Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Diskuze o tabletofonech modelové řady Galaxy Note (5, 4, 3, II…)
ogarzlin
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Galaxy Note III, MacBook Pro

Post by ogarzlin »

Taky dobré ráno. Ono je to nejvíce vidět když to sleduješ potmě... Na denním světle se to nejeví tak výrazné, ale je to tam.
HanysR
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Re: Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Post by HanysR »

No já sleduju hlavně po tmě když manželka kouká na ty pitomosti v tv. Už jsem sledoval Youtube dost a fakt jsem nic nezpozoroval. Je pravda že se vždy snažím najít video v co nej kvalitě. Jsem takový, že než abych koukal na nějakou hrůzu, tak raději nic. Ono je to ale fakt dáno hlavně videem. Toho jsem už viděl i na stolním počítači kde mám ips displej. Kolikrát to nemá s displejem nic společného. Zkus na to video mrznout na pc
ogarzlin
přispěvatel
přispěvatel

Post by ogarzlin »

Na ostatních je to v pořádku, mám ještě HTC Titan a Ipad 2. Hodně je to vidět na tom odkazu hned na začátku, ať už na norm nebo HQ. Přemýšlel jsem jestli to není nastavením, ale nic jsem nenašel. Aplikací to taky nebude, přes web je to stejné. Také to popisuje ten Belgičan na xda-developers, naprosto shodně jako u mně

" I've got a Note for a week now and altough it's an amoled screen , i've tried every kind of video from avi to mkv ( 720 p quality ) and even reencoded files to mp4 or h264. But black aren't deep black and more dark grey , sometimes even pixelated ( blocks ). I even got the impression that this was also sometimes the case with some games ( for instance the opening sequence in Asphalt 6 HD ).
Is this normal with Samsung devices and is there a way to improve this"
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by Bobanovicz »

Taky bych rekl,ze to bude spis kompresi videa. Na takoveto srovnani bys musel mit nejake svoje referencni video v dane kvalite a srovnavat s jinymi displeji. To co je nekdy na YT jsou hrozne bitraty a komprese.
K tomu zvuku, to je samozrejme hodne subjektivni, ja jsem na tohle dost citlivy :-)
ogarzlin
přispěvatel
přispěvatel

Post by ogarzlin »

To by ale bylo vidět i na Titanu. A není, video běží bez problémů...

Ve světlých scénách je všechno "perfektní", je to vidět v tmavých - černých místech kde je kontrastní přechod. Jako by neuměl dostatečný počet odstínú...
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk

Post by kome »

Koukal jsem na to taky a nic takoveho jsem nepozoroval.
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Bobanovicz wrote:Taky bych rekl,ze to bude spis kompresi videa. Na takoveto srovnani bys musel mit nejake svoje referencni video v dane kvalite a srovnavat s jinymi displeji. To co je nekdy na YT jsou hrozne bitraty a komprese.
K tomu zvuku, to je samozrejme hodne subjektivni, ja jsem na tohle dost citlivy :-)
K tomu zvuku ještě. Taky to záleží na sluchátkách. Nemyslím tím, že máš nějaký šmejd to ne, jen že kolikrát se chovají sluchátka na jiných zařízeních různě. Citlivý jsem na to taky, doma neposlouchám na jezevčíkovi ;-)
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Jasne, cely retezec musi byt vyvazeny, sluchatka mam kvalitni. Ale jak rikam, pro me je tohle na telefonu naprosto okrajove.
Taky se ti jack nezasouva uplne nadoraz i pri pouziti dodanych sluchatek? Zustava tam asi 1mm.
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

U mých sluchátek si teď nejsem jistý a dodané jsem nezkoušel protože si myslím, že bych je stejně rychle schoval. Doma zkusím
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Ja prave nejdriv zkousel svoje a potom ty dodane, abych vyloucil, ze je to sluchatkama.
Jinak je ani nevybaluju :-)
Uz jsi provedl ROOT?
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Uz jsem prisel na to cim je to nezobrazovani ikony vibraci. Pouzivam na profily Phone Weaver a pokud se jim zmeni profil tak se ikona neukaze.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Mam ho! Je...prostě úžasný! Display je neskutečný, prakticky nevidím pixely, barvy jsou skvělé. Web je dobře čitelný už i v portrait! S pen je prostě bomba, zbytečně jsem se děsil, je vysoce přesný, alespoň v S note ujíždí max. tak 1 mm na výšku, na šířku prakticky nic. Snad jediné, co zamrzí, že s ním nejdou ovládat sensorové klávesy.
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy NOTE 3,NOTE 10.1 a Samsung ATIV PC.

