Integrovaná GPS

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
stump
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pon říj 12, 2009 20:50
Zařízení: SE W810i
Bydliště: Brno

Integrovaná GPS

Příspěvek od stump » čtv říj 29, 2009 22:14

Tak Garmin už běží... chyba byla ve mě :wink:
Baterku ale žere pěkně koukám

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Integrovaná GPS

Příspěvek od danri » sob říj 31, 2009 16:51

Pro všechny geocachery na geocaching.com konečně přidali Omnii Pro do seznamu zařízení. Takže si jí můžete přidat do svého profilu (ale praktický význam to stejně nejspíš nemá, vy kdo kešky nehledáte tak tuto zprávu klidně ignorujte) :smile: http://www.geocaching.com/reviews/gps_s ... -pro-b7610" onclick="window.open(this.href);return false;

ufounek
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte lis 03, 2009 17:24
Zařízení: HTC Kaiser

Integrovaná GPS

Příspěvek od ufounek » úte lis 03, 2009 17:26

Jak je na tom tedy B7610 se statickou navigaci (geocaching)?
Mohl by nekdo porovnat citlivost (subjektivne) vuci nejakemu jinemu zarizeni? (nejlepe HTC TP2, ci HTC Kaiser)

Dekuji :)

Medy
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát říj 09, 2009 9:13
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od Medy » čtv lis 05, 2009 12:54

Funguje někomu IGO 8.3.4 102680 naležato v odpovídajícím rozlišení? Už jsem zkoušel všechno možný nastavení, ale naležato 800x480 to prostě nerozběham. Bud se program spusti mensi nebo naopak je roztaženej že vidim jenom horní levou čtvrtinu. Pokud to někomu běží moh by sem dát komplet výpis souboru sys.txt?

ANDPavel
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pát bře 05, 2010 21:26
Zařízení: Samsung B7610 Omnia Pro

Integrovaná GPS

Příspěvek od ANDPavel » pát bře 05, 2010 22:24

Potřebuji poradit jak zprovoznit tu pojebanou GPSKU nastavil jsem vše jak je tu psáno i v iGU a pořád mi to píše GPS zařízení nenalezeno.pomooooooc!!!přijde mi jak kdybych v tom telefonu tu interní GPS vůbec neměl...:)

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od HADES » sob bře 06, 2010 15:10

co, jak a kde jsi nastavil? konkrétní a podrobné informace prosím

Kyky
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát led 08, 2010 22:00
Zařízení: Omnia Pro

Integrovaná GPS

Příspěvek od Kyky » pon bře 08, 2010 21:13

Taqk jsem se konečně popral s GPSkou a TomTom běhá i bez GPSGate. Pokud by se někomu hodil postup tak níže doufám vyčerpávající informace:

TomTom
verze: 7.917 (9186)
GPS: Jiný NEMA GPS spříjímač
Baud rate: 4800
Port: COM 4

PDA
ROM: B7610NXXIL2
CSC: B7610NBWIL2
Phone: B7610XXIL1
Eboot: B7610NXXIL2

Nastavení GPS
SW port: COM 4
Baud rate: 4800
Spravovat zařízení automaticky: ANO
HW port: COM 9
XTRA: Zapnuté (ale nemá to na funkčnost vliv)

Úprava registrů
Je nutné změnit v registrech následující klíče:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\InputBufferSize: změnit hodnotu z 4096 na 512
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\OutputBufferSize: szměnit hodnotu z 4096 na 512
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\Samsung GPS Hardware\SleepOnNoData: změnit hodnotu ze 100 na 0
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Multiplexer\MaxBufferSize: změnit hodnotu z 16384 na 1024

Jinak iGO v pohodě běhá i bez úpravy registrů (s ní taky) verzi tam mám 8.3.4.117940. Snad to někomu pomůže.

