Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
pesha
nováček
nováček
Zařízení: Samsung B7610

Post by pesha »

Mě se Omnia Pro nezdá vysloveně pomalá, ale na to, že má CPU na 800 MHz to žádný rychlík opravdu není. Používám WM 6.5 a mám problém se zamykáním - když ho zamknu přes boční tlačítko, tak se mi ho potom asi v polovině případů daří odemknout jakýmkoliv jiným tlačítkem. V nastavení mám samozřejmě zvoleno probouzet jen tím jedním. Je to dost smutný, když v pouzdru každou chvíli svítí. Nejdřív jsem myslel, že to je problém magnetu, ale on se ten telefon navíc často odemyká i stistknutím jakýhokoliv HW tlačítka. :-( Nesetkali jste se s tím?

-- stř úno 10, 2010 22:55 --
sojce wrote:Je v té 6.5.3 ROMce čeština nebo ne? Dá se popřípadě nějak zapnout?
Jsou WM 6.5.3 pro Omnii Pro dostatečně stabilní? Jakou konkrétní verzi používáte?
Karmir
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: SAMSUNG Omnia Pro GT-B7610

Post by Karmir »

Jak to tak čtu, jsem celkem rád,že jsem si upgrade na WM 6.5 rozmyslel. Popisované problémy s vypínáním aplikací na pozadí,čí zamrzáním nebo odemykáním/zamykáním jsem za dva měsíce plného používání nezaznamenal.Jediné co mi vadí je častěji se rozpadající Wi-Fi při slabším signálu.

PZN: Psaní textu(SMS) trvá ze zamknutého(zhaslého) stavu přibližně 8s což rozhodně není špatné! Při postupu: rozšoupnout/počkat až telefon otočí displej/HW tl. "skladatel"/ tapnout na položku "zpráva"/ psaní textu. 8-)
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia Pro

Post by HADES »

pesha wrote:Používám WM 6.5 a mám problém se zamykáním - když ho zamknu přes boční tlačítko, tak se mi ho potom asi v polovině případů daří odemknout jakýmkoliv jiným tlačítkem. V nastavení mám samozřejmě zvoleno probouzet jen tím jedním. Je to dost smutný, když v pouzdru každou chvíli svítí. Nejdřív jsem myslel, že to je problém magnetu, ale on se ten telefon navíc často odemyká i stistknutím jakýhokoliv HW tlačítka. :-( Nesetkali jste se s tím?
S2U2 jsi zkoušel? Mohl by vyřešit tvoje problémy s odemykáním
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Já jsem upgradoval někdy před vánoci na zahraniční oficiální WM 6.5 a kromě zmíněném problému s fotoaparátem (horší barvy) , jsem s ní neměl víceméně žádný problém .
Čeština tam byla naprosto funkční, telefonní modul zapnout šel :-)
Mohu jen doporučit..zprvu jsem měl sice problémy s HW klávesnicí, ale to pak vyřešil správný .csc .
Tazz1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Tazz1 »

daidalos : a mas na hw klavesnici ceske znaky ?
Stejne tak bych se chtel zeptat, zda ve WM 6.5 sledujete nejakou zmenu co se tyce hw klavesnice. Nekde jsem cetl, ze by jiz nemelo byt tolik preklepu a ze "nova" klaveska stiha kmitajici prsty lepe.
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

České znaky na HW klávesnici nebyli, nebo jsem aspoň nevěděl jak je udělat.
Výrazného zrychlení psaní jsem si nevšiml, já jsem ale stejně po většinu času psal na SW klávesnici, jelikož měla T9, české znaky a hlavně nevynechávala. Tedy ta HW vynechává hlavně z důvodu, že klávesu pořádně nedomáčkneš..
hayak
nováček
nováček
Zařízení: HD2

Post by hayak »

Čeština ve WM 6.5.3 není, ale celý systém je znatelně rychlejší a stabilnější.
Bohužel se pořád sám odemyká např. fotoaparát (nosim to v pouzdru, takže se lehce zmáčkne), nebo se ti třeba úplně ztlumí vyzvánění, protože se zmačklo zeslabující tlačítko.
Hardware výbornej, ale soft má pár malých mušek, který mě asi brzo přinutí prásknout s tím o zem a rozdupat. :twisted:
l.hrudka
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Htc Touch Pro 2,Samsung Omnia B7610 Pro

Post by l.hrudka »

ahoj cetl sem tu zminku o zahranicni rom jak se tam da nahrat nebo kde ji stahnu poradite mi nekdo ? dik
pesha
nováček
nováček

