Samsung odhalil komunikátor OMNIA 7 s WinPhone 7

Diskuze věnovaná telefonům společnosti Samsung s operačním systémem Windows Phone
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Samsung dnes krátce před premiérou operačního systému Windows Phone 7 představil svůj vlastní komunikátor OMNIA 7, který nabídne čtyřpalcový SUPER AMOLED displej, 1GHz procesor a 5MPx fotoaparát s přisvětlovací diodou. Podrobné specifikace naleznete v přiložené tabulce. Po designové stránce jde o poměrně zdařilé zařízení, jen se bojím, aby v budoucnu podobně nevypadaly i další modely, ale snad si Samsung dá na designu záležet. Pod kapacitním displejem se nachází trojice systémových tlačítek a na pravém boku najdeme tlačítko spouště fotoaparátu. V České republice se Samsung OMNIA 7 objeví v průběhu listopadu u operátora T-Mobile za nedotovanou cenu 14 599 Kč včetně DPH.

obrázek

Hardwarové parametry
obrázek
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Mne sa najviac zaľúbili HTC HD 7 a HTC 7 Pro.
Tento Samsung je ale tiež veľmi fajn. Sympatickejší než LG.

Hlavne je super, že sa Windows Phone 7 budú dať updatovať priamo od MS. To je asi pre mňa najlepšia správa dnes :) .
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6

Post by trancewave01 »

Vidím, že se MS shlédl v Applu, co se týče cen. Zajímavé. Na to že to neumí Copy & past a multitasking je ta cena hooodně přehnaná (netvrdím že u Applu není)!
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Ale nezabúdajme ako vyzeral iPhone v prvej verzii. Tiež to nebola žiadna sláva a pozrime kde je dnes.
Samozrejme, že tým netvrdím, že treba kupovať WP7 z ľútosti. Ja osobne ale WP7 chcem, ale jedine za podmienky, že tu bude fungovať marketplace.
Telefóny typu WP7, iOS a Android sú bez funkčného store na dve veci.... :)
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

no to, že neidu kupovať aplikácie, ktoré ak budú predražené ako tie súčasne vo windows marketplace je čr/sk uživatelovi jedno(to, že nedie predávať už absolutne), tak či tak by si ich nekupil, to, že bude marketplace asi jedina cesta ako tam niečo dostať ale jedno není(inak by človek mohol využiť iný market alebo tí "poctivý" :-) warez )
platon
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2, HTC Diamond 1, Omnia 2

Post by platon »

odporucam pozriet si aj toto
http://www.omnia7.samsungmobile.com/
esaras
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2 (WP7,WM6.5,Android 2.3,Ubuntu 10.10,MeeGo)

Post by esaras »

To ze to nema plnohodnotny multitasking vsichni, z me nepochopitelneho duvodu vnimaji jako nevyhodu....ja v tom vidim jednu z hlavnich vyhod tohoto OS, protoze aplikace, ktera je aktivni dostava cely (nebo temer cely) vykon cpu a nemusi se o cpu delit s dalsima 90ti procesama na pozadi, mezi kterymi system prepina. Tim padem maji aplikace okamzitou odezvu a bezi podstatne rychleji nez pri klasickem switchingu. Navic kdo uz mel v ruce iphone, tak vi, ze multitasking tam vubec nechybi, notifikace resi vse potrebne. Telefon s wp7 jsem jeste v ruce nemel, ale troufam si rict ze wm6.5 ani android se odezvou systemu na wp7 nebudou vubec chytat. Navic absence plnohodnotneho MT ma taky vyhodu v tom, ze setri baterii....pokud napriklad nyni na wm6.5 zminimalizuju operu kde mi bezi flash, tak ten flash neustale dostava cpu a zdima z nej vykon. U wp7 bude zminimalizovana aplikace uspana a nebude dostavat zadny cpu time, tudiz pokud bude aktivni aplikace jenz vyzaduje minimum vykonu, bude se cpu kopat do zadku = nizsi spotreba.

Absence marketu by mi ani tak nevadila, pokud tam ty aplikace pujdou nainstalovat i z neovereneho zdroje jako to jde zapnout u androidu.

