Toshiba TG01: Problémy s vykreslováním uživ. rozhraní?

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Před několika dny se ve Velké Británii začala prodávat Toshiba TG01 s Windows Mobile 6.1. Jedná se bezesporu o jedno z nejočekávanějších zařízení tohoto roku, a svůj podíl na tom má především 1 GHz procesor Snapdragon (od Qualcommu). Díky němu na sebe TG01 strhávala pozornost od prvního představení. Výrobce se chlubil, že společně se zařízením dostanete i několik zajímavých her, které budou demonstrovat možnosti grafického výkonu. Podle informací ze serveru Engadget to ale vypadá, že TG01 má problémy už s akcelerací vlastního uživatelského rozhraní, které Toshiba několikrát označila za revoluční.

Podle prvních zkušeností není prostředí dostatečně optimalizováno pro integrovaný procesor a občas se trhá nebo se nevykresluje zcela ideálně. Dokonce se objevují informace, že prostředí občas špatně interpretuje zadanou akci nebo dotek na displeji (neplatí to pro celý systém, pouze pro grafickou nadstavbu od Toshiby, která ale jde vypnout). U takto sledovaného zařízení to rozhodně není příliš pozitivní zpráva. Snad si je této chyby vědom i sám výrobce a v dohledné době připraví novou verzi ROM, kde již budou tyto chyby opraveny.

Uživatelské prostředí na videu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b-2POabKYJ8[/youtube]

Zdroj: Endgadget.com (via PocketNow.com)
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Základni Qualcomm byl šmejd, ale byl alespoň odladěný pro Touch Flo, tento neumí už vůbec nic. Ať to má třeba 10GHz, pořád to nebude mít na Intel XScale PXA 27x.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Doufám, že to je chyba prostředí a procesor bude alespoň o trochu lepší než stávající Qualcommy
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

tak trochu mi to připomíná GTA IV, snad půjde Toshiba stejnou cestou jako Rockstar a budou to opravovat updaty
Trapper John
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214

Post by Trapper John »

Hlavně vůbec netuším co je tak strašně revolučního na tom novém uživ. rozhraní mě se ty jejich tři sloupce teda vůbec nelíbí naopak si myslím, že je to krok zpátky
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

To myslím není moc překvapivé. První verze TouchFLO si také dělaly víceméně co je napadlo. A i v dnešní době, když to dostane do ruky člověk, který to vidí poprvé, moc se s tím nedohodne. Příkladem budiž ta videorecenze MobilManie, kde krásně předvedli že to chce nejdřív trochu zvyku, jinak se s TouchFLO 3D člověk nedomluví.

Takže spíš je otázkou, jak se postaví Toshiba k budoucím opravám, než co to dělá dnes.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

pokud bude situace stejná jak u G900, tak nijak
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

IkE Blaster wrote:Doufám, že to je chyba prostředí a procesor bude alespoň o trochu lepší než stávající Qualcommy
Lepší? Je úplně stejný, jenom o polovinu rychlejší. To znamená, že bychom měli mít o polovinu rychlejší akceleraci OpenGL ES vykreslování. Chtěl bych to prostředí z TG01 vyzkoušet na HD. A na TG01 spustit nějaký benchmark OpenGL ES vykreslování :). Určitě to někdo udělá za mě, už se nemůžu dočkat.

Jinak věřím, že Toshiba své prostředí doladí. S vykreslováním by problémy být neměly, pokud je to šité namíru pro OpenGL ES. Celkem mě to překvapuje :roll:.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

http://www.glbenchmark.com/result.jsp ona tam snad za nějakou dobu přivítá i TG01 :-)
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Hledal jsem někde benchmarky CPU snapdragonu nezavadil jste někdo o nějaké, mě se najít nepodařilo. :-( Nemusí to být ani TG01 stačí jakýkoliv benchmark zařízení kde je obsažen snapdragon aby bylo s čím porovnávat.
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

VSBenchmark na TG01 při VGA rozlišení přes WVGA fix:
http://www.xdaflameusers.com/viewtopic. ... 131#p20131
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Děkuji, i když škoda, že se nejedná o spb benchmark kurnik konečně bych rád porovnal jak si stojí S3C6410, který je v nových Omniích oproti snapdragonu jenže k tomu samsungu jsem našel zase jen spb benchmark skore :)
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy S i9000

Post by mcm59 »

Zkus to tady:
http://www.glbenchmark.com/compare.jsp? ... okia%20N97
Není tam OmniaII, je tam HD, ale už to o něčem vypovídá.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

RDT wrote:
IkE Blaster wrote:Doufám, že to je chyba prostředí a procesor bude alespoň o trochu lepší než stávající Qualcommy
Lepší? Je úplně stejný, jenom o polovinu rychlejší. To znamená, že bychom měli mít o polovinu rychlejší akceleraci OpenGL ES vykreslování. Chtěl bych to prostředí z TG01 vyzkoušet na HD. A na TG01 spustit nějaký benchmark OpenGL ES vykreslování :). Určitě to někdo udělá za mě, už se nemůžu dočkat.
Jenomže pro grafickou akceleraci není používán hlavní procesor, takže ho nelze posuzovat podle plynulosti uživatelského prostředí. Tyto věci má na starost grafický čip - u Toshiby TG01 je to AMD Z430 (což je celkem zajímavé, protože Qualcomm upustil u Snapdragonu od vlastního nevýkonného grafického řešení používaného u dosavadních MSM čipsetů). Také nevím, jak se některým nVidia fanouškům bude líbit přítomnost grafického čipu od AMD ve vlastním mobilním zařízení :) .
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

AMD bych se bál, při nejmenším, že mi zplane v rukách. :) Nic proti čipu ale AMD rád nemám. :twisted:
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Já už jsem jednu hořkou zkušenost s grafickým čipem nVidia v pda měl a už nikdy mít nechci. Rád vyzkouším někoho, kdo práci, za kterou si nechává platit, umí.
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Napsal by jsi ve zkratce co se stalo ať se při čtvrtku trochu zasmějem ? Doufám, že už se tomu zasměješ taky a nebereš to jako sarkasmus. :) Hold celkově cpát výkonnější gracické čipy do pocket pc je vesměs stále experimentální záležitost ale je jasné, že když už to prodávají tak by to vydržet mělo.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Čip sám o sobě je dost výkonný a neměl by problém být špičkou i dnes. Ale stejně jako Qualcomm dohromady s HTC schválně zazdili a omezili softwarovou podporu současných 528MHz čipů, tak i nVidia použila stejný způsob u svého GoForce tím, že neposkytovali SDK pro vývojáře, takže původně vynikající čip snížil v reálném životě výkon celého pda pod úroveň normálního PXA270, a avizovaná nižší spotřeba energie byla naopak ještě vyšší.
Od té doby ke mně domů nVidia nesmí a HTC je pro mě jen výrobce lesklých módních placek, i kdyby se manageři s falešným magisterským titulem na hlavu stavěli.
Toliko ke čtvrtečnímu humoru :-).
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

No jo ale tak takové přehmaty se najdou všude u všech výrobců hold mé sympatie jsou naopak u nvidie ale nemám zkušenosti jak je to u pocket pc. Od té doby co se AMD spojilo s ATI už pro mě přestali existovat ani jedno ani druhé bych si nekoupil, před tím jsem je jen neměl rád. :P
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Přehmat je třeba praskající kryt, ale zmíněné případy jsou dlouhotrvající záměrné akce :-).
Post Reply

Return to “Aplikace”