Windows Mobile 7 "Photon": Vývojová verze z roku 2006

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na Xda-developers se objevilo několik screenshotů z údajné vývojové verze operačního systému Windows Mobile 7 s kódovým názvem Photon z roku 2006. Při bližším pohledu na obrázky se nemohu ubránit dojmu, že to jsou jen o něco více přeskinované Windows Mobile 6.x a ve výsledku jsem tedy rád, že se Microsoft vydal úplně novou cestou a Windows Phone 7 Series postavil na úplně novém základu Windows CE 6.0. Docela by mě zajímalo, jak moc pozitivní by byly reakce v případě, že by Microsoft v Barceloně představil "něco", co by vycházelo z těchto konceptů. Screenshoty mimochodem zveřejnil Cotulla, který je na Xda-developers velice respektovaný, takže nejde o žádný podvrh, ale o skutečnou podobu několik let staré vývojové verze systému.

obrázek

Windows Mobile 7 Photon na HTC Universal (takže tahle fotografie nebyla podvrh)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tWV436jfvp0[/youtube]
Dejw
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Sll

Post by Dejw »

No, na to, že je to verze z roku 2006, tak musím říct, že je to hondě slušné ...to se iPhone teprve rozjížděl ...rozjet to tehdy Microsoft s tímhle, myslím, že by od nás všech sklidil pochvalu! ...myslím, že je hloupost porovnávat 2006 s 2010. ...a taky bych opět rád zopakoval mou spekulaci, že se Microsort rozhohl zastavit vývoj WM7 a tak cirka před rokem a půl rozjel vývoj MP7 ...čili Zune OS.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Prvně screenshoty, teď video, později i SYS/XIP?

Tohle se mi líbí mnohem víc než WM6.5 i WP7, ale zase jsem rád za zresetování vývoje, přeci jenom co verze to pomalejší systém (krom 6>6.1, tam došlo ke značnému zrychlení)
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Je pravda, že WM 6.5 byly pouze narychlo ušitou grafickou nadstavbou, ale pochybuji, že by stejnou cestou nabalování pokračovali i u Photonu, pokud by vyšel. Proto si myslím, že by takovéto odlehčenější a konzervativnější GUI běhalo mnohem rychleji, než graficky "brilantní" Metro u WP 7. Pokud bych mohl volit, tak bych jednoznačně šel do něčeho ve stylu původního Photonu.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Jiří Hrma wrote:Při bližším pohledu na obrázky se nemohu ubránit dojmu, že to jsou jen o něco více přeskinované Windows Mobile 6.x a ve výsledku jsem tedy rád, že se Microsoft vydal úplně novou cestou
Jak tohle muze prohlasit fanousek Windows Mobile a jeste redaktor serveru puvodne zabivajici se jen WM to fakt nechapu :???:
Jinak co se tyce GUI tak to vypadalo opravdu dobre (nechapu, proc ho nevypustili misto tech otresnych sracek jmenem WM6.5), vypada to, ze konecne preskinovali zakladni control-prvky jako tlacitka atd. Stacilo akorat vyresit nejake drobnosti jako zbytecne male ikonky v nabidce start, ktere se dali jeste zvetsit, dale velikost nastavitelnych polozek by mela byt vetsi aspon 2x, pak ty ukazatele signalu prece jen hodit navrch (tzn. drobinek zvetsit horni listu), ale jinak to, z meho pohledu, pusobi VELMI dobre. Samozrejme pocitam, ze by to bylo postaveno na novem WinCE 6.0 :wink: Mno nic z toho samozrejme nebude, ale na to jsem si uz zvykl, ze v dnesni dobe nemohu cekat neco aspon lehce podprumerneho. Dnes uz muzu dostat za sve penize JEN prvotridni odpad :cry: PS: Jediny Android to jeste zachranuje, ale nemyslim, ze mu to vydrzi nejak dlouho, nakonec podlehne tlaku a z primerene velkych barevnych ikon se stanou obrovske monochromaticke primitivni ikony vybrane z pisma Wingdings z Windows 3.11 a vubec ze vseho dobreho, co bylo, se stane tohle:
ImageImage
Apple tomu rika pokrok a vidim, ze lidi souhlasi (viz. Jirka)... Mno co rict na zaver... asi nema smysl nic rikat na zaver...
Tubuss
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG OO, HTC Kaiser

