdíl není. Takže pokud vám svižnost na ofiko romce dostačuje a nepoužíváte aplikace, které vyžadují root. Vůbec bych se flashováním nezabíval : ))

EDIT: rozdíl by mohl být ještě ve výdrži baterie, ale to vám nemůžu zaručit, protože jsem na ofi. romce strávil asi půl dne :))
lizzo
nováček
nováček

Jakou ROM pouzivate?

Post by lizzo »

Zde, odkaz na rádia pro EVO 3D GSM
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1218196" onclick="window.open(this.href);return false;
Qwerts
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640

Jakou ROM pouzivate?

Post by Qwerts »

Dik za radia, kazdopadne chyba neni v radiu ale aosp kernelu, ktery miui vyzaduje a ktery je jen v alfa verzi... na snse kernelech v miui nejde dotykova vrstva
edit: btw udelal jsem takovou zkousku, jedu zas na miui a aosp kernel test 4 a pres noc pri s vyplyma datama to stahne tak 12% baterky, kdyz jsem mel vcera vecer 4% a zapl jsm mod letadla, rano jsem ho nasel se 4% baterky...
Pabo
nováček
nováček
Zařízení: HTC Evo 3D

Jakou ROM pouzivate?

Post by Pabo »

Libb wrote:Jak to tady čtu, zůstanu asi u Stock ROM :)
Trošku OT k EVO 3D, ale možná budou moje dřívější zkušenosti někoho zajímat:
Můj první mobil s Androidem byl HTC Desire. Tam byl root prakticky nutností, protože Desire měl malinkou paměť, Leedroid (a jiné ROM) uměly namountovat 500MB partition na kartě jako místo pro aplikace a tím obejít limit 170 MB, a to už stačilo pro normální život (a tato zkušenost mě spolehlivě odradila od jiných telefonů s uživatelskou pamětí kolem 300 MB).
Tehdejší ROM byly dost stabilní, přidávaly nové možnosti, update byl rychlejší, než od HTC. Pak si autor Leedroidu koupil Desire HD a já měl smůlu, telefon jsem střelil švagrovi, ten je spokojený a já přešel na Incredible S (vynechávám 3 denní otřesnou zkušenost s LG 2X)
Incredible S jsem samozřejmě rootnul, jak jen to šlo a začal kolotoč různých ROM. A kolotoč problémů. ROM se Sense měly problémy se stabilitou a výdrží baterky o designu nemluvě, navíc mně blblo přijímání hovorů - protistrana mě někdy neslyšela (už se nikdy nedozvím, čím to bylo, při pokusu o navrácení Stock ROM jsem ho bricknul - v servisu mně ho za 500 unbrickli a já ho vzápětí střelil do bazaru, ani jim nevadilo, že je tam alternativní ROM).
ROM bez Sense měly zase problém v hlasitosti hovoru, skoro jsem neslyšel (a nebyl jsem sám). Když jsem smíchal CM7 a kernel Unity v10 tuším, tak jsem slyšel, ale vrátily se problémy s příjmem hovoru a navíc padala GPS. Lidé od CM sice o problému komunikovali, ale chtěli spoustu věcí, na které jsem neměl čas a ani znalosti (logy z hovorů včetně origoš ROM, ale kde ji vzít, když mně brickla telefon?).
Ještě se zmíním o rootu tabletu Asus Transformer TF101, který umožnil používat USB 3G modem a zavedlo akceleraci prostředí, to bylo přínosné.
Z dnešního pohledu k alternativní ROM není moc důvodů. Snad jen, pokud toužíte po Cyanogenu, jenže ten zatím není a kdo ví, jak dlouho bude trvat, než bude opravdu stabilní. MIUI a odvozeniny - mně nesedly, ale pokud někomu jo a nevadí mu nefunkční detaily...? Kdyby byly funkční ROM s ICS a v dohledu nebyl ofiko update, ale on by měl být každým dnem... V každém případě se pravděpodobně dostanete do kolotoče flashování a řešení problémů, místo abyste v klidu užívali, co máte. Tuhle nefunguje tohle, tam zase něco jiného, ale má to beats (co na tom, že nemám sluchátka, pro které je to optimalizováno, že...)
Mně vlastně teď chybí jen procentuální zobrazení baterie u hodin a možnost vypnout ten otravný zvuk při bootu (baterku jsem vyřešil widgetem a zas tak často nebootuju). Poslední, co mně chybí, je možnost namountovat si sdílené složky z NASu do filesystému, aby šlo přehrávat filmy s titulky přes MX Player, zatím to řeším BS Playerem.
Kdo do toho moc nevidíte, radši zkuste vydržet na ICS, věřím, že to bude větší přínos, než sbastleniny doma na koleně - a přiznejme si, většina těch ROMek s hrozným designem nic jiného není :( Rootnutí vám vezme záruku na desku a co vím, tak ji potřebují právě lidi, kteří flashují ROM a pak ti, co telefon utopili :)
P.S. Omlouvám se za dlouhý post trochu OT, ale přišlo mně vhodné zmínit i špatné zkušenosti
úplně mi mluvíš z duše.Měl jsem taky Desire a root byl nutnost a že jsem se něco navyměnil různých romek.Pak jsem zůstal u Oxygenu-čistého Androidu.Pro EVo není dost romek na výběr a co tu jsou tak mají své mouchy,některé jen mušky ale nejsou úplně spolehlivé.Své mouchy má i stock rom ale pokud ji odemknete dá se ledacos změnit a upravit.Půjdu touto cestou,protože po tom,co jsem prubnul asi tři romky jsem neschledal nějaký velký přínos.Budu čekat na ICS i když má taky své mouchy a HTC ho jistě upraví o další "zpomalováky".Pak se ale jistě objeví z nějaké kuchyně čisté ICS a to potom bude moje volba....tak asi tak.
Sir Sprice
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note III

