V Android Marketu jsem pátral po nějakém widgetu, který mi na některé ze záložek hlavní obrazovky zobrazí nadcházející události z kalendáře v trochu podrobnějším pohledu a hlavně s rozpisem na další dny. V HTC Legend je v základu celá řada widgetů, které jsou velice užitečné, ale zrovna výchozí panel kalendáře mi příliš nevyhovoval. Na dotaz "
calendar widget" jsem v Marketu obdržel celou řadu widgetů, ze kterých jsem pak otestoval několik s nejlepším hodnocením. Jako vítěze jsem zvolil widget s názvem
Android Agenda, který mé požadavky přesně splňuje.
Po nainstalování se mezi widgety objeví několik různých variací Android Agendy, ze kterých si jednoduše vyberete požadovaný rozměr (vyjádřený v počtu obsazených políček na ploše). Výhodou tohoto widgetu je vcelku podrobné nastavení a možnost načítání dat z několika kalendářů najednou. Widget je freeware a na HTC Legend jsem s ním maximálně spokojený. Další informace o tomto widgetu naleznete na
oficiálních stránkách. Jestliže jste si oblíbili nějaký jiný widget kalendáře, můžete se o svůj tip podělit v komentářích.