Navedl mě správným směrem a večer jsem vyrobil českou verzi.
Rozložení se dá samozřejmě změnit v xml souborech. Případně i "popis" v png souborech. Pokud někdo doplní přídavný popis kláves v png souborech kvalitněji, budu rád.
Přikládám zip se soubory. Instalace jednoduchá, soubory nakopírovat někam do HD2, a tam potom překopírovat Total Commanderem nebo Resco Explorerem do adresáře Windows (přepisují se soubory v ROM). Potom restart a máme novou klávesnici. Zálohu původních souborů není třeba dělat, jsou v rom. K odinstalování stačí smazat uvedené soubory a restart. Automaticky se obnoví původní soubory obsažené v ROM.
Klávesnice mi funguje jak na HD2, tak na HD. Mělo by to fungovat i na jiných zařízeních se Sense 2.5, jen bude třeba upravit png soubory.
Edit: Přidaná verze 0.2. Jsou přidané některé další symboly jako = na klávese (p), \ na klávese (m), další měny na klávese (f) a < > na klávesách (,) (.).
Taky jsem vytvořil verzi qwertz, je v souboru EzInput-CZ_Z_v0.2.zip.
Edit2: Verze 0.3. Varianta qwerty je beze změny, u varianty qwertz jsou přidané soubory pro češtinu, angličtinu a slovenštinu pro orientaci portrait a landscape - 0D05.KDB, 0D09.KBD, 0D1B.KBD a 0C05.KDB, 0C09.KBD, 0C1B.KBD.
Soubory je zapotřebí nakopírovat do adresáře /windows. Soubory s rozložením (xml) se oproti verzi 0.2 nemění. Potom soft reset a už by to mělo fungovat.