GPRS žrout kreditu a Wi-Fi
Dobrý den,
Včera jsem si zakoupil 2 měsíce používaný HTC Touch Diamond2. Když jsem ho dostal do ruky, bylo na něm přednastaveno tovární nastavení, tudíž software byl jako nový. Po vložení SIM karty běželo vše v pořádku, vyzkoušel jsem si aplikace, apod. Večer jdu spát a najednou na mobilu vidím nějakou divnou ikonku, kterou jsem tam ještě neviděl. Myslím, že to bylo takové "E" co obvykle značí GPRS. Kliknu na to a vidím, doba připojení skoro 3 minuty. Tak se podívám zda jde internet a šel. Tak jsem to nějak rychle vypl, aby mi to nevzalo všechen kredit. Potom jsem se připojil na Wi-Fi a internet taky šel a potom jsem ho opět vypl, zamknul mobil a šel spát.
Ráno se probudím a přišla mi SMS od T-mobile, že mi byly zablokovány všechny služby z důvodů nízkého kreditu. Tak vytočím *101# a z 200 korunového kreditu jsem byl v -800 Kč. To je k nas***í, nemyslíte? :mad:
O chvilku později jsem zjistil, že pokaždé když "zamču" mobil horním tlačítkem nad displejem, tak zhruba za 5 sekund vyskočí 2 okna. Jako první se zobrazí:
Wi-Fi
Nelze navázat připojení
Volané: Volaný modem se odpojil. Chcete-li zkontrolovat nastavení připojení a v případě
potřeby změnit, klepněte na položku Nastavení.
a jako druhé okno:
GPRS
Při připojení ke službě GPRS v zaregistrované domácí síti došlo k potížím.
Z toho vyplívá, že se mi mobil pořád snaží někam připojit. Ale Wi-Fi mám ručně vyplé tak proč? A na GPRS jsem ani nenarazil a nikde jsem ho nenašel. Proto Vás všechny znalce prosím o radu jak to vyřešit.
Děkuji za každou radu,
McDan
Včera jsem si zakoupil 2 měsíce používaný HTC Touch Diamond2. Když jsem ho dostal do ruky, bylo na něm přednastaveno tovární nastavení, tudíž software byl jako nový. Po vložení SIM karty běželo vše v pořádku, vyzkoušel jsem si aplikace, apod. Večer jdu spát a najednou na mobilu vidím nějakou divnou ikonku, kterou jsem tam ještě neviděl. Myslím, že to bylo takové "E" co obvykle značí GPRS. Kliknu na to a vidím, doba připojení skoro 3 minuty. Tak se podívám zda jde internet a šel. Tak jsem to nějak rychle vypl, aby mi to nevzalo všechen kredit. Potom jsem se připojil na Wi-Fi a internet taky šel a potom jsem ho opět vypl, zamknul mobil a šel spát.
Ráno se probudím a přišla mi SMS od T-mobile, že mi byly zablokovány všechny služby z důvodů nízkého kreditu. Tak vytočím *101# a z 200 korunového kreditu jsem byl v -800 Kč. To je k nas***í, nemyslíte? :mad:
O chvilku později jsem zjistil, že pokaždé když "zamču" mobil horním tlačítkem nad displejem, tak zhruba za 5 sekund vyskočí 2 okna. Jako první se zobrazí:
Wi-Fi
Nelze navázat připojení
Volané: Volaný modem se odpojil. Chcete-li zkontrolovat nastavení připojení a v případě
potřeby změnit, klepněte na položku Nastavení.
a jako druhé okno:
GPRS
Při připojení ke službě GPRS v zaregistrované domácí síti došlo k potížím.
Z toho vyplívá, že se mi mobil pořád snaží někam připojit. Ale Wi-Fi mám ručně vyplé tak proč? A na GPRS jsem ani nenarazil a nikde jsem ho nenašel. Proto Vás všechny znalce prosím o radu jak to vyřešit.
Děkuji za každou radu,
McDan
To hlasenie je myslim v poriadku. Prednostne sa op. system snazi pripojit cez wifi a ked ho niet tak sa pripaja cez gprs. Skontroluj si nainstalovane aplikacie v telefone ci tam nemas nastavene nejake pravidelne aktualizacie (mail, sync, RSS atd) pripadne si nainstaluj aplikaciu typu NoData ktore ti zakazu datove pripojenie cez gprs.
Jj, to aplikaci už mám a zakázal jsem všechny sítě co tam byly. Prostě jsem je dal na DISABLE, snad je to tak dobře. Jen mi blbne pořád nějak Wi-Fi. Normálně se na naši domácí Wi-Fi připojím, ale když jdu třeba do prohlížeče, tak žádná stránka nenačte :(
-- doplnění předchozího příspěvku (úte bře 23, 2010 17:39) --
Problém vyřešen ;)
-- doplnění předchozího příspěvku (úte bře 23, 2010 17:39) --
Problém vyřešen ;)
Ano, taky jsem to zažil. Připojil jsem se sice vědomě k internetu a společnost T-Mobile mi ubírala z kreditu až do
-540,-Kč. A to za cca 15min. Na můj dotaz, proč, mi odpověděli, že prý aby se mi nepřerušilo surfování.