Jak tady uz nekdo zminil, to ze se system bude updatovat primo od ms, se mi taky dost libi, je to krok vpred :-). Premyslim ze vymenim hd2 za dell lightning, ale jeste si pockam zda cotulla dorazi ten port wm7 na hd2 a uvidime jestli to bude pouzitelne :-).
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Ono to jde vyřešit i tak, že aplikace na pozadí by měly mít minimální prioritu a přepínání mezi aplikacemi by se zachovalo... Nově aktivní aplikace by dostala větší prioritu procesu

iPhone jsem v ruce měl, máš pravdu, tam by mi nechyběl. Protože neumí mnoho věcí, která dělám na WM (nebo spíš nejsou tak pohodlné). Z toho důvodu ani moc nekritizuji absenci přepínání aplikací na WP7, není to telefon pro mě. Ale na WM se bez WkTasku neobejdu :)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Je opravdu "nadherny" :lol: Zlaty hreb designerske kreativity :lol:
esaras
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2 (WP7,WM6.5,Android 2.3,Ubuntu 10.10,MeeGo)

Post by esaras »

Ono to ani tak neni o absenci multitaskingu...ten je v systemu plnohodnotne implementovan,ale je nad nim vystavena jina logika.Nevim zda to budou mit wp7 hned v prvnim vydani,ale jestli ne,myslim ze hybridni MT prijde s nekterym updatem,jako v pripade ios4. Pripadne to nekdo odemkne jako u ios. Pak uz zbyde jen malo operaci,na ktere budes potrebovat plnohodnotny MT.Predci jen wp7 je smerovan pro co nejsirsi skupinu lidi a geekove tady mohou byt zklamani.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Představit si ho ve stříbrné (a odstranit ten Apple-like button :-D ) tak je to docela slušný stroj za který bych se nemusel stydět :-)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

JackalJackal wrote:Buď se mi to zdá, ale většina zařízení co má WP7 je si hodně podobná.
Nezda se ti to :)
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6

Post by trancewave01 »

Stroje jsou skoro totožné o tom není pochyb, ale i když se mi ten design vůbec nelíbí, tak musím říct, že plně zapadá ke grafickému zpracování WP7, což je, když už nic, tak zajímavé. Jinak k MT, jak jsem psal, sám mám iPhona a MT do iOS 4 nikdy extrémě nechyběl, ale mě jde spíše o to, že jsem čekal že MS vyjde s něčím revolučním a ono je to zatím funkčně kopie iPhonu z roku 2008. Což je pro mě skutečné zklamání.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Až taká kópia to nie je, pretože Live Tiles je veľkým prínosom.
Takisto back button je veľmi super vec a vlastne on slúži na prepínanie medzi app. Len teraz je zapracované asi len navrátenie k predošlej app a chýba tam posunutie na next.
Han24
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: E72

Post by Han24 »

Ja za sebe musim rict ze se mi libi... uz sleduju WP7 dlouho, celkove se mi libi jejich styl a design. Tady par veci ktere se tu porad opakuji

Copy/Paste - melo by jit - na pocketnow je navod jak to udelat, dokonce jsem i nekde cetl ze v lednu by to melo byt ofiko od MS
SD karty - na pocketnow se objevila fotka ze samsung ji ma - podle novych informaci MS phone vyuziva jiny ty SD karet ktere jsou navazany primo na interni pamet, takze idkyz ma pod krytem slot, nejde vymenit, potazmo tedy jde ale je tim ohrozena funkcnost telefonu.

Market Place - jde obejit tim, ze si date pri startu lokaci treba USA, takhle to delaji lide co maji xbox a chteji na xbox live, navic v listopadu prijde xbox live do cech ofiko, zaroven dneska MS prislibil ze sem zavede i MP, jen bohuzel nerekl kdy.

Zune, to je jediny problem pokud nekoho bavi kupovat hudbu, jenze tohle neni problem MS ale stejne jako tady nejsou iTunes, je to problem hudebniho prumyslu a jeho pozadavku na licence. Ale co si budeme povidat, mnoho lidi v CR hudbu nekupuje ikdyz muze ...
Post Reply

Return to “Samsung Ativ S, Omnia W a Omnia 7”