Windows Phone 7: Říjen pro Evropu, listopad pro USA

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)

Těšíte se na první zařízení s WP7?

Poll ended at Thu Aug 12, 2010 16:58

Už se nemohu dočkat!
34
33%
Brousím si zuby na Android
44
43%
Přemýšlím o iPhone 4
10
10%
Láká mě BlackBerry
4
4%
Raději vyzkouším jiný systém
10
10%

Total votes: 102

MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

All.Os wrote:
MgX wrote:.... a ať je v tom FaceBook .... jak tam bude FB, tak se ten foun může kousat třeba 50x za den, ale stejně po něm bude poptávka ... a to je tragedie doby přátelé ..
Tohle ovšem pravda není, jak nám ukázaly KINy.
Nechci se mýlit, ale v Evropě KINy byly? V zásadě je to jedno ...má myšlenka se ubírala obecným směrem, totiž, že kdejaká ptákovina zmůže víc, než korektní a fungující věc.

Já bych vyčkal na příchod WP7 ... třeba nám všem vytřou zrak ... jen jde o to, zda tím, jak nás oslní, nebo tím, jak rychle proběhnou kolem....
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

TO Daidalos
Pravda iOS prodelal hodne vylepseni, ale osobne verim spise Androidu...

TO MgX:
Mno stacilo to, ze KINy byly v USA. V Evrope by se prodalo jeste MNOHEM mene. Mno uvidime, jak to bude s WP7. Stale jeste doufam ve zdravy rozum, ale neprekvapilo by me, kdyby se tento OS uchytil...
fps
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: BlackBerry 9700

Post by fps »

u mně už WM skončil a hlavně WP7, doopravdy nemusím mít na úvodní obrazovce modré kostičky
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

> precital som si kazdy jeden prispevok ale nad tvojimi zasnem vzdy...nechapem ako moze niekto dospely pisat takymto zatrpknutym sposobom...asi casto trpis vsak? --->
bkf1 wrote:
wesloo wrote:Po designové stránce mi WP7 přijdou hodně přitažlivé, skoro bych řekl sexy, kdyby se to dalo o softwaru říct
Mimoradne tak jednou za 10 let si na netu prectu nejaky nazor na konkretni vec, ktery by mi skoro vylozene vyvolal zvraceni. Tak tohle je presne ta veta. Mno nic dneska jsem bez vecere... mozna i zitra... Ja bych pochopil nazory typu "libi se mi" ale tohle je proste moc :smt078 :smt078
> to ze nedokazes prekusnut uspech iphoneu a to ze kazdy jeden vyrobca sa na neho chce podobat je este naozaj nic proti tomu, ked nedokazes prekusnut MS, ktory sa rozhodol, ze pojde vlastnou cestou a teda vytvori nieco uplne nove, ine "zakladne funkcie" ine zvyky a ocakavania a casom na tvoje pocudovanie ovplyvni aj ostatnych vyrobcov, tak ako to spravil apple...
> kedze ms nie je sagem, tak je logicke, ze sa asi jeho vedenie pustilo do noveho OS s obrovskou davkou zodpovednosti a garantujem ti ze uspech si urcite nepripusta...
> ale zbytocne ti budem nieco vysvetlovat, kedze tebe treba ako vzdy zazit, takze to ze sa ako vzdy nemylim ti ukazu nasledujuce mesiace a potom sa zas ostanes len na smiech ako pri iphone a pri vsetkom ostatnom vyrobenom po roku 1991 na com sa nedaju napisat smsky uprostred ladovca rukavicami za jazdy :smt056
cot
nováček
nováček
Zařízení: PalmTreoPro, Samsung Pilot, Samsung i600, SE Aspen

Post by cot »

2_iNTERFACE: No tvůj výjev si malinko protířečí, ne? Jeden každý se chce podobat iPhonu, ale MS se vydal vlastní cestou? ...já tedy nevím jestli to není zatím dostatečně znát, ale podle mne je to všechno - jen ne vlastní cesta. Tvou garanci nepřipuštění si úspěchu u MS považuji za překlep, takže se k tomu nebudu vyjadřovat...

