Pod zadním krytem, směrem dolu od slotu na SIM a TF je další slot na TF s kartou (uživatelsky nepřístupný)
Jelikož jsem z něj vyjmul 2GB TF karu, bez jakéhokoli jiného označení, bylo mi jasné, že držím streaka za koule
Jelikož je karta vytažená z linuxového stroje, windows samozřejmě nenašel nic, co by pro něj bylo čitelné. A protože jsem i Linuxu "znalý" uživatel, zjistil jsem následující. Karta obsahuje Extended partition, na které jsou vytvořeny dvě logické Patitions s filesystémem Ext3 - 244MB a druhá do zbytku kapacity. Proč nejsou obě Primary jsem nezkoumal. Nezkoumal jsem ani jejich obsah, ale z velikostí mi vyplynulo (následně jsem se o tom přesvědčil) že první 244MB velká partition obsahuje samotný systémový flash Streaka, druhá obsahuje uživatelské změny a nainstalovaný SW.
Bez této karty tedy Streak není schopen chodu. Naskočí pouze Recovery, který je naflashovaný v systémové flash paměti.
Z toho vyplývá, že pokud někdo dostane jako já nápad kartu vyměnit za větší, tak platí čím rychlejší, tím lepší. Já použil class6.
Budeme potřebovat nějaký program na handlování s partitions na kartě a případně klonovací software.
Já šel cestou vytvoření Extended partition na nové 8GB kartě a vytvoření dvou Logical partitions Ext3 v rámci Extended, jako na originále. Primární jsem nezkoušel, ale je možné, že by to mohlo také fungovat. První Logical jsem udělal 250MB a druhou přes zbytek karty.
Pak už jen stačí kartu zasunout na místo, Streaka zavřít a naflashovat novou ROM dle výběru. Já použil opět originální 2.2.2.
Start systému se lehce zpomalil, nevím jestli kvůli velikosti karty, nebo kvůli její rychlosti. Class6 snad není nic pomalého a původní není popsaná a ani jsem ji netestoval. Možná to ještě udělám...
Pokud se chcete vyhnout handlování s Partitions a nechcete následně flashovat novou ROM, můžete vyzkoušet nějaký klonovací soft a obraz disku (původní 2GB karty) přepsat na kartu novou, větší. Já touto cestou nešel, protože mi klonovací soft zahlásil chybu filesystému původní karty a dál jsem to neřešil.
Tato úprava je nutností pro všechny Geeky a Geekettes a vhodná pro náročnější uživatele. Už nikdy nebudete muset řešit nějaké přesunování nainstalovaných apps. na paměťovou kartu a bát se ubývajícího místa ve vnitřní paměti.
Na případné dotazy rád odpovím, zde v tomto tématu.
Pokud někdo implementujete jinou velikost karty, dejte nám tady vědět...
Hodně štěstí při upgrade vašich milášků...