Navigování zdar, s vestavěnou GPS zvlášť! :tlem:

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Integrovaná GPS

Příspěvek od _Ja » pát bře 12, 2010 21:13

iGO 8.3. naležato. Takto mám já nastavený hodnoty v SYS.txt a maká bezvadně.
[interface]
resolution_dir="400_240"
screen_x=800
screen_y=480

skin="ui_igo8"

[rawdisplay]
screen_x=800
screen_y=480
class="landscape"

Neptejte se proč je resolution_dir="400_240", ale musí tak zůstat, jinak to nejelo. :tlem:

rad3g
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: sob bře 13, 2010 8:44
Zařízení: Samsung OmniaPro

Integrovaná GPS

Příspěvek od rad3g » sob bře 13, 2010 9:00

Potvrzuji funkčnost TomTomu bez GpsGate viz. příspěvek od Kykyho.
Možná jsem si to malinko usnadnil a provedl jsem jen úpravu registrů. Všechny ostatní nastavení jsem ponechal a v TT nastavil COM port na 7. (Což je default nastavení ve většině ROMek) Po změně v registrech funguje bez problémů i MobileMaps 2009.
Díky Kykymu :-)

Uživatelský avatar
by PeITeeR
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: pát pro 04, 2009 15:28
Zařízení: DesireS
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od by PeITeeR » sob bře 13, 2010 15:29

Snazim se kamosi zprovoznit igo uz asi tak tri hodky ,navi jsem zprovoznil defakto hned,ale gps nefunguje ani za bramburky,zkousim vsemozne i nemozne a nic,normlane na to se*u uz,vzdavam to :-D

Jak bylo relativne lehky postelovat to na me predesle Xperii resp momentalnim HD2 tak tohle mi urvalo hlavu :-)

(krom toho ze tahle radoby omnia "PRO" je fakt strasnej telefon :smt021 )

edit:tak uz se zadarilo v igo port 2/4800 ,nastaveni gps v mobilu 2/9/9600

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Integrovaná GPS

Příspěvek od Svestka » sob bře 13, 2010 16:17

No já nevím ale bez nastavování čehokoli mi iGo našlo gps hned po instalaci.

Jara
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob bře 13, 2010 22:08
Zařízení: Samsung B7610 Omnia Pro

Integrovaná GPS

Příspěvek od Jara » sob bře 20, 2010 22:25

Minulý týden jsem v neděli nainstaloval IGO 8.3 (přiznám se, že zatím moje vlastní překopávka). Po týdnu testování zatím docela spokojenost (zatím pouze pěšky). GPS jsem propojil přímo z programu IGO 8.3 (nastavení GPS - ta ikonka anténky). Připojení jsem provedl manuálně - podíval jsem se na jakém portu v telefonu GPS visí a potom jsem si na něj v programu IGO dokrokoval :grin: . Extra data si stahuji přes internet - piřpojím k ActiveSync a v telefonu (obecné, GPS, XTRA) stisknu tlačítko stáhnout data. Musím říci, že se to, alespoň podle mého pocitu, chytá pomaleji než externí BT GPS se SirfStar III, ale jde to. Vzpomínám si, že různí kolegové na fóru uvedli pěkné návody na překlápění displeje těšil jsem se, že je využiji, ale on ten IGO 8.3 má v sobě možnost dát displej na ležato jedním či druhým směrem přímo zabudovanou.
Jediný problém, který jsem zaznamenal byl, že, když se mi začal blížit konec XTRA dat (zbývaly ještě dva dny) IGO8 se pokusil stáhnout si data nová z internetu, přestože to mám v mobilu zakázané (mám nastavené manuální stahování XTRA dat). Chvíli jsem si s tím lámal hlavu, protože chci XTRA data využívat kvůli rychlejšímu zachycení družic a zřejmě i přesnější navigaci, takže jejich vypnutí pro mne nepřicházelo v úvahu. Nakonec jsem to vyřešil fintou - v internetových připojeních (standardně je tam O2, pokud má někdo T-Mobile, jako já může tam mít i T-mobile). Najel jsem na Nastavení telefonu -Pokročilé nastavení - Připojení a tam jsem si založil nové "fake" připojení. Nazval jsem ho "GPS" a vyplnil do něj nesmysly. Nesmím pouze zapomenout před startem IGO přepnout profil připojení z automatický na svůj "GPS". Mobil se potom pokusí připojit, ale samozřejmě se nepřipojí, zahlásí chybu a je vyhráno :P .
Příští týden zkusím navigaci naostro v autě (po známé trase) - tak uvidíme. Pokud to půjde, možná si IGO zkusím koupit origoš.... :wink:

rohlík
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned bře 21, 2010 17:30
Zařízení: OMNIA Pro b7610 / WM6.5CZ

Integrovaná GPS

Příspěvek od rohlík » ned bře 28, 2010 23:00

TRIK s IGO8 aby měl zobrazení na ležato !