No a můj názor na budoucí výběr telefonu? Zůstanu samozřejmě věrný wm6.x. a rezistentním displejům. Jistě chci ještě prozkoumat Sony-Ericsson Aspen, Samsung B7350 a hlavně Motorolu ES400. Že je to podnikový asistent? No a? Jinak má všechno co chci, snesitelné rozměry a alespoň mi konečně vystačí baterie :-)

Co se týče momentálního vývoje, tak je vidět, že android válcuje iOS díky tomu, že android telefony vyrábí desítky výrobců ve stovkách variací a všech cenových hladinách. Halt nedokonalá lesklá destička nemůže zaujmout všechny a být "in" na vždy, stejně tak jako nikdy nebude většina světa sedět u jablečných počítačů z jediné fabriky. Díky tomuto trendu je jasné, že možnost úspěchu WP7 je víc než reálná, ale asi to nebude nic pro nás co se setkáváme na smartmanii a podobných webech. Microsoft bude stát nehorázné peníze nejen vývoj, ale i to jak system bude na trhu tlačit. Pro mne osobně je jediný tahák tohoto nového systemu vzájemná provázanost všeho se vším. Jinak je to vyvíjeno s jediným cílem a to jako přímá konkurence iOS a android, takže pro mne je to něco co jasně nechci!

Z marketingového hlediska to ovšem bude mít MS velmi těžké, protože většího slona v porcelánu v tomto oboru aby pohledal. iOS poprvé vyšel na naprosto neschopných zařízeních, kterým chyběly základní fce., ale nikoho to nezajímalo, protože ho vydala ta děsně cool jablečná firma a dodnes profitují z toho, že postupně ty základní fce v nových verzích přidávají. Jenže toto by MS samozřejmě neprošlo.
MS je v opačné pozici a před nástupem nového WP7 pohnojili co mohli. Hned od začátku měl být WP7 prezentován jako něco nového co nemá žádnou návaznost na wm6.x. Nikdy neměli ohlásit ukončení vývoje wm6.x a to, že pak oznámili, že vývoj bude pokračovat, ale system se přesune do EDA zařízení a obchodních terminálů už to nezachránilo. Připravili se tím o spoustu peněz a nás o vývoj spousty aplikací a několik připravovaných a nikdy nevydaných zařízení. Navíc odstřelit původní system pomalu 2 roky předtím než vydám něco nového je prostě diletanství nejhrubšího zrna!
vopec
nováček
nováček
Zařízení: BB 9700 + BB Playbook

Post by vopec »

Diskuze jak víno, jen co je pravda 8-) Já sám jsem majitelem MDA Compact V. Když jsem si ho pořizoval, básnil jsem o něm kde jsem mohl, říkal jsem si jak budu mít hustej dotykáč a budu cool! Budu mít vše ,,all in one,, (tel.,mail, icq/skype, navigace, office, browser, synchronizace, budu koukat na videa, na youtube)... Dál možnost customizace, multitasking atd...

Po několika málo měsicích jsem sem zamyslel a dospěl jsem k následujícímu: Od začátku jsem nechtěl jablko, protože to nesplňovalo mé představy a bylo velké (nehledě na ,,mouchy,, prvniho iOS - ne mms, ne bluetooth atp). To o čem jsem snil že budu používat na mém MDA Compact V se rozplynulo: Film jsem si nepustil ani jednou, proklínal jsem že na telefonu není 3,5mm zdířka, když jsem vjel do mailu, tak sem čekal a čekal a čekal...a až pak se to otevřelo.To stejné adresář. Nahrál jsem si navigaci a po týdnu ježdení, jsem zjistil že je to na h***o, protože když někdo zavola a ja zrovna jedu někde kde to neznam (a to je často), tak se navigace schova do traye...Jednoduše jsem se stal otrokem svého zařízení. Dnes mám v autě Tomtoma, a MDAcko používám jen na volání, občas nahlédnu do mailu, občas něco vyfotim, občas na net, občas icq (nic co by dnes neuměly ,,hloupé,, telefony). A toť vše!!! Ne že bych nechtěl využívat více funkcí toho zařízení, ale jednoduše kvůli jeho ,,kompromisům,,a otroctví jsem od toho upustil.

