Spekulace: Skončí Samsung příští rok s Windows Phone?

Diskuze věnovaná telefonům společnosti Samsung s operačním systémem Windows Phone
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Tak to uz se tahne od dob Windows Mobile,kde kazdy instaloval take kazdy nesmysl,crackovany SW a pak se divil co zarizeni dela,jak se kouse a restartuje.A presne tak je to s Androidem,instaluji s rozumem stejne jako drive,peclive vybirám kazdou aplikaci ci widget,vetsinou placenou a odmenou je me nadherne fungujici system a zadne zaseky,zamrzani,trhani,restarty ci nefunkcnost se dodnes nekona..
Pri naznaku nespolehlivosti by uz u me jako puntickare letel tento system z domu..Andorid je plne funkcni a stabilni system a nestabilita hrozi zejmena ze strany uzivatele.Zadny OS neni dokonaly,ani WP7,ani Android,ani MeeGo,Bada,Symbian,ale ty zvasty ze Andoid je oproti ostatnim OS nestabilni,sekaci apod vypadky jsou jen vykriky do tmy.
Na čo mi je systém, kde musím každú chvíľku niečo riešiť? Ja potrebujem spolahlivosť a to je niečo, čo mi android nikdy neposkytne.
Veď v tom systéme je schopná padnúť aj samotná aplikácia Android Market. Jaj pardon. Aj to je negramotnosťou používateľa - nezvolil správny postup.

Vyjde nová verzia OS a teraz čo? Mám všetko ihneď otestovať? Na to nemám čas.
Nejsem zadny fanda Androidu,ale co na nem musis resit?Za x mesicu co uz ho mam jsem nemusel nic resit,naistaloval vse potrebne od navigace po nejake kancelarske doplnky a jedu bez jedineho problemu.Na problemy a nespolehlivost jsem haklivy a uz by tento system letel z domu.I po upgrade OS vse funguje a nemusel jsem nic prenastavovat,tak kde je ten problem?Jedine v panu uzivateli,pro ktereho je zrejme tento OS je nad jeho schopnosti.Nejde to jinak napsat,protoze pouzivam dva ruzne telefony s timto OS a eni sebemensi problem.I WP7 jsem pouzival,ano tez stabilni system jen pro me moc osekany,ale jen protoze ho nemusim nepisu hlouposti ze je nestabilni,pro deti jako ty o Androidu.
Jsi jen tezce zakomplexovany a koukas jen jednim smerem.Zrejme jsi i dite pokud Android vnimas jako paltformu pro deti.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

janac_marek: Android je relativně otevřená platforma. Nicméně není zase natolik složitá, aby nešla v krátkém čase produktivně nastavit. Mně se to povedlo, tobě zjevně ne. Jinak bys totiž neříkal, že Android je pro děti. To je prostě jednoduchá logika :-). Podle toho soudím tvou počítačovou gramotnost. A stejně tak soudím i ostatní, např. názor, že aktivní obrazovky obecně jsou pro děti. To je taky perla jako blázen :-D.
UZNÁM ale jednu věc - měl jsem v životě jen dva androidové telefony - HTC Wildfire a Dell Streak. Je totiž možné, že jsem náhodou natrefil na dva výrobcem vychytané systémy, které uměli vyladit, a proto jsem nikdy neměl problém (market mi nespadl snad nikdy). Což MOŽNÁ ostatní telefony s tímto OS nepotkalo, a proto jste s nimi měli problémy.

htcjirka: přesně tak. Některým se prostě problémy vyhýbají. Svůj důvod to má. Ten je ale pro ty méně "úspěšné" trochu bolestivý.
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Ja súdim podľa osobnej skúsenosti. Možno máte fakt šťastie na vyladené kúsky, alebo naopak, ja som mal smolu na shit.
Každopádne počítačovú gramotnosť súdiš veľmi špatne. Živým sa v odbore IT.

Mal som HTC Desire HD a proste odvtedy už Android nechcem vidieť, pretože toľko problémov koľko mi narobil ten telefón mi nenarobil žiaden iný.

