Proč nění čeština v Mangu, odpověď od Microsoftu

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC 7 Mozart

Post by Gater »

Ono to rozhodně na 5 sekund není Radku, když člověk musí pracně odemykat telefon a dělat downgrade na 7004 a pak zpátky postupně updatovat. Ale kdo chce mít češtinu, tak si na to čas najít musí. Já si ale nestěžuju, jen konstatuji :)

Tak někdo je finančně podpořit může a někdo zase ne. Alespoň jeden lidumil se tu najde, to je fajn, jen trošku nechápu, proč to sem vlastně píšete.
Jiří Tománek
nováček
nováček
Zařízení: BlackBerry Bold 9780

Post by Jiří Tománek »

Já zase trošku nechápu, proč si někteří stěžují na češtinu a český slovník, že v ofiko aktualizaci mango není, zvlášť když to Microsoft od začátku avizoval. Samsung Omnia 7 jsem si koupil s vědomím, že telefon budu mít v angličtině. To, že se postupem času objevila možnost přes registry češtinu v aktualizaci mango získat byl opravdu příjemný bonus. Že není slovník mi opravdu nevadí. Není problém telefon postupným psaním slovník naučit.

Sám jsem po aktualizaci na mango absolvoval cestu zpět na první verzi 7004 a dělal vše od začátku, pač jsem chtěl mít přístupné všechny funkce foťáku a postup v mangu mi nešel. Celé to zabralo cca 2 hodinky a je mi celkem jedno co Microsoft o celé češtině v aktualizaci říká. Já mám vše za cca 2 hodinky práce v CZ a jsem spokojen.
Jarri
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 4 a HTC Trophy 7

RE: Proč nění čeština v Mangu, odpověď od Microsoftu

Post by Jarri »

Slovnik by mel byt, kdyz je tel. v CZ. Urcite zrychli psani.

Sent from my HTC Trophy using Board Express.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Včera jsem se zúčastnil live chatu s jedním Microsoft Windows Phone Evangelistou a dostal jsem další informace o tom, proč nejsou všechny jazyky dostupné u všech telefonů s Mangem?
Martin wrote:first question: who made the decision and why: not-to-include new languages supported in Mango in current WP devices, only in new ones?
frankpr wrote:martin: the languages supported are a decision made by the OEM resp. mobile operator, depending on where the devices are sold
there are Mango updates supporting new languages for some existing phones (e.g. HTC Mozart) in some countries (e.g. Russia, AFAIK)
imaxik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia 7

Post by imaxik »

tak vymluv maji vymysleno pozehnane, ale kazdy uplne jinou :evil:
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

A co se ti nelíbí? Koupil sis OS lokalizovaný do angloičtiny, MS oficiálně uvedl, že přístroje z první vlny nedostanou lokalizace do jiných jazyků... To je jako koupit si auto na benzín a pak nadávat, že nemůžeš jezdit na naftu :twisted:
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

Kdyz jsme u toho, kde to Microsoft ofifialne uvedl, ze to stare pristroje nedostanou, jen tak pro zajimavost? :)
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Otázkou spíše je, proč by takový press-release měl být, na automatický překlad EN -> CZ nemá nikdo nárok.

Nicméně byl jsem na oficiální tiskovce Microsoftu k Mangu, tam to říkal. Dokonce tvrdil, že to nepůjde asi vůbec, tedy ani nějakou polo-oficiální cestou. Pořád nechápu kdo si co chce nárokovat. Když si koupím auto model 2010, také nečekám že při vydání modelu 2011 jej dostanu. Jednou si člověk něco koupí a to má.

