Další verze Androidu ponese označení Ice Cream Sandwich
Naprostý souhlas s bkf1. Google by měl trochu přitvrdit vůči výrobcům co se týče nadstaveb. Nikde se pak nedočtete LG zkazilo Androida ale Android je nestabilní. Proto jsem nakonec skončil u Nexus S protože ač přístroj není žádný designový zázrak má naprosto čistý android a nemám s ním v podstatě jediný problém.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Nemůžeš popřít fakt, že na diskusním fóru se vyskytuje jen velice mizivé procentu skutečných uživatelů PDA s Androidem. Tedy je to dost nevypovídající vzorek společnosti, který navíc může být ovlivněn. Nevidím do toho, ale cítím to tak, jak jsem předtím napsal. (můžeš mít pravdu, můžu ji mít já, ale obojí je neobhajitelné a jakýkoliv názor postup google stejně nezmění)
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
Mno ja si myslim, ze Google neni uplne jak Microsoft alias "nazor verejnosti nas nezajima pokud ho stejny takovy nema aspon miliarda uzivatelu".IkE Blaster wrote:jakýkoliv názor postup google stejně nezmění
Já si naopak myslím že názor uživatelů Google zajímá a problémy se snaží řešit celkem rychle. Např. při nedávné aktualizaci Nexusu na 2.3.4 se u části telefonů objevil problém kdy aktualizace skončila chybovým hlášením (šlo o sestavení GRI54) Google problém vyřešil během pár dnů a nyní již vše funguje.
- bkf1
- smartmaniak

Mno tak to je bez pochyb chyba, ale my se bavime o nazoru uzivatelu na konkretni reseni ruznych funkci, prostredi atp., to je preci jen neco jineho. U chyb vsichni vi, ze je to chyba, ale pri nazorech, jak resit urcite veci kolem OS se to kolikrat lisi od uzivatele k uzivateli...
PS: Vezmi si, ze treba u te moji ankety 8 uzivatelu odpovedelo, ze si nepreji, aby uzivatel mel moznost volby! To je snad mozne jen v dnesni dobe
At se na me nikdo nezlobi, ale tohle neprislo masivne s nikym jinym nez s Applem...
PS: Vezmi si, ze treba u te moji ankety 8 uzivatelu odpovedelo, ze si nepreji, aby uzivatel mel moznost volby! To je snad mozne jen v dnesni dobe
Re: Další verze Androidu ponese označení Ice Cream Sandwich
Jasně asi jsem si to vyložil trochu jinak. Ale i názory uživatelů Google sleduje, viz např support forum Googlu kde velmi často a velmi rychle reagují třeba vývojáři. Fakt je ze przneni androida od výrobců a nemožnost výběru mne dovedli k Nexus S. Vysledky ankety me docela prekvapují 
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Anketu jsem nedohledal (pravda, moc jsem nehledal), ale pokud chceš svobodu, tak se dostaneš do paradoxní situace - pokud si výrobce nepřeje, aby měl uživatel možnost změnit uživatelské rozhraní, které ho ale nijak dále neomezuje, tak by podle mě měl mít možnost tak učinit. Neboli svoboda výrobců. Uživatel poté stále svobodu má - nemusí si daný produkt vůbec kupovat.
Stejně tak to funguje u Apple - pokud tě štve jeho uzavřenost, zajímaly by mne důvody
Google možná názory uživatelů sleduje, ale sleduje i požadavky akcionářů a peněžního trhu. Nejde to dohromady, zvlášť, když neexistuje jednotný názor. Navíc nejde o chybu nebo malou změnu, ale o omezení možnosti odlišení se od konkurence, omezení přidané hodnoty jednotlivých zařízení. Dá se o tom diskutovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je zatím tak všechno, co se dá dělat.
Stejně tak to funguje u Apple - pokud tě štve jeho uzavřenost, zajímaly by mne důvody
Google možná názory uživatelů sleduje, ale sleduje i požadavky akcionářů a peněžního trhu. Nejde to dohromady, zvlášť, když neexistuje jednotný názor. Navíc nejde o chybu nebo malou změnu, ale o omezení možnosti odlišení se od konkurence, omezení přidané hodnoty jednotlivých zařízení. Dá se o tom diskutovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je zatím tak všechno, co se dá dělat.
- bkf1
- smartmaniak