1. V IGO8 > nastavení > zařizení > orientace zobrazení > zaškrtnout uživatelské nastavení ( mělo by být defaultně )
2. Vypněte IGO8
3. Vysuňte klavesnici (zobrazení se otočí na ležato )
4. Spusťte IGO8 ( spustí se na ležato )
5. Zasuňte klavesnici ( display se vypne )
6. Zapněte display pomocí bočního tlačítka zamknutí telefonu
8. HOTOVO :) :) :)

Medy
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: pát říj 09, 2009 9:13
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od Medy » stř bře 31, 2010 14:06

No tak s timhle trikem jsi me dostal...ani uz nechci radsi vzpominat kolikrat jsem upravoval sys.txt a zkousel vsechno mozny, abych to rozbehal. Tohle funguje super...dik

Soukynek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: stř led 20, 2010 17:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od Soukynek » sob dub 03, 2010 21:44

Ahoj - jen všem - na jedněch stránkách - nechcu jmenovat , jsem zrovna dneska našel IGO 8.3.4 přímo pro omnii 2 - a jediný co jsem udělal bylo nakopírování na kartu. a ve složce spustil exe soubor. IGO nabehlo - naležato hned našlo GPS a na balkoně během nějakých 30 vteřin našlo polohu.

rohlík
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned bře 21, 2010 17:30
Zařízení: OMNIA Pro b7610 / WM6.5CZ

Integrovaná GPS

Příspěvek od rohlík » sob dub 03, 2010 21:46

Medy: sys.txt musíš upravit ve složce /program files/IGO8 a přidej tam jen:

[rawdisplay]
screen_x=800
screen_y=480
class="landscape"

kylián73
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: ned lis 08, 2009 10:38
Zařízení: SAMSUNG B7610 OMNIA PRO

Integrovaná GPS

Příspěvek od kylián73 » stř dub 14, 2010 18:24

zkoušel jsem používat IGO naležato, ale rád bych si to vrátil na stojáka, ale prostě mi to nejde, vyzkoušel jsem různé varianty, ale pořád nic.

momentálně to mám naležato s těmito hodnotami:

[project]
name="igo8_pda"

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
resolution_dir="400_240"
screen_x=800
screen_y=480

skin="ui_igo8"

[rawdisplay]
screen_x=800
screen_y=480
class="landscape"

pls, jak to mám dát na stojáka?

barki82
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: čtv led 14, 2010 8:11
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610
Bydliště: Bratislava, Slovakia

Integrovaná GPS

Příspěvek od barki82 » čtv dub 15, 2010 7:30

kylián73 píše:zkoušel jsem používat IGO naležato, ale rád bych si to vrátil na stojáka
Spravil som kolekciu sys suborov pre rezimy na lezato, na lezato s konektormi vpravo a na stojaka, stiahni si ich tu http://www.megaupload.com/?d=3FDDTOG2

kylián73
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: ned lis 08, 2009 10:38
Zařízení: SAMSUNG B7610 OMNIA PRO

Integrovaná GPS

Příspěvek od kylián73 » čtv dub 15, 2010 15:44

suprovní, díky!

inditarod
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř dub 28, 2010 20:07
Zařízení: Samsung B7610 OmniaPro

Integrovaná GPS

Příspěvek od inditarod » pát čer 18, 2010 20:05

HELP !!! ...
Mám Omnia 7610B Pro a iGO Primo. Bohužel mi nedokáže najít vůbec satelity. :cry: Mám nastaven Port 7, hadware port 9 a rychlost 4800, v syt.txt aplikace nastaven port 7 a 57600 baud (jak jsem se dočetl v jiných diskuzích)....a NIC... :cry:

DÍKY MOC ZA POMOC..... :oops:

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 33 hostů