Procházel jsem si tedy jakýmsi vývojem - Už nikdy více WM zařízení - jak software, tak i HW je vždy o kompromisech. Android mi přijde to stejné v bledě modrém (je to čistě osobní názor). Symbian vůbec.

Pak jsem byl pracovně v Kanadě a říkal jsem si: jaktože tady všichni sakra mají ty blackeberry, co na tom vidí??? Nedalo mi to a pár dní mi jeden kolega telefon půjčil na zkušenou... Ta rychlost! Qwerty! Žádne CUKRBLIKY! Provázanost kecálků s adresářem a poštou, trackpad, nenáročný design, žádné plýtvání místem... Samozřejmě - pořád je to kompromis, ale v mém případě se tento kompromis dosta téměř k nule. Řekl jsem si že nebudu už tak zbrklý jako dřív a nejprve to pořádně promyslím. Po měsíci jsem si BB9700 objednal a každým dnem byl měl přijít.

Dovolte mi metaforu: znovu jsem se zamiloval (snad už nikdo nebude zvracet ;-) ), ale tentokrát jsem se zamiloval již mnohem rozumější. To máte stejné jako s ženskými - modelky jsou krasné a každý by ji chtěl mít a užívat si s ní a každý by se za ním otočil, že má takovou kost. Ale co z toho? Neuvaří, nevypere....A pak si stejně pro život najdeme něco ne třeba tak krásného, bez cukrbliků, ale praktičtejšího a s méně kompromisy...
PITT
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: NEXUS 4

Post by PITT »

V Kanadě jsem sice nepracoval ale dospěl jsem k úplně stejnému názoru a vše co v předchozím příspěvku popisuješ velice dobře znám prošel jsem si tím taky. :wink: Teď ještě čekám na BB 9780 jestli tam budou nějaký změny mimo OS 6 oproti BB 9700.
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by KVARK »

Jiří Hrma:
Nějak mi v té anketě chybí položka Zůstanu u WM. Osobně nevidím na trhu nic co by zachovávalo pokročilé funkce WMka. Proto ani nemám důvod měnit.
J. Mlejnek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: K790i, P990i, HD2

Post by J. Mlejnek »

Důvodem bude absence nových zařízení. Nic nevydrží věčně. Leda portace na jiné stroje, to by bylo pak zajímavé. Neb ani já zatím nevidím alternativu k WM. Snad ten MeeGo?
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by KVARK »

Ano, MeGoo mě taky velice zajímá. Jelikož Maemo bylo nanejvýš povedené. Jen škoda, že tak rychle skončilo.
No a když nevyjde tento projekt Nokie a Intelu, tak si prostě za rok koupím HD2 a mám zase na nějakou dobu vystaráno 8-)
Pokud jde o WP, tak z toho se mi dělá zle. Kdo sleduje čerstvé zprávy ze zahraničních zdrojů, tak musí být minimálně dost znechucen. Už zase samé ústupky, omezení a ten software... vypadá strašně. Nula funkcí a navíc se MS se svou politikou bude snažit odrovnat freeware, ale ukázky již vytvořených aplikací přesto moc kvalitou nevynikají... :???:
J. Mlejnek
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by J. Mlejnek »

Mohl bych požádat o nějaký odkaz na ukázky aplikací? WP7 totiž ještě dávám naději, respektive doufám, že nás nakonec příjemně překvapí.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Všichni výrobci kopírují Apple, MS se vydal vlastní cestou, ale hned je za to kamenován, protože nepřináší omalovánky "pokročilým WM uživatelům". No a? Windows Phone 7 za prvé není nástupce WM6.5, tj. Windows for Embedded Handheld, a za druhé všechen ten poblázněný design plný omalovánek je přežitek. Však se podívejte sami, ve WIndows XP a Windows 7 máte v defaultním skinu jen a pouze modré UI, ve Windows Vista byla kombinace zelené a modré. Jaké systémy zvítězily u uživatelů? Vícebarevný vzhled vzal za své i přez pokročilé funkce OS.

