Windows Mobile 7: Krátký videopohled a nové postřehy!

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

Daidalos wrote:Bohužel WP 7 ztrácí...a to je svoboda.
Jak si WP 7 přizpůsobíte?...co když se ale někomu nebude líbit případně za čas omrzí?
...a nezačne zbytečně omezovat :-(
povies mi o akej slobode hovoris? kde si si ju vytvoril? a kto ti ju brani vyuzivat? kde? v akom case? vies co je vobec sloboda? poznas tento pojem? vies ze predtym nez si nieco kupis, tak samozes slobodne rozhodnut co to bude, od akeho vyrobcu, ake to ma mat funkcie a tak...to ze ty zrazu pocas uzivania, po trebars roku si povies, ze nedobre, chcem nieco ine, tak namiesto toho aby si si nieco ine kupol, tak obvinis vyrobcu toho povodneho zariadenia, ze je diktator, lebo ti neumoznuje nahrat nejaku staru kriticku zaplatu do noveho systemu...hmm? citis ze tak je to spravne? ze tak to ma byt? lebo ja uz fakt nechapem....

...na mna nove windooze zaposobili maximalne impozantne...ak si uvedomim ze je to naozaj len nejaka prealpha verzia, tak v konecnom vysledku ocakavam nieco naozaj kvalitne a vobec ale vobec vobec vobeeeeeec ma netrapi ze to nebude od applu...skor naoak...konecne zmena..tesim sa a ak vychytaju rychlost a pohodlnost a hlavne intuitivnost toho ovladania, myslim ze vela ludi, ktori o windooze nikdy neuvazovali, teraz uvazovat zacnu !!! dakujem micsrosoft za dalsi krok,,,teraz je na rade konkurencia...
bluee
nováček
nováček
Zařízení: HTD HD2

Post by bluee »

Jiří Hrma wrote:.. Mé dojmy už nejsou tak rozporuplné jako po včerejší tiskovce, dozvěděl jsem se více detailů a pokud příjmu fakt, že je tohle od základů nový systém a nebudu se ohlížet zpět, začínám v sobě objevovat první drobné nadšení. Systém si můžete krátce prohlédnout v přiloženém videu. ..
Včera jsem té, Jirko, kritizoval za nekonaný online přepis z tiskovky Microsoftu a za pozdní článek. Beru zpět, díky za tyto novinky o WM7. (btw chápu, že na MWC je moc práce a že to nelze stíhat tak, jak si představuju já ze židle, číli omluva). Těším se na další info. ;)
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Post by mike-biker »

Jiříku díky za live info z Barcy, jinak si myslím, že tady vaříme z vody, důležité je, aby měl systém moderní jádro, nadstavby se dají snadno změnit. Za rok bude hardware zase trochu jinde, přece jen do určité míry trend určují zákazníci - v poslední letech to dokázal iPhone již třetí úspěšnou a hlavně prodejnou generací. Sice pro někoho včetně mě trochu shovívavě úsměvnou variantou, ale nakopl tím trend a Microsoft si chce z tohoto talíře taky sebrat pár soust. A že lidi (běžná populace), chtějí dotykové displeje bez stylusů je už celkem jasné. Určitě by bylo chybou zcela opustit ideu pracovního nástroje - bez zbytečných serepetiček a vyfikundací, zato svižného a schopného uspokojit náročné zájemce. ;-)
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD2

Post by Diamant »

mlndsk wrote:Koukam, ze je in tvrdit, ze WM7 jsou na nic, ac nikdo z nas nemel v ruce ani ten prototyp, ktery ma jeste 6-8 mesicu na zdokonaleni (jak HW tak SW).

Co tady lidem vadi.

1) neni multitasking - uz je jasne ze bude, ale i kdyby nebyl, tak co?

2) nepujde spoustet stare apliakce - paneboze, to je prece pozitivni zprava! Ty stare sracky typu SPB mobile shell apod. na moderni OS nepatri.