To, že 5sekundovou editací registrů nakonec kdokoliv zdarma nový model získá (stažením z oficiálních serverů MS), to je parádní věc a bonus pro geeky navíc. A to, že to jde, je dobrá vůle Microsoftu, Zune update se takto nemusí a původně ani neměl chovat.
Fixie
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Post by Fixie »

A máš i český slovník? Já myslím že na lokalizaci většina lidí kašle, problém je ten slovník
imaxik
přispěvatel
přispěvatel

Post by imaxik »

Necroman wrote:Kdyz jsme u toho, kde to Microsoft ofifialne uvedl, ze to stare pristroje nedostanou, jen tak pro zajimavost? :)
Me treba psali jeste pred NoDo na MS FB, ze dalsi jazyky budou pridavany postupne s aktualizacemi systemu nic o tom, ze budou jen pro nova zarizeni. Jinak od moderniho mobilniho systemu predpokladam, ze s aktualizaci dostane i nove jazyky, kdyz je aktualizace ma pro andorid a iOS to nebyl problem a pro MS to tak nemuze byt problem, kdyz to ma stejne prelozene. Problem s mistem taky nemaji, kdyz Omnia W ma "jen" 8GB a jazyky ma.
chmeldas wrote:To je jako koupit si auto na benzín a pak nadávat, že nemůžeš jezdit na naftu :twisted:
Jsme na mobilnim foru srovnavej mobily. iOS nove jazyky dostava Android taky :idea:
jirxu
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 925, Dell Venue 8 pro

Post by jirxu »

Radek Hulán wrote:Otázkou spíše je, proč by takový press-release měl být, na automatický překlad EN -> CZ nemá nikdo nárok.

Nicméně byl jsem na oficiální tiskovce Microsoftu k Mangu, tam to říkal. Dokonce tvrdil, že to nepůjde asi vůbec, tedy ani nějakou polo-oficiální cestou. Pořád nechápu kdo si co chce nárokovat. Když si koupím auto model 2010, také nečekám že při vydání modelu 2011 jej dostanu. Jednou si člověk něco koupí a to má.

To, že 5sekundovou editací registrů nakonec kdokoliv zdarma nový model získá (stažením z oficiálních serverů MS), to je parádní věc a bonus pro geeky navíc. A to, že to jde, je dobrá vůle Microsoftu, Zune update se takto nemusí a původně ani neměl chovat.
hale spoustu lidi tu pise ze lidi nemaj narok. atd.....a ze geek to udela za 5s....
No udela a jde to.....a proč to neudela MS oficialne...misto toho si vymejsli podivny duvody a pritom to je jen softwaraova zalezitost....kdyz si koupim model 2010 neocekavam ze v 2011 dostanu nove auto..
ale kdyz si koupim elektroniku pouzivajici software a za par mesicu vyjde aktualizace softu ale jen pro "někoho(nové telefony"..tak mi přijde že to je svinarna a vyrobce (notabene ten nejvetsi vyrobce OS na světě) ti tim defakto rika ze na tebe se*e....kor kdyz je to otazka 5s nastaveni....jak říkáš...ale asi holt kazdy ma jine marketingove strategie...nekdo je zalozil na neochote a vymluvach....to same pro sloty na karty...atd..

do budoucna mi rekni jak nekdo ocekava masove rozsireni WP 7 kdyz nema zakaznik zaruceno ze aktualizace se budou tykat i jeho....nereknu kdyz to je HW problem ale toto ocividne neni
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Podle úrovně psaného textu a neschopnosti psát s interpunkcí jsem usoudil, že ti nemá cenu odpovídat. Takže jen - přečti si dříve napsané ještě 8x a přemýšlej o tom.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

To imaxik: Když používám analogii nemusím se omezovat pouze na dané téma. A že nové jazyky iOS a Android dostávají neznamená vůbec nic! Nebo si snad myslíš, že když si koupíš anglicky lakalizované WP7 automaticky ti vzniká nárok na CZ překlad? Ať už se MS rozhodl nezařazovat do starších WP nové jazyky z jakéhokoliv důvodu je to pouze jeho věc. Můžeš se vztekat, nadávat nebo brečet, ale to je tak všechno.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

Tak ještě jednou, protože zřejmě nechápou, co tu řešíme za problém a pořád si melou svoje - ptal jsem se "proč není čeština dostupná" i přesto, že Microsoft potvrdil, že jazyky jsou dostupné pro všechny existující zažízení (ano, mají to na webu).
Co jsem zjistil tak jazyky byly vytvořeny po technické stránce i pro všechny existující zařízení, ale jejich distribuce, spolu s dalšími novinkami jako WiFi sharing, a pod je v režii operátorů a OEM výrobců, to je firem HTC, Samsung atd.
To, že různí zástupci MS tvrdí něco různého, to je druhá věc.

