Windows Phone 7 jsou téměř hotovy. Ladí se už jen detaily
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Ja mam tez jasno,platforma WM u mne skoncila.Uz WM6.5 se pro me staly spise omalovankami,nez prinosem,ale castecne jsem to prekousnul,WP7 se uplne minuly..
Jako letity uzivatel teto platformy jsem presel k Maemo,kde naplno vidim jak WM uz davno ujel vlak.
Jako letity uzivatel teto platformy jsem presel k Maemo,kde naplno vidim jak WM uz davno ujel vlak.
Nezlobte se, ale WP7 jsou podle screenshotu pro mne NAPROSTO NEPREHLEDNE!
A kdyz se podivam na nektera "uzasna" vylepseni MS ve WM 6.5, napr. serazeni ikon do plastvi (ktery zhulenec to vymyslel??), pochybuji, ze MS vubec ma na to, aby vymyslel neco rozumneho.
Jsem odpurce iphonu, ale IP4 se mi opravdu dost libi...
A kdyz se podivam na nektera "uzasna" vylepseni MS ve WM 6.5, napr. serazeni ikon do plastvi (ktery zhulenec to vymyslel??), pochybuji, ze MS vubec ma na to, aby vymyslel neco rozumneho.
Jsem odpurce iphonu, ale IP4 se mi opravdu dost libi...
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
To PACIK:
Me takhle redesignovat WP7 trvalo jedno slabsi odpoledne... panum "designerum" se to nepovedlo ani za mesice prace
Je videt ze ve vedeni jsou nejake opicky, kdyby tam byl nekdo razny tak by to litalo... ja osobne bych je vyhazel vsechny protoze to tam ocividne tezce smrdi lenosti a neschopnosti...
EDIT: davam vedle sebe at je lepe videt rozdil:

Me takhle redesignovat WP7 trvalo jedno slabsi odpoledne... panum "designerum" se to nepovedlo ani za mesice prace
EDIT: davam vedle sebe at je lepe videt rozdil:

- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Herdek, tohle by bylo o něčem úplně jiném. A přitom by to bylo i kchůl. Ach jo.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Vzhledově absolutně odlišené koncepce, Microsoft se snaží předběhnout designovou éru, nikdo neví, jestli tento trend bude pokračovat. Nicméně je v komerci hodně silný tlak na přechod k jednolitým barvám, bez přechodů, bez kulatých rohů atd. Což MS návrh splňuje docela vkusně, především efektově vydařené. Osobně bych udělal kompromis mezi těmi návrhy, protože MS řešení je nelogicky nepřiměřené plýtvání místa.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
A taky prakticky žádné informace...pidihodiny a šlus. A pak ať někdo nadává na TF3D/Sense 
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
bkf1: jsem jeden z mála, komu se líbí oficiální WP7 (z přílišného používání zaoblin, lesků, stínů apod. je mi už delší dobu na blití), ale tvůj návrh se mi líbí také. Pokud by takto měly WP7 vypadat, neměl bych problém.
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Pokud budem mluvit čistě o designu, tak se mi taky líbí víc ten původní vzhled. Na kulaté rohy jsem trochu alergický. A navíc dnes obecně design směřuje spíš k výrazným hranám a jednoduchosti. Všímám si toho hlavně u webdesignu. Kdysi byla v módě různá liquid-tlačítka s leskem, pestré pozadí, nejlépe animovaný header a různá jezdící a blikající písma, zatímco dneska se většina designerů snaží hlavně o střídmost jak ve tvarech, tak v barvách a já jsem jedině pro. Metro jako grafické rozhraní má určitě něco do sebe a je konečně originální.
Když se ale zaměřím na praktickou stránku, tak verze od bkf1 má o 100% líp využitý prostor a zobrazuje mnohem víc informací, což je dost zásadní.
Když se ale zaměřím na praktickou stránku, tak verze od bkf1 má o 100% líp využitý prostor a zobrazuje mnohem víc informací, což je dost zásadní.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Myslím že Farokh to vyjádřil naprosto přesně a podepisuji se pod to
Také asi patřím do té malé skupiny, o které Standa mluvil.
Přidávám se k názoru, že WM7 jsou hnusný. Po WM jsem si koupil iPhone a je fakt, že z WM mi trochu chybí homescreen - spoustu informací na malé ploše (měl jsem 2,8 palcový displej). Teď budou mít WM obří displeje, na kterých budou asi 4 informace. Velké jednobarevné čtverce a okolo téměř prázdné černé pruhy - opravdu geniální design.
Zdá se, že designéři Microsoftu by se od BKF1 mohli učit
Zdá se, že designéři Microsoftu by se od BKF1 mohli učit
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Designéři v MS určitě ví, jak má vypadat funkční praktický design, jenže to bohužel není věc, co žene trh dál. Nejvlivnějším parametrem je efekt a styl - viz. např. TouchFLO (a novější nástupci), kde dosažení požadované informace trvá vždy déle a pracněji než na starém WM5 - WM6.5. Člověk by řekl, že tato skutečnost bude hřebíčkem do rakve, ale je to přesně naopak
.
- bkf1
- smartmaniak