3) nebudou zadne aplikace pri startu - kolik aplikaci tam probuh mate? ja mam doinstalovano pouze: budik, profily, navigaci a zbytek mi bohate staci co tam je. Trochu mi to pripomina iPhone diskuzi, aneb cim vice ikonek mas, tolikrat si odbornikem.

4) je to pomale - ano je, je to prototyp. videl nekdo z vas prototyp iPhonu? Bylo to hnusne, krute ale krute pomale, sma chyba. Dejme tomu cas.

5) neni to pekne - viz bod 4, nicmene kazdemu se libi neco jineho. Me se to libi uz ted.

6) instalace jen z marketplace - super! Konecne nekdo protestuje aplikaci za me, nez si ji nahraju do telefonu a tim odcloni nekompatibilni, pomale, hnusne, nefunkcni sracky.

7) ztrata svobody - ano to je fakt, ale je to dan za jine vyhody.

A uplne nejlepsi jsou lidi, co uz WM nemaji a maji potrebu se zde vyjadrit, ze si to nekoupi. :-D Jezisi, no tak si nechte co mate, budte radi ze vam to vyhovuje a nechte WM at si jde svou cestou.

Bravo Microsoft, bravo WP7!
1) Napríklad ja zvyknem počúvať hudbu alebo rádio a popri tom niečo robím (internet, čítanie PDF alebo organizovanie úloh). Alebo počas hovoru (cez handsfree) povedzme hľadám dáta v PDF alebo Worde.

2) Existujú aj dobré aplikácie, nie len SPB. A robia to, čo WM nevie. Napr. správa hesiel a kódov, poriadny správca úloh (ktorý ich vie aj triediť podľa kategórie) alebo napr. aj jednoduché free utilitky, ako napríklad všakovaké prevodníky alebo pomôcky pri farebnom značení odporov. A ich beh v nejakom emulátore WM 6 si viem celkom dobre predstaviť. Nie u každej aplikácie je podstatné, ako vyzerá, ale čo robí.

5) Mne sa to zatiaľ nepáči. Keď si to ošahám, možno zmením názor.

6) Ale aby sa dostala aplikácia do marketplace, tak za to bude asi potrebné MS zaplatiť. Tým pádom sa na WP7 asi veľa free aplikácií neobjaví. A ako som už spomínal, nie každá aplikácia nevyhnutne musí byť krásna. Napr. taký snímač obrazovky musý byť plný farebných obrázkov a grafiky?

7) Sloboda je napr. to, že si môžem na nejaký účel vybrať program, ktorý mi vyhovuje. A MS sa takto rozhodne za mňa, ktoré programy mi dovolí inštalovať a ktoré nie.
Tom_82
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S

Post by Tom_82 »

Těší mně, že vyplouvá na povrch to, co všude a pořád tvrdím. WP7 doslova předběhl svou konkurenci, již dnes pouhý koncept vyráží dech - to si nedovedu představit co bude za půl roku při oficiálním vypuštěním na trh..

Můj názor je takový:
- WP7 bude NA VŠECH HTC, které dnes disponují kapacitním displejem
- multitasking bude, to víme již dnes
- aplikace sice budou dostupné přes Marketplace, ale nebude velký problém je sehnat i jinde (jde přece o Windows - kde nic není nemožné)
- MS má určitě nejedno eso v rukávu, kterým za půl roku ještě ohromí. Posměváčkům z řad iPhonů a Androidů zamrzne úsměv :tlem: 8-)
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