Spomeniem 4 veľmi nepríjemné situácie (a spomínal som ich neraz):
- BT Handsfree v automobile robilo echo. Ten inteligený systém mal inteligentné drivre a proste mic z telefónu zachytával zvuk z reprákov auta (toto sa mi prosím pekne nestalo nikde inde).
- Počas hrania hry mi niekto zavoall, dvihol som, ale zvuk hry šiel naďalej. Druhý stranu som počul veľmi zle.
- Niekto mi zavolal, chcel som dvihnúť, seklo to, avšak druhá strana ma vraj normálne počula - našťastie som nenadával vtedy. Nepoužíval som žiadnu nadstavbu - mal som defaultné riešenie od HTC.
- A o hyper turbo kompatibilite Androidu s Exchange ani nebudem hovoriť + nedajbože o extra super vychytávkach výrobcov, ktoré si do poznámok ku kontatktom píšu XML data pre ich primitívne funkcie.

Mám pocit, že veľa Android používateľov má klapky na očiach, nie ja.
Nedokážu proste pochopiť, že človek môže mať troška iné priority ako oni. Každú zle napísanú app zvalia na neschopnosť používateľa.
Jednoducho potrebujem zariadenie, ktoré mi sprístupní všetko čo potrebujem bleskovo rýchle a stabilne. Ušetrí mi tak čas a zarobí peniaze.
Nemám potrebu mať widget na volovinu typu WiFi ON/OFF, graf výkonu a podobne. Všetko je stále ON.

EDIT: Tým netvrdím, že mať voľbu WiFi ON/OFF nemôže byť pre niekoho prínosom. Iste áno. Ale toto je práve to, čo Android ničí. Prehnaná otvorenosť.

EDIT2: Androidová otvorenosť má výhodu. Umožňuje aplikácie, ktoré na WP7 ani iOS nebudú.
Napríklad nahrávanie hovorov.
A schválne. Čo poviete na to, že si kúpite aplikáciu na nahrávanie hovorov, nahrá vám to zopár hovorov (cca 10) a začnete ju považovať za stabilnú a potom vám proste pri zdvíhaní telefónu spôsobí jeho zaseknutie?

Tým chcem len naznačiť, že funkcionalita, ktorá nefunguje, mi je na h***o.

Flash... Flash je niečo, čo sa mi na Androide páčilo. Skúsil som si zapnúť bežnú stránku s flashom a sekalo to. Zapol som si video, sekalo to. Ehm. Ok, Desire HD je už dajme tomu staré zariadenie.
Ale jednoducho mi bol flash na Desire HD na dve veci...
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

