Diskuze o Windows Phone 7 Mango (buildy 7712, 7720...)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

geronimo_cz wrote:jas i nemyslim, ze to je OT.. nekomu chybi simtool, nekomu sdileni internetu, me treba chybi tohle.. probiha tu diskuze o tom, jak potrebna je zrovna tadle funkce a tak si nemyslim, ze by sme se nedrzeli tematu.. jen sme ti davali argumenty, proc dost uzivatelum tahle moznost schazi.. myslim ze MS by to tolik neudelalo, naprogramovat jeden posuvnik navic.. hodne lidem by to pomohlo a ty by sis toho ani nemusel vsimat, kdyz to stejne nepouzivas, takze nechapu, proc to tak resis ;oD
Ak si reagoval na mna, tak:
1. uz som 2 krat napisal, ze aj ked to ja nevyuzijem, tak z principu sa mi rozdelenie hlasitosti pozdava (plne chapem dovody, aj ked sa takmer vobec neztotoznujem s "vasimi" potrebami, t.j. hudba/video/hry so zvukom v mobile :-) )
2. OT som myslel ovladanie hlasitosti na PC, ktorym si argumentoval (a zistil, ze aj tam to nie je az take "potrebne")
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Mango Beta 7712

Post by htcjirka »

Standa wrote:Ale pokud se napíše, že Android je o hraní jen proto, že má komplexnější správu hlasitostí, kterou uživatel nechce nebo neumí využít, tak to už je špatně a svědčí jen o uživateli, do jaké míry byl schopen funkci pochopit. Pokud zůstal na úrovni "hraní si", není to dobrá vizitka. :-) A pravda, pro takového je WP nebo iOS vhodnější.
Morro tak odpovida na vsechny pozadavky chybejicich funkci,je to pry jen na hrani..
morro wrote: pro mě vcelku zbytečnost. Ale chápu to že někdo si potřebuje hrát, proto tu je ten odevřený Android
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Bla bla Jirko tohle můžeš napsat jen ty sry, ale já na to koukám tak že Microsoft si uvědomil že s politikou "Androidu" a "Lepší verze toho předešlého" nejde jít do nekonečna. Udělal systém od nuly pomineme-li jádro. To však bohužel má za následek že některé funkce buď nejsou a nebo jsou jinak. Je rok 2011 a některé věci se od těch věcí které tu byli před 3-mi lety změnili. Nikdo tu Windows Phone neomlouval, i protože moc dobře vím že tu někde jsi a že se rád pak po tom svezeš, ale jsou věci které už tak dneska potřeba nejsou a proto pro Microsoft to hold nebylo prioritní. Proto věřím že to co není může být, ale není tam proto, že Microsoft nechce, ale že to nestihnul... a některé věci nejsou jenom v moci Microsoft.
Asi tak..., měl jsi radši citovat toto, ale to už by byla až moc relativní pravda co ? :wink:
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

htcjirka: A to je bohužel jeden z mála obranných prostředků proti lidem, kteří jsou WP7 schopni hodit do koše a ani ho neviděli, a to třeba kvůli takové (IMHO) kravině. Jinak těmi úpravami svých příspěvků mě docela štveš :grin: Každopádně se z nich dá docela dobře vyčíst tvůj impulzivní názor na WP7.

Jinak mě už napadlo, jak by se dal elegantně řešit problém s nastavením dvou hlasitostí. Do toho vyjíždějícího okýnka, co vyleze po stisknutí tlačítka hlasitosti, by se přidalo druhé číslo vedle (jako hlasitost vyzvánění) a dalo by se mezi nimi přepínat. A když by zrovna hrála hudba, automaticky by se přeplo na hlasitost hudby a kdyby nic nehrálo, tak se standardně nastaví hlasitost zvonění, ale ŠLO by to hned přepnout a nastavit tu druhou hlasitost.