Post by Tubuss »

Škoda přeškoda, tohle mohlo být parádní místo těch iomalovánek co představili :( připomíná mi to můj kdysi oblíbený fallout. 1-2 super, původně chystaný Van Buren taky a nakonec pecka a bethesďácké omalovánky které z toho udělali něco jiného živícího se na slávě předchozích :)
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Prosimvás, nikdo z vás a dovolím si říct ani Jirka neví jak to nakonec s Windows phone bude. Byl představen pouze grafický kabát a to pouze jedné verze WP7 která bude k dispozci (i když je možné že se samotné verze mezi sebou lišit graficky nebudou) takže dělat závěry teď a říkat jak všechno microsoft posral a jak to bude naprd za 5 let by si dle mého teď nemohl dovolit sebelepší prognózista. Nechte to uležet a čekejte na další zprávy jinak se tady bude pořád dokola ve 3 nebo 4 topicích točit stále dokola otřepaná písnička.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Mno normalne bych souhlasil, ze neni duvod delat zavery, kdyz jeste nebylo jasne stanoveno, jakym smerem se bude ubirat cela mobilni platforma Windows, ale to co predvadi MS od predstaveni WM6.5 (a Windows Vista na PC) mi dava NAPROSTOU JISTOTU v tom, ze se MS chce ubirat cestou moderniho sveta tzn. reseni grafiky/koncepce musi byt HLAVNE primitivni az stupidni (nebo v pripade platformy PC, ze reseni je zbytecne zdlouhave a neprehledne). Kdyby MS touto cestou nesel, tak pro me osobne by to bylo OPRAVDU VELKE prekvapeni a nestydel bych se psat, ze i kdyz mam spoustu zkusenosti nejen s ruznymi platformami/softwarem, ale i se specifickym chovanim jistych firem, tak ze by me vubec nenapadlo, ze by to mohlo dopadnout nejak rozumne. Jinak ja jsem hlavne prekvapen, ze priznivec mobilni platformy Windows muze vyjadrit i minimalni uspokojeni nad tim, co bylo predstaveno, misto toho, co bylo planovano... to je pro me vcelku sok... a me dnes sokuje jen absolutni minimum veci... to i satanistky v ruzovych obleckach by me tak nesokovaly :grin:
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Já šokován nejsem jelikož prozatím mám WM 6.5 o kterém před představení se vedly úplně stejné diskuse, ve stylu, že to jde všechno do kytek ale já jsme s ním velice psokojen a na WM 6.1 už bych neměl důvod se vracet, změn není mnoho ale jsou příjemné. Srovnáváš to s vistou ale ta byla pouze mezikrokem k windows 7 který je opravdu velice povedený, nehledě na to i vista se docela povedla jediný problém u ní byl ten, že si jí nejprve musel člověk nějak nastavit a to mnohdy na místech, o kterých ani mnoha lidí neví, že jsou ve windows obsažena. Osobně jsem používal nějakou dobu cca rok vistu s vyplým skinem aera a ve stylu win 95 což mi docela vyhovovalo kvůli přehlednosti, u win 7 používám aero jelikož mi vyhovují některé jeho vymoženosti a ke všemu při vyplém aeru jsou aplikace daleko pomalejší než s aerem jelikož to se počítá na grafické kartě. Tudíž chci tím říct, že nic nemusí být tak zlé jak to teď vypadá. Já si raději počkám na nějaké hmatatelné informace než se domnívat jak to vše může být a zbytečně se tím vztekat například pokud bych si představil ty 3 skupiny ve kterých by měl být WP7 členěn a uvedené GUI by bylo pouze jednou ze skupin tak proč né? Vždyď by se to velice hodilo právě těm lidem, kteří vyhledávají takovýto stroj na zábavu a multimédia, i když já osobně bych volil jinou třídu. To co jsem napsal v poslední větě je samozřejmě taktéž pouze domněnka a všechny třídy mohou vypadat zcela totožně a lišit se pouze HW ale je to stejný výplod fantazie jako teď řešit nějaký interface.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