Post by nandro »

Výborně,gratuluji ;-) .....,jsem zvědavý na další Tvé postřehy. :-)
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

YAMATO wrote:Mam ho! Je...prostě úžasný! Display je neskutečný, prakticky nevidím pixely, barvy jsou skvělé. Web je dobře čitelný už i v portrait! S pen je prostě bomba, zbytečně jsem se děsil, je vysoce přesný, alespoň v S note ujíždí max. tak 1 mm na výšku, na šířku prakticky nic. Snad jediné, co zamrzí, že s ním nejdou ovládat sensorové klávesy.
No vidíš to! :-D já jsem věděl že budeš spokojený ;-) jinak senzorové tlačítka ovládat nejdou ale když držíš tlačítko na Spen a přejedeš po displeji z leva do prava tak je to "Zpět" a když opět s přidrženým tlačítkem přejedeš zespod nahoru, vyvoláš nabídku. Takže je to dobře vymyšlené když nereaguje na senzorová tlačítka.
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Bobanovicz wrote:Uz jsem prisel na to cim je to nezobrazovani ikony vibraci. Pouzivam na profily Phone Weaver a pokud se jim zmeni profil tak se ikona neukaze.
Aha, tak aspoň víš proč. Já když měním profily pomocí MyProfiles tak se vše ukazuje.
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Z Ultra, BB 9800

Post by aeon101 »

To YAMATO: Tak vitej!
Jinak chlapi, mate vse 100% ok co se tyka wifiny? Moje postrehy:
Je to nejcitlivejsi a nejvykonnejsi wifina ze vsech zarizeni, co jsem kdy mel. Zrovna jsem nekde na sluzebce, kde mi vloni Streak pred budovou hotelu chcipnul asi po 5 metrech, Note drzi do 30 metru. Doma je to znat taky. Co me ale trapi je fakt, ze se nekdy a hlavne nepravidelne pripojeni jevi jako neaktivni i kdyz je ukazatel signalu dobry. Musim wifinu vypnout a zapnout aby se rozbehla. V domaci siti me to netrapi, ale v zahranici je to omezujici. Od ctvrtku co ho mam se mi to stalo nepravidelne asi 5x...
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by nandro »

Nic takového s wi-fi nepozoruji,i když jí mám zapnutou celý den jakmile jsem doma. Mě hodně udivilo načtení satelitu při navigaci a to i jakmile mám vypnutá data.Rychleji mi žádný telefon satelity nikdy nenašel.Načte mi je i tři metry od okna v bytě.Jedinné co mi vadí,že není tak hbitý jak jsem byl zvyklý u vyladěné S2,ale to hlavně díky kuchtěné ROM ;-)
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Wifi naprosto super! Žádný sebemenší problém. Citlivost i vše ostatní je fakt nádhera
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

HanysR wrote:Senzorové tlačítka ovládat nejdou ale když držíš tlačítko na Spen a přejedeš po displeji z leva do prava tak je to "Zpět" a když opět s přidrženým tlačítkem přejedeš zespod nahoru, vyvoláš nabídku. Takže je to dobře vymyšlené když nereaguje na senzorová tlačítka.
A jo, super, mysleli na to :)

Další postřehy: rychlost naprosto dostatečná, nepozoruji žádné lagy atp. ROM KI4. Rozměry v pohodě, v ruce mi sedí lépe než Streak. Jo, mám ten "modrý", ale pozná se to jen podle krytu baterie, když se víc osvítí, tak tam jsou takové modré jiskřičky nebo co přesně. Konstrukčně dokonalý, plasty nevadí, vše perfektně slícované, žádné skřípání atd.

Safra, potřebuju pouzdro...
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by nandro »

Kolik vy ostatní míváte volné RAM? Nemyslím po zapnutí,ale dejme tomu v polovině dne a pod.? :roll:
Post Reply

Return to “Samsung Galaxy Note”