Volna Flash pamet

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
KajosH
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Volna Flash pamet

Post by KajosH »

Vsiml jsem si, ze mi zahadne ubyva volna flash pamet. Pri milnem spusneti instalace jedne aplikace a jejim zruseni se opet zmensila, takze se ty data ukladaji zrejme zrejme do tempu - podobne jako u desktopovych woken. Lze tuhle slozku nejak vystopovat a nepotrebny obsah smazat??? Uz mi takhle zmizelo asi 35 MB a je to hodne neprijemne prichazet takhle o volne misto kvuli nedoladenemu systemu...
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Volna Flash pamet

Post by Franky52 »

PDA chce zálohovat, zálohovat, zálohovat a čistit, čistit, čistit. Programů je na to dost!
spacirv
přispěvatel
přispěvatel

Volna Flash pamet

Post by spacirv »

Co takhle kouknout do Opery a vymazat cache a podobné blbosti jako je historie....
KajosH
nováček
nováček

Volna Flash pamet

Post by KajosH »

Franky52 wrote:PDA chce zálohovat, zálohovat, zálohovat a čistit, čistit, čistit. Programů je na to dost!
A neporadil by si nejake ty programky???Jsem v tomhle uplny amater a tohle me vazne stve...
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Volna Flash pamet

Post by barberry.pha »

zkus pouzit tady ten :wink: ja ho pouzival u HDecka a taky zkusit promazat historii v opere :wink:
Attachments
htcAddicts cleanRAM v1.6.cab
(301.96 KiB) Downloaded 184 times
KajosH
nováček
nováček

Volna Flash pamet

Post by KajosH »

Jojo,tohle uz pouzivam ale to je jen na cisteni ram...to me netrapi...misro ve flash si vesele mizi dal...od vcera dalsich 5MB
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Volna Flash pamet

Post by Franky52 »

Další programy na čištění: SK Tools, Mem Maid, Pocket Mechanic. Hlavně ten prvně uvedený. Jeho poslední verze už počítá s rozlišením HTC HD2 a ten druhý je dokonce i v češtině. Ale kombinace všech je parádní.U toho CleanRamu ale také záleží na nastavení. No a samozřejmě nejdůležitější je vše, co je možné, instalovat na kartu, ne do vnitřní paměti...

Jo a k Pocket Mechanic je i český návod:

Code: Select all

http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=87
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Volna Flash pamet

Post by Milan Pištělka »

Čištění je sice nutné, ale nikoliv dostačující. Je třeba průběžně odmazávat SMSky, důležité je nasměrovat přílohy e-mailů na kartu.
A na rozdíl od Franky52, vůbec není nejdůležitější vše, co je možné, instalovat na kartu, ne do vnitřní paměti...
Naopak vnitřní paměti má být tolik, aby se vše potřebné na ni mohlo nainstalovat.
Sense nepoužívám nejen proto, že se mi nelíbí, ale hlavně proto, že spotřebovává nechutné množství paměti.
Při použití Lite verzí ROMky je paměti dostatek.
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Volna Flash pamet

Post by Franky52 »

V tomto souhlas. Až tak striktně jsem to s instalací na paměťovku nemyslel. Na druhou stranu mně zase Sense vyhovuje, programů v přístroji víc než dost a paměť stále velmi dostačující. Kam se v tomto srovnání hrabe Omnie i900, kterou jsem měl dříve...
pdatomas
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Blackberry Passport,SPro 3 -i5 128 Gb, SPro4 i5,

Volna Flash pamet

Post by pdatomas »

Sorry mozna off topic, ale vysvetli mi nekdo jak se deli interni pamet

mel jsem stejny problem po nainstalovani cabu pro vymaz a presunuti cache na pametovou kartu a promazani nekterych programu jsem se vratil z 20 Mb zpet na cca. 50 Mb volnyc

ale trochu v tom litam - pri lustraci pameti pres system, pamet, objevi se mi dve informace o vnitrni pameti
pamet uloziste 50,81 MB
program volna 160,71 MB

neni to jedno a to same prosim o vysvetleni Diky
spacirv
přispěvatel
přispěvatel

Volna Flash pamet

Post by spacirv »

