Barack Obama chce nový smartphone, Microsoft mu nabízí WP7

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

janac_marek wrote:...kedy druhá strana si o sebe myslí aká je hrozne technicky zdatná a svojím postojom a odmietaním nových systémov...
Moje oblíbená otázka: zacituj mi tu, kde přesně odmítám nové systémy, nebo jinak řečeno - kde odmítám pokrok? Opravdu prosím zacitovat, protože jinak se nemůžeme bavit dál. Ukáže se taky, jestli jsi iphonista, protože jeden z místních fanatiků by začal hystericky křičet a druhý by jednoduše přestal reagovat (několikanásobná zkušenost), tak doufám, že ty budeš první, kdo mě z tohoto usvědčí... :-)
janac_marek wrote:...za cenu úplne irelevantných argumentov ako je napríklad Flash.
Ehm, jak by ses díval na mě, kdybych vlastnil jen WM zařízení a do tématu o iP4 psal, že kapacitní displej je úplně irelevantní argument? Jako na vola, že? :-)
janac_marek wrote:Jasné, Flash ako vypínateľná a zapínateľná voľba na škodu nie je. Ale Flash je použiteľný na androide ako tak od 2.3 a nových zariadení. Ešte na Desire HD trhalo video a bolo to úplne nepoužiteľné a siahalo sa po Skyfire alebo youtube playeri. Tak mi už konečne vysvetlite, načo je tak nutný ten flash, keď to nefunguje?
Na flash stránky? To ich máte fakt tak veľa? Osobne všetky čo navštevujem ja, nie su vo Flashi ani vo Flexe vôbec robené.
Přesně tak - vypínatelný flash na škodu není. Android je pro mě nutnost jen kvůli velkému displeji na Dell Streak. Já čekám na BlackBerry PlayBook a další telefony s QNX, což je pro mě první opravdu dospělý systém. A jak se dívám na recenze, ve flashi zvládá přesně to, co chci. Jde o flashové stránky, není jich mnoho, ale jejich nedostupnost by mě omezila, toť vše. Videa a hry mě nezajímají. Až flash vymizí z webového světa, pak ho ani nebudu vyžadovat. Zatím tu je, PlayBook naštěstí taky, takže nemám důvod se omezovat Applem.
janac_marek wrote:Ale fakt sa ti to ovládalo tak rýchlo a pohodlne ako dnes na Androide/iOS/WP7? Fakt?
Odpovím ti takhle: Android pro mě začal být prstově pohodlný až díky velkému Streaku. Na některou stranu převažuje 3.5" VGA WM a na druhou 5" VWGA Streak, o OS samotný ani tak moc nejde. A v návaznosti iPhone - na opravdu pohodlné ovládání jen prsty je prostě malý. Ale já jsem zmlsaný z velkých displejů a z klávesnic BlackBerry, a je nefér s nimi srovnávat chudáka iPhone. WP7 jsem jako jediný systém ještě nezkoušel, ale recenze i uživatelé dávají tušit, že je na tom s ergonomií už teď lépe než ostatní ryzí dotykáči.
premikkoci wrote:Jak koukám, tak všichni tady rozebírátu Obamův smartphone.. :D A to jenom kvůli mobilům. Co uděláte, když vám někdo fikne manželku? :-D
Tohle se rozebírat nebude, pořešit to přijde pár kluků z východu... :-)
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Standa wrote:zacituj mi tu, kde přesně odmítám nové systémy, nebo jinak řečeno - kde odmítám pokrok?
Kde som písal v tej vete o tebe?
Navyše je takmer isté, že odmietaš smer, kade sa toto uberá.
Poviem jeten príklad, ktorý bude trošku OT.
Predstav si, že máš TV napojenú na domácu sieť a má USB. Chceš si pozrieť obrázky, video, film, .... Čo spravíš?
1) Dáš na USB a pozrieš.
2) Po importe do PC sa ti to automaticky nazdiela cez DLNA/Media center extender/....

