Windows Phone 7 jsou téměř hotovy. Ladí se už jen detaily

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Ja mam tez jasno,platforma WM u mne skoncila.Uz WM6.5 se pro me staly spise omalovankami,nez prinosem,ale castecne jsem to prekousnul,WP7 se uplne minuly..
Jako letity uzivatel teto platformy jsem presel k Maemo,kde naplno vidim jak WM uz davno ujel vlak.
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

Nezlobte se, ale WP7 jsou podle screenshotu pro mne NAPROSTO NEPREHLEDNE!

A kdyz se podivam na nektera "uzasna" vylepseni MS ve WM 6.5, napr. serazeni ikon do plastvi (ktery zhulenec to vymyslel??), pochybuji, ze MS vubec ma na to, aby vymyslel neco rozumneho.

Jsem odpurce iphonu, ale IP4 se mi opravdu dost libi...
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

To PACIK:
Me takhle redesignovat WP7 trvalo jedno slabsi odpoledne... panum "designerum" se to nepovedlo ani za mesice prace :???: Je videt ze ve vedeni jsou nejake opicky, kdyby tam byl nekdo razny tak by to litalo... ja osobne bych je vyhazel vsechny protoze to tam ocividne tezce smrdi lenosti a neschopnosti...
EDIT: davam vedle sebe at je lepe videt rozdil:
Image Image
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Herdek, tohle by bylo o něčem úplně jiném. A přitom by to bylo i kchůl. Ach jo.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Vzhledově absolutně odlišené koncepce, Microsoft se snaží předběhnout designovou éru, nikdo neví, jestli tento trend bude pokračovat. Nicméně je v komerci hodně silný tlak na přechod k jednolitým barvám, bez přechodů, bez kulatých rohů atd. Což MS návrh splňuje docela vkusně, především efektově vydařené. Osobně bych udělal kompromis mezi těmi návrhy, protože MS řešení je nelogicky nepřiměřené plýtvání místa.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

A taky prakticky žádné informace...pidihodiny a šlus. A pak ať někdo nadává na TF3D/Sense :lol:
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

bkf1: jsem jeden z mála, komu se líbí oficiální WP7 (z přílišného používání zaoblin, lesků, stínů apod. je mi už delší dobu na blití), ale tvůj návrh se mi líbí také. Pokud by takto měly WP7 vypadat, neměl bych problém.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Pokud budem mluvit čistě o designu, tak se mi taky líbí víc ten původní vzhled. Na kulaté rohy jsem trochu alergický. A navíc dnes obecně design směřuje spíš k výrazným hranám a jednoduchosti. Všímám si toho hlavně u webdesignu. Kdysi byla v módě různá liquid-tlačítka s leskem, pestré pozadí, nejlépe animovaný header a různá jezdící a blikající písma, zatímco dneska se většina designerů snaží hlavně o střídmost jak ve tvarech, tak v barvách a já jsem jedině pro. Metro jako grafické rozhraní má určitě něco do sebe a je konečně originální.

Když se ale zaměřím na praktickou stránku, tak verze od bkf1 má o 100% líp využitý prostor a zobrazuje mnohem víc informací, což je dost zásadní.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Myslím že Farokh to vyjádřil naprosto přesně a podepisuji se pod to :) Také asi patřím do té malé skupiny, o které Standa mluvil.
Revin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Nexus S

Post by Revin »

Přidávám se k názoru, že WM7 jsou hnusný. Po WM jsem si koupil iPhone a je fakt, že z WM mi trochu chybí homescreen - spoustu informací na malé ploše (měl jsem 2,8 palcový displej). Teď budou mít WM obří displeje, na kterých budou asi 4 informace. Velké jednobarevné čtverce a okolo téměř prázdné černé pruhy - opravdu geniální design.