V takovém celku by mi to přišlo jako mnohem lepší řešení, než které praktikují prakticky všechny současné systémy, WM 6.5 nevyjímaje.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

morro wrote:
Bla bla Jirko tohle můžeš napsat jen ty sry, ale já na to koukám tak že Microsoft si uvědomil že s politikou "Androidu" a "Lepší verze toho předešlého" nejde jít do nekonečna. Udělal systém od nuly pomineme-li jádro. To však bohužel má za následek že některé funkce buď nejsou a nebo jsou jinak. Je rok 2011 a některé věci se od těch věcí které tu byli před 3-mi lety změnili. Nikdo tu Windows Phone neomlouval, i protože moc dobře vím že tu někde jsi a že se rád pak po tom svezeš, ale jsou věci které už tak dneska potřeba nejsou a proto pro Microsoft to hold nebylo prioritní. Proto věřím že to co není může být, ale není tam proto, že Microsoft nechce, ale že to nestihnul... a některé věci nejsou jenom v moci Microsoft.
Asi tak..., měl jsi radši citovat toto, ale to už by byla až moc relativní pravda co ? :wink:
Citovat sam sebe a na vlastni prispevk si potakat to je opravdu zoufalost :tlem: :tlem:
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Citovat sam sebe a na vlastni prispevk si potakat to je opravdu zoufalost
Když ho raději pro jistotu přehlídneš a slapě si vytáhneš co si ti hodí jak pěti letý dítě tak proč ne! :lol: :lol: :lol:
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Paulos »

A já jsem si tak naivně myslel, že tomu flámu udělám jedním návrhem na zlepšení přítrž. No nic... :???:
kaspik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia 7

Post by kaspik »

Zdarec hosi,
nejak nechapu to vase popostrkovani.
Libi se mi spis jedna hlasitost. Je ot asi jako ve win7, kdy muzete ovladat hlasitost kazde aplikace zvlast - a v zivote jsem to nepouzil. A to pouzivam win7 od beta1. A spis me stve, ze treba MPC HC ma jeste navic svoji hlasitost. Takze treba ja jsem jednoznacne za jednu hlasitost.

A kdyz jsme u tech hlasitosti, tak spis hloupejsi je, ze nejde hloupym utlumenim, nebo preklikavanim ikonky zvonecku a vybraci zvolit "Silent mode" = tedy bez vibraci a vyzvaneni.

Obecne - WP7 je uzasne jednoduchy system. Umi to pouzivat skoro kazdy, je to intuitivni. Uzivatelum v praci jsme ho zacali davat, a neresili jsme jediny problem, nemuseli jsme delat nejake velke introduction. Jen jak se prehazuji ikony na plose. U me jednoznacne WIN.
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Ach bože. Stále to isté dookola.
Až je to trapné.

WP7 je tupý systém. Áno. Naozaj je.
Najdôležitejšie, čo mu chýba, je multitasking a povolený nákup u nás.

To všetko sa ešte tento rok zmení.

Bol som používateľom Windows Mobile a trocha aj Androidu.
Fakt je ale ten iOS a WP7 tupí? Fakt?
Ok. Vedia menej vecí ako Android. Nevedia niektoré veci, ktoré vedel už kedysi dávno WM6x. Je ale naozaj toto jedno jediné merítko?
Nie. Nie je.
Ja viem, že mnoho ľudí si to nechce pripustiť a mnoho ani nikdy nepripustí. Realita je taká, že v bežnom teréne. V bežnej premávke / živote, využijem iPhone mnohonásobne RÝCHLEJŠIE na dosiahnutie požadovanej informácie / potreby ako to bolo na WM6x. A podotýkam, že som nemal absolútne žiaden problem s hraním sa so systémom, skúšaním aplikácií ako Wisbar Desktop Advance, SPB Pocket Plus (trapné SPB Diary - áno, trapné - kedysi to bola moja strašne obľúbená aplikácia), na správu plochy som skúšal okrem WDA a SPP ešte jednu vec, nenapadne ma žiaľ už jej meno - podobné ako SPP. Boli to krásne časy.