bkf1 wrote:Jak tohle muze prohlasit fanousek Windows Mobile a jeste redaktor serveru puvodne zabivajici se jen WM to fakt nechapu :???:
bkf1 wrote:Jinak ja jsem hlavne prekvapen, ze priznivec mobilni platformy Windows muze vyjadrit i minimalni uspokojeni nad tim, co bylo predstaveno, misto toho, co bylo planovano... to je pro me vcelku sok...
to bude asi tym ze nie len on CHAPE a uvedomuje si ze ms sa posuva dalej a preto robi co robi a svoju momentalne najnovsiu platformu posuva medzi tebe nepristupnu skupinu ludi...a zaroven ale ostava v hre aj WM6.5 takze spokojny ostat mozes aj ty...kde je problem? lebo to nebude zaujmovo primarny system pre ms? preco ta netesi, ze konecne bude mozne uz aj z lacneho low endu sa dostat na intenet, dostat sa takmer kdekolvek ku hocikomu a hocikedy? preco ti vadi ze pre teba "mudre" telefony bude pouzivat takmer kazdy? preco ti vadi pokrok, preco si taky sebecky????????? :smt009
nemusim byt ziadny jasnovidec aby som vedel ze pocnuc rokom 2011 budes mat na vyber tolko druhov moznosti ci uz hw alebo sw, kolko si doteraz v zivote nevidel...preco proste nepockas este par mesiacov, nech kazdy vie o co pojde microsoftu, applu, googlu, nokii, intelu atd atd....ja osobne sa napriklad tesim na netbooky od nokie, verim ze sa pustia aj do tohto segmentu, ked uz maju spolu s intelom svoju na toto idealnu, nastastie nie desktopovu platformu...a takto by som moho pokracovat dalej a dalej a dalej...tu vobec nejde o jednu znacku, ale kompletne celu skupinu vyrobcov, pre ktorych ak si si nevsimol bude tento rok dost dolezity a pre niektorych mozno aj prelomovy...revoluciu nepriniesol iphone, revoluciu prinasa teraz ms, lebo uznal ze tento smer je pre vyrobcov najlepsi a ze od tohto roku, vsetko co sa vyrobi, bude musiet na toto mysliet a minimalne niecim sa riadit...proste nechajme sa naozaj prekvapit, co presne a konkretne bude... :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

_iNTERFACE wrote:preco ti vadi ze pre teba "mudre" telefony bude pouzivat takmer kazdy?
Protoze se temto lidem budou maximalne prizpusobovat a tim padem vznikne takovy paskvil... neco jak kdyby Adobe maximalne prizpusobovalo Photoshop lidem, co pouzivaji malovani...

To Svestka:
WM6.5 na me pusobi celkem nestabilne (mozna jsem nenasel jeste nejaky stabilni build). Jinak Win7 na me pusobi, co se tyce koncepce, stejne jako Visty tj. neprehledne, zmatene, nelogicky prehazene polozky, nektera nastaveni uplne chybi a musi se zbytecne slozite resit pres registry... priklad za vsechny je napr. zmena velikosti ikon na plose... clovek by cekal, ze to najde v nastaveni, ale omyl...
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Strasne nerad se zapojuju do OT, ale neda mi to (pripadne to smazte):

Visty jsou oproti XP slusny pokrok, a to zejmena ve stabilite a uzivatelske privetivosti, vsechno na nich jde udelat rychleji a jednoduseji (stolni Win pouzivam od verze 3.11 vice nez 15 let a nejsem zadne BFU), sedmicky jsou mirne vylepsene Visty, ale vyraznejsi pokrok se odehral mezi XP a Vistama. V podstate souhlasim s "tabulkou" tslanyho.

