Libb wrote:Jak to tady čtu, zůstanu asi u Stock ROM

Trošku OT k EVO 3D, ale možná budou moje dřívější zkušenosti někoho zajímat:
Můj první mobil s Androidem byl
HTC Desire. Tam byl
root prakticky nutností, protože Desire měl malinkou paměť,
Leedroid (a jiné ROM) uměly namountovat 500MB partition na kartě jako místo pro aplikace a tím obejít limit 170 MB, a to už stačilo pro normální život
(a tato zkušenost mě spolehlivě odradila od jiných telefonů s uživatelskou pamětí kolem 300 MB).
Tehdejší ROM byly dost stabilní, přidávaly nové možnosti, update byl rychlejší, než od HTC. Pak si autor
Leedroidu koupil Desire HD a já měl smůlu, telefon jsem střelil švagrovi, ten je spokojený a já přešel na
Incredible S (vynechávám 3 denní otřesnou zkušenost s LG 2X)
Incredible S jsem samozřejmě
rootnul, jak jen to šlo a začal kolotoč různých ROM.
A kolotoč problémů. ROM se Sense měly problémy se stabilitou a výdrží baterky o designu nemluvě, navíc mně blblo přijímání hovorů - protistrana mě někdy neslyšela (už se nikdy nedozvím, čím to bylo, při pokusu o navrácení Stock ROM jsem ho
bricknul - v servisu mně ho za 500
unbrickli a já ho vzápětí střelil do bazaru, ani jim nevadilo, že je tam alternativní ROM).
ROM bez Sense měly zase problém v hlasitosti hovoru, skoro jsem neslyšel (a nebyl jsem sám). Když jsem smíchal
CM7 a kernel
Unity v10 tuším, tak jsem slyšel, ale vrátily se problémy s příjmem hovoru a navíc padala
GPS. Lidé od
CM sice o problému komunikovali, ale chtěli spoustu věcí, na které jsem neměl čas a ani znalosti (logy z hovorů včetně origoš ROM, ale kde ji vzít, když mně brickla telefon?).
Ještě se zmíním o rootu tabletu Asus Transformer TF101, který umožnil používat USB 3G modem a zavedlo akceleraci prostředí, to bylo přínosné.
Z dnešního pohledu k alternativní ROM není moc důvodů. Snad jen, pokud toužíte po
Cyanogenu, jenže ten zatím není a kdo ví, jak dlouho bude trvat, než bude opravdu stabilní.
MIUI a odvozeniny - mně nesedly, ale pokud někomu jo a nevadí mu nefunkční detaily...? Kdyby byly funkční ROM s
ICS a v dohledu nebyl ofiko update, ale on by měl být každým dnem... V každém případě se pravděpodobně dostanete do kolotoče flashování a řešení problémů, místo abyste v klidu užívali, co máte. Tuhle nefunguje tohle, tam zase něco jiného, ale má to beats (co na tom, že nemám sluchátka, pro které je to optimalizováno, že...)
Mně vlastně teď chybí jen
procentuální zobrazení baterie u hodin a možnost
vypnout ten otravný zvuk při bootu (baterku jsem vyřešil widgetem a zas tak často nebootuju). Poslední, co mně chybí, je možnost
namountovat si sdílené složky z NASu do filesystému, aby šlo přehrávat filmy s titulky přes MX Player, zatím to řeším BS Playerem.
Kdo do toho moc nevidíte, radši zkuste vydržet na ICS, věřím, že to bude větší přínos, než sbastleniny doma na koleně - a přiznejme si, většina těch ROMek s hrozným designem nic jiného není :( Rootnutí vám vezme záruku na desku a co vím, tak ji potřebují právě lidi, kteří flashují ROM a pak ti, co telefon utopili
P.S. Omlouvám se za dlouhý post trochu OT, ale přišlo mně vhodné zmínit i špatné zkušenosti