Toshiba TG01: Problémy s vykreslováním uživ. rozhraní?
Před několika dny se ve Velké Británii začala prodávat Toshiba TG01 s Windows Mobile 6.1. Jedná se bezesporu o jedno z nejočekávanějších zařízení tohoto roku, a svůj podíl na tom má především 1 GHz procesor Snapdragon (od Qualcommu). Díky němu na sebe TG01 strhávala pozornost od prvního představení. Výrobce se chlubil, že společně se zařízením dostanete i několik zajímavých her, které budou demonstrovat možnosti grafického výkonu. Podle informací ze serveru Engadget to ale vypadá, že TG01 má problémy už s akcelerací vlastního uživatelského rozhraní, které Toshiba několikrát označila za revoluční.
Podle prvních zkušeností není prostředí dostatečně optimalizováno pro integrovaný procesor a občas se trhá nebo se nevykresluje zcela ideálně. Dokonce se objevují informace, že prostředí občas špatně interpretuje zadanou akci nebo dotek na displeji (neplatí to pro celý systém, pouze pro grafickou nadstavbu od Toshiby, která ale jde vypnout). U takto sledovaného zařízení to rozhodně není příliš pozitivní zpráva. Snad si je této chyby vědom i sám výrobce a v dohledné době připraví novou verzi ROM, kde již budou tyto chyby opraveny.
Uživatelské prostředí na videu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b-2POabKYJ8[/youtube]
Zdroj: Endgadget.com (via PocketNow.com)
Podle prvních zkušeností není prostředí dostatečně optimalizováno pro integrovaný procesor a občas se trhá nebo se nevykresluje zcela ideálně. Dokonce se objevují informace, že prostředí občas špatně interpretuje zadanou akci nebo dotek na displeji (neplatí to pro celý systém, pouze pro grafickou nadstavbu od Toshiby, která ale jde vypnout). U takto sledovaného zařízení to rozhodně není příliš pozitivní zpráva. Snad si je této chyby vědom i sám výrobce a v dohledné době připraví novou verzi ROM, kde již budou tyto chyby opraveny.
Uživatelské prostředí na videu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b-2POabKYJ8[/youtube]
Zdroj: Endgadget.com (via PocketNow.com)
-
Sir Andrew
- smartstar

- Zařízení: Lumia 925
Základni Qualcomm byl šmejd, ale byl alespoň odladěný pro Touch Flo, tento neumí už vůbec nic. Ať to má třeba 10GHz, pořád to nebude mít na Intel XScale PXA 27x.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Doufám, že to je chyba prostředí a procesor bude alespoň o trochu lepší než stávající Qualcommy
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
tak trochu mi to připomíná GTA IV, snad půjde Toshiba stejnou cestou jako Rockstar a budou to opravovat updaty
-
Trapper John
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214
Hlavně vůbec netuším co je tak strašně revolučního na tom novém uživ. rozhraní mě se ty jejich tři sloupce teda vůbec nelíbí naopak si myslím, že je to krok zpátky
-
carnero
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
To myslím není moc překvapivé. První verze TouchFLO si také dělaly víceméně co je napadlo. A i v dnešní době, když to dostane do ruky člověk, který to vidí poprvé, moc se s tím nedohodne. Příkladem budiž ta videorecenze MobilManie, kde krásně předvedli že to chce nejdřív trochu zvyku, jinak se s TouchFLO 3D člověk nedomluví.
Takže spíš je otázkou, jak se postaví Toshiba k budoucím opravám, než co to dělá dnes.
Takže spíš je otázkou, jak se postaví Toshiba k budoucím opravám, než co to dělá dnes.
-
tslany
- smartmaniak

pokud bude situace stejná jak u G900, tak nijak
-
RDT
- VIP

- Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Lepší? Je úplně stejný, jenom o polovinu rychlejší. To znamená, že bychom měli mít o polovinu rychlejší akceleraci OpenGL ES vykreslování. Chtěl bych to prostředí z TG01 vyzkoušet na HD. A na TG01 spustit nějaký benchmark OpenGL ES vykreslováníIkE Blaster wrote:Doufám, že to je chyba prostředí a procesor bude alespoň o trochu lepší než stávající Qualcommy
Jinak věřím, že Toshiba své prostředí doladí. S vykreslováním by problémy být neměly, pokud je to šité namíru pro OpenGL ES. Celkem mě to překvapuje
-
tslany
- smartmaniak

