GPRS žrout kreditu a Wi-Fi

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond2 (rady, tweaky, návody...)
Post Reply
McDan
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond2

Post by McDan »

Dobrý den,

Včera jsem si zakoupil 2 měsíce používaný HTC Touch Diamond2. Když jsem ho dostal do ruky, bylo na něm přednastaveno tovární nastavení, tudíž software byl jako nový. Po vložení SIM karty běželo vše v pořádku, vyzkoušel jsem si aplikace, apod. Večer jdu spát a najednou na mobilu vidím nějakou divnou ikonku, kterou jsem tam ještě neviděl. Myslím, že to bylo takové "E" co obvykle značí GPRS. Kliknu na to a vidím, doba připojení skoro 3 minuty. Tak se podívám zda jde internet a šel. Tak jsem to nějak rychle vypl, aby mi to nevzalo všechen kredit. Potom jsem se připojil na Wi-Fi a internet taky šel a potom jsem ho opět vypl, zamknul mobil a šel spát.
Ráno se probudím a přišla mi SMS od T-mobile, že mi byly zablokovány všechny služby z důvodů nízkého kreditu. Tak vytočím *101# a z 200 korunového kreditu jsem byl v -800 Kč. To je k nas***í, nemyslíte? :mad:
O chvilku později jsem zjistil, že pokaždé když "zamču" mobil horním tlačítkem nad displejem, tak zhruba za 5 sekund vyskočí 2 okna. Jako první se zobrazí:

Wi-Fi
Nelze navázat připojení
Volané: Volaný modem se odpojil. Chcete-li zkontrolovat nastavení připojení a v případě
potřeby změnit, klepněte na položku Nastavení.

a jako druhé okno:

GPRS
Při připojení ke službě GPRS v zaregistrované domácí síti došlo k potížím.

Z toho vyplívá, že se mi mobil pořád snaží někam připojit. Ale Wi-Fi mám ručně vyplé tak proč? A na GPRS jsem ani nenarazil a nikde jsem ho nenašel. Proto Vás všechny znalce prosím o radu jak to vyřešit.

Děkuji za každou radu,
McDan
sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: OII

Post by sh.a.rk »

To hlasenie je myslim v poriadku. Prednostne sa op. system snazi pripojit cez wifi a ked ho niet tak sa pripaja cez gprs. Skontroluj si nainstalovane aplikacie v telefone ci tam nemas nastavene nejake pravidelne aktualizacie (mail, sync, RSS atd) pripadne si nainstaluj aplikaciu typu NoData ktore ti zakazu datove pripojenie cez gprs.
McDan
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond2

Post by McDan »

Jj, to aplikaci už mám a zakázal jsem všechny sítě co tam byly. Prostě jsem je dal na DISABLE, snad je to tak dobře. Jen mi blbne pořád nějak Wi-Fi. Normálně se na naši domácí Wi-Fi připojím, ale když jdu třeba do prohlížeče, tak žádná stránka nenačte :(

-- doplnění předchozího příspěvku (úte bře 23, 2010 17:39) --

Problém vyřešen ;)
dedavena
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC Diamond2

Post by dedavena »

Ano, taky jsem to zažil. Připojil jsem se sice vědomě k internetu a společnost T-Mobile mi ubírala z kreditu až do
-540,-Kč. A to za cca 15min. Na můj dotaz, proč, mi odpověděli, že prý aby se mi nepřerušilo surfování.
Takže pozor pozor pozor na T-Mobile. Jejich jednání se mi vůbec nelíbí.
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Tohle bych vůbec neřešil, to je u všech operátorů stejné..
Napíšou ti, že si z jejich WAPu můžeš stáhnout obrázek "zdarma", ale že za připojení ti naúčtují 50 kč, už nenapíší..
Jojo,v době černobílých mobilů sem se takhle nesčetněkrát dostal se svým kreditem do mínusu :-(
Bohužel několikrát i s komunikátorem, než jsem našel Modaco NoData !
jiri.k
nováček
nováček
Zařízení: HTC

Post by jiri.k »

Zdravím všechny.
Prosím o radu: dostal jsem htc touchpro2 a protože nevyužívám žádná připojení, rád bych je zakázal tím prográmkem NoData. Jebže nevím jak, stáhl jsem ho - jsou to 2 soubory s příponou .OOO a OO1 a přetáhl jsem je přes USB do htc, ale nevím, jak se to instaluje, v htc je vůbec nevidím.
Nevíte někdo jak na to?
Díky za radu
Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by Tonda512 »

Napis si do googlu nodata.cab a stahni si klasicky instalacni soubor a je po problemu.
junglist
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC EVO 3D

Post by junglist »

tusim, ze jiri.k nema tuseni co to vlastne CAB a jeho instalace je, ale na to prijde :)

Me napada otazka, jestli neznate nejakou alternativu Modaco, kde bych po disablu pripojeni nemusel delat softreset. Vcera jsem potreboval neco najit na netu, tak jsem GPRS povolil, nasel, disabloval a pak dneska cumim ze telefon si vesele brouzda sam od sebe az do doby, nez jsem softreset provedl, takze i na to pozor :)
baron
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Cruise

Post by baron »

Jako alternativu můžeš vyzkoušet Data Controller , ale nevím, jestli je po změně třeba provést softreset.
romčo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B

Post by romčo »

Mám na svojom HTC Touch Pro2 zrušené všetky automatické aktualizácie (mail, Facebook, Twitter, počasie, Google Maps...) a zistil som, že sa mi samovoľne pripája na net. Keď telefón reštartujem, už pri načítaní Sense sa začne pripájať a ja vážne netuším prečo. Nechcem používať Modaco NoData. Jednoducho sa chcem pripájať, ale manuálne, teda keď to budem chcieť. Našťastie mám 1 GB na mesiac, ale aj tak ma to trocha znervózňuje, keď neviem, prečo sa pripája.
RenoR
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Touch Diamond2

Post by RenoR »

Stahni si treba SPB Wireless monitor a ten ti ukaze aplikace, ktere se ti pripojujou a kolik dat stahnou.
romčo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B

Post by romčo »

Problém s samovoľným pripojením som včera vyriešil. Išlo o to, že som mal kontakty prepojené s Facebookom. Aj keď mi nie je jasné, prečo sa pripájal, keď som nemal nastavené automatické aktualizácie.
V Kontaktoch, položka Updates and Events som si nevyplnil link na Facebook a tak sa nepripája.
Takže asi tak.
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond2”