problemy co popisujes jsem nikdy nezaznamenal. Az na jeden.. XML data v komentari kontaktu. Tuto zhovadilost dela "v tajnosti" HTC Sense, pokud pouzivas synchronizaci s FCB pres aplikaci prave v Sense. Je to tam z duvodu, aby jsi nemusel pokazde pri prihlaseni spojovat kontakty s profily na FCB. Bohuzel reseni to neni dobre a musis pak rucne tyto veci odmazavat, protoze jinde to nepouzijes a zbytecne to tam strasi.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Standa: to zní rozumně. Já jsem si na seznámení s androidem koupil levnější Optimus One, a to je možná zároveň i důvod, proč si Android nepořídím už nikdy. Padající apps, vypadávající GPS, reklamy i v systémových aplikacích (mapy), děs. Ani proklamovaná široká nabídka apliakcí mě neuchvátila, když jsou 3/4 z nich prakticky jen reklamní bannery. U high-end výrobků bude zjevně situace jiná, o čemž mě rozhodně nepřesvědčil Optimus 2X, na kterém se mi po vytažení z krabice sekal i lockscreen :) Btw k těm widgetům - používám Android a WP7 současně. A na Androidu jsem ani po čase nastavování widgetů na hlavní obrazovce nedosáhnu toho, co má WP7 už po vytažení z krabice - vidím vše důležité (především kalendář, ale i zmeškané hovory, zprávy, maily) aniž bych musel telefon vůbec odemykat. Co se týče praktičnosti, na to Android nemá. Ano, může mít (po nějakém to hraní, instalování), ale nemá. Že si to můžeš nastavit není argument za situace, kdy to konkurence má již od výroby.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Toto jsou spis individuelni problemy ,ktere muze mit i za nasledek samotne HTC.HTC se od jiste doby zacinam vyhybat..
Ja pouzivam ve voze bluetooth hadsfree na kterem se uz vystridali nejen Windows Mobile,Maemo,WP7(HTC 7 PRO) nyni Android a vsechna zarizeni bez problemu.Takze opravdu zalezi na sade i samotnem telefonu.Tam bych to nepricital Androidu.Sef ma ve vozech vestavena handsfree a vsechna chodila dodnes bezproblemu nez zakoupil Blackberry..Namontovalo se jine bluetooth a jede se dal.A taky nikdo nepise ze Blackberry je kvuli tomu OS na nic a pro deti.. :roll:
Casto naviguji a na potvoru me obcas nekdo do navigovani zavola,zvuk se me prerusi a v klidu vyridim hovor.
S Exchange na 2.3.4 nemam sebemensi problem,nevim jak na tom byla verze 2.2..
Porad nevidim problem..vidim jen zaujatost na nejake individuelni neduhy ,ktere muzou byt vicemene na vrub HTC (at uz bluetooth tak i jejich vlastni email aplikace ,ktera nahrazuje tu Androidi jako mnoho jinych aplikaci diky rakovine jmenem Senze,ktere zastresuje krome zminene email aplikace i vlastni dialer,vlastni sms aplikace a dalsi systemove balasty..)
co má WP7 už po vytažení z krabice - vidím vše důležité (především kalendář, ale i zmeškané hovory, zprávy, maily) aniž bych musel telefon vůbec odemykat.
To zase zalezi na vyrobci a znacce,Motorola toto ma perfektne integrovane na hlavni obrazovce uz od vytazeni,jak kalendar s udalostmi,zmeskane hovory,sms + emaily jak na obrazovce tak pomoci diody(tam, nechapu omezeni u nekterych zarizeni WP7,ktere disponuji notifikacni diodou nemenne jen na 5 minut coz je k nicemu)
Navic tam kde to neni po "vybaleni" se nemusi odemykat,popdrzet prst a pridat widget je to nejmensi a zabere to minutu.
Flash... Flash je niečo, čo sa mi na Androide páčilo. Skúsil som si zapnúť bežnú stránku s flashom a sekalo to. Zapol som si video, sekalo to. Ehm. Ok, Desire HD je už dajme tomu staré zariadenie.
Ale jednoducho mi bol flash na Desire HD na dve veci...
Zase zrejme nedostatek Desire HD(nemohu posoudit nemel jsem ho).Na Atrixu i HW slabsi Xperii nikdy s flashem na strankach ani pri prehravani zadny problem.Plynule prehravani,hladke scrollovani tak vazne nevim..Pokud to chces dolozit videem neni problem.
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

musim se zastat HTCjirky.. spolecnost HTC krom vyse vypsanych predelavek ma i svuj vlastni program na BT handsfree (idkyz to nikde nejde poznat, do te doby dokud se clovek nezacne zajimat o vareni romek) a tam muze byt ten problem.. Osobne problemy, ktere jsem vzdy resil, tak sly na triko konkretniho modelu telefonu a nebo problemy, ktere jsem si zapricinil sam v podobe flashovani rannych neoficialnich romek.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Varené romky nie sú pre mňa. Na TyTN som skúšal, ale niečo opravia, niečo pokazia.

Ja netvrdím, že na vine nie je HTC. Ale zaujíma ma to ako konečného usera? Nie.
V hlbokej podstate je na vine prehnaná otvorenosť Androidu. Takisto sú zbalastené aj desktopové Windows, kde je dnes pre bežného človeka v postate notebook celý zahltený balastami od výrobcu.

