Instalace české lokalizace přímo do WP7.5 (Mango)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
fscz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 800

Post by fscz »

Potvrzuji úspěšné nahrání do Mozarta s OS 7740.16... Ale jak říká Hejlic, ješte ten foťák...
Mimochodem, v nastavení mi zmizela položka pod Bluetooth. Je tam místo ní černé vynechané místo a při kliknutí se pokusí otevřít, ale zřejmě neúspešně, protože se hned vrátí zpět do nastavení. Dále taky pozoruji špatné přeložení funkce Find my phone, která je v nastavení. Místo "find my phone" nebo "najdi můj telefon" je tam nyní "windowsphone.com"
Augustus
nováček
nováček
Zařízení: HTC 7 Mozart

Post by Augustus »

Mě se pro změnu při pokusu o update zobrazí následující chybová hláška. Zkoušel jsem to na několika počítačích, takže v tom problém nebude. A na internetu jsem k tomu taky nikde nic nenašel.
Image
Předem děkuji za každou radu.
StepanP
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920, Lumia 800, Microsoft Surface RT

Post by StepanP »

Takže jestli to dobře chápu, tak telefon není nutné nějak odemykat a stačí pouze stáhnout češtinu a spustit WP7 Update Cab Sender a nainstalovat češtinu. Nepřijdu o záruku nic a aktualizace od Microsoftu budou taky fungovat?

Jinak poprosil bych nějakou dobrou duši, která by udělala jednoduchý český návod jak na to.
mato_sk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950 Dual SIM + Band 2

Post by mato_sk »

@ Augustus - musite si nainstalovat subor z adresara "if needed install this tool" (podla verzie systemu x86 alebo x64). Potom uz by to malo fungovat.
fscz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 800

Post by fscz »

Pokusím se o popis instalace v češtině:
Budu vycházet z odkazů od Withman.

1) Stažení WP7 Update Cab Sender http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1240455
2) Někam si ho uložte a extrahuje archiv
3) Stáhněte jazykový balíček http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1306415
4) Stažený balíček uložte do stejné složky, do které jste předtím extrahoval WP7 Update Cab Semder
5) Připojte telefon přes USB a vypněte Zune, jestli ho máte spuštěné
6) Spusťte soubor WP7 Update Cab Sender.bat, který jste získali předchozím extrahováním
7) V zobrazeném příkazovém řádku napište písmeno 'S'
8) Počkejte, až se do telefonu nahraje update a v okamžiku, kdy se v příkazové řádce objeví upozornění, že vše proběhlo v pořádků, můžete telefon odpojit
9) Češtinu nastavíte v Nastavení telefonu

Přeji hodně štestí!
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Withman wrote:Potvrzuji funkčnost s mým HTC 7 Mozart 7.10.7740.16

a jazykový balíček jsem musel použít z této stránky:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1306415" onclick="window.open(this.href);return false;

Ten z prvního postu mi vyhazoval chybu asi kvůli verzi. Poté stačí nakopírovat .cab do složky s senderem a spustit. Nic víc. :)
Díky, s tímhle balíčkem se mi to podařilo, ten z prvního postu mi také házel chybu. Potvrzuji tedy funkčnost na DVP.
jirin
nováček
nováček
Zařízení: HTC 7 PRO

Post by jirin »

na HTC 7 Pro Cab sender píše, že balíček aktualizací nejde použít, je možný že není pro něj určenej. Když se Vám to někomu povede dejte vědět, třeba dělám něco blbě :)

....teď koukám na název toho .cab souboru "diff-7.0.7403.0-7.10.7720.68", verze 7740 kterou mám v telefonu to není

chlapi to je super, aktualizace se mi sice nepovedla, ale jak jste tu někdo psal a co jsem nevěděl, že háčky a čárky fungují, jen jsem nevěděl kde. Jupííííí :P
matuma
nováček
nováček
Zařízení: Omnia 7

Post by matuma »

