Diskuze jak víno, jen co je pravda

Já sám jsem majitelem MDA Compact V. Když jsem si ho pořizoval, básnil jsem o něm kde jsem mohl, říkal jsem si jak budu mít hustej dotykáč a budu cool! Budu mít vše ,,all in one,, (tel.,mail, icq/skype, navigace, office, browser, synchronizace, budu koukat na videa, na youtube)... Dál možnost customizace, multitasking atd...
Po několika málo měsicích jsem sem zamyslel a dospěl jsem k následujícímu: Od začátku jsem nechtěl jablko, protože to nesplňovalo mé představy a bylo velké (nehledě na ,,mouchy,, prvniho iOS - ne mms, ne bluetooth atp). To o čem jsem snil že budu používat na mém MDA Compact V se rozplynulo: Film jsem si nepustil ani jednou, proklínal jsem že na telefonu není 3,5mm zdířka, když jsem vjel do mailu, tak sem čekal a čekal a čekal...a až pak se to otevřelo.To stejné adresář. Nahrál jsem si navigaci a po týdnu ježdení, jsem zjistil že je to na h***o, protože když někdo zavola a ja zrovna jedu někde kde to neznam (a to je často), tak se navigace schova do traye...Jednoduše jsem se stal otrokem svého zařízení. Dnes mám v autě Tomtoma, a MDAcko používám jen na volání, občas nahlédnu do mailu, občas něco vyfotim, občas na net, občas icq (nic co by dnes neuměly ,,hloupé,, telefony). A toť vše!!! Ne že bych nechtěl využívat více funkcí toho zařízení, ale jednoduše kvůli jeho ,,kompromisům,,a otroctví jsem od toho upustil.
Procházel jsem si tedy jakýmsi vývojem - Už nikdy více WM zařízení - jak software, tak i HW je vždy o kompromisech. Android mi přijde to stejné v bledě modrém (je to čistě osobní názor). Symbian vůbec.
Pak jsem byl pracovně v Kanadě a říkal jsem si: jaktože tady všichni sakra mají ty blackeberry, co na tom vidí??? Nedalo mi to a pár dní mi jeden kolega telefon půjčil na zkušenou... Ta rychlost! Qwerty! Žádne CUKRBLIKY! Provázanost kecálků s adresářem a poštou, trackpad, nenáročný design, žádné plýtvání místem... Samozřejmě - pořád je to kompromis, ale v mém případě se tento kompromis dosta téměř k nule. Řekl jsem si že nebudu už tak zbrklý jako dřív a nejprve to pořádně promyslím. Po měsíci jsem si BB9700 objednal a každým dnem byl měl přijít.
Dovolte mi metaforu: znovu jsem se zamiloval (snad už nikdo nebude zvracet

), ale tentokrát jsem se zamiloval již mnohem rozumější. To máte stejné jako s ženskými - modelky jsou krasné a každý by ji chtěl mít a užívat si s ní a každý by se za ním otočil, že má takovou kost. Ale co z toho? Neuvaří, nevypere....A pak si stejně pro život najdeme něco ne třeba tak krásného, bez cukrbliků, ale praktičtejšího a s méně kompromisy...