Nainstaloval jsem mraky softu, ale i blbostí,které šly hned ven. Vždycky dva tři dny stahuju pak to tam najednou naperu, většinu zase vyházím. Ale vždy před takovou hromadnou invazí UDĚLÁM ZÁLOHU . Zkontroluju stav paměti před a po a pokud něco nesedí, obnovím ze zálohy a znovu naistaluju jen to co se mi líbí. Pač novej program může rozhodit už naistalovanej....
Úložiště volná 107 MB
Program volná 195 MB

Používám i Clean temp 1.2.3.
ClearTemp-v1.2.3.CAB
(52.23 KiB) Downloaded 169 times
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Volna Flash pamet

Post by Franky52 »

pdatomas wrote:Sorry mozna off topic, ale vysvetli mi nekdo jak se deli interni pamet

mel jsem stejny problem po nainstalovani cabu pro vymaz a presunuti cache na pametovou kartu a promazani nekterych programu jsem se vratil z 20 Mb zpet na cca. 50 Mb volnyc

ale trochu v tom litam - pri lustraci pameti pres system, pamet, objevi se mi dve informace o vnitrni pameti
pamet uloziste 50,81 MB
program volna 160,71 MB

neni to jedno a to same prosim o vysvetleni Diky
To jsou základy práce s PDA. Dobré je si přečíst následující.

Code: Select all

http://www.ce4you.cz/support/detail.asp?p=0&a=177&pc=
martasx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2,DHD

Volna Flash pamet

Post by martasx »

Chci ze zeptat po instalaci cabu a přesunutí cache na kartu nejsou nějaké problémy? ten cab se instaluje do telefonu nebo na kartu a ještě je tam ještě jeden soubor ten se taky musí instalit?Dík.
pdatomas
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Blackberry Passport,SPro 3 -i5 128 Gb, SPro4 i5,

Volna Flash pamet

Post by pdatomas »

to martasx. jo plne funkcni podivej na xda , jeste je potreba programu sdkcert, poledej na googlu nebo na xda.

to franky52 . diky za info, procetl, to jsou poisys a zaklady, mne spis zajima, jak HD2 zaplnuje pamet programy,
jarysek120
přispěvatel
přispěvatel

Volna Flash pamet

Post by jarysek120 »

co je to uloziste telefonu? uz mam jen 8mega... ???? jak to vycistim?
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Volna Flash pamet

Post by Franky52 »

Sakra, lidi, to si nemůžete nastudovat trochu teorie?Vždyť stačí nebýt líný číst!!!
KajosH
nováček
nováček

Volna Flash pamet

Post by KajosH »

Franky52 wrote:PDA chce zálohovat, zálohovat, zálohovat a čistit, čistit, čistit. Programů je na to dost!
Mam dotaz, lze zalohovat tim stylem ze si po hard resetu nahraju co vim ze je funkcni provedu komletni zalohu a pak zkousim dalsi aplikace - v pripade nejakeho kixu obnovim z te kompletni zalohy???Umi to treba SPB Backup???
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

Volna Flash pamet

Post by Franky52 »

Přesně tohle umí! A je dobré před každou instalací nového neznámého programu si udělat zálohu a v případě potíží obnovit stav před instalací. Zálohovací soubory si můžeš ukládat na paměťové karty i v PC.
KajosH
nováček
nováček

Volna Flash pamet

Post by KajosH »

Jo,diky moc...abych po kazdem padu systemu nemusel delat hard reset...ale jen obnovil ze zalohy uz s nastavenym systemem a funkcnima aplikacema...jeste jednou dik...
x.plus
nováček
nováček

Volna Flash pamet

Post by x.plus »

Mám dotaz, jaký SW na zálohování doporučujete? Pokud možno v češtině.
Post Reply

Return to “HTC HD2”