Hlasitost hovoru

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Post Reply
petis
nováček
nováček
Zařízení: HTC touch hd

Hlasitost hovoru

Post by petis »

Samovolné zvýšení hlasitosti HD2. Při volání se někdy samovolně zvýší hlasitost ve ,,sluchátku" na vyšší úroveň než je nastavena bočním ovladačem hlasitosti. Tím myslím, že i ukazatel zůstane na počtu čárek které jsem si nastavil ale hlasitost je znatelně vyšší. Když jej snížím na min. nebo zvýším na max. a pak zase nastavím cca na 1/3 tak to zase funguje nějaký čas normálně. Setkal se stím někdo?
pejo
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC HD2

Hlasitost hovoru

Post by pejo »

Ano, presne to same chovani muzu potvrdit i u sveho HD2. Frekvence je skoro kazdy den. Je to dost neprijemne nebot hovor je zpocatku na maximu hlasitosti a nez s tim clovek staci pohnout nahoru a dolu tak se uz vsichni v okoli na nej divne koukaji :-( Co tam mas nainstalovaneho za aplikace ze bychom to vzali vylucovaci metodou? Tipuju, ze to zpusobuje prave nejaka konkretni aplikace (tuning).
trminek
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch PRO

Hlasitost hovoru

Post by trminek »

Mám ten samý problém. U odchozího hovoru se mi vždy nastaví hlasitost na maximum. Musím provést korekci hlasitosti a je to Ok. Zjistil jsem, že také stačí zapnou vypnout Speakerphone. Jedná se 100% o SW problém, měl jsem to na dvou kouscích se zcela čistou ROM. Jinak se tento problém řeší zde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=588925" onclick="window.open(this.href);return false;
Přes BT sluchátko je to ok. Také mi přijde děsně přebuzený speakerphone a to tak, že i na nejnižší úroveň se prakticky nedá používat.
Trochu mě štve, že jakékoliv nové HTC má problémy se zvukem. Než se do toho XDA-Dev pustí nedá se to prakticky používat. To je to sakra tak těžké vyladit před prodejem? :(((
petis
nováček
nováček

Hlasitost hovoru

Post by petis »

Vidím, že podle poslední odpovědi to asi nebude přidanejma úpravama ale přesto odpovim na pejův dotaz co tam mam dohráto. Z této adresy http://www.wmmania.cz/forum/viewtopic.p ... 104#379104" onclick="window.open(this.href);return false; tam mám bod 4. správce úloh, bod 9. kapacita baterie v %, bod 22. aktivace české XT9, bod 27. zapínání led diod, + total comander, + tomtom. Jestli je to soft. problém, tak dejte vědět kdyby se někde objevil nejakej cab. nebo něco čím se to opraví. Je pravda, že se to dá upravit při hovoru zapnutím a vypnutím hlasitého odposlechu, mimo jiné, což se při běžném hovoru dělá těžko. S tím zvukem je to taky pravda. Neni nic moc !! Každá obyč. Nokie má lepší. Jinak výše uvedené vylepšení fungujou bez problémů. Pozor u zapínání diody modrým symbolem. Svítí jak auto ale asi by to dlouho nevydržela. Koukal jsem na xda- developers ale nejsem dobrý angličtinář tudíž nedokážu vše přesně přeložit. Jestli je tam nějaký ověřený postup tak prosim o přesný překlad.
pejo
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Hlasitost hovoru

Post by pejo »

Ja tam mam vse co zminujes krome TOM TOM a Total Commander. Tyto urcite muzes vyloucit ty jsem zatim neinstaloval.
Ale pokud se zde zminuje, ze to nekomu delalo i na "cistem" telefonu tak to asi bude necim jinym. Zkusil jsem zmenu hodnoty registru podle navodu na vyse uvedenem linku xda. Zatim jsem s tim jeste netelefonoval - uvidim zitra zda to pomohlo ci ne.
trminek
nováček
nováček

Hlasitost hovoru

Post by trminek »

úprava registrů nepomohla, alespoň mně ne.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv pro 03, 2009 0:47) --

Dobrá zpráva. Po Flashnutí ROMky 1.48 se problém vyřešil.
petis
nováček
nováček

Hlasitost hovoru

Post by petis »

Prosím o celé označení verze ROM a odkud si jí stáhl. Má českou lokalizaci? Nezpůsobí flashnutí nefunkčnost výše uvedených doinstalovaných úprav?
trminek
nováček
nováček

Hlasitost hovoru

Post by trminek »

Tak bohužel se mi to jen zdálo. I na verzi 1.48 ten zvuk není v pořádku a neustále je u odchozích hovorů nastaven na maximum...
petis
nováček
nováček

Hlasitost hovoru

Post by petis »

Zatím jediné řešení je manuální úprava hlasitosti nebo zapnutí a vypnutí hlasitého odposlechu.