Ktorú voľbu berieš? Osobne si myslím, že 1. Ak nie, tak som sa príkladom netrafil :) .
Aby sme sa ale rozumeli. Ja nevravím, že USB je zlá vec. Je to super vec a nerád by som ju v TV nemal. Lenže mobili sú o tom, že si musíš vybrať medzi možnosťou 1 alebo 2. Obe mať nemôžeš (je to smutné a kruté, ale je to tak). Ja volím možnosť 2.
Prečo? Jednoduchosť, rýchlosť, pohodlnosť. To je aj dôvod prečo som prešiel na Windows Live Photogallery namiesto XnView (ale to už som sakra ďaleko od mobilov).
Standa wrote:Já čekám na BlackBerry PlayBook a další telefony s QNX, což je pro mě první opravdu dospělý systém. A jak se dívám na recenze, ve flashi zvládá přesně to, co chci. Jde o flashové stránky, není jich mnoho, ale jejich nedostupnost by mě omezila, toť vše.
Ináč WebOS taky oničem?
Ináč fakt nechápem toto. Nechceš byť obmedzovaný, ale aj tak dáš prednosť PlayBooku pred Androidom či iPadom, ktorý už má svoju základňu app a nakoniec budeš obmedzený nedostatkom aplikácií na tom PlayBooku, hlavne že pôjde tá jedna stránka s flashom a systém bude 'dospelý'. PS, ktorá to je? Nech môžem pozrieť.
Standa wrote:Ale já jsem zmlsaný z velkých displejů a z klávesnic BlackBerry, a je nefér s nimi srovnávat chudáka iPhone. WP7 jsem jako jediný systém ještě nezkoušel, ale recenze i uživatelé dávají tušit, že je na tom s ergonomií už teď lépe než ostatní ryzí dotykáči.
BlackBerry ma nikdy ničí neoslovilo. WP7 má chasis, čo je super, ale dnes to žiaľ moc vyladené ešte nie je, podľa toho, čo som mal možnosť vidieť.
iOS ma jediný problém a to je jeden HW button a pri písaní na ladscape môže tak ako u každého dotykáča obmedziť klávesnica, ktorá zaberie displej. Ináč je ovládateľný bez problémov a to mám fakt veľké prsty.
Ale toto je presne tá nevýhoda iOS, vďaka ktorej si myslím, že WP7 môže predbehnúť iOS. WP7 nemá jednotnú veľkosť, ale zároveň sú oproti nechutne roztrúsenému Androidu pravidlá dané jasne a striktne.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Citoval jsi mě a mluvil jsi o mých argumentech, takže jsem logicky předpokládal, že i zbytek věty patří mě ;-). Ale jak píšeš - směr částečně odmítat můžu, ale pokrok, který opravdu něco přináší neodmítám, naopak vítám.

No teoreticky bych si vybral 2), ale prakticky ani jedno, protože televizi nemám :-D. Filmy které mám rád jsou stejně většinou k sehnání v DivXu, na DVD v obchodě ne. Jsem hudební fanatik, takže půl místnosti zabírá hifi a v tom jsem relativně pokrokový - veškerou hudbu mám naripovanou do bezeztrátového FLACu, a přes externí stereo zvukovku pouštím dál. A v příštích několika měsících míním upgradovat zřejmě na Logitech Squeeze Box Duet.
Jinak já používám XnView, Windows Live Galerii i Picasu :-).

WebOS nesoudím, nemám s ním žádnou zkušenost.
To už jsem psal jinde - k plné spokojenosti mi jak u QNX tak u WP7 chybí už jen pár prográmků. Nepatřím k těm co potřebují mít obchod se 200 tisíci aplikacemi. Jednodušší specifické věci si naprogramuju sám a hry neberu jako rozhodovací argument pro výběr platformy. Navíc mi k tomu PlayBook nabídne to všechno, co iPad neumí a ani nebude umět. Flash rozhodně není jediný argument, ale to jsme v tomto threadu už řešili, tak se nechci opakovat.

Tím BlackBerrym jsem myslel jeho hw klávesnici, která je na svou velikost luxusní jako žádná jiná. Tomu nemůže konkurovat ani 5" dotekový Streak, natož malý iPhone.
Lucie S
nováček
nováček
Zařízení: iPod Touch 4, Xperia X10 mini Pro

Post by Lucie S »

Velice zajímavé počtení :roll: To byste vážně chtěli, abychom všichni měli stejný telefon? I po mé, ne moc pozitivní zkušenosti s Xperii X1 - hlavně Windows Mobile, neříkám, že je to špatný phone, jen mi prostě nesedl. Každému snad vyhovuje něco naprosto jiného,to je tak těžké pochopit? Je přece zbytečné se tady o tom dohadovat a spíše svoji energii věnovat psaní více užitečnějších a hlavně přínosnějších článků. :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Ano v zaveru jde v podstate o to, co komu vyhovuje (v tomto pripade co vyhovuje Obamovi :) ) v tom mame jasno, ale kolikrat to nekteri podkladaji takovymi nesmysly, polopravdami nebo dokonce prostou lzi, ze na to proste clovek musi reagovat.