Re: Jakou ROM pouzivate?

Post by Sir Sprice »

Taky jsem měl Desire :) root jsem chtěl kvůli nedostatku paměti, ale stále jsem čekal na updaty, které nepřicházely, až jsem měl Evo 3d.

Poté, co jsem Evo3d bricknul, tak jsem druhý root nechtěl, ale žalostná výdrž baterie na Stock Rom mě donutila.

Root preferují, protože telefon běží na 1,5 GHz, jak má jeho procesor původně běžet,beats audio má lepší zvuk se všemi sluchátky a baterie je mnohem lepší, vydrží i den. Shooter Beats je velice stabilní..i když mne teď blbě, asi díky mému taktování aj:)

Jinak 3D fotky/videana Shooter Beats fungují, dokonce má v sobě lepší Amaze Cameru ..jen 3D hry nejdou
patres23
nováček
nováček
Zařízení: HTC EVO 3D

Jakou ROM pouzivate?

Post by patres23 »

Je možné, že mne foťak nefunguje? 3D videa nahráva v pohode , 2D fotky tiež v pohode fotí, ale 3D fotky ( prezerať sa 3D fotky dajú) nejako nejdú fotiť,...odfotím a vyhodí ma to z aplikácie fotoaparátu...a fotka sa ani neuloží...:( :( Viete mi poradiť?
lizzo
nováček
nováček

Jakou ROM pouzivate?

Post by lizzo »

Funguje ti i focení 3D :-O mě aplikace fotoaparátu po vyfocení fotky spadne. Zkusím tedy ještě jednou přeflashovat. :)

EDIT: přesně jak píše kolega nademnou :)
patres23
nováček
nováček

Jakou ROM pouzivate?

Post by patres23 »

Mne robí presne to isté čo Lizzo-vi :-(
lizzo
nováček
nováček

Jakou ROM pouzivate?