Osobně čekám na první finálí telefony s WP7, avšak zároveň čekám na nějaký uvolněný build WEH. Android pro mě padá stejně tak jako iOS, ty dva systémy si mohou podat ruku, přehnaně omalované s cílem ukořistit co nejvíce BFU v pubertě. Inteligentním lidem zbývají pouze operační systémy z rodiny Windows, Blackberry, či nějaká Linuxová distribuce jenž nemá s Androidem nic společného.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO _iNTERFACE:
Temi svymi blaboly zacinas byt legendarni podobne jako Hulan :o)

TO vopec:
jj BB je dobra volba, verim ze jsi spokojeny ;o) Nicmene ja mam treba Touch HD a po druhem pokusu, kdy jsem vybral otresne Energy ROM (tak zabalastene uzivatelske ROM snad nikdo jiny asi ani nedela) a vybral si cistouckou ROM od Cloudyho a od te doby spokojenost od telefonnich funkci po GPS i hry ;o) Chapu ze nekdo nema to "stesti" na tak rychly vyber spolehlive ROM nebo na to nema nervy, kdyz uz zkousi treba 4tou ROM a porad spatne, ale to je proste riziko u WM. Kdyz chces neco ziskat, musis riskovat a pravda muzes jit na jistotu do BB, ale to ma v tehle zemi velmi malou podporu a co se tyce aplikaci lokalizovanych do cestiny to bude asi hruza nebo ne? :o(

TO KVARK:
Meego vypada take zajimave, i kdyz pro me ne tak lakave, jak Android. Co me ale HODNE zajima je to, na co se tesim snad uz od te doby, co jsem poprve v ruce drzel telefon (tj. tak 8 let) a to je neco, o co se snazi spolecnost AAVA Mobile. Proste multimedialni telefonni pristroj, ktery se hodne podoba PC tj. sami si vyberete, jaky OS si do nej nainstalujete (zatim podporuje jen Android a MeeGo). Mno na tohle jsem moc zvedavy...
J. Mlejnek
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by J. Mlejnek »

Jen tak pro zajímavost: v čem tě láká Android? Mě jako dostatečná náhrada za WM rozhodně nepřipadá.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Android mi pripada po WM nejlepsi volba, protoze nabizi momentalne nejvic moznosti/podpory.
vopec
nováček
nováček
Zařízení: BB 9700 + BB Playbook

Post by vopec »

TO_bfk1: abys mi rozuměl v souvislostech: Já jsem běžný uživatel se zálibou v chytrých hračkách. Samozřejmě jsem si zjistil jak flashnout ROMku atp...ale nenašel jsem odvahu to zkusit, hledat, předělávat.Chci jen zapnout telefon a fungovat aniž bych něco musel dlouze předělávat a to ještě neoficiální cestou (tak by to ale snad mělo být vždy když zaplatím za produkt údajně vysoké kvality od giganta v oboru, ne???) Nic to však nemění na faktu, že i kdybych flashoval o stošest, tak mi to qwerty a 3,5mm jack nevykouzli ;-)

Blackberry si mě zkrátka získalo tím, co jsem popsal v příspěvku předchozím. Co se podpory týče, není to žádná sláva, ale opět zde poukáži na své potřeby: wordy, excely a pdf na tom rozjedu, IM je freeware a není s ním problém, muziku si pustím, mail napíši pohodlně s HW klávesnicí. Obsažená navigace mi na pěší turistiku dostačuje. Krom toho má ten OS opravdu velké možnosti customizace tak, abych si celý UI nastavil k obrazu svému. A nehledě na to, že už pořád nemusím leštit display a nepřeklepávám se když jedu např. autem nebo za chůze. Takže to že BB nemá bůhví jakou podporu mě (zatim - a doufám že napořád) vůbec netlačí. Prostě jsem ten stroj zapl, dva dny si s ním hrál a teď už jen valím :-) a rychlostí světla 8-)