7720 je stejná jako 7740, takže můžeš použít 7720
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Hejlic wrote:Jojo, české znaky tam jsou. Klávesnice funguje parádně.
Ještě musím nějak vyřešit nastavení foťáku. Nemám totiž interop unlock, tak se do zařízení nedostanu. Nedá se to obejít jinak? :)
Taky by mě zajímalo, zda je nějaká cesta, jak to vyřešit bez interop unlocku (dev unlock mám)?
Hejlic
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 7 Mozart, Kindle Fire (JB)

Post by Hejlic »

Taky mám dev unlock. Čekám na interop unlock pro HTC na 7740. Na 7720 už je. Myslím, že to bude někdy brzo už. :)
viz http://forum.xda-developers.com/showthr ... 63&page=87" onclick="window.open(this.href);return false;
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Post by Cheetah007 »

Takže u mě dobrý,HTC HD7 ač koupen jako zánovní s krabičkou,veškerým příslušenstvím a určen pro čeký trh,pro něj zune update mango 7.5 s CZ nenabídnul,proč to nevím a v tuhle chvíli je mi tu už ůplně jedno.

Po koupi byla v telefonu poslední verze OS: 7.10.7740.16 a zune již nic jiného nenabízel.

Díky návodu na XDA http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1240455" onclick="window.open(this.href);return false; jsem stáhnul toto:
http://download.windowsupdate.com/msdow ... e94db4.cab" onclick="window.open(this.href);return false; a tohle: http://attachments.xda-developers.com/a ... 1322832450" onclick="window.open(this.href);return false;
Pak stačilo archiv s upravou překopírovat k aplikaci,připojit telefon,nechat naběhnout ZUNE,nevypínat jej a spustit WP7 Update Cab Sender a zvolit volbu "S".
Trvalo to necelých 5minut a během toho se telefon asi dvakrát restartoval,jako když se aktualizuje přes ZUNE.
Pokud jsem to pobral správně update cab sender podstrčí zařízení dočasně onu magickou "hodnotu" 0405 do registru,a začne stahovat potřebné aktualizace se serverů ms/zune tak jako to dělá Z oficiálně,potom následuje restart,uživatel si zvolí v nastavení češtinu,ručně z menu telefon znovu restartuje a ten je poté kompletne lokalizován....jednodušší už to snad být nemůže a není potřeba žádný unlock,či downgrade spl a podobně...u mého zařízení s SPL5.10 to ani nejde.

Průběh flashování si můžete prohlédnout zde:
Image

Uploaded with ImageShack.us
Jen doufám že jsem z XDA ten CAB stáhnul správný...vzal jsem ten největší 1.2MB a jsou tam ještě dva ale česky to je a následné updaty až je MS vydá snad taktéž nebudou problém.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

určen pro čeký trh,pro něj zune update mango 7.5 s CZ nenabídnul,proč to nevím a v tuhle chvíli je mi tu už ůplně jedno.
To je v poradku,pro prvni generacu je update Mango ,ale bez podpory lokalizace systemu..proto se musi volit tato alternativni neoficialni cesta..telefon muzes mit stokrat pro cesky trh,ale prvni generace oficialne narok na cestinu nema.
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

Jasně takže pokud to chápu správně,v posledních mobilitách se ve článku o mangu a i jinde píše že lokalizace je jen pro nové přístroje...patrně ty co vyšly před nedávnem a stále se poeodávají už s nahraným Mango 7.5 třeba TITAN či RADAR....můj HTC HD7 přišel na trh dříve s přednahranou WP7---stejně MS nechápu oficiálně to zdůvodnují tím že chtějí uživatele motivovat (méně znalejší donutit) aby si koupiáli fungl nový přístroj....tak trochu vydírání ale jsou to jejich systémy a komu se to nelíbí může si koupit něco jiného.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Oficiálně to jsou technické důvody, prakticky to je vydírání. Jinak je to přesně tak, jak píšeš. Naštěstí již máme úplně triviální způsob, jak toto obejít, viz toto vlákno (věz, že doteď to byl zdlouhavý proces zahrnující nahrávání preNoDo ROM a postupnou aktualizaci na nejnovější systém, kdy další mezikroky šly dělat jen v té či oné verzi systému).
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Cheetah007 wrote:stejně MS nechápu oficiálně to zdůvodnují tím že chtějí uživatele motivovat (méně znalejší donutit) aby si koupiáli fungl nový přístroj
Pláčeš na špatném hrobě - nadával bych HTC a Samsungu. Oni mohou do starších přístrojů nabídnout všechny jazyky, ale nedělají to.. Stejně tak se jim nechce do aktualizací třeba Androidu, raději prodávají nové telefony s vyšší verzí. V případě Windows Phone je to pro ně přitom minimum práce, OS je všude stejný, Android ne.