Zmena velikosti ikon se udela prostym podrzenim CTRL a rolovanim kolecka mysi --> zjednoduseni oproti XP, clovek je na tento zpusob zoomovani zvykly z MS Office a internetoveho prohlizece (alespon ve FF to tak funguje).
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

lenze uz teraz je jasne http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=39&t=17932" onclick="window.open(this.href);return false; ze tomu tak nebude...cely windooze mobilny bude mat svoje tri kategorie, minimalne v ramci vykonu a ovladania...lenze ty sa branis zjednoduchsovaniu...to co dakedy dokazal si spravit za 5 minut, teraz to moze hocikto spravit hocikde za 5 sekund...stale plati moja otazka, ze preco? preco ti vadi, ak veci co kedysi boli tazke, zlozite a vyuzivane mozno len cisto profesionalne, budu dnes moct byt vyuzivane aj hocikym inym, naprostym amaterom a na hociakom mieste...preco nemozem natocit video, zostrihat ho a pridat efekty a poslat na web priamo na mieste, kde som ho natocil, trebars na plazi, v lese, preco by som mal ist domov a robit to zlozitym a pomalym sposobom? si myslim ze ak budes chciet robit nieco naozaj profesionalne, co ale uz je asi na inej urovni ako to profesionalne kedysi davno, tak stale ti k tomu ziadny iphone ani wp7 nepomoze...
pochop ze ty budes mat stale svoje wm6, takze nic ti nebude branit cobit to co doteraz...tu ide o to ze teraz sa len pridala dalsia moznost, ktora asi ale na tvoju skodu je pre ms primarna a preto mozno mas pocit ze na teba kasle...ano kasle na teba v ramci novych wp7 ale nie v ramci starych wm6...ty chces pouzivat a pracovat jednym sposobom a ja na to mam vyhradene ine sposoby...a teraz obaja mozeme pouzivat toho isteho vyrobcu...chapes? je to vyhodne pre neho a hlavne pre nas zakaznikov.... :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

To ALL.OS:
Mno s tim ja nesouhlasim (stolni Win pouzivam od verze Win95 (a taky mam za sebou roky s MacOS a ruznymi distribucemi Linuxu) vice jak 13 let a take nejsem BFU) na me pusobi prave naopak (i kdyz s tou stabilitou souhlasim). Jinak to CTRL+kolecko jsem si tehdy taky nasel ale MUSEL jsem na internet! Co to je kua kdyz k nastaveni zakladni veci musim neco zjistovat na internetu? Navic takovou blbost, ktera MELA byt v control panelu (ktery mimo jine hodnotim jako nejzmatenejsi a nejneprehlednejsi soucast novych Win). Nebo co treba kdyz nekdo chce QuickLaunch panel jak byl v XP? Mezi temi triliony zmatenych pruvodcu o tom neni ani zminka, uzivatel si to musi najit na netu a jeste si kvuli tomu vypnout UAC! Jak kdyby MS z vysoka kaslal na svoje verne uzivatele. Ja si poradim, ale bezny uzivatel na to jenom cumi :-/ Win95,98,XP fungovali nejakym usporadanym logickym zpusobem (neco otevru a mam hned na ocich vsechny nebo alespon nejpouzivanejsi moznosti tykajici se toho, kde jsem), ale Win7 na me pusobi silene rozhazene (neco otevru, odkaz me nasmeruje dal a dal a dal a dal...a kdyz ma stesti, tak to najdu). A tu silenou zmatenost stylu Ribbon ani nebudu komentovat (v programech, kde je mimimum moznosti je to fajn, ale takovy Word, ktery ma desitky funkci je timto silene neprehledny).
Mno at se vratim k tematu... mobilni Win se zjevne transformuji na jakousi internetovou zpracaninu a to je chyba, protoze takovych zpracanin jsou na trhu 3 p*****e, ale solidni mobilni OS jen Android. A to je ta cesta, kterou se MS mel vydat. Na zacatku WM koncipoval jako mobilni verze stolniho OS a takhle mel pokracovat. Ano zjednodusovat nektere, pro dotykove displeje, zbytecne nedostatecne prvky (napr. zvetseni tlacitek, scrollovani gesty, zvetseni kontextovych nabidek a dalsi veci usnadnujici pouzivani), ale porad to mela zustat duchem konverze stolniho OS! A verte mi, ze by se to dalo udelat absolutne bez nutnosti jedineho pouziti stylusu... Mno proste velka skoda... takova Today obrazovka mohla klidne vypadat jak na Androidu, kde je genialni napad reseni Today obrazovky jako Multi-Today (jak vice ploch na Linuxech)...

