CDMA verze HTC Touch Pro2 pro Telus nabídne 3,5 mm výstup

Diskuze o programech pro Windows Mobile
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Thompson wrote:Pokud by TP2 mělo 3.5mm jack a intel cpu...
To nejde. Proč byl třeba Universal tak veliký?

Protože v něm musely být následující chipy:
Qualcomm MSM6250 pro přenosy po mobilních sítích s
pomocnýmu Qualcomm PM6650, Qualcomm RFR6200 a Qualcomm RTR 6250. (4 chipy)

Pro Wi-Fi Maxim MAX2820 WLAN, potom TI TNET W1100BGHH WLAN MAC a XILINX 2C128 F13219-0509. (3 chipy)

Pro Bluetoot AKM 4641VN Audio CODEC w/Bluetooth interface.

A potom slavnostně jeden veliký Intel PXA270C0C520. No a spousty dalších, které nevím, k čemu jsou, protože jsem nečetl datasheet, pokud to tam tedy je. Zapomeňte na GPS nebo FM přijímač, to už by byly další dva nebo tři chipy.

Promiňte, ale není opravdu lepší všechny ty chipy nahoře vymazat a použít místo nich jeden + flash + RAM a je to? Prvně jsem jmenoval Qualcomm MSM6250. Doma mám telefon běžící na BREW (ano, je to Siemens SXG75), ve kterém je právě Qualcomm MSM6250 jako jediný hlaní chip, na kterém běží všechno. Kdyby tam měly být další, dostaneme se do velikosti Universala, který je sice skvělý (nepopírám výkonný Intel PXA), ale když se mi nevejde do kapsy, není plnohodnotně mobilní.
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Hmm nesuhlasim celkom.. co Omnia? Ma marvell a vsetko a ide to.. jedine co jej chyba je vacsie rozlisenie displeja a klavesnica. A dovolim si tvrdit ze moc velka neni.

edit: aj moja i780 ma marvell a neni to ziadna tehla. Akurat jej chyba G senzor
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Přesně tak, Universal je ne velký, ale tlustý. Což je zaprvé dáno unikátní konstrukcí (která je z mého pohledu nejlepší), klávesnicí (překoná ji snad jen Psion 5mx apod.), a samozřejmě taky zastaralostí. Holt je dědek už 4 - 5 let stár. Nezpůsobuje to množství čipů.
Jeden čip "vše v jednom" je určitě lepší, ať z pohledu hw stability, spotřeby el. proudu nebo snížení nákladů na návrh celého zařízení, ale samo HTC a Qualcomm se celkem poctivě podílely na zničení pověsti tohoto řešení. Protože tolik problémů, co přišlo s Qualcommem, ještě snad z žádným WM v historii nebylo.
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

Post by Thompson »

Bohužel...myslel jsem Qualcomm jako komplexní čip. sadu.Složitý?Noa?Průměrné PDA stojí 10000kč, za to se dá poskládat low dektop a ne PDA, když za telefon vyhodím tolik peněz, chci něco optimalizovanýho, rychlýho a ne koupit si levný, na výrobu a náklady šetrný Qualcomm, na který bude dostatek optimalizovaných aplikacích za 2-3 roky, možná.To už si radši koupím iPhone.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

jeden takový detail, Intel už dávno ARM procesory nevyrábí, prodal to Marvellu
RedRose
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: MPx220; Nexus S; Xperia Z Ultra

Post by RedRose »

stale stejne lamentovani, stale to stejne handrkovani ;-)

ano proste po High-End Unim tady zustala dira na trhu a asi uz i zustane... neni zde pristroj ktery by byl kvalitne sestaveny po vsech strankach a se vsim co doba prikazuje a dava k dispozici... osobne mit ted na stole i 20k tak nevim co koupit protoze NA KAZDEM v soucasne dobe nabizenem WM komunikatoru mi neco vadi, nebo proste neco chybi. a vetsinou to jsou blbosti typu 3.5 jack, blesk, d-pad, qualcomm... ale proc bych za tolik penez za ktere uz muzu mit slusny notebook nemohl chtit komunikator podle svych predstav kdyz to navic je technicky splnitelne... proste neni tady ani jeden kousek ktery by mel vsechno... asi pockame...
BunGee
nováček
nováček

Post by BunGee »

up

presne moje rec. Kurnik sopa, je to dneska sileny. RDT taky s tebou a velikosti nesouhlasim, podivej se na modely co disponuji intelem a na jejich velikost, uvidis ze jenom Uni je velky, ostatni jsou stejne velke jak dnesni quallcommy. To neni argument. A stejne i kdyby byly trosku vetsi, smiril bych se s tim na ukor vykonu... Ja mam Asus P535, je to starsi stroj, ma toho uz dost za sebou, jedine co me v dnesni dobe vadi je absence EDGE a vetsi RAMky(ktera se da asi za 1500,- dodelat), GPRS je fakt bida, ale da se to, jeste bych ocenil vetsi displej, jinak jsem naprosto spokojenej. Ale menit SirfStarIII za quallcomm GPS cip v dobe geocechingu... takovej masochista opravdu nejsem at si rika kdo chce co chce. Stejne jako prisvetlovaci dioda, proboha kolik to zabira mista? Prd, prd nic? Jasne ze jo, ja ji nepouzivam na foceni, ale jako nouzovou baterku a funguje luxusne. Fotak ten nekomentuji, mam zrcadlovku. Jeste D-pad, sakra, ale tohle me vytaci, luxusni zalezitost, stejne jako ostatni HW tlacitka, ktera zprijemnuji ovladatelnost zarizeni, nechci porad smatlat prstem po displeji, chci pohodli a jisty stisk. Je to zvyk, ale menit neminim.

Secteno, podtrzeno... jeste jsem nenasel adekvatni nahradu za muj dosluhujici stroj a to je dost na opovazenou. Jenze je to dano trhem. Kolik lidi jako ja existuje? Naproste minimum, ted je v mode iPhone styl, nic proti nemu nemam, kazdej jsme nejakej, ale potom neni dostatecna nabidka na trhu, kdyz se vsichni vyrobci drzi jednoho konceptu a to me prave strasne stve.
georgie6
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro2, Asus Transformer TF101

Post by georgie6 »

EDIT: kdyby TP2 s 3,5mm jackem byla dostupná i v ČR, bylo by nemálo lidí spokojeno... :)
Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by Tonda512 »

A v jaké síti by jsi to používal?
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

(sry) Myslím, že dle avataru se to dá usoudit :)
Post Reply

Return to “Aplikace”