Minulý týden jsem v neděli nainstaloval IGO 8.3 (přiznám se, že zatím moje vlastní překopávka). Po týdnu testování zatím docela spokojenost (zatím pouze pěšky). GPS jsem propojil přímo z programu IGO 8.3 (nastavení GPS - ta ikonka anténky). Připojení jsem provedl manuálně - podíval jsem se na jakém portu v telefonu GPS visí a potom jsem si na něj v programu IGO dokrokoval

. Extra data si stahuji přes internet - piřpojím k ActiveSync a v telefonu (obecné, GPS, XTRA) stisknu tlačítko stáhnout data. Musím říci, že se to, alespoň podle mého pocitu, chytá pomaleji než externí BT GPS se SirfStar III, ale jde to. Vzpomínám si, že různí kolegové na fóru uvedli pěkné návody na překlápění displeje těšil jsem se, že je využiji, ale on ten IGO 8.3 má v sobě možnost dát displej na ležato jedním či druhým směrem přímo zabudovanou.
Jediný problém, který jsem zaznamenal byl, že, když se mi začal blížit konec XTRA dat (zbývaly ještě dva dny) IGO8 se pokusil stáhnout si data nová z internetu, přestože to mám v mobilu zakázané (mám nastavené manuální stahování XTRA dat). Chvíli jsem si s tím lámal hlavu, protože chci XTRA data využívat kvůli rychlejšímu zachycení družic a zřejmě i přesnější navigaci, takže jejich vypnutí pro mne nepřicházelo v úvahu. Nakonec jsem to vyřešil fintou - v internetových připojeních (standardně je tam O2, pokud má někdo T-Mobile, jako já může tam mít i T-mobile). Najel jsem na Nastavení telefonu -Pokročilé nastavení - Připojení a tam jsem si založil nové "fake" připojení. Nazval jsem ho "GPS" a vyplnil do něj nesmysly. Nesmím pouze zapomenout před startem IGO přepnout profil připojení z automatický na svůj "GPS". Mobil se potom pokusí připojit, ale samozřejmě se nepřipojí, zahlásí chybu a je vyhráno

.
Příští týden zkusím navigaci naostro v autě (po známé trase) - tak uvidíme. Pokud to půjde, možná si IGO zkusím koupit origoš....