PS: To se nedivim, ze ti WM nevyhovovali :) Pravda provedeni prece jen pokulhavalo, ale v principu to nebyl spatny system - chci pocitac, ze ktereho si zatelefonuji NE telefon, ktery ma nektere funkce vzdalene blizke pocitaci (bohuzel pripad skoro VSECH mobilnich OS - jeste ze je ten Android, ktery kazdym mesicem/ctvrt-rokem zraje k lepsimu...).
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Presne tak bkf, ako tento tvoj príspevok:
Tak nemoznost upravy hlavniho screenu je v dnesni dobe u smartphone hodne ubohe, kdyz si OS rika "chytry". A rozhodne si nemyslim, ze by tato moznost byla jen pro laickou verejnost ;o) Jeste rekni, ze by sis rad nenastavil na hlavni screen informace/funkce, ktere hodne vyuzivas (u me by to byly asi hodiny s datumem, minikalendarik s upominkami, nejcasteji pouzivane programy, zapnuti/vypnuti BT/WiFi/GSM, neprectene SMS/Emailu, zmeskane udalosti/hovory...)
To WP7 dokáže, len tebe sa ten spôsob nepáči a tak ho nazývaš chytrý s uvodzovkami. Na to sa nedá totiž nereagovať. Tak sa nečuduj, že začne flame.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Nezlob se, ale upravou myslim SKUTECNOU VLASTNI POKROCILOU upravu a ne jen upravu nejakych naprosto zakladnich detailu, co ma i moje sluzebni 6300 :) A ja myslim, ze se tu bavime o smartphonech neboli chytrych telefonech a ty by meli mit MNOHEM vic, nez obycejne "kancelarske" telefony...

PS: Vis proc se asi nikdy neshodnem? Ty ukazes na "motokaru" a reknes "auto". To ale neni pravda. Ma to sice "ctyri kola a volant" ale neni to "auto", je to "motokara". Je to fajn na nejakou srandu, parada vyblbnem se, ale do prace to proste neni. Tim chci rict, ze pokud Obama s tim telefonem bude opravdu chtit fungovat jako se smartphonem, tak podle me jedine reseni je bude Android nebo BlackBerry. Samozrejme je to jen muj nazor, se kterym klidne nesouhlas, ja zas nesouhlasim s tvymi nazory, tak to mame 50 na 50 :wink:
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Ne ne, Obama chce efektní tlačítka a velký displej, což mu může přinést jen Android nebo iPhone :-)
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

to bkf1:
Tak to si teraz poriadne ale poriadne mimo.
Live Tiles je to najlepšie na WP7 a je to jeho najväčším ťahúňom. Sú to doteraz najlepšie riešené "widgety" pre poskytovanie informácií, aké som doteraz videl (po Mangu s novými možnosťami).

A teraz si láskavo obháj svoj názor, pretože vyzerá divne.
Výhoda Live Tiles:
- jednotný design
- bleskové odozvy
- jednoducho a rýchlo dostupné
- poskytujú obrovské potencionálne možnosti informovanosti

Chceš čas? Máš.
Chceš events? Máš.
Chceš zmeškané hovory, sms, maily, ...? Máš.
App launcher? Máš.
Battery bar? Máš.
Niektoré veci môže v súčasnosti ešte nie sú, ale s novými API pribudnú aj veci ako WiFi/BT switcher atď... Ty budeš však naďalej proti a pre teba to bude "smart".

Jaj aha. Sorry. Ty chceš prečačkaný oblý design, kde 80% celého widgetu zaberie nádherná prečačkaná grafika. Ok. Sorry. Tak toto zatiaľ na WP7 nemáš a teda nemôžeš mať Live Tile s prečačkaným designom a zoznamom posledných hovorov.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

... Chceš to všechno na jedné obrazovce - máš smůlu :lol: Mnoho lidí to tak vidí, mě osobně live tiles nevadí, ale asi bych momentálně neměl moc velké využití (sociálním sítím moc nefandím).