Post by lizzo »

Dotaz, jaký je rozdíl mezi romkou Shooter Blizz 1.5 a Shooter Beats 2.0. Blizz je novější a bez beats ?
Zeezala
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 9dvacet

Jakou ROM pouzivate?

Post by Zeezala »

Sire Sprici, diky za vysvetleni, jak to je s tim kernelem... System tuner zkusim a uvidim o cem to je. Jinak na Shooter Beats 2.0 vsechno zatim vypada v pohode, 3D foceni funguje. Pokud nekomu ne, zkusil bych wipe data, reflash, wipe cache, dalvik a fix permisions... A uplne chapu, ze ma nekdo spatny zkusenosti s custom romkama, ale zrovna na evu je ofiko dost, podle me, ubohy. Nevim, ale na dvoujadru s giga ram se mi moc nelibi, ze laguje sense... A myslim si, ze sense ma trosku spolecnyho s nizsi vydrzi baterky. takze se tesim az bude ofic ics a nekdo z xda udela custom bez sense. Protoze ics s launcher pro bude tak rychy, ze se z toho poserem :D
patres23
nováček
nováček

Post by patres23 »

Pouzivate niekto romku KingCobra3D v1.8.1 ? Ak ano , ako ste s nou spokojny?Nejake vychytavky ohladne tejto Romky? :) :)
lizzo
nováček
nováček

Jakou ROM pouzivate?

Post by lizzo »

Tak já teda nevím, ale focení fotoaparátem i po přeflashování romky nefunguje. Fotoaparát při ukládání 3D fotky spadne, funguje pouze nahrávání videa v 3D. Provedeno wipe data, cache, dalvik, fix permisions a formát SD karty taky. :) Je teda podivný že dvěma to nejde a dalším ano :D.
Testoval jsem romku beats 2.0 a Bliss 1.5 od stejného vývojáře také. Problém u obou.
No neřeším to 3D fotky nepoužívám.
Mimochodem na beats nefungují skype video hovory u bliss by to mělo být opraveno.
Koudy69
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony xperia z1c

Post by Koudy69 »

Ted jsem to vyzkousel a taky mi to nejde :-( to me stve nezna nekdo nejaky fix
Qwerts
přispěvatel
přispěvatel

Jakou ROM pouzivate?

Post by Qwerts »

Neni ten fotak kernelem? myslim ze romkou to nebude...
Koudy69
přispěvatel
přispěvatel

Post by Koudy69 »

Je to mozne mam tam dnes nove anthrax kdyz udelam backup musim delat complet wipe? Prosim o rychlou odpoved at to muzu testnout
Sir Sprice
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note III

Post by Sir Sprice »

Zkuste z xda nainstalovat nebo flashnout Amaze Cameru 0.11 s nižším rozlišením a video kodek změnit na h2.. .(teď si nevzpomínám názevl
Koudy69
přispěvatel
přispěvatel

Post by Koudy69 »

Video jede fotky ne kdyz chci udelat backup a zjistit zda za to muze kernel musim delat complet wipe nebo ne bo v backup mam jiny kernel
Qwerts
přispěvatel
přispěvatel

Jakou ROM pouzivate?

Post by Qwerts »

jen wipni dalvik cache a cache a flashni kernel, data to neovlivni
Koudy69
přispěvatel
přispěvatel

Post by Koudy69 »

Nemohl bys dat tu amaze cameru 0.11 odkaz na ni sem nemuzu na xda najit zmena kernelu nepomohla
patres23
nováček
nováček

Post by patres23 »

Mne tiez nesli fotit 3D fotky...urobil som to takto....full wipe, flash romky,flash kernelu (pouzil som Anthrax,ktory nam podaroval nas moderator),pak wipe cache, wipe dalvik, a fix permission....A uz mozem fotit 3D:)skuste to:P
Post Reply

Return to “HTC Evo 3D”