Kedy bude Android dobrý? Keď Google začne prostredníctvom motoroly vydávať vlastné "Nexusy" a 99% aplikácií na ňom bude fungovať.
Na androide bol aj celkom problém to, že jedna app išla, iná nie.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

dwbmb wrote:Btw k těm widgetům - používám Android a WP7 současně. A na Androidu jsem ani po čase nastavování widgetů na hlavní obrazovce nedosáhnu toho, co má WP7 už po vytažení z krabice - vidím vše důležité (především kalendář, ale i zmeškané hovory, zprávy, maily) aniž bych musel telefon vůbec odemykat. Co se týče praktičnosti, na to Android nemá. Ano, může mít (po nějakém to hraní, instalování), ale nemá. Že si to můžeš nastavit není argument za situace, kdy to konkurence má již od výroby.
Jistě, WP mi nabízí zmeškané hovory, zprávy, mejly. Ale jen jejich počet. Jen kalendář ukáže přímo událost. Jenže Android obecně mi umožní vidět několik posledních zmeškaných hovorů, emailů a zpráv přímo (ano, díky widgetům). Bez jediného kliknutí vím, jestli mám reagovat nebo ne (kdo píše co píše). U WP musím takjakotak kliknout a případně se vrátit. A to je pro mě pohodlí - nemusím klikat a ťapat, a přesto vím.
Ona to sice konkurence má, ale méně pohodlné. Já raději strávím zmiňovaných 90 minut konfigurováním, ale pak mám další rok klid. U WP to mám sice hned, ale už budu muset navždy klikat :-).
Hele, tady se neshodneme, protože každý uznáváme jiné hodnoty: ty (a další) chcete hned po vytažení z krabice mít většinu funkční, to je pro vás prioritní. A já zase raději obětuju ze začátku zdánlivě nepřiměřený čas, abych měl funkční úplně vše dle svého a dlouhodobě více pohodlné.

EDIT: v žádném případě neříkám, že WP7 je horší - sám ho používám jako hlavní telefon. Jen prostě vím, kde má který z nich hranice a podle toho je soudím.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Ja netvrdím, že na vine nie je HTC. Ale zaujíma ma to ako konečného usera? Nie.
Vzdyt ale WP7 nejsou ani v tomto lepsi,ne na vsech WP7 telefonech slapou WP7 stejne,kde pro nektere modely musely byt solo fixy,jen pro daneho vyrobce.Dell ktery dlouho resil problem s wifi,kde zezacatku to bylo prisuzovano HW vade,casem se zjistilo ze je to vada sw,dalsi problem byl obcasne zamrzani,tez opravil solo fix apod.A taky jako koncovy zakaznik bych mohl rict WP7 zamrzaji fuj,ale neni to pravda,byl to problem jen Dellu.Tech prikladu je dost i u jinych vyrobcu.Vzdycky to bude i o vyrobcich.
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

Kalendář, texty mailů, texty SMS atd se na jednu obrazovku stejně nevejdou a v tom už pak nevidím rozdíl (jak časový, tak dle počtu úkonů), jestli na něco kliknu, nebo jestli se tažením přesunu na další plochu s dalšími widgety s obsahem. Navíc přímý zobrazení textu zas kdejaká výhoda není, pokud ti tedy nechodí 1 mail o pěti slovech za den. V ostatních případech ten mail stejně musíš chtěnechtě otevřít :)
Pro mě osobně je prioritní práce s časem - především tedy zobrazení kalendáře. V tom mi jde WP7 na ruku tak, jako žádná jiná (současná) platforma. Na druhou stranu ale chápu, že pokud má někdo nějaký hodně specifický požadavek (třeba mít obrazovku zasranou barevnejma widgetama jak na pouti), tak má u WP7 smůlu. Mně osobně však tak, jak je nastavený, vyhovuje maximálně.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Standa wrote: Jenže Android obecně mi umožní vidět několik posledních zmeškaných hovorů, emailů a zpráv přímo (ano, díky widgetům). Bez jediného kliknutí vím, jestli mám reagovat nebo ne (kdo píše co píše). U WP musím takjakotak kliknout a případně se vrátit. A to je pro mě pohodlí - nemusím klikat a ťapat, a přesto vím.
Taže si nakydal na jednu obrazovku krátky zoznam zmeškaných hovorov, krátky zoznam zmeškaných mailov, sms... Aj whatsapp sa tam dal dať? + Je tam ešte aj zoznam najbližšie plánovaných udalostí?
Vau, to je paráda.

