CDMA verze HTC Touch Pro2 pro Telus nabídne 3,5 mm výstup
Kanadský operátor Telus do své nabídky velice brzy zařadí HTC Touch Pro2 (v CDMA verzi). Na tom by nebylo nic až tak neobvyklého, kdyby tato upravená verze nebyla vybavena 3,5 mm výstupem na sluchátka, který se nachází ve spodní části zařízení. Ve zbytku světa se Touch Pro2 prodává s ExtUSB konektorem a Telusu tak můžeme jen závidět. HTC už pravděpodobně začíná plnit svůj slib ohledně toho, že všechna nová zařízení budou standardně vybavena tímto výstupem, a nebo že by to bylo jen na žádost Telusu? Pak ale nechápu, proč 3,5 mm jack nemá evropská verze také, určitě by se nejednalo o žádnou komplikovanou nebo finančně náročnou změnu, která by ve finále výrazně ovlivnila prodejní cenu zařízení.
HTC Touch Pro2 s klasickým výstupem na sluchátka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=omJhBPU-4WY[/youtube]
Zdroj: MobileSyrup.com
HTC Touch Pro2 s klasickým výstupem na sluchátka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=omJhBPU-4WY[/youtube]
Zdroj: MobileSyrup.com
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
To proto, abychom si museli koupit zase další zařízení. Po 3,5 mm jacku šáhne asi více lidí než po touch ovládáníJiří Hrma wrote:...Pak ale nechápu, proč 3,5 mm jack nemá evropská verze také...
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6S Plus
Já bych řekl, že to bylo spíš na žádost toho opa. Když si to zacvaká...
A Jirko nemáš tam překlep?
Na tom by nebylo nic až tak neobvyklého
edit by admin: Ajt, díky za upozornění, to je to noční psaní, opraveno.
A Jirko nemáš tam překlep?
Na tom by nebylo nic až tak neobvyklého
edit by admin: Ajt, díky za upozornění, to je to noční psaní, opraveno.
-
carnero
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Také se domnívám, že to bude stylem "zaplať a my vám to tam namontujeme" 
Je to pěkný důkaz toho, že místo na jacka tam je (aspoň v CDMA verzi, netuším zda naše GSM verze nemá jinak uspořádanou desku). Ale jsem rád, že klasické Touch Pro2 jacka nemá.
Je to pěkný důkaz toho, že místo na jacka tam je (aspoň v CDMA verzi, netuším zda naše GSM verze nemá jinak uspořádanou desku). Ale jsem rád, že klasické Touch Pro2 jacka nemá.
-
Sir Andrew
- smartstar

- Zařízení: Lumia 925
Komu by se nechtělo sledovat video, tak přidávám přímé porovnání.

-
RDT
- VIP

- Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
To máme jako slot na microSD u brandovaného prvního Diamonda...
Tak. Teď by si mohl ještě nějaký operátor nechat udělat Touch Pro 2 s alespoň 5MPx fotoaparátem a nic mi nebrání, abych si ho koupil
.
Tak. Teď by si mohl ještě nějaký operátor nechat udělat Touch Pro 2 s alespoň 5MPx fotoaparátem a nic mi nebrání, abych si ho koupil
-
Sir Andrew
- smartstar

Nebo s Intelem
Třeba řekne, že si zákazníci po nasazení Qualcommu stěžují na pomalost systému a že jestli chcou kšeft na milion PDÁček, tak ať vymění chipset 
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Samozřejmě že místo na jack 3.5 je. Vždycky bylo. Pořád ale budou existovat zaslepenci, kteří budou svého výrobce hájit, aniž by o tom něco věděli. Žádný telefon nikdy nebyl tak nacpaný součástkami a ani být nemůže, aby se tam konektor pro jack 3.5 nevešel.carnero wrote:Je to pěkný důkaz toho, že místo na jacka tam je
EDIT: a taky se začínají vyvracet další prázdné kecy o tom, že konektory pro jack 3.5mm se do přístrojů nedávají proto, že je nikdo nechce.
-
Thompson
- smartguru

- Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
Pokud by TP2 mělo 3.5mm jack a intel cpu, tak bych si ho i koupil
.
mam pocitz ze zakladni deska a vlastne cela ta komponenta na ktery je zakladni deska a i jack je stejna jako u HD jen je tam pripojena klavesnice navic pres jinak mapovanou sponu, cili by to nemusel bejt zas takovej problem tam namontovat, jen by museli udelat jinej vnejsi kryt
-
carnero
- stálý přispěvatel

Standa: Nejsem tak všehoznalý jako Ty, rozebraný TP2 jsem neviděl stejně jako jsem neviděl návrhové vzory pro desku tohohle a podobných mobilů. Jen jsem viděl jak vypadá jack 3.5. a tuším, kolik místa spotřebuje na desce. Proto jsem připouštěl i možnost, že se to tam nevejde.
-
Chrono Leggionaire
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note 10
Tak mně 3,5 mm konektor taky nechybí, ale chápu, že pro někoho jiného to může být nepostradatelná věc.
Každé zařízení je z určité části o kompromisech, já bych např. do HD či Asusu P750 nikdy nešel (mimojiné) kvůli absenci qwerty. Je celkem zbytečné tady řešit co by, kdyby.
Každé zařízení je z určité části o kompromisech, já bych např. do HD či Asusu P750 nikdy nešel (mimojiné) kvůli absenci qwerty. Je celkem zbytečné tady řešit co by, kdyby.
-
Sir Andrew
- smartstar

Třeba někdo má BT sluchátka, tak 3,5mm jack nevyužije. Je tam, ale ničemu nevadí. Radši jednu fci navíc, tak ji prostě pár lidí nebude používat.
Kdežto absence jedině vadí. Polovině lidí je to jedno, polovině to vadí -> hned je problém.
Tak ale uznejte, že HTC musí vydělávat. Taková originální redukce z extUSB nestojí 5,-Kč
Kdežto absence jedině vadí. Polovině lidí je to jedno, polovině to vadí -> hned je problém.
Tak ale uznejte, že HTC musí vydělávat. Taková originální redukce z extUSB nestojí 5,-Kč
-
carnero
- stálý přispěvatel

HTC nevydělává protože ty redukce vůbec nevyrábí. Vyrábí je jiné firmy. A třeba od Jays stojí cca 300 Kč. Má ale jednu výhodu - je hodně malá a nevyčnívá z mobilu tolik jako sluchátkový konektor (zvlášť když oboje sluchátka, které mám mají rovný konektor).
Jak je to u HD - umí sluchátka do obou děr (jak do ExtUSB, tak do jacka)? Nebo je to omezené jen na jacka a v ExtUSB "není zvuk"?
Jak je to u HD - umí sluchátka do obou děr (jak do ExtUSB, tak do jacka)? Nebo je to omezené jen na jacka a v ExtUSB "není zvuk"?
-
Standa
- smartmaniak

Podle mě nejde o to, kdo vydělává, ale o to, že jsme nuceni koupit něco co nepotřebujeme a navíc extrémně draho. Konektor v tak velkém množství, v jakém by HTC mohlo dávat do telefonů, nestojí snad ani korunu. Zatímco za redukci, která je poruchová a stojí, jak píšeš, třeba 300Kč, většinou dlouho nevydrží, je nepohodlná, zbytečná a zvyšuje potenciální poruchovost.
V pohodě, ty nejsi jeden z těch, co tu nesmyslnou hlášku o nedostatku místa dávají nahlas najevo, psal jsem to obecně. Citoval jsem tě, protože jsi to zrovna napsal.carnero wrote:Standa: Nejsem tak všehoznalý jako Ty, rozebraný TP2 jsem neviděl stejně jako jsem neviděl návrhové vzory pro desku tohohle a podobných mobilů...
-
Chrono Leggionaire
- častý přispěvatel