Hledal jsem informace na jiných fórech a narazil jsem třeba na uživatele, kteří na svém Omnia 7 mají dostupné všechny jazyky i bez "5 vteřinových" hacků - zřejmě volba operátora povolit všechny možnosti v aktualizaci.
Pro nebrandované telefony je tedy nejsnadnější důvod nepřítomnosti ten, že HTC a Samsung nepovolily přidání nových jazyků a konfigurovatelných vlastností do stávajících telefonů proto, aby podpořily prodej nových telefonů. Zní to logicky, odpovídá to odpovědi Windows Phone Evangelisty, se kterým jsem se včera bavil, a souhlasí to i s popisem na webu Microsoftu.

Závěr bych tedy viděl, že Microsoft připravil jazyky pro všechna zařízení, měl dohodu s operátory a výrobci, že oni si rozhodnou, na kterém telefonu co povolí a většina se rozhodla pro starší telefony tyto novinky neposkytnout. Tečka.
Mohu ještě zkusit napsat přímo HTC, co mi na to řeknou :)

Dostupnost funkcí a služeb
http://www.microsoft.com/windowsphone/c ... ility.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Jazyky
Zobrazení Podporovány jsou následující jazyky zobrazení: angličtina (Velká Británie a USA), čeština... Konkrétní jazyky zobrazení, které jsou v telefonu k dispozici, vybírá mobilní operátor nebo výrobce telefonu.
imaxik
přispěvatel
přispěvatel

Post by imaxik »

Ja uz jsem na HTC psal a podle nich je to rozhodnuti MS.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

Ja uz jsem na HTC psal a podle nich je to rozhodnuti MS.
To jsem přesně čekal :lol: :roll:
Máš někde odpověď, co ti přesně napsali?
imaxik
přispěvatel
přispěvatel

Post by imaxik »

Ale muzes to zkusit taky ;-) zkousel jsem i samsung, ale ten nereaguje vubec :cry:
jirxu
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 925, Dell Venue 8 pro

Post by jirxu »

Radek Hulán wrote:Podle úrovně psaného textu a neschopnosti psát s interpunkcí jsem usoudil, že ti nemá cenu odpovídat. Takže jen - přečti si dříve napsané ještě 8x a přemýšlej o tom.
for fun...proto sem to psal...ty totiz vzdy jen soudis...spis odsuzujes:)
jinak vic odpovidat nema cenu usoudil jsem to dle delky tvych vlasu a barvy očí.....a nechopnosti oliznout si jazykem loket (protoze ja to dovedu a kdo ne tak je pod urovni...:))
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

Jo našel jsem to první oficiální oznámení, že nové jazyky budou v Mangu včetně češtiny - podle této zprávy jsme češtinu očekávali... a opět s dodatkem "finální dostupnost jazyků mají v rukou operátoři a OEM výrobci". Žádná zmínka o tom že "pro první telefony nové jazyky Microsoft nedodá".

http://windowsteamblog.com/windows_phon ... mango.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
imaxik
přispěvatel
přispěvatel

Post by imaxik »

http://support.microsoft.com/kb/2413345/cs" onclick="window.open(this.href);return false;

Pokud vaše zařízení Windows Phone 7 nezahrnuje jazyk zobrazení, který chcete použít, v současné době není možné do telefonu nainstalovat novou jazykovou sadu. Společnost Microsoft dává jazykové sady (jakmile jsou vytvořeny) k dispozici výrobcům zařízení (OEM) při výrobě a na výrobci zařízení a mobilním operátorovi závisí, které jazyky do systému zahrne.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”