http://www.glbenchmark.com/result.jsp ona tam snad za nějakou dobu přivítá i TG01 
Hledal jsem někde benchmarky CPU snapdragonu nezavadil jste někdo o nějaké, mě se najít nepodařilo.
Nemusí to být ani TG01 stačí jakýkoliv benchmark zařízení kde je obsažen snapdragon aby bylo s čím porovnávat.
VSBenchmark na TG01 při VGA rozlišení přes WVGA fix:
http://www.xdaflameusers.com/viewtopic. ... 131#p20131
http://www.xdaflameusers.com/viewtopic. ... 131#p20131
Děkuji, i když škoda, že se nejedná o spb benchmark kurnik konečně bych rád porovnal jak si stojí S3C6410, který je v nových Omniích oproti snapdragonu jenže k tomu samsungu jsem našel zase jen spb benchmark skore 
Zkus to tady:
http://www.glbenchmark.com/compare.jsp? ... okia%20N97
Není tam OmniaII, je tam HD, ale už to o něčem vypovídá.
http://www.glbenchmark.com/compare.jsp? ... okia%20N97
Není tam OmniaII, je tam HD, ale už to o něčem vypovídá.
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
Jenomže pro grafickou akceleraci není používán hlavní procesor, takže ho nelze posuzovat podle plynulosti uživatelského prostředí. Tyto věci má na starost grafický čip - u Toshiby TG01 je to AMD Z430 (což je celkem zajímavé, protože Qualcomm upustil u Snapdragonu od vlastního nevýkonného grafického řešení používaného u dosavadních MSM čipsetů). Také nevím, jak se některým nVidia fanouškům bude líbit přítomnost grafického čipu od AMD ve vlastním mobilním zařízeníRDT wrote:Lepší? Je úplně stejný, jenom o polovinu rychlejší. To znamená, že bychom měli mít o polovinu rychlejší akceleraci OpenGL ES vykreslování. Chtěl bych to prostředí z TG01 vyzkoušet na HD. A na TG01 spustit nějaký benchmark OpenGL ES vykreslováníIkE Blaster wrote:Doufám, že to je chyba prostředí a procesor bude alespoň o trochu lepší než stávající Qualcommy. Určitě to někdo udělá za mě, už se nemůžu dočkat.
AMD bych se bál, při nejmenším, že mi zplane v rukách.
Nic proti čipu ale AMD rád nemám. 
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Já už jsem jednu hořkou zkušenost s grafickým čipem nVidia v pda měl a už nikdy mít nechci. Rád vyzkouším někoho, kdo práci, za kterou si nechává platit, umí.
Napsal by jsi ve zkratce co se stalo ať se při čtvrtku trochu zasmějem ? Doufám, že už se tomu zasměješ taky a nebereš to jako sarkasmus.
Hold celkově cpát výkonnější gracické čipy do pocket pc je vesměs stále experimentální záležitost ale je jasné, že když už to prodávají tak by to vydržet mělo.
-
Standa
- smartmaniak

Čip sám o sobě je dost výkonný a neměl by problém být špičkou i dnes. Ale stejně jako Qualcomm dohromady s HTC schválně zazdili a omezili softwarovou podporu současných 528MHz čipů, tak i nVidia použila stejný způsob u svého GoForce tím, že neposkytovali SDK pro vývojáře, takže původně vynikající čip snížil v reálném životě výkon celého pda pod úroveň normálního PXA270, a avizovaná nižší spotřeba energie byla naopak ještě vyšší.
Od té doby ke mně domů nVidia nesmí a HTC je pro mě jen výrobce lesklých módních placek, i kdyby se manageři s falešným magisterským titulem na hlavu stavěli.
Toliko ke čtvrtečnímu humoru
.
Od té doby ke mně domů nVidia nesmí a HTC je pro mě jen výrobce lesklých módních placek, i kdyby se manageři s falešným magisterským titulem na hlavu stavěli.
Toliko ke čtvrtečnímu humoru
No jo ale tak takové přehmaty se najdou všude u všech výrobců hold mé sympatie jsou naopak u nvidie ale nemám zkušenosti jak je to u pocket pc. Od té doby co se AMD spojilo s ATI už pro mě přestali existovat ani jedno ani druhé bych si nekoupil, před tím jsem je jen neměl rád. 
-
Standa
- smartmaniak

Přehmat je třeba praskající kryt, ale zmíněné případy jsou dlouhotrvající záměrné akce
.