Jak aktivovat Live ve WP7 na HTC HD2? Zavolejte do MS! :-)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Qwerts
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640

Post by Qwerts »

Trochu kuriózní způsob, jak získat produktový klíč pro neoficiální portaci systému Windows Phone 7 na HTC HD2, se povedl našemu čtenáři s přezdívkou Esaras, když neváhal a jednoduše napsal na podporu Microsoftu, že potřebuje produktový klíč pro své HD2.

Image Image
ilustrační fotografie

Zde je záznam e-mailové komunikace:
Esaras wrote:Dobry den,
uprimne, podarilo se mi spustit Windows Phone 7 na mem pristroji HTC HD2, kde funguje zcela bez problemu, avsak WP7 nebyl pro tento pristroj oficialne vydan. System jako takovy je velmi odlehceny a proto jsem si chtel stahnout/koupit nejake aplikace z Marketplace, ale problem je v pristupu ke sluzbam Live a Marketplace, ktere vyzaduji aktivaci systemu. Jelikoz jsem WP7 nedostal k pristroji, nemam tedy aktivacni klic a chtel bych vas tedy pozadat, zda by jste mi mohli aktivacni klic poslat, v pripade ze je to ve vasich kompetencich, pripadne jake mam moznosti, pokud bych chtel licenci ziskat (treba za nejaky poplatek). Predpokladam ze situaci kolem WP7 na internetu sledujete a vite, ze rada lidi takto zavolala na zahranicni podporu Microsoftu s dotazem ohledne "ztraceneho" klice k svemu "HD7", avsak nemyslim si ze je potreba kolem toho delat takovou saskarnu. Proto Vas zadam narovinu o aktivacni klic pro muj HTC HD2. Myslim, ze to je vyhodne pro obe strany. Ja budu mit plne funkcni moderni system, ktery se mi libi. Na druhou stranu dam Microsoftu vydelat tim, ze si koupim nejake aplikace z Marketplace a navic takto budu rozsirovat komunitu lidi s timto novym systemem. Predem diky za jakoukoliv odpoved.
S pozdravem ...
Microsoft wrote: Vážený pane ...,
děkujeme Vám, že jste kontaktoval Zákaznické centrum společnosti Microsoft.

Vašemu dotazu přesně nerozumím. Pokud se Vám jedná o získání PK k produktu Windows Phone 7, k operačnímu systému, bohužel Vám nemůžeme pomoci, tento PK nezjistíme.Pokud by se jednalo o PK který je vyžadován pro Windows Phone 7 při aktivaci služeb LIVE ID atd. je možno pro Vás klíč vygenerovat. V tomto případě potřebujeme dané telefonní číslo, typ telefonu, a Vaše celé kontaktní údaje. Prosím upřesněte tedy situaci. Děkuji. Pokud máte další dotazy, neváhejte se na nás prosím obrátit.
Esaras wrote: Dobry den, diky za odpoved.
Pri prvnim spusteni jsem byl systemem vyzvan k aktivaci Windows Live uctu, stejne tak pokazde, kdyz se pokusim provadet nejake akce v Marketplace - viz. http://support.microsoft.com/kb/2431699" onclick="window.open(this.href);return false;. Jak jsem pochopil, standardne je tento klic dodavan s novym telefonem. Jelikoz mam HTC HD2, ktery byl dodan s Windows Mobile 6.5, tento klic nemam. Proto jsem prave psal onu zadost, zda je mozne tento klic nejak ziskat.

Doplnujici udaje
Typ telefonu: HTC HD2
IMEI: (IMEI telefonu)
Live ucet: (email)
Jmeno: ...
Adresa trvaleho bydliste: ...
Tel.: ...

S pranim hezkeho dne, ...
Microsoft wrote: Vážený pane ....,

Děkuji za inforamce.Momentálně řešíme jistou záležitost s generováním klíčů pro služby Windows Live Windows Phone 7, může to zabrat několik dní, jakmile budeme mít informace, budeme Vás kontaktovat.Použijeme Vaše doplňující informace k vygenerování PK. Prosíme o strpení. Pokud máte další dotazy, neváhejte se na nás prosím obrátit.

S pozdravem a přáním krásného dne ...
- následně proběhla telefonická komunikace mezi Esarasem a paní ze zákaznické linky Microsoftu
Microsoft wrote: Vážený pane ...,
jenom přeposílám informaci že produktový klíč byl diktován během telefonního hovoru.
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

Jak aktivovat WP7 na HD2? Zavolejte do MS! :)

Post by Thompson »

To je skvělá zpráva!:) Ostatně bych od MS takový přístup očekával, když GeoHotovi nabídli mobil :D .
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Jak aktivovat WP7 na HD2? Zavolejte do MS! :)

Post by Cleric »

Tak nad přístupem ze strany MS smekám klobouk. Tohle je opravdu skvělá zpráva.
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

To je krásná viralni reklama, ale postoj MS se mi poslední dobou moc líbí.
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Já když tam volal, tak jsem jim řekl, že mám HD7 a oni mi poslali na email kód. Na nic víc se mě neptali. Pak jsem provedl jednu úpravu, zadal kód a funguje to.
Qwerts
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640

Post by Qwerts »

jasňe, to všichni víme že stačí říkat že máš hd7, ale tady jde o to ze se MS necuka vygenerovat PK i když jim řekneš že to máš na hd2, nemusíš jim lhát :)
Jindřich Lukeš
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1520

Post by Jindřich Lukeš »

No oni to 100% ví od začátku. Žádná HD7 (alespoň od oficiálních distributorů) by takovouto aktivaci neměla vyžadovat. Uvidíme jak to bude fungovat po první aktualizaci systému.
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Re: Re: Jak aktivovat Live ve WP7 na HTC HD2? Zavolejte do M

Post by jerry_stolarik »

To neni pravda kdyz jsem ja koupil HD7 tak jsem si taky musel uplne stejne zavolat o aktivacni kod.

A uplne stejne jsem take musel kod zadavat po každém HR.

Na xda je o tom i vlakno. Stalo se to par lidem. Pry to melo neco spolecneho s tim jak se telefon poprve zapl.
Henatko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB Q10 , N95

Post by Henatko »

Při čtení jsem čekal na : "prosím zdělte adresu už posílám protipirátskou kontrolu" :-D jen mě překvapilo že u MS nevědí že se to takhle přehrává a kód vygenerují bez problému i na HD2
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Re: Jak aktivovat Live ve WP7 na HTC HD2? Zavolejte do MS! :

Post by jerry_stolarik »

v klidu pavle.. jak jsem psal melo to jen par telefonu..
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”