To _iNTERFACE:
Mno na to deleni jsem sam zvedav. Ale bylo by to fajn kdyby nam pokrocilym uzivatelum vratili D-Pad, prehlednost apod. a ostatnim tam naflakali obri monochromaticke ikony, jak maji radi :) Jinak ja se nebranim JEDNODUCHOSTI/CHYTRYM RESENIM, ja se branim PRIMITIVITE a v tom je obrovsky rozdil!!! Priklad: Zjednodusit pristup k funkci nebo zjednodusit jeji pouzivani pri zachovani puvodnich vlastnosti je CHYTRE reseni / zjednodusit pristup k funkci nebo zjednodusit jeji pouzivani orezanim funkcnosti nebo dalsich doprovodnych veci kolem, jenom aby se v tom nahodou nekdo neztratil, je PRIMITIVNI.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

zjednodusit pristup k funkci nebo zjednodusit jeji pouzivani orezanim funkcnosti nebo dalsich doprovodnych veci kolem, jenom aby se v tom nahodou nekdo neztratil, je PRIMITIVNI.
suhlasim ale najprv si treba uvedomit poziadavky na konkretne uzivanie, ktorych je strasne vela ci uz tvojoch, mojich alebo hocikoho ineho...a po druhe mozeme len predpovedat co byt moze alebo co by byt nemuselo...zatial to nevieme a preto sa mozno obaja este prekvapime...
pozri mne priniesol android a teraz hlavne novy windooze nove moznosti a viacerych vyrobcov a viac zariadeni a sluzieb v ramci dalsich zariadeni pre mna...tebe zatial prinasa starosti...
ale to by ale nemalo byt ulohou vyrobcu, preto si racej pockajme a ak by si nahodou cakat nechcel, tak mas tu android, ktory si dovolim povedat prebera stafetu po starom wm celkom solidne...
priznam sa ze som po uvedeni nexusu zacal po nom pokukovat a rozmyslat nad prechodom na android...ale teraz radsej pockam na finalne vlastnosti novych windooze a v tej dobe bude, jak novy mobilny osx, tak aj android sa posunie o nejaky ten krok dalej...plus bude viac info o novom symbiane a urcite aj o meegu, ktoreho velmi ocakavam ako zamuti vody medzi netbookmi a tabletmi...to nehovorim este o chromiu, ktore tak isto moze kadejaku vodu zamutit...tento rok bude aspon z mojho pohladu v ramci mobilych zariadeni(vsetko od telefonov po notebooky) jednym z najdolezitejsich pre vyvoj a smer, akym sa budu tieto zariadenia aj naozaj uberat... :wink:
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by KVARK »

A já hlupák jsem si myslel, že MS už mě nemůže ničím víc zklamat, než uvedením WP 7.
Ale pokud je to pravda, tak tedy pěkná podpásovka. Kdyby v tomhle MS pokračoval, tak bychom nemusely být tam, kde ted´ jsme. Totiž na konci tunelu s vědomím, že s WM se zkrátka do budoucnosti nepočítá. Už jen z těch mála obrázků se mi Photon velmi zamlouvá. Místo toho MS ztratil moře času vývojem WP7.

