Standa wrote:zacituj mi tu, kde přesně odmítám nové systémy, nebo jinak řečeno - kde odmítám pokrok?
Kde som písal v tej vete o tebe?
Navyše je takmer isté, že odmietaš smer, kade sa toto uberá.
Poviem jeten príklad, ktorý bude trošku OT.
Predstav si, že máš TV napojenú na domácu sieť a má USB. Chceš si pozrieť obrázky, video, film, .... Čo spravíš?
1) Dáš na USB a pozrieš.
2) Po importe do PC sa ti to automaticky nazdiela cez DLNA/Media center extender/....
Ktorú voľbu berieš? Osobne si myslím, že 1. Ak nie, tak som sa príkladom netrafil

.
Aby sme sa ale rozumeli. Ja nevravím, že USB je zlá vec. Je to super vec a nerád by som ju v TV nemal. Lenže mobili sú o tom, že si musíš vybrať medzi možnosťou 1 alebo 2. Obe mať nemôžeš (je to smutné a kruté, ale je to tak). Ja volím možnosť 2.
Prečo? Jednoduchosť, rýchlosť, pohodlnosť. To je aj dôvod prečo som prešiel na Windows Live Photogallery namiesto XnView (ale to už som sakra ďaleko od mobilov).
Standa wrote:Já čekám na BlackBerry PlayBook a další telefony s QNX, což je pro mě první opravdu dospělý systém. A jak se dívám na recenze, ve flashi zvládá přesně to, co chci. Jde o flashové stránky, není jich mnoho, ale jejich nedostupnost by mě omezila, toť vše.
Ináč WebOS taky oničem?
Ináč fakt nechápem toto. Nechceš byť obmedzovaný, ale aj tak dáš prednosť PlayBooku pred Androidom či iPadom, ktorý už má svoju základňu app a nakoniec budeš obmedzený nedostatkom aplikácií na tom PlayBooku, hlavne že pôjde tá jedna stránka s flashom a systém bude 'dospelý'. PS, ktorá to je? Nech môžem pozrieť.
Standa wrote:Ale já jsem zmlsaný z velkých displejů a z klávesnic BlackBerry, a je nefér s nimi srovnávat chudáka iPhone. WP7 jsem jako jediný systém ještě nezkoušel, ale recenze i uživatelé dávají tušit, že je na tom s ergonomií už teď lépe než ostatní ryzí dotykáči.
BlackBerry ma nikdy ničí neoslovilo. WP7 má chasis, čo je super, ale dnes to žiaľ moc vyladené ešte nie je, podľa toho, čo som mal možnosť vidieť.
iOS ma jediný problém a to je jeden HW button a pri písaní na ladscape môže tak ako u každého dotykáča obmedziť klávesnica, ktorá zaberie displej. Ináč je ovládateľný bez problémov a to mám fakt veľké prsty.
Ale toto je presne tá nevýhoda iOS, vďaka ktorej si myslím, že WP7 môže predbehnúť iOS. WP7 nemá jednotnú veľkosť, ale zároveň sú oproti nechutne roztrúsenému Androidu pravidlá dané jasne a striktne.