Diamant wrote:7) Sloboda je napr. to, že si môžem na nejaký účel vybrať program, ktorý mi vyhovuje. A MS sa takto rozhodne za mňa, ktoré programy mi dovolí inštalovať a ktoré nie.
nie, sloboda je to ze si mozes vybrat niekoho produkt a nasledne po zvazeni jeho moznosti aj kupit...ked si ho kupis a chces aby v nom bolo nieco co vyrobca nechce, neponuka a ani nemal zaradene do vyvoja, tak to so slobodou nema nic spolocne, kedze vyrobca si slobodne vybral ucel svojho zariadenia..ak sa ti nepaci, kup si ine...nehladaj slobodu tam kde nie je...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Software je také produkt... Pokud nějaký existoval a výrobce ho dodatečně zakázal, ač systém nepoškozoval, jen byl konkurencí, tak to není svobodné pro uživatele. Ty bereš že svoboda je uprostřed řetězce, když už, tak začni odshora - pak bys jako svobodu musel označit to, kdyby ti třeba stát diktoval, jaký musíš mít telefon. A tvrdil, že si můžeš vybrat stát jaký chceš.
lordmystic
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire HD

Post by lordmystic »

mlndsk wrote:3) nebudou zadne aplikace pri startu - kolik aplikaci tam probuh mate? ja mam doinstalovano pouze: budik, profily, navigaci a zbytek mi bohate staci co tam je. Trochu mi to pripomina iPhone diskuzi, aneb cim vice ikonek mas, tolikrat si odbornikem.
to je drsný, to jako já potřebuji jen malé levné auto na ježdění protože to s velkým neumím a nepotřebuji ho, proto musí stačit i vám všem ostatním když stačí mě! pobavil jsi mě.

jinak k WP7 - jak to tak vypadá, MS vypustil testovací verzi a čeká na reakce které přicházejí. a jak to tak vypadá, vůbec bych se nedivil, kdyby časem vyslyšel největší připomínky a opravdu tam třeba ten multitasking nepřidal, také podporu starších aplikací pro WM, třeba i povolí jiné vzhledy zase od HTC a možná to nakonec dopadne tak jak jsme si původně přáli, ale odprezentované to bude tak, že má MS hotové jednorázové zařízení ve stylu iPhone pro masy a i na nás mimo stádo bude myšleno, i když jen okrajově, protože telefony pro práci se dnes nenosí, tak raději o mnoha pokročilých funkcí pomlčíme. myslím dobrá startegie, vlk se nažere a koza zůstane celá....
Lupik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Iphone 4S

Post by Lupik »

Plně s tebou souhlasím mlndsk.
Jestli se vam to nelibi tak si to nemusite upgradovat.. nechte si tam klidne WM 6.1 nido vám v tom nebrání, ale pokud chcete vyzkoušet něco nového tak ten WP7 je to pravé. Já osobně jsem rád že to vypadá takto, jelikož už mně nudila skutečnost že at uz si nainstaluju WM 6.1 nebo 6.5 tak to bude to stejne, jen graficky jinak zpracovane! WP se mi jeví jako skutečně dobrý nápad a díky xdev to bude zas o něco lepší.
vetristo
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: MDA Vario IV

Post by vetristo »

Kimi1492 wrote:vím že je to blbá otázka ....ale asi WM7 nerozchodím na I900 omnii že ?
A hlavne, je to kapacitny displej???
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Opravdu blbá otázka :-D nerozchodíš, leda že by někdo tak za rok udělal uvařenou ROM, ale o tom dosti pochybuji..
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Myslím že i přes snahu, limit na WVGA displaye neobejdou. Jinak tím WVGA se můžeme rozloučit s PDA klávesnici pod displayem (alá Palm Treo Pro, nic jiného z hlavy nedám)
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Diamant »

IkE Blaster wrote:Software je také produkt... Pokud nějaký existoval a výrobce ho dodatečně zakázal, ač systém nepoškozoval, jen byl konkurencí, tak to není svobodné pro uživatele. Ty bereš že svoboda je uprostřed řetězce, když už, tak začni odshora - pak bys jako svobodu musel označit to, kdyby ti třeba stát diktoval, jaký musíš mít telefon. A tvrdil, že si můžeš vybrat stát jaký chceš.
Tak toto je super, vystihuje to podstatu veci.