Tak to ja beru jako samozrejmost ze na 99,99999.... % s nicim nepohnes
Nekdy vyjimecne se ale stane "chyba v matrixu" a nazory nas beznych uzivatelu zacnou brat v potaz i velke spolecnosti 
PS: Ta anketa je u me v podpisu aneb "Podpořte "ČISTÝ ANDROID" !!!"
Tohle je pro me snad nejvetsi masove propagovany omyl. Kdyz vsechny automobilove tovarny budou valit male "Smarty", ale ty chces nejakeho "Pasata", tak prece nemas zadnou svobodu vyberu, protoze se zadne "Pasaty" nedelaji... resp. je to diskriminace prevlecena za svobodu...IkE Blaster wrote:Uživatel poté stále svobodu má - nemusí si daný produkt vůbec kupovat.
PS: Ta anketa je u me v podpisu aneb "Podpořte "ČISTÝ ANDROID" !!!"
-
_iNTERFACE
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone
chapem, ze ty to beries hlavne z pohladu funkcii a otvorennosti systemu, ALE zabudas na fakt, ze aby mohol mat android uspech, tak musi byt jednotny a teda betaverzia skonci az zjednotenim oboch verzii do jednej rozlisujuciych sa navzajom len rozlisenim...totizto google samniekolkokrattoto povedal a zatial neprekonatelny uspech konkurencie dava najavo, ze tadial cesta vedie...pre teba suto mozno len detaly, ale ked chytis prvy iphone doruky a jeho piatu verziu, tak sytsem je rovnaky, az na hw moznosti daneho ariadenia, ale ked chytis 1.6 android a chytis jeho poslednu verziu alebo tu, ktora bude spojena s tabletovou, tak budu dva odlisne systemy...a nakoniec ako aj google nieraz povedal, chcu to zjednotit, takze preto je pre mna betaverzia, nie preto ze nieco nezvlada alebo, funkcne ho nehodnotim, momentalne ;)bkf1 wrote:Do verze 2.1 bych s tebou snad jeste i mohl souhlasit, ale od verze 2.2 uz nemuzu.
myslim ze toto je tiez jeden z omylov, lebo v nasom pripade nikto nevyraba len jeden druh uplne rovnakeho zariadenia a preto plati, to co napisal ike, ze je to sloboda vyrobcu si vyrobit cokolvek...a tvoja sloboda (uz dnes napr) si vybrat co vyhovuje tebe a urcite sa najde nieco, co je ine ako iphone a ti vyhovuje viac...a spravne a uplne najslobodnejsie je rozhodovat o tom nakupovanim a teda tym, ci sa vyrobcovi dany produkt oplati a zatialsa najviac oplati prave ten od applu(pre vyrobcu)...a vlastne ak uz si toto zacal,tak prave vdaka iphoneu a jeho inakosti tu mozes uz dnes mat konkurenciu, ktora ma to co iphone nie a zaroven ma aj to, co iphone hej, takze pre ludi, ako ty je tato konkurencia vyhodnejsia...ci?Tohle je pro me snad nejvetsi masove propagovany omyl. Kdyz vsechny automobilove tovarny budou valit male "Smarty", ale ty chces nejakeho "Pasata", tak prece nemas zadnou svobodu vyberu, protoze se zadne "Pasaty" nedelaji... resp. je to diskriminace prevlecena za svobodu...
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Byl bych omezovaný, kdybych nechtěl dýchat kyslík ale raději něco jiného? Ve své podstatě jsem, ale u těch telefonů jde jen o peníze. Svobodu lze definovat různě, ale pokud se tím budeš zabývat do hloubky, tak ti vyjdou 2 teorie či závěry:
1) Nikdy svobodný nebudeš (a tak to je podstatě správně - moje cesta myšlenek)
2) Svoboda znamená zodpovídat za své činy, tedy svobodný jsi
Pokud ti nejde 2) na rozum - dnes v podstatě nemám možnost koupit si nové výkonné zařízení s rezistivním displayem a WM - přesto se cítím svobodný.
Pod pojmem anketa si představuji něco jiného
v tomto případě jsem tedy anketu četl.
_iNTERFACE: Dalo mi práci přečíst druhý odstavec, ale poprvé v podstatě souhlasím (ty to většinou dostaneš až do takového absurdního tóny, na který se nedá odpovědět s chaldnou hlavou)...
1) Nikdy svobodný nebudeš (a tak to je podstatě správně - moje cesta myšlenek)
2) Svoboda znamená zodpovídat za své činy, tedy svobodný jsi
Pokud ti nejde 2) na rozum - dnes v podstatě nemám možnost koupit si nové výkonné zařízení s rezistivním displayem a WM - přesto se cítím svobodný.
Pod pojmem anketa si představuji něco jiného
_iNTERFACE: Dalo mi práci přečíst druhý odstavec, ale poprvé v podstatě souhlasím (ty to většinou dostaneš až do takového absurdního tóny, na který se nedá odpovědět s chaldnou hlavou)...
- bkf1
- smartmaniak

To jsem prohlasoval uz kdysi... v tom se shodneme_iNTERFACE wrote:zjednotenim oboch verzii do jednej rozlisujuciych sa navzajom len rozlisenim...
Ano najdu neco, co mi vyhovuje vic, ale porad to neni ono (a rozhodne nemyslim nejake detaily) :-/_iNTERFACE wrote:tvoja sloboda (uz dnes napr) si vybrat co vyhovuje tebe a urcite sa najde nieco, co je ine ako iphone a ti vyhovuje viac...
Android ma VELKY USPECH i tak_iNTERFACE wrote:aby mohol mat android uspech, tak musi byt
TO IKE:
Ano svoboda nemuze byt uplna to skutecne nejde, ale ja svobodu vidim v nejakem sirsim spektru moznosti (to je samozrejme hodne subjektivni). WM uz nejsou, je Android, ktery pokladam za zdaleka nejblizsi alternativu k WM, ale kolik jich je s rezistivnim displejem? A jak jsou kvalitni takove vyrobky (cina apod.)? V tomhle pripade by bylo treba reseni hybridni technologie kapacitne-rezistivni (uz jsem videl, ze je dlouho na svete, jen mezi bezne lidi se nedostane). Takze mam svobodu v tom, koupit si vyrobek, ktery mi nevyhovuje, ale nic lepsiho pro me neni
PS: No tak je to spise hlasovani
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Hybridní technologie bude na HTC Flyer...stylus je jediný důvod, proč o něm budu uvažovat.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Na tablet PC se už před dlouhou dobou objevil kapacitní + EMR (protože marketing + "pinch to zoom"
)