Zdá se, že designéři Microsoftu by se od BKF1 mohli učit :-)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Designéři v MS určitě ví, jak má vypadat funkční praktický design, jenže to bohužel není věc, co žene trh dál. Nejvlivnějším parametrem je efekt a styl - viz. např. TouchFLO (a novější nástupci), kde dosažení požadované informace trvá vždy déle a pracněji než na starém WM5 - WM6.5. Člověk by řekl, že tato skutečnost bude hřebíčkem do rakve, ale je to přesně naopak :-).
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Farokh wrote:A navíc dnes obecně design směřuje spíš k výrazným hranám a jednoduchosti. Všímám si toho hlavně u webdesignu.
Mno jenze web design je neco co spada do neceho, co bych nazval publikacnim designem (to je videt napr. i v casopisech - hlavni duraz je na prehlednost, protoze obsahem je prevazne text). Design UI je neco jineho, protoze tam je text v mensi mire a je casto zkraceny. Je to neco jako rozdil mezi grafikou publikace (prevazuje text) a grafikou letaku (prevazuji graficke/obrazove prvky). Tyto styly designu by se nemely zamenovat, kazdy ma sve duvodne urceni... je to neco jak varit vajicko v rychlovarne konvici a vodu na caj v kastrole :grin: Jiste cas od casu odklon od zazitych veci funguje ale tohle bych nerekl ze je krok vpred spise vzad (pravda i krok vzad kolikrat pomuze krokum vpred). Grafika UI ma zprijemnovat informace, ktere nam zarizeni chce sdelit, ale zaroven nenarusovat prehlednost. A to si myslim muj navrh splnuje na jednicku. Graficky privetivy a pritom nerusi prehnanou snahou o efekt. A tak se to treba muze libit i takovemu Standovi, ktery uz je prehlcen vsemi temi efekty, ktere se do nej svet snazi natlacit horem spodem :) A ja s nim v jiste mire souhlasim... vseho moc skodi...
Farokh wrote:verze od bkf1 má o 100% líp využitý prostor a zobrazuje mnohem víc informací, což je dost zásadní.
Chtel jsem jit jeste dal, ze bych nahoru misto Phone, Text a People dal neco, jak je v TouchFlo tzn. velky panel, kde by byly JEN hodiny, smsky, emaily a neprijate hovory, coz by bylo velmi prakticke, ale nevim jestli by se to libilo. Jak maji lide odpor k prilisnemu mnozstvi efektu, tak maji odpor i k prilisnemu mnozstvi informaci. On mozna MS taky vychazel z toho, kolik infomaci si clovek dokaze uchovat najednou v kratkodobe pameti (prumerne 7). Ja se dnes cim dal vice setkavam s lidmi, kteri NECHTEJI mit prehled o vice vecech, nez BEZPROSTREDNE musi. Lide jsou proste cim dal vice linejsi, unavenejsi, nechce se jim delat, nechce se jim premyslet, nejstastnejsi by byli, aby nekdo rozhodl vsechno za ne... a technika, jako produkt cloveka, to odrazi...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

bkf1: Koukám, že tvůj redesign WP7 se už dostal i na PocketNow :)
Kimi1492
nováček
nováček
Zařízení: Samsung I900 omnia

Post by Kimi1492 »

třeba se ještě v MS inspirují :D ... rozhodně by udělaly dobře . Mě osobně se ten vzhled líbí víc než co spatlaly v MS . :)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Kimi1492 wrote:třeba se ještě v MS inspirují
:lol: :lol: :lol: neni nad dobry vtip po obede :o)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Nevím, co se vám na todayscreenu WP7 nelíbí. Rychlé, přehledné, efektivní. Žádné obludné, brzdící a zcela přebytečná animace alá Sense apod.
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Post by pavliicek »

tslany: Treba to ze uz jenom tou barvou tech panelu asociuje Norton Commander a podobny'?:-)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

tslany wrote:Nevím, co se vám na todayscreenu WP7 nelíbí.
Treba ze je ZBYTECNE graficky primitivni. Da se to udelat jednoduse, prehledne a pritom ne tak primitivne... BTW mirne jsem poupravil navrhy vcetne nahledu scrollovani:
Image Image
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

tslany wrote:...Rychlé, přehledné, efektivní. Žádné obludné, brzdící a zcela přebytečná animace alá Sense apod.
Žádné animace? Tak to se podívej sem. Celý systém je jedna velká animace. O tom, že to bude celé méně náročnější na HW než takové Sense dost pochybuji (i když se to tváří jednoduše). Že by člověk někam tapnul a ihned se provedla daná akce můžeš zapomenout (což mi připomíná první setkání s Windows Aero).
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

bkf1: Každému se líbí něco jiného, někdo má rád zaoblené průhledné obrázky, někdo zas jednoduché hrany :-)

elcrys: Je rozdíl mezi přechodovými animacemi ve WP7, a naprosto zbytečnými efekty v Sense. Připomíná mi to stále tolik probírané akcelerované prsotředí v Linuxu, rádobylinuxáci s ubuntu všude pořvávají, jak je důležité mít gumová okénka a tunu dalších efektů, windowsáci s ikspéčkama zase pokřikují že je to naprosto zcela neefektivní a přebytečné, praví Linuxáci se oboum smějí, jelikož mají zapnuté pouze pluginy, jenž jsou k něčemu dobré, např. přepínání oken s náhledem po najetí do rohu, zprůhlednění aktuálního okna (pod méně jak 40% transparence) při najetí na nějaké spodní překrývané atp.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”