No ale ak porovnám nasledovné úkony s dneškom (ide mi hlavne o rýchlosť dosiahnutia ciela zo stavu, keď mám mobil vo vačku), tak zistím, že z toho, čo používam, je WM vo všetko pomalší:
- switching aplikácie (dnes je to otázka rakety, ktorú mi na WM6 z tých prístrojov nenahradilo nič - pomalé prekreslovanie - podotýkam, že ale Dell Axim X50 som nemal).
- prezretie mailu (mám exchange mail a live mail) - toto je najlepšie na WP7 a to hovorím s plnou vážnosťou (na WM2003/5/6 som skúšal len originál aplikáciu, FlexMail a potom ešte jedno, žiaľ zas neviem názov - ProfiMail? - to aj na Symbiane)
- navigácia - na WM som mal iGo. Aj teraz mám iGo. Dnes je to lepšie, ale na vine je skôr kapaciťák (ktorý som tak hlboko z duše kedysi neznášal :) - tak vďaka nemu je dnes práca s mobilom radosť).
- odfotenie fotky, úprava fotky, zaslanie fotky
- komunikačné klienty (tu tiež veľa pomáha kapaciťák a pokrok v dobe - hlavne Trillian považujem za neoceniteľnú aplikáciu)
- synchronizácia kontaktov aj s fotkami naprieč rôznymi službami (facebook, exchange, live) - bez akejkoľvek starosti
- lepšia práca systému s bezdrôtovými sieťami (WM vyťažoval baterku viac, dnes WiFi proste nevypínam a ani na Androide som nevypínal)

Čo mi dnes vadí?
- nemožnosť behu aplikácií na pozadí (šetrí sa baterka a zvyšuje tak výkon, je to dvojsečná zbraň). Ale vadí mi možnosť chýbajúcich aplikácií pre nahrávanie hovoru, možnosť auto switchingu profilov (toto by malo byť zabudované v systéme).
Chcel by som aby všetky app boli defaultne freezované, ale vývojár mal možnosť vytvoriť app, ktorá by mohla bežať na pozadí (aspoň jedno jej vlákno). WP7 vďaka Live Tiles je na tom z dvojice iOS a WP7 lepšie. Ale Android je zas na tom omnoho horšie, pretože je otvorený až moc. Tuto by trebalo vývojárov trocha krotiť, pretože každý si povie, že šak takýto malý úkon môže bežať, nevyťažuje to. No a výsledok je potom taký aj na desktopoch, kde každá aplikácia má svoju špeciálnu podaplikáciu na skenovanie nových verzií. Neskutočne mi to lezie na nervy a len to nám užívateľom berie výkon.
Teším sa na Windows Marketplace na PC a konečne globálnu a jednotnú správu aspoň nových uspôsobených aplikácií.
Ďalšia vec, čo ľudia nepotrebujú, je file system. Je to prežitok z doby opíc. Dnes ľudia nepotrebujú poznať štruktúru filesystému a nesmú k nemu mať ani prístup. Useri majú mať súbory k dispozícii pomocou akýchsi Libraries.
Programátorom by som tiež obmedzil mnoho vecí. Každá app má mať svoj piesoček (svoj adresár) a nešahať nikam.
Koniec koncov, aj tak to celé tam speje. Iná možnosť ani nie je, ak chceme, aby aj totálne lamy zvládali prácu s PC.

POZOR!!!
Nie som za obmedzovanie funkcionality. Tá musí zostať zachovaná. Som ale za zrušenie blbostí a nech sa so mňou háda kto chce ako chce - filesystém nemá mať čo user sprístupnený ani na stolovom PC. - dnes je to predstava pre mnohých nereálna a mnohí si myslia, že im to prácu spomalí. Blbosť. Nechce sa mi to viac rozpisovať, ale pri kvalitnom návrhu to práveže pracovný výkon zvýši.
- Na iPhone ma zožiera minimalistickosť buttonov - WP7 má aspoň potrebný základ - tlačidlo pre foťák, tlačidlo back a search.
- Len kapaciťák. Chcel by som, nech sú displeje kombinované a reagujú kapacitne ale aj povedzme nechtom.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Pár mých dojmů z Manga - vysloveně pozitivní, People Hub je naprostý luxus (tak povedenou integraci Exchange, Live, Facebook a Twitter nemá nikdo jiný), Office Hub zcela bez konkurence (Skydrive - 25GB zdarma, Office365, Sharepoint, atd. napojení pro Word, Excel, PowerPoint, Onenote), emaily výborné a čitelné i za jízdy v autě, Messaging hodně povedený, včetně Live / Facebook chatu, off-line navigace (Navigon) existující, IE9 výborný, prostě vše zásadní co potřebuji je udělané lépe než u konkurence.