Takže pozor pozor pozor na T-Mobile. Jejich jednání se mi vůbec nelíbí.
-540,-Kč. A to za cca 15min. Na můj dotaz, proč, mi odpověděli, že prý aby se mi nepřerušilo surfování.
Takže pozor pozor pozor na T-Mobile. Jejich jednání se mi vůbec nelíbí.
-
Daidalos
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi4
Tohle bych vůbec neřešil, to je u všech operátorů stejné..
Napíšou ti, že si z jejich WAPu můžeš stáhnout obrázek "zdarma", ale že za připojení ti naúčtují 50 kč, už nenapíší..
Jojo,v době černobílých mobilů sem se takhle nesčetněkrát dostal se svým kreditem do mínusu
Bohužel několikrát i s komunikátorem, než jsem našel Modaco NoData !
Napíšou ti, že si z jejich WAPu můžeš stáhnout obrázek "zdarma", ale že za připojení ti naúčtují 50 kč, už nenapíší..
Jojo,v době černobílých mobilů sem se takhle nesčetněkrát dostal se svým kreditem do mínusu
Bohužel několikrát i s komunikátorem, než jsem našel Modaco NoData !
Zdravím všechny.
Prosím o radu: dostal jsem htc touchpro2 a protože nevyužívám žádná připojení, rád bych je zakázal tím prográmkem NoData. Jebže nevím jak, stáhl jsem ho - jsou to 2 soubory s příponou .OOO a OO1 a přetáhl jsem je přes USB do htc, ale nevím, jak se to instaluje, v htc je vůbec nevidím.
Nevíte někdo jak na to?
Díky za radu
Prosím o radu: dostal jsem htc touchpro2 a protože nevyužívám žádná připojení, rád bych je zakázal tím prográmkem NoData. Jebže nevím jak, stáhl jsem ho - jsou to 2 soubory s příponou .OOO a OO1 a přetáhl jsem je přes USB do htc, ale nevím, jak se to instaluje, v htc je vůbec nevidím.
Nevíte někdo jak na to?
Díky za radu
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6S Plus
Napis si do googlu nodata.cab a stahni si klasicky instalacni soubor a je po problemu.
tusim, ze jiri.k nema tuseni co to vlastne CAB a jeho instalace je, ale na to prijde 
Me napada otazka, jestli neznate nejakou alternativu Modaco, kde bych po disablu pripojeni nemusel delat softreset. Vcera jsem potreboval neco najit na netu, tak jsem GPRS povolil, nasel, disabloval a pak dneska cumim ze telefon si vesele brouzda sam od sebe az do doby, nez jsem softreset provedl, takze i na to pozor
Me napada otazka, jestli neznate nejakou alternativu Modaco, kde bych po disablu pripojeni nemusel delat softreset. Vcera jsem potreboval neco najit na netu, tak jsem GPRS povolil, nasel, disabloval a pak dneska cumim ze telefon si vesele brouzda sam od sebe az do doby, nez jsem softreset provedl, takze i na to pozor
-
baron
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch Cruise
Jako alternativu můžeš vyzkoušet Data Controller , ale nevím, jestli je po změně třeba provést softreset.
-
romčo
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B
Mám na svojom HTC Touch Pro2 zrušené všetky automatické aktualizácie (mail, Facebook, Twitter, počasie, Google Maps...) a zistil som, že sa mi samovoľne pripája na net. Keď telefón reštartujem, už pri načítaní Sense sa začne pripájať a ja vážne netuším prečo. Nechcem používať Modaco NoData. Jednoducho sa chcem pripájať, ale manuálne, teda keď to budem chcieť. Našťastie mám 1 GB na mesiac, ale aj tak ma to trocha znervózňuje, keď neviem, prečo sa pripája.
Stahni si treba SPB Wireless monitor a ten ti ukaze aplikace, ktere se ti pripojujou a kolik dat stahnou.
-
romčo
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B
Problém s samovoľným pripojením som včera vyriešil. Išlo o to, že som mal kontakty prepojené s Facebookom. Aj keď mi nie je jasné, prečo sa pripájal, keď som nemal nastavené automatické aktualizácie.
V Kontaktoch, položka Updates and Events som si nevyplnil link na Facebook a tak sa nepripája.
Takže asi tak.
V Kontaktoch, položka Updates and Events som si nevyplnil link na Facebook a tak sa nepripája.
Takže asi tak.