Mno jenze web design je neco co spada do neceho, co bych nazval publikacnim designem (to je videt napr. i v casopisech - hlavni duraz je na prehlednost, protoze obsahem je prevazne text). Design UI je neco jineho, protoze tam je text v mensi mire a je casto zkraceny. Je to neco jako rozdil mezi grafikou publikace (prevazuje text) a grafikou letaku (prevazuji graficke/obrazove prvky). Tyto styly designu by se nemely zamenovat, kazdy ma sve duvodne urceni... je to neco jak varit vajicko v rychlovarne konvici a vodu na caj v kastroleFarokh wrote:A navíc dnes obecně design směřuje spíš k výrazným hranám a jednoduchosti. Všímám si toho hlavně u webdesignu.
Chtel jsem jit jeste dal, ze bych nahoru misto Phone, Text a People dal neco, jak je v TouchFlo tzn. velky panel, kde by byly JEN hodiny, smsky, emaily a neprijate hovory, coz by bylo velmi prakticke, ale nevim jestli by se to libilo. Jak maji lide odpor k prilisnemu mnozstvi efektu, tak maji odpor i k prilisnemu mnozstvi informaci. On mozna MS taky vychazel z toho, kolik infomaci si clovek dokaze uchovat najednou v kratkodobe pameti (prumerne 7). Ja se dnes cim dal vice setkavam s lidmi, kteri NECHTEJI mit prehled o vice vecech, nez BEZPROSTREDNE musi. Lide jsou proste cim dal vice linejsi, unavenejsi, nechce se jim delat, nechce se jim premyslet, nejstastnejsi by byli, aby nekdo rozhodl vsechno za ne... a technika, jako produkt cloveka, to odrazi...Farokh wrote:verze od bkf1 má o 100% líp využitý prostor a zobrazuje mnohem víc informací, což je dost zásadní.
bkf1: Koukám, že tvůj redesign WP7 se už dostal i na PocketNow 
třeba se ještě v MS inspirují :D ... rozhodně by udělaly dobře . Mě osobně se ten vzhled líbí víc než co spatlaly v MS . 
- bkf1
- smartmaniak

Kimi1492 wrote:třeba se ještě v MS inspirují
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Nevím, co se vám na todayscreenu WP7 nelíbí. Rychlé, přehledné, efektivní. Žádné obludné, brzdící a zcela přebytečná animace alá Sense apod.
-
pavliicek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300
tslany: Treba to ze uz jenom tou barvou tech panelu asociuje Norton Commander a podobny'?:-)
- bkf1
- smartmaniak

Treba ze je ZBYTECNE graficky primitivni. Da se to udelat jednoduse, prehledne a pritom ne tak primitivne... BTW mirne jsem poupravil navrhy vcetne nahledu scrollovani:tslany wrote:Nevím, co se vám na todayscreenu WP7 nelíbí.

-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
Žádné animace? Tak to se podívej sem. Celý systém je jedna velká animace. O tom, že to bude celé méně náročnější na HW než takové Sense dost pochybuji (i když se to tváří jednoduše). Že by člověk někam tapnul a ihned se provedla daná akce můžeš zapomenout (což mi připomíná první setkání s Windows Aero).tslany wrote:...Rychlé, přehledné, efektivní. Žádné obludné, brzdící a zcela přebytečná animace alá Sense apod.
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
bkf1: Každému se líbí něco jiného, někdo má rád zaoblené průhledné obrázky, někdo zas jednoduché hrany 
elcrys: Je rozdíl mezi přechodovými animacemi ve WP7, a naprosto zbytečnými efekty v Sense. Připomíná mi to stále tolik probírané akcelerované prsotředí v Linuxu, rádobylinuxáci s ubuntu všude pořvávají, jak je důležité mít gumová okénka a tunu dalších efektů, windowsáci s ikspéčkama zase pokřikují že je to naprosto zcela neefektivní a přebytečné, praví Linuxáci se oboum smějí, jelikož mají zapnuté pouze pluginy, jenž jsou k něčemu dobré, např. přepínání oken s náhledem po najetí do rohu, zprůhlednění aktuálního okna (pod méně jak 40% transparence) při najetí na nějaké spodní překrývané atp.
elcrys: Je rozdíl mezi přechodovými animacemi ve WP7, a naprosto zbytečnými efekty v Sense. Připomíná mi to stále tolik probírané akcelerované prsotředí v Linuxu, rádobylinuxáci s ubuntu všude pořvávají, jak je důležité mít gumová okénka a tunu dalších efektů, windowsáci s ikspéčkama zase pokřikují že je to naprosto zcela neefektivní a přebytečné, praví Linuxáci se oboum smějí, jelikož mají zapnuté pouze pluginy, jenž jsou k něčemu dobré, např. přepínání oken s náhledem po najetí do rohu, zprůhlednění aktuálního okna (pod méně jak 40% transparence) při najetí na nějaké spodní překrývané atp.