Modry displej

Diskuze věnovaná telefonům společnosti Samsung s operačním systémem Windows Phone
Post Reply
pruzkaty
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC

Modry displej

Post by pruzkaty »

Ahoj,
jsem dnes novym majitelem Samsungu Omnia 7, ale jsem trochu zklamany z displeje.

1)Vsude jsem cetl, ze AMOLED ma perfektni pozorovaci uhly co se tyce zachovani barevne vernosti, ale kdyz si zapnu napr. email, kde je hodne bile, tak se tato bila pri pohledu z uhlu zmeni na takovou modrou.

2) ted jsem zjistil, ze kdyz mam telefon polozeny na stole a prstem si s nim hraju, tak spatne reaguje, resp. skoro vubec, zacne reagovat az kdyz se dotknu jinou casti ruky spodni kovove casti,

Je to normalni, nebo mam spatny kus?

Diky za radu,
P
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Modry displej

Post by p.a.Ť.o »

ad 1) jsem to nějak nestudoval a řekl bych, že do modra to snad ani není
ad 2) to co popisuješ není standardní chování- takže bych zkusil reset a případně reklamaci
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Modry displej

Post by milennium »

Mám taky Omnii 7 a...
1) Nevšiml jsem toho co popisuješ. Barvy na mojí Omnii 7 jsou v normálu. Je možné, že pod nějakým druhem osvětlení v místnosti, třeba zářivky a nebo tak, můžou připadat barvy "trochu jiné". Umělé osvětlení, teplota barev umělého osvětlení atd., může mít vliv na to co popisuješ.
2) Ano, takto se může chovat kapacitní displej. Pokud máš přístroj položený na stůl a dotýkáš se displeje jenom prstem, může toto mít vliv. Pokud máš přístroj v ruce a prsty stejné ruky jej ovládáš, bude ovládání zcela v pořádku...
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

RE: Modry displej

Post by p.a.Ť.o »

Pokud mam telefon na stole a dotykam se ho prsem, tak displej normalne funguje.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Modry displej

Post by IkE Blaster »

Dotýkáš se bříškem prstu?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Modry displej

Post by htcjirka »

Dobra otazka,take jsem se nekolikrat setkal ze lide presli z rezistivniho displeje na kapacitni a porad tam rvali ten nehet vice nez brisko prstu a pak se divili,ze to nereaguje..
pruzkaty
přispěvatel
přispěvatel

Modry displej

Post by pruzkaty »

S reakci na dotek je to vyresene, zjistil jsem, ze mi to dela pouze, kdyz mam mobil na nabijecce v el. Nevim proc, ale netrapi me to.

Vic me stve ten displej, z kolmeho pohledu krasna bila a z boku (libovolneho, pri mensim naklonenim) je ta bila takova domodra.

Porovnaval jsem to s HTC HD mini a tam je ta bila proste bila.
Dela to i na venkovnim svetle.

Vypada to takhle (jinej mobil, ale efekt stejnej)
http://imageshack.us/photo/my-images/849/85969226.jpg/
milennium
smartstar
smartstar

Modry displej

Post by milennium »

S tím nádechem do modra je to tak... Řekl bych, že je to vlastnost Amoled a SAmoled displejů. Diskuse a flame se o čistotě a věrnosti barev u těchto displejů vedou na hodně fórech...
pruzkaty
přispěvatel
přispěvatel

Modry displej

Post by pruzkaty »

Ty mas podle podpisu taky tento mobil. Mas to teda taky tak? Ja jsem si rikal, ze to budu reklamovat.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Modry displej

Post by htcjirka »

S reklamaci neuspejes,je to vlastnosti displeje.Jak napsal milennium viditelne je to zejmena u amoled a Samoled displeju.
milennium
smartstar
smartstar

Modry displej

Post by milennium »

Ano, mám to taky tak. Je to prostě daň za SAmoled displej. Budeš se s tím muset smířit a nebo prodat a koupit něco jiného, třeba to HTC.
Mně osobně to nevadí, měl jsem HTC HD7 asi 4x a upřímně, Omnia 7 je lepší. Je to můj názor a soudím podle svých zkušeností. Na všech HD7 jsem měl NoDo a pak i Mango a připadá mi, že na Omnii 7 to prostě jede líp. A displej je prostě takový jaký je...
A taky si myslím, že na reklamaci to není. Displej zobrazuje, žádné vadné pixely nemá a ta čistota barev, jak jsem psal. Každý to cítí-vnímá jinak...
pruzkaty
přispěvatel
přispěvatel

Modry displej

Post by pruzkaty »

Tak jo, nebudu to resit, jen me prekvapilo, ze displej u HTC mini je krasne bilej a tento ne, ale co se da delat :).
milennium
smartstar
smartstar

Modry displej

Post by milennium »

Jo, hezké video... Hlavně ta melodie :-)
A to jsem ještě nezmínil, že u každého HTC HD7, se mi přerušoval a trhal zvuk při příchozí SMS a nebo emailu. Myslím notifikace. Bylo to příšerný a dělala to každá HD7. Po restartu chvíli O.K., a po druhém emailu a nebo SMS zase ten trhaný zvuk notifikace. Teď mám Omnii 7 a je po problémech. Vše jak po másle a navíc je hlasitost notifikací a melodií asi tak o 100% vyšší...
Takže já za sebe jsem spokojený.
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

RE: Modry displej

Post by kalmia »

Také do modra, ale vůbec to neřeším, beru to jako vlastnost displeje. Vlastně jsem si toho dodnes nevšiml. :D
jruasek
nováček
nováček
Zařízení: Omnia 7

Modry displej

Post by jruasek »

když furt píšete o těch vypalováních pixelů u těch displayů, tak u reklamce projdete v pohodě ne? :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Modry displej

Post by htcjirka »

Tohle ale neni na reklamaci,tady se nejedna o vadne pixely ,nybrz o vlastnost displeje,kde se v urcitem uhlu meni bila na lehce modrou.Nic zavadneho..
pruzkaty
přispěvatel
přispěvatel

Modry displej

Post by pruzkaty »

Tak to nebudu resit, kazdopadne diky moc za rady :).
Post Reply

Return to “Samsung Ativ S, Omnia W a Omnia 7”