To teda ale musí vyzerať tá obrazovka :)
Schválne, môžeš to sem prosím postnúť? Je na nej nulové plytvanie miestom? :)

Ináč na Androide aj tak treba občas posunúť obrazovku doľava či doprava, ak tam práve nie si.
Pre mňa to ťapnutie nie je probĺém, lebo je to rýchle. Ja viem, že na Androide treba mieriť kde na ten widget ťapneš, lebo istá časť urobí to, iná hento a ďalšia tamto. Na WP7 si ťapnem na štvorec, zvládnem to za chôdze a vždy sa mi otvorí to isté.

V jednoduchosti je sila. Nie v prehnanej otvorenosti.
Kto sa so mnou staví, že MS bude postupne štandardizovať aj desktopový windows, až to nakoniec skončí tak, že user sa nedostane k filesystému?
A nie, nie je to preto, že nám chcú strpčovať život. Je to preto, aby to ovládal aj ne-ITčkár a ITčkár, ktorý si zvykne, mal prácu svižnejšíu.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

dwbmb wrote:Na druhou stranu ale chápu, že pokud má někdo nějaký hodně specifický požadavek (třeba mít obrazovku zasranou barevnejma widgetama jak na pouti), tak má u WP7 smůlu. Mně osobně však tak, jak je nastavený, vyhovuje maximálně.

Souhlas,barevnou pout tez nesnasim a u Androidu ji nemam,mam vsechny widgety stejne,vetsina z nich umoznuje nastaveni pozadi barvy pruhlednost pokud to chce mit clovek jednotne..Barevnou pout umi dobre HTC s jeho HTC Senze,ktere pomalu premaluje cely system.
Ináč na Androide aj tak treba občas posunúť obrazovku doľava či doprava,..
U WP7 je potreba porad posouvat obrazovku ,aby jsi precetl ten megafont nadpis pro slepce,coz nudi.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

dwbmb: Informace se tam vejdou.. i na menším rozlišení WM VGA se vešly ;-). A právěž díky tomu, že vidím část textu, tak vím o čem email je, a vím jestli vůbec mám na telefon ťapat nebo ne. Já jsem si prostě zrovna na tomto u WM a Androidu zvykl na maximální pohodlí. Není to pro mě ten nejdůležitější rozhodovací prvek, nicméně důležitý je, a podle toho budu platformu soudit.
dwbmb wrote:Na druhou stranu ale chápu, že pokud má někdo nějaký hodně specifický požadavek (třeba mít obrazovku zasranou barevnejma widgetama jak na pouti), tak má u WP7 smůlu.
Přesně - zdá se mi, že někteří tady nedošli s widgetama dál, než jen poštelovat barvu :-D, problém je, že pak podle toho soudí celou smysluplnost widgetů. Ale jak jsem psal, elegantní widgety s komplexními informacemi na Androidu neexistují, což je pro mě nevýhoda.
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

Miluju Simple calendar widget. Akorát že mi jediný následující půlden zabírá celou obrazovku (v takové velikosti písma, aby to šlo přečíst z metru), takže pro další informace tam místo opravdu není. Jako lacinou pouť si představuju obrazovku nacpanou všemi výše zmíněnými údaji, jak popisoval Standa.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Tak pokud tam mas 20 udalosti tak tam ani WP7 ti nepomuze..asi ani zadny jiny OS na svete nema nekonecnou home obrazovku :-D
Přesně - zdá se mi, že někteří tady nedošli s widgetama dál, než jen poštelovat barvu , problém je, že pak podle toho soudí celou smysluplnost widgetů.
Trefné :smt023
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

Nevejde se tam všechno, ale má to alespoň nějakou kultůru :D A zmáčknu čudlík a vidím to hned. U Optimus One zmáčknu čudlík, slide to unlock, a pak taky vidím. Ale to už není ten správnej luxus :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

U Androidu take staci zmacknout cudlik a vidim to hned,tam nevidim oproti WP7 rozdil.
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

No měl jsem dva a ani jeden toto neuměl :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Mam dva,oba to umi,co ti na to mam vice rict?Navic to co tu resime jsou uz opravdu prkotiny a nepodstatne detaily ;-)
Post Reply

Return to “Samsung Ativ S, Omnia W a Omnia 7”