Nakonec podobně se chová třeba i Apple - není technický důvod pro Siri jen na 4S, jen obchodní...

Microsoft mimochodem to stažení CABů ani nijak neblokuje, jsou nešifrované a veřejně dostupné na Windows Update.
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

Je dobře že to MS nijak neblokuje a nechává komunitě (XDA)v tomhle volnou ruku ostatně jako vždy...myslel jsem ale že rozhodnutí poskytovat češtinu jen do nových přístrojů pochází od MS,v tom případě se jim omlouvám...
jirin
nováček
nováček

Post by jirin »

tak jsem podle návodu Cheetaha007 úspěšně nadrtil ten starší .cab soubor do HTC 7 Pro, ale v českém prostředí nejde zapnout Wi-Fi. Po ťuknutí na záložku jen problikne a nic nenabídne. Chybička se vloudila, asi to bude chtít ještě nějaký hraní s nastavením a aktualizacema. Vrátit se do fungujícího anglického není problém.

...jen se musí vypnout Zune, Cab sender na to upozorňuje. Je to opravdu velice jednoduché.
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

Co to wifi pohnul jsi s ním nebo ne? já to popravdě ani nezkoušel dřepím u notebooku....možná zkusit nahrát ten jiný 0405 cab z xda jsou tam tři ale ani v jednom jsem neviděl označení pro OS7740 třeba to bude tím....nechá se vytvořit dle návodu vlastoručně ale na to si netroufým

EDIT:Pokud nemáš náladu se s tím pachtit nebo to prostě nejde,zkusil bych přepnout na EN nechat wifi trvale zapnuté a zrušit zaškrtnutí "upozornovat na nove site" a dalsi...prostě udělat aby foun se připojoval jen k těm které jsi si zvolil,jedna doma druhá v práci a šlus...stejně tak po přepnutí na EN máč u fotoaparátu rozšířené volby které v překladu na CZ chází....je na to fígl ae je nutné mít unlock....já to zkusil omrknul a defaultně je vše nastaveno tak jak bych to nastavil já takže mi to ani nevadí...
jirin
nováček
nováček

Post by jirin »

nepohnul, vrátil jsem se do anglie :) a časem uvidím, teď se mi do toho už nechce. Aby jsem pravdu řek, nevím jestli se ten starý .cab soubor z telefonu nemusí nějak odstranit než tam začnu cpát další. Nebo se prostě přepíše? Nejvíc mě štvalo že jsem nevěděl jak psát háčky čárky. Aspoň že todle už umím.

EDIT:udělal jsem to jak píšeš a funguje, tak že to tak zatím nechám. Jestli se zase nevyskytne nějakej další problémek. Dík za radu. J
P.S. přeci jen mít telefon česky je jiný kafe než People
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Pláčeš na špatném hrobě - nadával bych HTC a Samsungu. Oni mohou do starších přístrojů nabídnout všechny jazyky, ale nedělají to..
Neplace,vyrobci to nemohou ovlivnit,sam Microsoft prohlasil,ze to neni technicky mozne pro pristroje prvni generace cestinu a jine jazyky uvolnit,takze ten blokujici je Microsoft nikoliv HTC,Dell,Samsung,LG..
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”