České rozložení pro standardní Sense 2.5 klávesnici

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Post Reply
Vita56
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, HTC Touch HD

Post by Vita56 »

V pondělí jsem objevil na XDA litevskou klávesnici od uživatele linuxis.
Navedl mě správným směrem a večer jsem vyrobil českou verzi. :-) Rozložení jsem přizpůsobil svým potřebám, skoro stejné používám na finger keyboard.
Rozložení se dá samozřejmě změnit v xml souborech. Případně i "popis" v png souborech. Pokud někdo doplní přídavný popis kláves v png souborech kvalitněji, budu rád. :-)
Přikládám zip se soubory. Instalace jednoduchá, soubory nakopírovat někam do HD2, a tam potom překopírovat Total Commanderem nebo Resco Explorerem do adresáře Windows (přepisují se soubory v ROM). Potom restart a máme novou klávesnici. Zálohu původních souborů není třeba dělat, jsou v rom. K odinstalování stačí smazat uvedené soubory a restart. Automaticky se obnoví původní soubory obsažené v ROM.
Klávesnice mi funguje jak na HD2, tak na HD. Mělo by to fungovat i na jiných zařízeních se Sense 2.5, jen bude třeba upravit png soubory.

Edit: Přidaná verze 0.2. Jsou přidané některé další symboly jako = na klávese (p), \ na klávese (m), další měny na klávese (f) a < > na klávesách (,) (.).
Taky jsem vytvořil verzi qwertz, je v souboru EzInput-CZ_Z_v0.2.zip.

Edit2: Verze 0.3. Varianta qwerty je beze změny, u varianty qwertz jsou přidané soubory pro češtinu, angličtinu a slovenštinu pro orientaci portrait a landscape - 0D05.KDB, 0D09.KBD, 0D1B.KBD a 0C05.KDB, 0C09.KBD, 0C1B.KBD.
Soubory je zapotřebí nakopírovat do adresáře /windows. Soubory s rozložením (xml) se oproti verzi 0.2 nemění. Potom soft reset a už by to mělo fungovat.
ScreenP_v2.jpeg
ScreenP_v2.jpeg (38.88 KiB) Viewed 3674 times
ScreenL_v2.jpeg
(47.67 KiB) Downloaded 3 times
Attachments
EzInput-CZ_v0.3.zip
(125.24 KiB) Downloaded 147 times
EzInput-CZ_Z_v0.3.zip
(145.73 KiB) Downloaded 179 times
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Post by Pistolník »

Jseš šikulíček, ale děláš už udělané. Jirkab na webu http://kyou.cz/forum/viewtopic.php?f=3&t=4&p=19#p19 už to nějakou dobu má.
Vita56
přispěvatel
přispěvatel

Post by Vita56 »

Neobjevil jsem to, škoda. :-( Ale stejně tam má jiné rozložení, než mně vyhovuje. :-) Takže to je další varianta. A myslím, že si určitě někdo jiný mezitím udělal i nějaké další. :-)
dada09
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by dada09 »

Díky za úpravu, dobrá práce. Tohle rozložení je docela sympatické a hlavně funguje. Po instalaci výše zmiňované úpravy mi, nevím proč, vždycky nenaběhl po restartu tel. a pomohl až HR.(zkoušel jsem to 2x a vždy stejný výsledek).
Nemohl bys ještě udělat verzi qwertz ?
Díky
RejPal
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Trabant

Post by RejPal »

No to máš z toho, že blbě čteš. Bod # 57. Navíc v bodu # 70 je to červeně napsané.
dada09
přispěvatel
přispěvatel

Post by dada09 »

Neboj, čtu dobře, ale uživateli se stejnou ROM jako mám já to jede.
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 2&start=15
Vita56
přispěvatel
přispěvatel

Post by Vita56 »

Přidaná nová verze v prvním příspěvku. Je i ve variantě QWERTZ. Užijte si to, pokud se to někomu líbí. :-)
RejPal
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Trabant

Post by RejPal »

Škoda, že jsi si důkladně neprostudoval ten odkaz co ti dal Pistolník. Vyvaroval by jsi se chyby při přemapování QWERTY->QWERTZ, která tam již je vyřešená. Bod 57.
Malá nápověda: zapni si XT9. Autora by to také nenapadlo, ale vyřešil to.
Vita56
přispěvatel
přispěvatel