WP7.5 toho umí v základu více než čistá instalace Anroidu nebo iOS. A dodatečné aplikace to u konkurence neřeší, třeba Facebook formou dodatečné aplikace není nikdy tak dobře provázaný na systém (od newsfeedů u kontaktů, fotoalb, až po chat v Messaging), že WP7.5 má velký náskok.

http://myego.cz/item/microsoft-to-dokaz ... 2-3-i-ios4" onclick="window.open(this.href);return false;
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

K tomu chatu by ma velmi zaujímalo, či MS stihne do Manga integrovať Skype.

Celkovo pre MS vidím veľkú šancu v kombinácii Facebook/Skype/Live.
Už len odkúpiť ten Facebook :) - to, že ako sa darí Google+ je momentaĺne irelevantné.
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Paulos »

Do Manga spíš ne, na to už je trochu pozdě, nicméně může si s aplikací (Skype) a systémem pohrát víc, než jakýkoliv jiný vývojář. Takže se možná dočkáme. :)
Buxisek
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: iPhone 4

Post by Buxisek »

Muze mi nekde zjistit nebo jestli uz je to zname, jestli umi synchronizovat vice kalendaru pres Exchange ?
Diky za odpoved.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

janac_marek wrote:K tomu chatu by ma velmi zaujímalo, či MS stihne do Manga integrovať Skype.
Skype bude pravdepodobne integrovany az v "Tango" update.
riso9994
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia lumia 920

Post by riso9994 »

ludia mam velky problem, instaloval som mango do mobilu, ale zrazu sa mi pc restartovat uz nemozem pokracovat a hlavne nemozem zapnut mobil!!! co mam robit? prosimm

toto som vobec necakal, ze mi toto pc zrobi
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Paulos »

Buxisek wrote:Muze mi nekde zjistit nebo jestli uz je to zname, jestli umi synchronizovat vice kalendaru pres Exchange ?
Diky za odpoved.
Jo, to je veřejně známé. Umí :)

-- doplnění předchozího příspěvku (úte srp 02, 2011 12:05) --
riso9994 wrote:ludia mam velky problem, instaloval som mango do mobilu, ale zrazu sa mi pc restartovat uz nemozem pokracovat a hlavne nemozem zapnut mobil!!! co mam robit? prosimm
V které fázi se ti PC restartoval? Dostaneš se do bootloaderu (podržíš tlačítko volume down zatímco zapínáš)?
riso9994
přispěvatel
přispěvatel

Post by riso9994 »

uz ked som instaloval mango, teraz mi daco robi na mobile daco nacitava, vobec neviem co robi
MirekE
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by MirekE »

Inu, i já mám pár dotazů...
Jsem jako developer registrován na APPAMarket: což samozřejmě... asi převést nepůjde.. resp.. můj 3 měsíce starý APPA Market účet půjde do hajzlíku, pokud chci využívat možností APPHub tzn beta Mango atd...

Takže jsem právě převedl XBOX účet z US na CZ... ale nejsem schopen zadat platební kartu. Je to VISA, normálně s ní platím po internetu, mám ji registrovanou i na PayPalu... ale do XBOX LIVE zadat nejde, že prý mám zadat platné číslo karty... Nevíte někdo co s tím?

Na APP HUB se musím registrovat se stejným LiveID jako mám na XBOX potažno v telefonu???

Apropo.. stáhnul jsem si do PC ZUNE... nevím jestli je či není novější.. každopádně... furt checkuje UPDATES ... a nic neinstaluje

Díky za nakopnutí
riso9994
přispěvatel
přispěvatel

Post by riso9994 »

ok uz asi je vsetko v poriadku mobil sa sam dal do poriadku
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Paulos »

riso9994: Tak to vypadá, že šlo o poslední fázi, kde už se po flashi telefon jen restartoval. Může tam být určitá prodleva (podle MS až 45 minut), ale pak by to mělo naběhnout. :)
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”