Jinak ono je vcelku jedno, jestli to místo zabírá jednotlitá plocha, nebo je nějaká grafika, princip je, že to tak jako tak zabírá min. 2x tolik místa, než by bylo potřeba k pohodlnému ovládání.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

janac_marek wrote:Počkať počkať.
Interface? Teraz som zmätený :)
Nebol si ty veľký odporca iOS a WP7? :)
> asi si ma s niekym mylis, takych to tu na tomto fore je pozehnane ale ja to urcite nebudem...ja som len odporca kazdeho systemu, ktory mna osobne privadza do sialenstva uz len pri pisani sms, alebo listovani v zozname...a prave ios a wp7 su tie dva, s ktorymi je radost nieco pisat alebo nieco vyhladavat, ci inak pracovat...aj ked nepodporuju 683jadier a nemaju live walpapery a kazdy model nema inu klavesnicu... :wink:
>ale to plati na mna, niekomu je jedno, ako jeho zariadenie reaguje na jeho prikazy, hlavne ze ma vsetky najmodernejsie tutifruti cool funkcie a moze sa na fore pochvalit ako rychlo a s akym fps mu jeho nabuseny dulacore urobil nejaky benchmark......
Faramir
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPad 2 3G 64 GB white

Post by Faramir »

bkf1 wrote:TO Standa:
Tak nemoznost upravy hlavniho screenu je v dnesni dobe u smartphone hodne ubohe, kdyz si OS rika "chytry". A rozhodne si nemyslim, ze by tato moznost byla jen pro laickou verejnost ;o) Jeste rekni, ze by sis rad nenastavil na hlavni screen informace/funkce, ktere hodne vyuzivas (u me by to byly asi hodiny s datumem, minikalendarik s upominkami, nejcasteji pouzivane programy, zapnuti/vypnuti BT/WiFi/GSM, neprectene SMS/Emailu, zmeskane udalosti/hovory...).
To všechno samozřejmě Windows Phone 7 umožňuje :smile:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Faramir wrote:To všechno samozřejmě Windows Phone 7 umožňuje :smile:
Ano. Jde mi ale o to, jakym zpusobem je to umozneno. A vubec jakym "smart" zpusobem je umozneno vsechno ohledne WP7. Tezko vysvetlovat a popravde vubec se mi do toho uz vubec nechce, protoze ti co to chapou (napada me ted treba HTCJIRKA), tem to vysvetlovat nemusim a ti co to nechapou (tech me napada hned hromada, ale nebudu jmenovat nebo se to tu jeste rozjede :) ) to nepochopi (nebo nechteji pochopit), ostatne kazdy at si pouzivame, co chceme (nebo do ceho jsme donuceni, kdyz nemame na vyber :) ).
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Neboj sa, ja veľmi dobre chápem, čo ty myslíš pod pojmom smart.

Je len otázka času, kedy si uvedomíš, že koncepcia Androidu nie je smart ale stupid a že cesta vśemožných zásahov nie je riešením pre budúcnosť ľudstva.
Čo už je len super na tom, keď vidím na pamäťovej karte file štruktúru rôzneho balastu od kopcu aplikácií? Kedysi som si aj ja potreboval 'dokazovať", že ja tomu rozumiem, tak pre mňa je to super a tí čo tomu nerozumejú, tak to pokladajú za neprehľadné. Dnes vnímam veci úplne inak. S nadhľadom.
Samozrjeme riešenie na iOS má od ideálu hooodne ďaleko. Tam zase chýba akýsi shared folder pre úložisko súborov (dokumentov, obrázkov, videí, ...) atď, ktoré by bolo prístupné všetkým aplikáciám.
Takto si predstavuješ budúcnosť? Star Trek nič? :)
A tu by som parádne rád zdôraznil, že toto nie je o stupidite usera, že tie dáta z karty zmaže, alebo že nevie na čo sú. Mal som Android a veľmi dobre som vedel, na čo to tam všetko je.
Tu ide jednoducho o to, že svet potrebuje stabilné riešenia a dnes také neexistujú, len sa o ne pokúšame.

Ako teraz fakt sa skús zamyslieť nad tou koncepciou a zistíš, že tadeto to nepovede.
Už aj len koncepcia desktopového systému je hrozne zastaralá a potrebuje zmeny.
Absolútne nejde len a len o to, aby to každý vedel používať, ale ide hlavne aj o organizačnú štruktúru, aby bola omnoho viac user friendly a potrebné veci okamžite distupné. File system ako ho poznáme dnes podľa mňa nemá budúcnosť.