Post by Vita56 »

Ale přečetl, jen už nebyl čas. Prostě to chce opravit další soubor, soubory, pokud bych to chtěl přehodit i v jiných jazycích. Co kdybys to, místo rejpání, třeba opravil? Je to jednoduché, když to máš nastudováno, ne? :-) Já XT9 nepoužívám, tak mi to nevadí. Nějak mi nedochází, k čemu je XT9 dobrá na plné qwerty klávesnici. Rozložení jsem si udělal pro sebe a tady to dávám všanc, spíše jako nápovědu, inspiraci. A qwertz verzi nepoužívám už vůbec... Ale až bude zase chvilka, vylepším to.
Mě mnohem víc zajímá, jak zkrátit čas, za který naskočí longpress (zelený) znak. Standardní doba je na mě moc dlouhá. Taky bych byl rád, kdyby klávesnice zavibrovala, až naskočí longpres znak. Tak jako to má fingerkeyb..
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Však je to Rejpal, ne? Má to v krvi :)
Vita56
přispěvatel
přispěvatel

Post by Vita56 »

Vytáhl jsem hex editor, a během 5 minut jsem to přepsal. Teď to testuju, ráno sem hodím verzi 0.3, která už bude v české T9 fungovat správně. Hodím tady i upravené soubory pro angličtinu a slovenštinu, kdyby někdo s tím mým rozložením chtěl psát v angličtině nebo slovenštině. Pro jiné jazyly se mi to nechce dělat, ať si to každý dohledá a udělá sám. :-)
dada09
přispěvatel
přispěvatel

Post by dada09 »

Nenech se tím Rejpáním otrávit :grin: . Je to tak jak jsi napsal. Prostě sis udělal úpravu klávesky pro sebe a dal jsi jí k disp. ostatním. Ať každý buď vyzkouší nebo nechá být. Mě víc vyhovuje qwertz rozložení a píšu bez XT9, takže mi ta Tvoje úprava vyhovuje. Na Topazu jsem používal Fingerkeyboard, ale na HD2 mi nějak nesedla do ruky, proto jsem rád, že se někdo pustil i do úprav EzInput.
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950

Post by robsol »

taky se přidávám s pochvalou. Je super, že jsou lidi co zkouší nové věci a ještě to dají do placu ostatním. Nenech se rozhodit kecáním ostatních když reálně stejně nic nepředvedou. Ještě jednou moc díky za super klávesnici. tak jsem si to nějak představoval i já.
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Pochvala a uznání :smt023 , skvělý kus práce přesto, že SMS píši bez háčků a čárek, ovšem , kontakt Borek Svata zní fakt blbě :tlem: - jo, nenech se trávit !
hmmm....koukám na fota.....jak se ti daří zobrazit baterii v % společně s časem, mám jedno, nebo druhé :-(
Edit : úprava funkční
edit 2: baterie+ čas, AHA....běžím na 6.5., tak proto.
Vita56
přispěvatel
přispěvatel

Post by Vita56 »

Díky za chválu, ale zase tolik toho jsem neudělal. :-) Ale když už jsem si s tím dal tu práci, tak snad to bude i někomu jinému vyhovovat. :-)
To: jacek - Ta baterie s časem je standardně ve WM 6.5.3. Používám romku s tímto operační systémem (viz podpis), kromě baterky a času v horní liště mi připadá subjektivně rychlejší a je touch friendly i na místech, kde není HTC Sense.
Jdu teď upravit první příspěvek s verzí 0.3. Verze qwerty se prakticky nezmění, ve verzi qwertz přibude pár upravených souborů navíc. Ty je třeba zase nakopírovat do adresáře /windows. Po soft resetu by měla chodit i verze qwertz s T9 v češtině, slovenštině nebo angličtině.
Xoanon
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by Xoanon »

Ahoj, poradíte mi, co dělám blbě? Soubory *.kdb mi nejdou zkopírovat - původní není možné smazat ani přepsat.
Dík
Post Reply

Return to “HTC HD2”