Sir Andrew wrote:Třeba někdo má BT sluchátka, tak 3,5mm jack nevyužije. Je tam, ale ničemu nevadí. Radši jednu fci navíc, tak ji prostě pár lidí nebude používat.
...
Usuzuji, že pokud si chce někdo koupit TP2, tak ví předem, že tam klasický konektor nebude a pokud se bez něj neobejde (a redukce mu nedostačuje) , tak se zkrátka musí poohlédnout jinde. Nebo počkat na TP3
Takže nepředpokládám, že by ta absence polovině vlastníků TP2 vadila. Určitě to může část majitelů mrzet, ale i ti jak vidno nakonec daly přednost jiným aspektům a výhodám tohoto komunikátoru.
Doufám, že jde cítit rozdíl mezi vadí/mrzí
Edit:
Thompson: Na iPhone se bez qwerty opravdu obejdu, na WM komunikátoru ne. Stačí?
Jinak nesrovnávám HD a P750 mezi sebou, ale jen jsem je společně odškatulkoval do skupiny telefonů, které pro mě díky absenci qwerty nejsou zajímavé.
To víš, pokračoval jsem v rozjímání určitých uživatelů o tom, jaké jsou pro každého hlavní priority u MDA. Nic víc
-
Thompson
- smartguru

- Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
Chrono Leggionaire: Proto máš iPhone, že by jsi se neobešel bez qwerty?Já vím jabko je něco jiného.Já bych třeba nešel do Qualcommu a srovnávat P750 a HD po tlačítkové stránce je trochu úsměvné.
-
Standa
- smartmaniak

Chrono Leggionaire: No a to je zase ta stará obehraná písnička - samozřejmě že si nakonec nějaký telefon vybrali, ale to proto, že museli. Výběr totiž není. Když jsi chtěl před pár lety relativně kvalitní zařízení, ale pořád v mezích "normality", koupil sis Kaisera (vzhledem k době něco jako dnešní TP2), pokud jsi chtěl něco opravdu ultimativního, šel jsi pro Universal. Dnes nic high-endového není, jen vyšší střední třída.
Nechci řešit klasickou otázku "kdyby byla poptávka, někdo by high-end vyrobil", jde mi o reálnou nabídku na trhu.
carnero dole: No jako vždycky za HTC půl práce odvede xda-dev ne? Nebo je to tentokrát nějaké horší?
Nechci řešit klasickou otázku "kdyby byla poptávka, někdo by high-end vyrobil", jde mi o reálnou nabídku na trhu.
carnero dole: No jako vždycky za HTC půl práce odvede xda-dev ne? Nebo je to tentokrát nějaké horší?
-
carnero
- stálý přispěvatel

Když jsme u těch dokonalých zařízeních. Američani budou mít v mobilu jack 3.5, ale budou už mít konečně odemčenou GPSku? :D
-
Chrono Leggionaire
- častý přispěvatel

Standa
Je to v současné době o kompromisech. Absence klasického jacku mi u TP2 opravdu nevadí, jelikož na hudbu spokojeně využívám služeb druhého zařízení, ale chybějící dioda a deaktivace FM v základu je minimálně zarážející.
Bohužel třída produktů, v jaké se tehdy pohyboval HTC Universal už není. A je to určitě škoda. Bylo to nadčasové zařízení, které tenkrát disponovalo v podstatě vším, co bylo k dispozici. Tenkrát jsem čekal, že Uniho nahradím modelem HTC Omni, který byl představen. Nedočkal jsem se.
Ale to už je OT.
Je to v současné době o kompromisech. Absence klasického jacku mi u TP2 opravdu nevadí, jelikož na hudbu spokojeně využívám služeb druhého zařízení, ale chybějící dioda a deaktivace FM v základu je minimálně zarážející.
Bohužel třída produktů, v jaké se tehdy pohyboval HTC Universal už není. A je to určitě škoda. Bylo to nadčasové zařízení, které tenkrát disponovalo v podstatě vším, co bylo k dispozici. Tenkrát jsem čekal, že Uniho nahradím modelem HTC Omni, který byl představen. Nedočkal jsem se.
Ale to už je OT.