Usera nemá čo zaujímať, kde čo presne je, avšak v súčasnej koncepcii systému Windows, je to nemožné.
Takisto reinštaláciou systému a formátovaním disku je nepredstaviteľné aby v budúcnosti (povedzme o 20 rokov) user došiel o svoje dáta. Tie majú byť na home serveri alebo v cloude.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Je to sice krásná vize a taky bych ji rád, jenže zatím mají jednu nevýhodu: každé "jednoduché" a "pohodlné" vizi, co jsem v realitě vyzkoušel, chybělo něco podstatného, co já chci. Zatím existuje jen takové pohodlí, kterému se musím trvale přizpůsobit, což je pro mě nemyslitelné. Já budu mít klidně ještě blbější, jednodušší a nepřizpůsobitelnější systém než iPhone, ale musí mi sedět. Dosud ale takový neexistuje.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO janac_marek:
Ty mluvis o ostatnich, ale me je jedno, co chteji ostatni. Pro me je podstatne, co chci JA, ne ostatni. A ja chci:
- system, nad kterym budu mit kontrolu, ne system, ktery bude mit kontrolu nade mnou
- Nemam rad "jednotlacitkova reseni", rad si prizpusobuji veci svym predstavam (jinak ruzne nacancanosti a preefektovanosti take nemam rad) a ne abych se ve vsem prizpusoboval predstavam nekoho druheho (pokud neuznam, ze to reseni je opravdu lepsi, nez moje predstava).
- Chci vedet, co kde jak funguje a nejsem liny objetovat primereny cas tomu, abych to pochopil - jednoduse nejsem liny o tom premyslet.

Ano muzu se radit timto k nejake minorite, ale tahle "minorita" ma miliony priznivcu.

Z meho pohledu naopak tvoje reseni vede k hlouposti, protoze razis vizi toho, aby uzivateli nebylo umozneno ani trochu hloubeji "videt" do toho, "co se deje". To samozrejme hraje do karet tech, kteri tak muzou ziskat svym zpusobem nad nami kontrolu (Apple, Apple a zase Apple, ktery na tom ma svou politiku vylozene postavenou i kdyz vyrazne ji prezentoval az s prichodem iPhone).

PS: Budoucnost ve StarTreku je naopak prezentovana tak, ze se vsichni snazi porozumnet vsemu do nejake hloubky, premysleji o vsem a diky tomu dokazou nachazet reseni ruznych situaci, na ktere by urcite neprisel nekdo vychovany "jednotlacitkovymi resenimi".

PS2: Jsem hodne prekvapen, jak alespon v mem okoli plati "ukaz mi, jaky mas v telefonu OS a ja ti reknu, jaky jsi". Zaznamenal nekdo neco podobneho ve svem okoli?
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

bkf1 wrote:PS2: Jsem hodne prekvapen, jak alespon v mem okoli plati "ukaz mi, jaky mas v telefonu OS a ja ti reknu, jaky jsi". Zaznamenal nekdo neco podobneho ve svem okoli?
Neviem aky je vekovy priemer tvojho okolia, ale v mojom okoli je kazdemu sumak aky ma kto telefon, natoz aky ma kto OS v telefone. U mna a v mojom okoli su dolezitejsie veci, ktore hovoria o charaktere/IQ tej ci onej osoby.
pepe
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 64GB, Blackberry 9900

Post by pepe »

to bk1: Tak soudit lidi podle op systému je pěkná kravina... Sám mám andriod a wp7. A měl jsem symbian, wm, iOs i Rim, tak mi prosím řekni, co jsem za člověka...

Už jen když se kouknu na lidi, co mají iPhone 4 > znám takové, co ho mají jenom proto, že to zrovna frčí a chtějí se předvádět, jiní, například pár známých lékařu, co přednáší po celém světě, ho mají kvůli tomu, že ho považují za spolehlivý a zároveň jednoduchý na ovládání. Oni sev telefonu nehrabou a jen ho používají.

A jsou už třeba jenom tyhle dva příklady stejný druh lidí? Já pochybuji :lol:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO pepe A Krayzie:
- Prumer v mem okoli je 30-35.
- Nikoho nesoudim a nechci vytvaret nejake pravidlo, jen mi to potvrzuje to, co si o kom myslim (samozrejme mluvim o lidech, ktere znam dele).
pepe
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 64GB, Blackberry 9900

Post by pepe »

Takže pokud ti vyhovuje čistý android, který podporuješ, tak nejlepší kámoši mají Nexus One a Nexus S nebo aspoň HTC HD s WM a pořád do něčeho brsněj?

Můj nejlepší kámoš má SonyEricsson G900 se symbianem. Telefony ho moc neberou a přitom je to skvělý člověk, který vždy ochotně pomůže, když je potřeba. Dělat kasty podle OS je prostě blbost.

A úzký okruh kolem tebe je moc malý referenční vzorek populace, takže sorry, ale nesouhlasim
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”