Jinak souhlasím s bfk1, WM 7 by mohli být výborné. Ale to by je MS nesměl zabít tím jejich WP7.
Dark_cz
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD, HTC Desire

Post by Dark_cz »

Jak to jen rict... Z wp7 mam pocit ze je to os spise pro jednoduche lidi, ale zase na druhou stranu chapu ms preci jen je nelogicke drzet si par vernych lidi kdyz s ti dalsi "jednodusi" lidi za todle zaplatej... je to jen o prachach...

jinak muj nazor na photon je 100% kladny urcite by za to staly ale po predstaveni wp7 to spis vidim na android
Deaktivovaný účet (01.2013)

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

Nedá mi to a musím napsat: Tohle chci! Photon, ačkoliv bych našel plno nedostatků, vypadá krásně a hlavně konfigurovatelně. Dokonce snad i klasická Today by zůstala, prostě nádhera.
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

bkf1 wrote:To ALL.OS:
Jinak to CTRL+kolecko jsem si tehdy taky nasel ale MUSEL jsem na internet! Co to je kua kdyz k nastaveni zakladni veci musim neco zjistovat na internetu?
Nevim no, po kliknuti pravym tlacitkem na plochu mas na vyber ze tri zakladnich velikosti ikon (nabidka Zobrazit), coz pro drtivou vetsinu uzivatelu bohate staci, a pokud chces vetsi rozsah nastaveni velikosti, tak bud te CTRL + kolecko napadne, nebo si to zjistis - BFU to nepotrebuje, pokrocily uzivatel to zjisti snadno.
bkf1 wrote:Nebo co treba kdyz nekdo chce QuickLaunch panel jak byl v XP? Mezi temi triliony zmatenych pruvodcu o tom neni ani zminka, uzivatel si to musi najit na netu a jeste si kvuli tomu vypnout UAC!
Ve Vistach se QuickLaunch zapina stejne jako v XP, v sedmickach je to mozna jinak, ted si to z hlavy nevybavuju. UAC je nesmysl a predpokladam, ze to vypina kazdy automaticky.
bkf1 wrote:A tu silenou zmatenost stylu Ribbon ani nebudu komentovat (v programech, kde je mimimum moznosti je to fajn, ale takovy Word, ktery ma desitky funkci je timto silene neprehledny).
Opet nesouhlasim, tyden jsem na to nadaval, ale dnes uz povazuju Ribbon za extremne prakticky a starsi verze Office, na kterych jsem pracoval mozna 8x dele, nez na verzich s Ribbonem uz jsou pro me velmi nepohodlne. Pouzivam denne Outlook, Word, Excel a Acces, PP sem tam a jsem naprosto spokojen.

Jinak, z WP7S jsem byl zpocatku spise zklamany, ale jak se objevuji dalsi a dalsi informace a prvni drobne uzivatelske zkusenosti, tak moje skepse slabne a radeji si pockam na hotove zarizeni, nez budu definitivne hodnotit.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

bkf1 wrote:
Jiří Hrma wrote:Při bližším pohledu na obrázky se nemohu ubránit dojmu, že to jsou jen o něco více přeskinované Windows Mobile 6.x a ve výsledku jsem tedy rád, že se Microsoft vydal úplně novou cestou
Jak tohle muze prohlasit fanousek Windows Mobile a jeste redaktor serveru puvodne zabivajici se jen WM to fakt nechapu :???:
Absolutně nechápu, kam tímhle míříš, případně na co narážíš. V tomhle konkrétně s Jirkou absolutně souhlasím, protože to, co je možné vidět na screenech Photonu, je docela děs a bída. Jako napůl přeskinované WM6.1 s absolutně nepoužitelným taskbarem a dost nevkusnou grafikou(to poslední je dejmetomu relativní, každému se líbí něco jiného) a nemyslím si, že by zrovna s tímto vzhledem sklidil MS větší slávu než s WM6.5.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”