Nikomu pochopitelně nic nevnucuji, je to jen můj názor. Vím že není možné aby jeden telefon či platforma vyhovovala všem, ale ty kompromisy které panují u MS, Android i Iphone mě občas pěkně dostávají do kolen. Je škoda že si musíme všichni vybírat z té ,,bídy,, která an trhu je. Ale ultimativní přístroj je asi utopie...
looker1
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC Desire

Post by looker1 »

Všechny diskuze na téma WM versus Android, iOS atp, jsou pořád stejné - ten nesnáší to a ten zas tohle...:-) Telefon používám zásadně pro business. Dlouhou dobu jsem využíval služeb TP1 s WM 6.5.x. "na palubě". Nedal jsem na WM telefony dopustit - vždyť na XDA je toho k dispozici tolik!! Nádherné období! :-)
Teď jsem se zařadil mezi neinteligenty (jak jsem se dočetl v předchozích příspěvcích) a nakoupil Desire (ano, ten obludný Android :-)!).... a...nikdy jsem nebyl spokojenější s novým telefonem než teď! A to myslím zcela vážně! Vše funguje jak má - mail, net, dokumenty (nešly editovat, pravda, ale už jdou...), synchronizace s Exchange...a navíc - má obava, že budu litovat chybějící hw klávesnice je fuč! Psaní sms, emailů je srovnatelné!! Takže teď opravdu nevím...na jednu stranu si připadám ochuzený o neustále "vylepšování" a "upgradování" svého starého WM přítele, ale na druhou stranu - neřeším problémy jaké Radio pro jakou ROM je nejlepší...prostě volám, pracuji a přiznám se že i radostně surfuji a hraji...Nene, není to skrytá reklama na Android. Jen se chlapci zamyslete, co vlastně chcete. A trochu k tématu - že je na WP7 trochu pozdě? Možná, ale nezapomínejte, že chlapci z MS mají spoustu peněz (nejen) na marketing...

EDIT: Opravdu je Android polovičatý? A v čem? Z hlediska běžného provozu jsem pořád (po měsíci) nic nenašel...takže každá rada dobrá...
J. Mlejnek
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by J. Mlejnek »

Tak třeba aplikace na čtení knih v .pdb. Hledal jsem, zkoušel - nic se ani náznakem nepřibližuje All Readeru+ na WM.
WM je také snad jediný OS, ktreý podporuje dokumenty v .rtf, další pro mě nutná věc.
Sdílení internetu počítače.
atd.
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by KVARK »

Souhlasím s J. Mlejnek. Android stále není na srovnatelné úrovni co se týče funkcí.
Ale je zbytečné se dál hádat. Každému vyhovuje něco. A každý využívá na telefonu jiné věci.

J. Mlejnek:
Tady jsou ty odkazy. Přesvědč se sám jak na tom WP je(bude).

Code: Select all

http://wmpoweruser.com/

Code: Select all

http://www.1800pocketpc.com/
Několikrát za týden se tam objeví nová aplikace na WP, ale většinou je to dost slabé.
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

J. Mlejnek wrote:Tak třeba aplikace na čtení knih v .pdb. Hledal jsem, zkoušel - nic se ani náznakem nepřibližuje All Readeru+ na WM.
WM je také snad jediný OS, ktreý podporuje dokumenty v .rtf, další pro mě nutná věc.
Sdílení internetu počítače.
atd.
Pdb - iReader( nová verzia, ktorá je na spadnutie prinesie nové funkcie)
rtf- na prezeranie OffiViewer, na editáciu netuším(rtf som ešte needitoval)
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”