Post by pesha »

hayak wrote:Čeština ve WM 6.5.3 není, ale celý systém je znatelně rychlejší a stabilnější.
Bohužel se pořád sám odemyká např. fotoaparát (nosim to v pouzdru, takže se lehce zmáčkne), nebo se ti třeba úplně ztlumí vyzvánění, protože se zmačklo zeslabující tlačítko.
Hardware výbornej, ale soft má pár malých mušek, který mě asi brzo přinutí prásknout s tím o zem a rozdupat. :twisted:
Mám dotaz - ví někdo o WM 6.5 / WM 6.5.x, kde by spolehlivě fungovalo zamykání? A pokud ne, dá se někde sehant WM 6.1, kde by s tím nebyl problém? Díky.
l.hrudka
přispěvatel
přispěvatel

Post by l.hrudka »

tak sem dneska zase zkousel volat na tu infolinku samsungu aby me rekli kdy uz bude plne funkcni ten updat ,ale musim rict ze sou tam uplne mimo zacli mi rikat ze pres to pc studio to nepude a ze to ani nikdy neslo a v podstate ani nevedi kdy to pude tak ze porad stejny nechapu ze sou to takovy diletanti ,ale dobra zprava je ze prej nekdy v dohlednu to urco pude :tlem:
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by HADES »

Já se vám divím že tam furt voláte, vždyť je na první pohled jasné že tam nic neví a ani nic vědět nemůžou. Jo kdyby byl Samsung česká firma, tak by to vypadalo jinak, jenomže oni tady mají evidentně jenom obchodní zastoupení a technické věci za ně řeší nějaká externí firma. Takže nepočítejte s tím, že se od nich někdy dozvíte konkrétní a pravdivou informaci :)
l.hrudka
přispěvatel
přispěvatel

Post by l.hrudka »

to mas urcite pravdu ale myslim ze dyby jim nekdo nezavolal s tim ze ten jejich zverejneny updat po instalaci nefunguje tak by o dodnes nevedeli :-)
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Osobně si myslím, že daleko informativnější charakter včetně možné reakce od firmy by bylo psát emaily přímo do sídla samsungu, možná tam ani neví, že v nějaké ČR po updatování mobilu odejde telefonní modul.
pesha
nováček
nováček

Post by pesha »

Ono může dojít k poškození telefonního modulu??? ;oI Za jakých okolností?
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by HADES »

Špatně formulováno - modul se nepoškodí, pouze se při updatu nenahrál nový software a tak byl telefon bez telefonního modulu. Ten se ale dá následně jenoduše dohrát přes Octans
pesha
nováček
nováček

Post by pesha »

Aspoň, pořádně mě to vystrašilo.
Ještě se znovu zeptám - která ROM nemá problém se samočiným vypínáním aplikací / odemykáním přístroje?
chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: B7610

Post by chipoun »

Chtěl bych se zeptat, jestli se někomu v poslední době podařilo upgradovat přes NPS svoje PDA? A co kdyžtak máte za verzi. Já tam mám pořád nahranou ROM z modaca (B7610NXXIL2) a jen doufám, že se objeví nějaká jiná/nová která by netrpěla tolik tím samozavíráním aplikací :-(
pesha
nováček
nováček

Post by pesha »

Já používám WM 6.5 ve verzi B7610NXXIK6 a samozavírání je na denním pořádku. Navíc mě trápí zamykání přístroje, kdy se ho občas podaří probudit jakýmkoliv tlačítkem, ačkoliv podle nastavení by toto mělo dělat jen zamykací tlačítko. Dělá to i vám ve vezi B7610NXXIL2?
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by HADES »

Mám B7610NXXIK6 a žádné zavírání aplikací ani problémy se zámkem nemám. Problém není v ROMce
CSC: B7610NO2CIK2
Phone: B7610XXIL1
chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: B7610

Post by chipoun »

Netrpíš problémem samozavírání aplikací? Tzn že si můžeš pustit třeba Operu, QIP a googlemaps a můžeš mezi nima přepínat a vydrží puštěné třeba hodinu? :smt119
Jestli ano, tak jdu okamžitě nahrát přesně to co máš v zařízení ty, protože já jsem vyzkoušel všechny ROMky co kde jsou i různé CSC ale pořád to stejné v jakékoliv 6.5.
Post Reply

Return to “Samsung OmniaPRO”