Ohľadom WVGA displeja, nebude podpora aj pre VGA? Lebo s VGA naležato by tá HW klávesnica v pohode išla skonbinovať. Ale zase kapacitný WVGA na štýl Touch Pro 2 by nemal byť problém.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

No, další moje obavy se právě týkají toho, jestli to vůbec ještě bude mít landscape režim. Nedivil bych se, kdyby ne.
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

landscape urcite bude:) si predstav hry,internet...,teda veci na ktore sa vsetko orientuje, iba v portal.
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Diamant »

Určite landscape bude. Veď treba využiť náklonový senzor ako doteraz a ešte niečo pridať.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Já bych si tím tak jistý nebyl. Podpora landscape zobrazení může být pouze částečná, např. v prohlížeči obrázků nebo v internetovém prohlížeči (hrám je to úplně jedno, protože většinou vůbec nepracují se systémovým GUI). Systém samotný vůbec nemusí obsahovat volbu portrait/landscape jako doposud.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

no landscae rezim je asi ako multitasking...mne osobne vyhovuje ze iphone napr ma landscape len v urcitych aplikaciach a nie cele UI...na vysku sa pracuje uplne pohodlne...dokonca aj klavesnicu vyuzivam skor na vysku ako na sirku...tu ide o intuitivnost ovladania...nie o bling bling efekty...ale ked ui je navrhnute tak, ze dopredu viete skadial co sa vysunie, vyskoci nacita, tak potreba pracovat v landscape sa vytraca...ale to je zas len usbjektivna vec, ktoru ale apple zobral ako jednu z hlavnych...ako sa s tym popasuje MS, je len na nom, ale myslim ze urcite mozeme spokojne tvrdit, ze landscape vyuzivat pojde, len nikto este nevie v akom rozsahu...ja si prajem, aby to bolo hlavne a len tam kde to naozaj aj treba bude a nie zbytocne vsade...ano mam rad ked ma niekto "obmedzuje" a robi iste veci za mna...pomaha to k efektivite a rychlosti prace s danym zariadenim... :wink:
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Moment, když bys měl možnost volby, kterou nemáš rád, tak proč by ti vadilo, že by byl landscape třeba na i home obrazovce? Vždyť to už je úplně jedno, ne? To je jen na výrobci OS. A zrovna ve WM je povolený landscape všude, protože nic neomezuje, ničemu nebrání, ničemu nevadí, není náročnější, není složitejší na vývoj, prostě vůbec nic, je to jen změna rozlišení v podstatě. Zeptám se radši ještě jednou konkrétněji: "V čem by ti vadilo, kdyby šlo na iPhone otočit úvodní obrazovku na landscape?"

Díky za odpověď

Osobně je mi jedno, jestli to bude jen někde...

// Ty to totiž interpretuješ jako revoluční novinku, že v iPhone není landscape všude :lol: Chápu, že tam by na vývoj bylo náročnější - to je asi i důvod.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

pozor :!: ja som netvrdil ze by mi to vadilo, ale ze mi to netreba, teda ze absencia toho nie je u mna povazovana za nieco neprekonatelne zle a nebude tym rozhodujucim, pri vybere dalsieho trebars iphoneu...tak ako mi netreba multitasking, mi netreba ani landscape v celom UI...to ci by tam bol a mozno aj bude v novom iphone, vobec neovplyvni moj zaujem o dane zariadenie...ale to je ako som uz povedal moja osobna skusenost a moje potreby, ktore su naplnene vyrobkom od applu...ale ktore moze naplnit aj niekto uplne iny a teraz ako tak zacinam postupne vidiet, citat, tak tym dalsim niekym bude zreje MS so svojim novym os, ktory ma proste ako zakaznika applu nadchol...a preto uz nestojim voci mobilnemu windowsu tak skepticky ako kedysi, lebo momentalna verzia prichadzajuca na trh bude zrejme vo forme ktora mi je blizka...nic viac nic menej :wink:
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”