-- doplnění předchozího příspěvku (pon pro 28, 2009 19:00) --

Můžete prosím napsat, jestli jsou nějaké nové poznatky ohledně řešeného problému se zvedáním hlasitosti. Zkouším různé změny na tel. ale zatím bezúspěšně.
Choze
nováček
nováček
Zařízení: HTC S710 VOX, HTC HD2 LEO

Hlasitost hovoru

Post by Choze »

Ahoj všichni. Tak i po změně registru na hodnotu "2" mám problém s hlasitostí a s občasným "zapraskáním" při odchozím hovoru. :-( Přes orig. dodávané sluchátka se snad ani volat nedá - trhá to uši... :???: Řešení jsem nikde nevygooglil. Ani na xda-dev. zatím nic. Máte někdo radu pls. :roll:
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Hlasitost hovoru

Post by Pistolník »

Takže to, co tu řešíte, už se tu řešilo tisíckrát, ale vidím, že je mnohem snadnější psát stále dokola stejné otázky, než si za hoďku přečíst celé fórum :evil: . A mohu vás ujistit, že je to tak protivnej problém, že jakmile to někdo vyřeší, tak se to buď tady nebo na WMmanii zcela jistě objeví. Dělá to mnoha lidem, i na čistém telefonu, romka 1.43 i 1.48. A co je blbé i přes BT. Což je třeba v autě problém, když mi hlasité BT handsfree začne řvát naplno.
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Hlasitost hovoru

Post by jacek »

I u té mé HD 2 to dělá, jako jediný nedostatek(SMS O.K., růžové foto není). Asi čekat na Hotfix, i když si myslím, že vyjde nová ROM a tam snad vše již bude O.K.(doufám).
Choze
nováček
nováček
Zařízení: HTC S710 VOX, HTC HD2 LEO

Hlasitost hovoru

Post by Choze »

2Pistolník: vím, že se to tu řešilo - také jsem zkoušel všechny rady, které jsem našel... nic nepomohlo. Ptám se, jestli se něco nezměnilo... tak se hned nemusíš čertit :P
petis
nováček
nováček

Hlasitost hovoru

Post by petis »

Koukněte na tuto adresu: http://wmmania.cz/forum/viewtopic.php?p=380751#380751" onclick="window.open(this.href);return false; , bod 127. Pokud má někdo opravdu zásadní problém s hlasitostí nebo má čisté zařízení bez velkého množství úprav a nebo chce trochu zariskovat ( je možné, že pokud úprava nebude funkční, nepůjde úplně odistalovat a bude dělat nějakou neplechu, bude se muset provést HARD RESET), zkuste nainstalovat soubor z bodu 127. Je údajně z nějakých ofic. míst HTC ale na ofic. stránkách ještě neni. PROSIM, JESTLI TO NĚKDO ZKUSÍ, NAPIŠTE SEM JAK TO DOPADLO.
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Hlasitost hovoru

Post by jacek »

Mám nebrandovaný telefon. Dopadlo to tedy tak, že u mého HDéčka není co upravovat. Obě hodnoty v registru nastaveny na 0.
petis
nováček
nováček

Hlasitost hovoru

Post by petis »

O pár příspěvků zpět jsem dával odkaz ne tyto stránky: http://wmmania.cz/forum/viewtopic.php?t ... sc&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; , kde v bodu 127 byl neověřený postup jak vyřešit problém s hlasitosí. Ale týkalo se to jen brandovaných telefonů. TEĎ BYL DOPLNĚN SOUBOR CAB., KTERÝ JE PRO NEBRANDOVANÉ TELEFONY !!
x.plus
nováček
nováček

Hlasitost hovoru

Post by x.plus »

Zkoušel jste už někdo tu opravu č. 127 z http://www.wmmania.cz/forum/viewtopic.p ... 104#379104" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Pomohla? Rozhodila něco?
Post Reply

Return to “HTC HD2”